reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Witam mamuśki

Dagna witajcie w domku nareszcie !!!!

Tosia ja pieluszkuję bo muszę podobno okaże się we wtorek dokładnie bo do Prokocimia jedziemy, ale mała jak an razie nie protestuje, aczkolwiek ja nie wiem czy to coś daje :)

Hausfrau super że Max taki grzeczniutki w koncu którejś dzieci muszą być grzeczne :) Ja na Twpim miejscu nadal chyba bym pieluchowala bo zaszkodzić nie zaszkodzi, a skoro synek takladnie to znosił to.. co Ci szkodzi

U nas noc w miarę spokojna jedynie od 5 co godzinkę mała chciała jeść, a teraz słodko od 8 śpi. Dzięki temu zdążyłam już posprzątać i nawet mam czas na forum. Wczoraj wieczorkiem moja córeńka chyba pierwszy raz była po prostu wesołym i szczęśliwym dzieckiem bez kolki, normalnie nie mogłam się nacieszyć tym jak może być pięknie... A i wczoraj przyszla chusta i Haneczce bardzo przypadla do gustu 5 minut spaceru z mamą w chuście i już spała...

Miłej soboty kobitki!!!

reklama
mb1 ciesze się że plecki juz tak nie bolą zastanawiam sie tylko dlaczego tak sie dzieje- miałaś robioną cesarke??

Kalcha oby juz każdy wieczór był bez kolki :)))

DAGNA WITAJCIE :)))))) pisz jak pierwsza noc :)

chyba Gaja pisała że jej mała nie chce lezyeć na brzuszku ani spać to tak samo jak u mnie z reszta z Jula tez tak miałam... mimo to kłade lene na pare minut- lepsze to niz nic :))

a ja juz obiadek zrobiłam pranie tez jeszcze w chacie posprzątam i bede PERFEKCYJNA PANI DOMU :)))

miłej soboty

Hej laski

Asiek jak ty juz o 10 masz obiad zrobiony to cie podziwiam :)

My zabieramy dzis maluchy na zakupy, musismy wybrac szafe, suszarke na ubrania, czapki dla malych..trzymajcie kciuki :) bo latwo nie bedzie :)

Milej soboty!

kuku! wpadam na chwilkę życzyc miłego dnia! my zaraz jak skończy Mała cyckać zmykamy na spacerek..
Dagna, jak pierwsza nocka?

no dobra przyznam sie dziewczyny mam zrobione kotlety mielone a nie cały obiad:zawstydzona/y::zawstydzona/y: i w planach mam jeszcze kupić gotowe buraczki czerwone:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale ciiiiiii tak ładnie brzmiało ze juz o 10 mam obiadek gotowy:rofl2::-p

Lena puki co skutecznie walczy ze swoim snem cholerka a ja musze sie wykąpać bo tez sie szykuje na spacerek bo tak ładnie słoneczko świec...

Hejka

U nas nocka nie najgorzej, pobudka o 1 i 5.

Zagladam na chwilke, bo przyjezdza do mnie siostra z dzieciakami, wiec czasu na bb nie bedzie. Mamy w planach robienie rogalikow, ale zobaczymy czy dzieciaki nam na to pozwola.

Hausfrau tylko cieszyc sie ze Max taki grzeczny. Ja tez nie narzekam.

Asiek ale z Ciebie zorganizowana babeczka. Ja z rana to jakos nie moge sie zebrac.

Kasiona udanych zakupow.

Zmykam bo Antek sie budzi

Dzieki dziewczyny.
Asiek no podziwiam, kotlety o 10 juz przyszykowane. Niezle. Ja dopiero teraz wstawilam zupe- dzis krem z cukini. Robie pierwszy raz, zobaczymy co wyjdzie;-)
Czekam az moje dziecko sie obudzi, to ja nakarmie i idziemy na krotki spacer. Jeszcze nie chce przesadzic z moimi plecami.
Asiek mialam cesarke i znieczulenie w kregoslup. O tym pomyslalas? Pytalam lekarza. Powiedzial, ze wedlug niego to nie to, tylko napiete miesnie

Hej Kochane :)

Moja gwaizdeczka tradycyjnie na noc zasnęła przed północą,, pozniej pobudka o 3 na jedzonko i o 6, a potem...spalyśmy do 9.30 ! :) Tak obie dzisiaj w dobrych humorkach wstałyśmy zadowolone i wyspane,a teraz Julcia po karmieniu sama zasnęła w swoim łóżeczko :szok: bo zaczynam stosowac madrosci z ksiązki" jezyk niemowlat" i bede starala sie by zasypiala w łóżeczku nie na raczkach ani w wózku. Czytalam ze Pysia tez dzielnie to stosuje i ponoc warto, warto bo dzidzia sie usamodzielnia i zyc daje rodzince potem :)
Hausfrau i Kasik widze , ze wasze dzieciaczki grzeczniutkie, prosze pochwalic od cioci z BB :D

Asiek ja tez mam dzisiaj mielone, dla mnie ugotowane, takze szybko zetre buraczki i obiore ziemniaki i obiad gotowy :)
Skrzaciku ciesze sie ogromnie, ze dobre wiesci o Twojej chorobie, bedzie dobrze, wierze w to i dzidzius moze pomogł a nie zaszkodzil w Twojej dolegliwosci, daj Panie Boże :)
Tosiu,Asiek miłego spacerku, zreszta wszystkim nam pięknej pogody i udanych spacerów i zakupów, Kasiona podziwiam, podziwiam zakupy a maluszkami i to jakie duze!
:)
My na spacerek tez wybedziemy, ja tatus wróci i psisko sie wybiega:)
dziewczyny jak wasze zwierzeta domowe na nowego członka rodziny ? Nasz krok w krok za nami chodzi i zaglada do malej ciagle,i jej zabawek no fajne misie do zabawy przeciez ;)
PIEKNEGO DNIA !!!!

reklama
Dzieki dziewczyny.
Asiek no podziwiam, kotlety o 10 juz przyszykowane. Niezle. Ja dopiero teraz wstawilam zupe- dzis krem z cukini. Robie pierwszy raz, zobaczymy co wyjdzie;-)
Czekam az moje dziecko sie obudzi, to ja nakarmie i idziemy na krotki spacer. Jeszcze nie chce przesadzic z moimi plecami.
Asiek mialam cesarke i znieczulenie w kregoslup. O tym pomyslalas? Pytalam lekarza. Powiedzial, ze wedlug niego to nie to, tylko napiete miesnie

Karmisz piersia? Pytam, bo ja przez pierwsze tygodnie mialam zly nawyk karmienia piersia, tak sie balam ze malej wypadnie brodawka z buzi ze wisialam povchylona nieruchomo nad nia, zgarbiona i napieta i szybko pojawily sie okropne bole plecow i glowy az musialam lykac apap, i wkoncu polozna mi powiedziala w czym rzecz i nauczyla sie rozluzniac podczas karmienia i juz teraz zero bolu chyba ze dluga ja nosze jak marudzi.

Do góry