reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Witam. Ja dzis tylko na chwilke. Nocka a wlasciwie polowa do d**y, spala do 3:40 a pozniej zasnela dopiero o 6 ale chociaz pospalysmy za to od tej 6-10.
Teraz latam i sprzatam bo tesciowa mnie nawiedza i zostaje na caly tydzien. Juz na sama mysl mnie skreca bo jak przyleciala moja mama to wiedzialam ze ona mi ze wszystkim pomoze, jak przylatuje tesciowa to wiem ze mam jeszcze jedna osobe do obslugiwania. A na dodatek ten tydzien dzieciaki maja wolny od szkoly i beda w domku. No to sie pozalilam i spadam bo zaraz przyjada.
Dagna witaj nie ma jak to w domku.

reklama
Karmie. Tez na poczatku tak robilam, ale po moich poczatkowych problemach caly jeden dzien stala nade mna pielegniarka z poradni laktacyjnej i pilnowala, czy dobrze karmie. Takze wydaje mi sie, ze juz sie nauczylam poprawnej pozycji.

Tez mam taka nadzieje.
Rogaliki tez chetnie bym zjadla :tak: Czekam az mezus wroci z Polski i mi przywiezie ciasto od mamy:-p

Zupka zjadliwa, ale wole krem z dyni. Zaraz wrzuce przepis.
My juz po spacerku. Mala spi. Przed chwila sie smiala w glos. Az bylam w szoku, bo to byl taki dlugi smiech, a nie taki krociutki, jak na codzien do nas. Ciekawe co jej sie snilo:-D
A mam pytanie dziewczyny. Wedlug lekarza Laura ma tradzik niemowlecy, ale rozmawialam z kolezanka u ktorej tez tak lekarz mowil, a potem sie okazalo, ze to skaza bialkowa. Chcialam na jakis czas odstawic calkowicie nabial. Orientuje sie ktoras po jakim czasie powinnam zauwazyc zmiany jesli to rzeczywiscie skaza?
Tak, jak napisała Tosia około 23 tygodni, jesli nie bedzie lepiej znaczy ze to nie to, albo nie ten produkt.Do 1 miesiaca zycia alergie u noworodka sie nie pokazuja, dopiero wlasnie po 5 tyg sie moze zaczac. Tak przekazalam mi nsza pediatra.
Takze moze to jednak ten tradzik niemowlecy ?

obiadki , spacerki, zazdroszczę, my od rana nosimy małego na zmianę , bo drze się jak opetany, jak zasypia to góra na kwadrans, trochę sie spina bo bączki próbuje puszczać i tak myśle , że to przeze mnie ,bo wczoraj jadłam marchewkę z groszkiem i zapomniałam o kminku i plantex duo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: durna ja oj durna!!!
A dziś sama w nocy będe bo B. do pracy i boje się co będzie:baffled::crazy::szok:

Poradzisz sobie Kochana , ja w nocy wlasciwie calkiem sama zajmuje sie mala, bo przeciez P. i tak nie da jej cyca, a przewinac w razie czego sama moge, ale i tak mala zasypia bez przewijania,a kupek juz w nocy nie robi, ba...robi w ogole raz na dwa dni. I odpukac chyba jest lepiej po 2 dniu stosowania Debridatu i laktulozy na kupke.

Irka za zaprzegnij tesciowa do pomocy, co to w gosci przyjezdza czy do dzieci i wnukow? :)
Moja pannica dzisiaj jak aniolek, widze ze ma co drugi dzien takie zmiany, jednego dnia spi ladnie w dzien, drugiego 15 minut i dozynki jak mawia Akderk :)

alcia moja Laura tez wylysiala, ale zaczynaja juz odrastac wloski. Smiejemy sie z niej, ze moze sie czesac na pozyczke, bo od czubka ma tych wlosow sporo.
Akderk dasz rade. Ja dzis bylam z mala pierwsza noc sama, bo maz musial jechac do Polski.
Tosia, Beniaminka dziekuje. Beniaminka Laura we wtorek konczy 7 tygodni, a wysypalo ja ok 1,5 tygodnia temu. Wychodziloby na to, ze tez moze to byc alergia. Zobaczymy.

Cześć

Moje 2 szkraby spią więc jestem:)
Poczytałam trochę ale już mi się wszystko pomieszało. Dziwne ale mam takie wrazenie ze po ciąży trochę głupsza jestem:zawstydzona/y: Czasem coś mówię mówię i nagle cisza...nie wiem co miałam mówić. Często też nie pamietam poprzedniego dnia.
Nie mogę się malutkim nacieszyć. Jest przeuroczy, bardzo grzeczny. W nocy ładnie śpi. Wczoraj zasnął po 23 o 2 karmiłam go przez sen i obudził sie dopiero o 6:30, pozniej o 9:30.
W szpitalu dostawał 120ml co 3h a mi po 2 godz w dzien już się domaga. Nie patrze na godz, karmie kiedy chce a i tak słyszę jak mleczko "wlewa" się do żołądka (taki dzwięk jakby burczał). Myśle ze sie nie najada, czasem wypije nawet 140ml i wtedy jest spokojniejszy.odbija mu się ładnie i tylko raz ulał.
Dziewczyny jak to jest? jesli karmie malego wyłacznie sztucznym mlekiem to czy muszę go dopajać? Wczoraj dałam mu zwykłej przegotowanej wody.
Z M. mamy mega kryzys. Ja już nie mogę na niego patrzeć. Wszystko mnie w nim wkurza chociaż wczraj nie mogłam sie doczekac kiedy wróci.Starszy miał problemy z kupką i ryk niesamowity chyba przez godzinę czasu, malutki w tym momencie spać nie mogł i też ryk. nie wiedziałam do ktorego dziecka mam podejść, latałam tylko od jednego pokoju do drugiego. w jednym pokoju nie dało rady bo obaj sie nakrecali a zadnego nie mogłam uciszyć. Poza tą jedną akcją to sielanka z dziecmi:)

Mykam przygotować mleczko bo malutki pewnie zaraz sie obudzi
pozdrawiam:) miłego wieczoru

no dzieki Dziewczyny:)to znaczy nie tylko ja mam takiego "malego starca" w domu:)

Akderku - ja jestem cale dnie z Filipem sama, od 6 rano do 20 wieczorem i nie jest zle, nawet mam wiecej czasu na wszystko..kwestia zorganizowania!jak wiem, ze licze tylko na siebie, idzie mi lepiej, niz jak licze na Kochanie;)bo nie moge miec fochow, ze przeciez prosilam:)))a tak na serio, w nocy to tylko taka podswiadomosc, ze w razie czego ktos jest...dasz rade:)

obiadki , spacerki, zazdroszczę, my od rana nosimy małego na zmianę , bo drze się jak opetany, jak zasypia to góra na kwadrans, trochę sie spina bo bączki próbuje puszczać i tak myśle , że to przeze mnie ,bo wczoraj jadłam marchewkę z groszkiem i zapomniałam o kminku i plantex duo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: durna ja oj durna!!!
A dziś sama w nocy będe bo B. do pracy i boje się co będzie:baffled::crazy::szok:

To sobie w nocy pomysl o mnie, tylko ze z dwojka od razu bedzie ci lzej :D dasz rade..

My juz po zakupach wybralismy szafe taka ladna wysoka ciemno niebieska do pokoju chlopakow :) tylko miesiac trzeba czekac...chlopcy genralnie caly czas spali, z wyjatkiem jakis 10 minut jak Niki zaczal troche poplakiwac, wzielma go na rece na chwilke i zasnal i do teraz spia :) Jestem super zadowlona widze ze bede miala kompanow do smiagnia po sklepach hihi :)

Ostatnia edycja:
laski jak to sie robi z tym kminkiem? bo moja gwiazda ma wzdęcia i się chwytam wszystkiego co by mi nie cierpiała... :-) cmoki
tosiu mi położna mówiła że sobie sypać np na kanapkę kminku ale nie mielonego tylko takiego ziarnistego, do tego bardzo dobre jest picie herbatki z kopru i anyżku ja naprzemiennie piję po 2 x dziennie :)

reklama
Ja tylko na chwile. Mam wielkiego doła i pisać jakosnie mam ochoty. oczywiście wszytko przez rączkę małej. dowiedziałam się że Laura nigdy nie odzyska 100% sprawności i neistety może być tak, że bedziemy ja rehabilitować latami, a ja w tym wszsytkim sama jestem..:-(

Kerna tule mocno
wiesz ze zawsze mozesz sie wygadac
ja caly czas wierze ze raczka Laury dojdzie chociaz do 99% sprawnosci

dobry wieczor kochane

czasu malo na wsio przy dwojce
jakos w tym tyg zorganizowac sie nie moglam
sciskam Was mocno

Do góry