reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam mamusie!
Kasiona gratuluje ciązy bliźniaczej:-)
calineczka 4,5cm WOW super rosnie;-)
Ja dzis sie nawet dobrze czuje tylko dalej leń mnie męczy, zdazyłam tylko łózko pościelić i wczesniej conieco zjeśc i kawke slaba z mleczkiem popic i tyle.:sorry:

reklama
Super wieści dziewczyny, gratki dla podwójnej mamusi!! Ja ostatnio kiepsko się czuję, nie wiem czemu tak późno mnie dopadają mdłości i wymioty?? Wcześniej było oki a teraz od tygodnia hardcor :szok: Idę do gina we wtorek i trochę się boję :eek:

Kasiale nie martw sie tak moze byc ale nie musi do 14 tyg. U niektórych przychodza dolegliwosci wczesnie a niektórym mamusiom później. U mnie sie pojawiły gdzies około 5 -6 tyg kulminacje miałam pod koniec 6 tyg potem zelzało ze dwa dni mniałam spokoju wtedy bylam u gina i mu mówie ze ja mam mdlosci i wymioty za soba, to popatrzył na mnie i powiedział ze dziwnie ze tak wczesnie sie skonczyły bo zazwyczaj do 14 tyg takowe sie ma :szok:No i stało sie jak powiedział :wściekła/y:ot prorok!jutro koniec 9 tyg a mnie dalej mecza mdłosci i wymioty, z tym ze teraz troche samopoczucie lepsze bo nie muli mnie głowa;-)

ja mam 25 lutego usg genetyczne, z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej boję się :szok: Calineczka a ty w kotrym tygodniu idziesz? bo to trzeba się załapać między 12-14 tyg. bo potem niektórych rzeczy już nie widać np. przezierności karkowej

Potwierdzil ciaze i na dodatek jest to ciaza blizniacza wiec umieram ze szczescia podwojnie :D
Osz kurcze, gratulacje :laugh2:
Ale mnie osobiście chyba wciąż przeraża taka wizja :szok:

dostalam skierowanie na badania prenatalne
ja mam 25 lutego usg genetyczne, z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej boję się :szok: Calineczka a ty w kotrym tygodniu idziesz? bo to trzeba się załapać między 12-14 tyg. bo potem niektórych rzeczy już nie widać np. przezierności karkowej
Dziewczyny, chciałam zapytać czy poprzestaniecie na USG, czy będziecie też robić całościowe testy, tzn PAPP-A który robi się między 11 a 13 tygodniem, albo PRISCA robiony później?
Bo ja się nad tym zastanawiam, w zasadzie mam wskazania (choroby w rodzinie)... Pomyślałam sobie, że podejmę decyzję po USG które mam 18.02, zobaczymy co mi lekarz powie o tym fałdzie karkowym itd...

Ja wczoraj prawie cały dzień przespałam i na dzisiaj mam podobne plany :-D

Gratulacje dla podwojnej mamy:tak:

wozki... moj ukochany temat, gdybym mogla mialabym 5:-Dteraz zakochalam sie w chustach
mam ten co Janiak i Markowska- emmaljunga, city crossa - super,jako spacerowke maclarena tez fantastyczny...:tak:
marzy mi sie jeszcze Urban Mountain Buggy ale zarabiscie drogi:crazy:

trojmiasto zasypane sniegiem,masakra po prostu, nie ma jak wyjsc bo wali sniegiem non stop:wściekła/y:
gdzie jest wiosna:nerd:

Dziewczyny, chciałam zapytać czy poprzestaniecie na USG, czy będziecie też robić całościowe testy, tzn PAPP-A który robi się między 11 a 13 tygodniem, albo PRISCA robiony później?
Bo ja się nad tym zastanawiam, w zasadzie mam wskazania (choroby w rodzinie)... Pomyślałam sobie, że podejmę decyzję po USG które mam 18.02, zobaczymy co mi lekarz powie o tym fałdzie karkowym itd...

Ja wczoraj prawie cały dzień przespałam i na dzisiaj mam podobne plany :-D

ja prawdopodobnie tak,decyzje podejme ostateczna po usg genetycznym i chyba bede robic test zintegrowany:confused2: waham sie bo czesto usg jest ok a badanie krwi wychodzi cos niewyraznie i wtedy kieruja na puncje:no: a tego badania juz nie chce
pogadac najlepiej z lekarzem powinien doradzic:tak:

reklama
Już rozmawiałam o tym z lekarzem, ale nie wiem, jaką podjąć decyzję. Zastanawiałam się, co by to zmieniło, gdybym wiedziała że coś jest nie w porządku.
Co do amniopunkcji to przyszły tatuś kategorycznie się nie zgadza choćby nie wiadomo co. ;-) mi też by się to nie uśmiechało...

Do góry