reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Jesli chodzi o groszek zielony to ztego co czytalam mozna jesc i jest on elemnetem diety mamy karmiacej, widzialam nawet przepis na zupe pure z groszku/Groszek tak nie wzdya jak fasolowe inne, wiec zestawienie zmarchewka jest u mnie czesto. Ale i tak widze ze ta dieta to tylko w mojej psyche, bo jadam czasem 2, 3 dni to samo i jednego dnia Ok a nastepnego mloda sie pręży i nie spi caly dzien. Dzisiaj nie spi od 9, znowu ja polozylam ale chyba nie na dlugo, bo napina sie a kupy prawdziwej od wczoraj nie ma.

Mojej tez zaczynala sie ciemieniucha, wlasnie na czubku glowy i od czoła, smarowalam po kapieli grubo oliwką i zakladalam czapke, nastepnego dnia mylam wloski gelem do kapieli Hipp i dwa takie zabiegi zalatwily sprawe, teraz po kapieli leko smaruje glowke oliwka ale calego cialka juz nie codziennie.

Małpko swiete sowa z tymi chlopami! Jeszcze im masazyk zrobic biedaczyskom ;)
Alcia moj tez chetny do pomocy, byle mala nie plakala, bo wtedy bezradnosc, ech te chlopy :(

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik, u nas dalej wzdecia.. Mała przez to nie spi, wierci sie i prezy biedna... nie wiem co robic... dzis probuje jej dac espumisan trzy razy dziennie jak mówila lekarka, bo do tej pory dawalam doraznie...

beniaminka u nas tez ciemieniucha ale uwaga zaczyna się na brwiach i przez środek czółka idzie... ale tak troszkę tylko ją widać
u nas tak samo wystarczy posmarowac brwi oliwką i później zetrzeć jej nadmiar pieluchą tetrową...

co do główki to robie tak jak Beniaminka tylko ja później wyczesuje tą ciemieniuche- polecam...

ja ma dzis ciężki dzien wiec mało sie udzielam, ale na bieżąco Was czytam...

witam!
u mnei wieczor byl kolkowy malutki plakal do 22 i nic nie pomagalo.....nawet kropelki espunisan!!
dzisaj zupke mam jarzynowa i kurcze zastanawiam sie czy moge ja zjesc zeby znowu malemu nie zaszkodzila (marchew,kalafior i brokulki sa w zupie)
Uciekam bo sie zbudzil maly terrorysta:)

piszecie ze wasze miesieczne dzieci juz sie usmiechaja do was a moj jkezczce nie jak narazie tylko placze:((

z racji ze jest w niej kalafior i brokuły to ja bym nie jadła...

jak mój maz był w Niemczech to kazałam mu kupić na kolki sab simpleks i teraz mam 2 opakowania a kolki chyba nas omineły i tak sie zastanawiam czy leki mozna wystawiac na allegro...

moje dziecie mocno niespokojne czyżby skok rozwojowy???

mamy karmiące piersia czy WY tez cycolicie co 1,5 godziny?

asiek właśnie miałam pytac o to samo bo maja w dzien to teraz chce co półtorej goddziny, ale skoro u Ciebie tak samo to chyba normalne chociaż co godzinę też się zdaża...

ufff jak dobrze ze nie tylko ja tak mam :) ale to jest męczące wrrrr no chyba ze ide na spacer to wówczas te 3 godz śmiało wytrzyma bez cyca...

ogólnie dziś mam humor do bani :((( P w pracy a ja sama z dziećmi nie znosze takich niedziel.....

reklama
dziewczyny byłyśmy na szczepieniu i zaszczepiłam na te cholerne rotawirusy i teraz mała już drugi dzień (byłyśmy w piątek) ma takie skutki uboczne, ulewania a wręcz wymioty, rozdrażnienie, brak apetytu (zjadała 120-150ml a teraz raptem 60 ml wciągnie i ma dość) i ogromne problemy ze snem. Czy któraś z Was szczepiła?? I czy macie też takie skutki uboczne?? No i czy ktoś wie ile to potrwa??!! :-:)wściekła/y::-(

przepraszam że tak tylko o sobie ale nie mogę zostawić Laury na dłużej bo się krztusi tymi wymiocinami :-:)-:)-(

oszzz jestem taka zła, malutka tak płacze po tym wymiotowaniu a ja nie wiem co robić!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry