reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Hej dziewczynki:-)
Malapralinka 3maj sie kochana, Jestesmy z Tobą:tak:
Ja dzis po wizycie u stomatologa...ufff jakos poszło, wczesniej uprzedziłam ze mam odruchy wymiotne i dzis nie bede tolerowała ssaków, piaskowania itp. troszke sie usmiałysmy z pania dentystka i asystentką o tych ciazowych dolegliwościach:-D
Plamienia juz powoli ustaja wiec jestem dobrej mysli;-)
A co do pączusiów to tylko 2 zjadłam:-(oczami to bym jeszcze ze dwa, ale teraz tak mnie mdli :rofl2:

reklama
Witam Dziewczynki. Dlugo mnie nie bylo i ojoj az sie za glowe zlapalam ile do nadrobienia w czytaniu, chyba nie dam rady wszystkiego;) Troche sie wydarzylo ostatnio w moim zyciu i czasu niestety nie bylo... Ale na szczescie wszystko ok. W poniedzialek mamy wizyte kontrolna z fasolka;) Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze;)
co do pączków jak na razie na 1 skusilam sie dzisiaj:-) Pozdrawim tłusto wszystkie mamusie;-)

Hej dziewczyny, do kitu z takim tłustym czwartkiem. Nasmażyłam góry faworków, ale spróbować choćby jednego nie dałam rady. Na pączka cały dzień nie mogłam patrzeć a teraz oddałabym się za jednego, najlepiej z marmoladą różaną. Poprostu niesprawiedliwość!!!! Zachciało mi się pączków, jak zniknęły z domu...

Dorotka, mnie też zęby pobolewają, a na dodatek po paszczęce rozsiewa się uroczy gożdzikowy zapach i smak lekarstwa. Obrzydliwość. Współczuje Ci tych zębów, bo po zgorzeli gazowej wiem, że cesarka przy tym to jest pikuś. Ale mam też mimimalną satysfakcję, że katów-opraców, dentystów też czasem coś boli w dziąsłach:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Małapralinka....3maj się...

Ja po obiadku dostałam mega lenia i leżałam w łóżku z T. gadając sobie ot tak słodkie lenistwo.
Jeszcze nam 5 pączków zostało do wszamania :-)
Teraz idę się wykapać odprężyć i zjem pączusia jeszcze zamiast kolacji.
Jakoś dziś nie mam weny na pisanie, ale czytam was dokładnie...

Hej dziewczyny, do kitu z takim tłustym czwartkiem. Nasmażyłam góry faworków, ale spróbować choćby jednego nie dałam rady. Na pączka cały dzień nie mogłam patrzeć a teraz oddałabym się za jednego, najlepiej z marmoladą różaną. Poprostu niesprawiedliwość!!!! Zachciało mi się pączków, jak zniknęły z domu...

Dorotka, mnie też zęby pobolewają, a na dodatek po paszczęce rozsiewa się uroczy gożdzikowy zapach i smak lekarstwa. Obrzydliwość. Współczuje Ci tych zębów, bo po zgorzeli gazowej wiem, że cesarka przy tym to jest pikuś. Ale mam też mimimalną satysfakcję, że katów-opraców, dentystów też czasem coś boli w dziąsłach:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Małapralinka....3maj się...
co do paczkow nie zjadlam zadnego--wylamalam sie i ochoty najmniejszej nie mialam:tak: a co do katow-oprawcow:wściekła/y:no wiesz co jak mozesz,z takim milym wyrazem twarzy--ja katem:tak::-D

dobry wieczor:tak:

na szczescie zab powoli odpuszcza

Ja z dentysta ogólnie mam dobre wspomnienia tylko z chirurgiem szczękowym niee
U dentystki mojej mogłabym siedzieć pół dnia i zakładać plombę za plombom.Swego czasu jako 17 latka siedziałam na fotelu u dentystki po 3-4 godziny bo mi na raz blombowała i leczyła kanałowo po 2-3 zęby, abym zdążyła mieć zdrowe przed ukończeniem 18 lat puki jeszcze darmowo było leczenie a mi plomby wypadują w tempie ekspresowym :-D
Jak mi tylko miną mdłości lecę do mojej dentystki na seans naprawy kilku ząbków za jednym zamachem, aby zaoszczędzić czas i nie biegać do niej co tydzień czy dwa ... :-)

Ja też mam fajną dentystkę. Wie , że jestem panikara i nawet znieczulenie podaje tak,że kompletnie nic nie czuję. Tyle, że sam ruch jej ręki paraliżuje mi mięśnie, a cały pobyt na fotelu to oczekiwanie w pełnym napięciu kiedy będzie straaaaszny ból. Być może to kwestia tego, że zanim trafiłam do mojej dentystki trochę się nacierpiałam- ale też na własne życzenie, bo jak się ze strachu nie chodzi do dentysty 5 lat to potem nie ma co oczekiwać cudu. Tak czy siak dentystów nie lubię, z założenia, a priori- choćby prywatnie były to osoby o przesympatycznym usposobieniu i dobrze im z oczu patrzyło- ot, stereotyp, każdy ma jakiś w głowie.
Jednak po wspominanej przeze mnie zgorzeli gazowej teraz jak czuję że mnie tli gdzieś w paszczęce to nie czekam aż się rozhula tylko pokornie zapisuje na wizytę. A z Hanią to już 5 razy byłam u dentysty, żeby się zaprzyjaźniła z " ciocią dr":tak:

Oj Dziewczyny ja w styczniu mialam isc na wyjecie lekarstwa no i nie poszlam, odwlekam to i odwlekam bo boje sie strasznie dentysty. Na sam widok fotela robi mi sie slabo :zawstydzona/y:Ale musze sie wybrac tylko ze znieczuleniem, inaczej nie da rady. Ponoc mozna?

Oj ja swoja wizyte u zębologa (jak to mówi moja mała kuzynka) też odkładam bo jakoś nie ciągnie mnie tam, wiem ,ze w ciąży trzeba szczególnie dbać o ząbki i sprawdzać ich stan ale póki mój luby nie zdecyduje się też iść to chyba się nie ogarne :D

reklama
dobry wieczór wszystkim:-) dzisiaj sie juz lepiej czuje. Poszłam za radą i dziś wstałam chwile poźniej po zjedzeniu herbatnika i zadnych dolegliwosci nie było:tak:
Co do Dnia Paczka ja dzisiaj zjadlam 3 i mam dosc, ale to i tak mój rekord bo nie przepadalam nigdy za paczkami:)
Odezwałam się tylko na chwile i zmykam do łóżeczka, może wreszcie prześpie całą noc bez przebudzenia ale watpie, takze dobranoc wszystkim:-)
Małapralinka... trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze:)

Do góry