reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

tak Mb zastanawiałam się czy ten ból nie jestes związany ze znieczuleniem które dostałaś przy cc, mam nadzieje ze juz z każdym dniem będziesz sie lepiej czuć...

Kasi rogaliki ale mi smaka narobiłaś- uwielbiam je ale nie ma kto mi ich zrobić a kupne to juz nie to samo buuuuuu :((

Beniaminko ja też nie ucze małej zasypiania na rączkach bądź w wózku, odkładam ją do jej łózeczka lub naszego głaszcze po policzku czasem po rączce daje smoka i czekam aż zaśnie... wiadomo czesto sobie mała popłakuje ale nie biore jej wówczas na ręce (chyba ze zaczyna się zanosić) a i na policzek kłade pieluche tetrową...

zazdroszcze Wam tych 4 godzinnych przerw w nocy na karmienie... :(((

reklama
My juz po spacerku, tatus obiera ziemniory ... :-)

Jak czytam o tych Waszych kremach z cukinii i rogalikach to jezyk mam w tej chwili do pasa ... :-)

Z tym zasypianiem w lozeczku to czasem ciezko.. ale wczoraj mi sie udalo, duzo wytrwalosci potrzeba ..

Benjaminko a moglabys przypomniec autora tej ksiazki "jezyk niemowlat"?

Ostatnia edycja:
Witam!
Wy o obiedzie, a ja dopiero jem sniadanie, a Filip sie wierci, wierci...
tez probuje byc konsekwentna i nie brac go caly czas na rece, ale nie zawsze mi wychodzi...bardziej, jak Kochanie jest w domu, bo on mnie pilnuje;)

Kobietki czy Wasze dzieci tez lysieja?????????Filip wyglada jak stary facet teraz, powypadaly mu wloski od czola do gory glowy...naprawde jak lysy chlop i do tego wszedzie pelno wloskow!wiem, ze dzieciom sie wycieraja wloski, ale myslalam, ze najpierw od tylu glowy, tak jak lezy?

Kochanie w pracy, wiec ja sama, niewyspana...planowalam, ze pospie sobie teraz z nim, ale jakos nie moge...caly czas mysle, ze musze najpierw porobic, bo potem niewiadomo, czy Krolewicz pozwoli...i slonko swieci, wiec bedzie mily spacerek!

Milej Soboty Kochane!

Dzieki dziewczyny.
Asiek no podziwiam, kotlety o 10 juz przyszykowane. Niezle. Ja dopiero teraz wstawilam zupe- dzis krem z cukini. Robie pierwszy raz, zobaczymy co wyjdzie;-)
Czekam az moje dziecko sie obudzi, to ja nakarmie i idziemy na krotki spacer. Jeszcze nie chce przesadzic z moimi plecami.
Asiek mialam cesarke i znieczulenie w kregoslup. O tym pomyslalas? Pytalam lekarza. Powiedzial, ze wedlug niego to nie to, tylko napiete miesnie
Kochana rzuć przepisem na watek kulinarny... ja mam full swojej cukinii a taka bym zjadła zupkę...

Witajcie
U nas nocka taka sobie małą cycoliła non stop, ale mimo to jesteśmy wyspane.wstałyśmy o 7 a o9 do 11 dalej kimałyśmy aż mnie olśniło, że dziś mam becikowe do odebrania więc zebrałam się do kupy raz dwa odebrałam tysiaka w banku i pierwsze co nalot na lumpeksy i kilka cudeniek za grosze kupiłam( jeansiki, szlafroczek, dwa polary, bluzkę z napisem my first christmas i do tego czerwona sukienusia i jeansy dla T. siostrzenicy i duży miś dla niuni i zapłaciłam bagatela 45 zł bo 10 zł miałam rabatu) takie dni to ja lubię... :D
Fakt faktem komoda się nie z ubrankami nie domyka, ale te ciuszki takie ładne, no nie mogłam się oprzeć...
T. robi obiadek krupnik, mała śpi w ogrodzie we wózku a ja zmykam ogarnąć chatkę, bo pranko już z rana zrobiłam...

A ja na chwilke,bo obiadek szykuje.wlasnie wrocilismy ze spacerku i malutki jeszczce sobie dryma wiec spokojnie obiadek moge naszykowac i bawareczke w spokoju wypic!!U nas dzisaj cieplo ale wieje troszeczke i spacerek trwal tylko godzinke!
uciekam obiadek robic

alcia ja nacieram Lenki główke oliwką i później wyczesuje zeby ciemieniuchy nie było i dzis zauważyłam ze moja niunia tez jest łysa na czubku głowy buuu u Juli tak nie było...

ale pekna pogoda... a my dzis mamy gości wiec całe szczescie ze z rana wszystko porobiłam :))

My juz po spacerku, tatus obiera ziemniory ... :-)

Jak czytam o tych Waszych kremach z cukinii i rogalikach to jezyk mam w tej chwili do pasa ... :-)

Z tym zasypianiem w lozeczku to czasem ciezko.. ale wczoraj mi sie udalo, duzo wytrwalosci potrzeba ..

Benjaminko a moglabys przypomniec autora tej ksiazki "jezyk niemowlat"?
Autorka to Tracy Hogg, Melinda Blau

Witam!
Wy o obiedzie, a ja dopiero jem sniadanie, a Filip sie wierci, wierci...
tez probuje byc konsekwentna i nie brac go caly czas na rece, ale nie zawsze mi wychodzi...bardziej, jak Kochanie jest w domu, bo on mnie pilnuje;)

Kobietki czy Wasze dzieci tez lysieja?????????Filip wyglada jak stary facet teraz, powypadaly mu wloski od czola do gory glowy...naprawde jak lysy chlop i do tego wszedzie pelno wloskow!wiem, ze dzieciom sie wycieraja wloski, ale myslalam, ze najpierw od tylu glowy, tak jak lezy?

Kochanie w pracy, wiec ja sama, niewyspana...planowalam, ze pospie sobie teraz z nim, ale jakos nie moge...caly czas mysle, ze musze najpierw porobic, bo potem niewiadomo, czy Krolewicz pozwoli...i slonko swieci, wiec bedzie mily spacerek!

Milej Soboty Kochane!

Mój "Julek" tex łysieje jak stary facet , tylko goragłówki chyba od czapek :) Ale juz rosna nowe malutkie :D

Karmisz piersia? Pytam, bo ja przez pierwsze tygodnie mialam zly nawyk karmienia piersia, tak sie balam ze malej wypadnie brodawka z buzi ze wisialam povchylona nieruchomo nad nia, zgarbiona i napieta i szybko pojawily sie okropne bole plecow i glowy az musialam lykac apap, i wkoncu polozna mi powiedziala w czym rzecz i nauczyla sie rozluzniac podczas karmienia i juz teraz zero bolu chyba ze dluga ja nosze jak marudzi.
Karmie. Tez na poczatku tak robilam, ale po moich poczatkowych problemach caly jeden dzien stala nade mna pielegniarka z poradni laktacyjnej i pilnowala, czy dobrze karmie. Takze wydaje mi sie, ze juz sie nauczylam poprawnej pozycji.
tak Mb zastanawiałam się czy ten ból nie jestes związany ze znieczuleniem które dostałaś przy cc, mam nadzieje ze juz z każdym dniem będziesz sie lepiej czuć...

Kasi rogaliki ale mi smaka narobiłaś- uwielbiam je ale nie ma kto mi ich zrobić a kupne to juz nie to samo buuuuuu :((

Beniaminko ja też nie ucze małej zasypiania na rączkach bądź w wózku, odkładam ją do jej łózeczka lub naszego głaszcze po policzku czasem po rączce daje smoka i czekam aż zaśnie... wiadomo czesto sobie mała popłakuje ale nie biore jej wówczas na ręce (chyba ze zaczyna się zanosić) a i na policzek kłade pieluche tetrową...

zazdroszcze Wam tych 4 godzinnych przerw w nocy na karmienie... :(((
Tez mam taka nadzieje.
Rogaliki tez chetnie bym zjadla :tak: Czekam az mezus wroci z Polski i mi przywiezie ciasto od mamy:-p

Kochana rzuć przepisem na watek kulinarny... ja mam full swojej cukinii a taka bym zjadła zupkę...
Zupka zjadliwa, ale wole krem z dyni. Zaraz wrzuce przepis.
My juz po spacerku. Mala spi. Przed chwila sie smiala w glos. Az bylam w szoku, bo to byl taki dlugi smiech, a nie taki krociutki, jak na codzien do nas. Ciekawe co jej sie snilo:-D
A mam pytanie dziewczyny. Wedlug lekarza Laura ma tradzik niemowlecy, ale rozmawialam z kolezanka u ktorej tez tak lekarz mowil, a potem sie okazalo, ze to skaza bialkowa. Chcialam na jakis czas odstawic calkowicie nabial. Orientuje sie ktoras po jakim czasie powinnam zauwazyc zmiany jesli to rzeczywiscie skaza?

Karmie. Tez na poczatku tak robilam, ale po moich poczatkowych problemach caly jeden dzien stala nade mna pielegniarka z poradni laktacyjnej i pilnowala, czy dobrze karmie. Takze wydaje mi sie, ze juz sie nauczylam poprawnej pozycji.

Tez mam taka nadzieje.
Rogaliki tez chetnie bym zjadla :tak: Czekam az mezus wroci z Polski i mi przywiezie ciasto od mamy:-p

Zupka zjadliwa, ale wole krem z dyni. Zaraz wrzuce przepis.
My juz po spacerku. Mala spi. Przed chwila sie smiala w glos. Az bylam w szoku, bo to byl taki dlugi smiech, a nie taki krociutki, jak na codzien do nas. Ciekawe co jej sie snilo:-D
A mam pytanie dziewczyny. Wedlug lekarza Laura ma tradzik niemowlecy, ale rozmawialam z kolezanka u ktorej tez tak lekarz mowil, a potem sie okazalo, ze to skaza bialkowa. Chcialam na jakis czas odstawic calkowicie nabial. Orientuje sie ktoras po jakim czasie powinnam zauwazyc zmiany jesli to rzeczywiscie skaza?

dwa, trzy tygodnie po odstawieniu nabiału krostki powinny znikac

reklama
obiadki , spacerki, zazdroszczę, my od rana nosimy małego na zmianę , bo drze się jak opetany, jak zasypia to góra na kwadrans, trochę sie spina bo bączki próbuje puszczać i tak myśle , że to przeze mnie ,bo wczoraj jadłam marchewkę z groszkiem i zapomniałam o kminku i plantex duo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: durna ja oj durna!!!
A dziś sama w nocy będe bo B. do pracy i boje się co będzie:baffled::crazy::szok:

Do góry