reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Jesli chodzi o groszek zielony to ztego co czytalam mozna jesc i jest on elemnetem diety mamy karmiacej, widzialam nawet przepis na zupe pure z groszku/Groszek tak nie wzdya jak fasolowe inne, wiec zestawienie zmarchewka jest u mnie czesto. Ale i tak widze ze ta dieta to tylko w mojej psyche, bo jadam czasem 2, 3 dni to samo i jednego dnia Ok a nastepnego mloda sie pręży i nie spi caly dzien. Dzisiaj nie spi od 9, znowu ja polozylam ale chyba nie na dlugo, bo napina sie a kupy prawdziwej od wczoraj nie ma.

Mojej tez zaczynala sie ciemieniucha, wlasnie na czubku glowy i od czoła, smarowalam po kapieli grubo oliwką i zakladalam czapke, nastepnego dnia mylam wloski gelem do kapieli Hipp i dwa takie zabiegi zalatwily sprawe, teraz po kapieli leko smaruje glowke oliwka ale calego cialka juz nie codziennie.

Małpko swiete sowa z tymi chlopami! Jeszcze im masazyk zrobic biedaczyskom ;)
Alcia moj tez chetny do pomocy, byle mala nie plakala, bo wtedy bezradnosc, ech te chlopy :(

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik, u nas dalej wzdecia.. Mała przez to nie spi, wierci sie i prezy biedna... nie wiem co robic... dzis probuje jej dac espumisan trzy razy dziennie jak mówila lekarka, bo do tej pory dawalam doraznie...

beniaminka u nas tez ciemieniucha ale uwaga zaczyna się na brwiach i przez środek czółka idzie... ale tak troszkę tylko ją widać
u nas tak samo wystarczy posmarowac brwi oliwką i później zetrzeć jej nadmiar pieluchą tetrową...

co do główki to robie tak jak Beniaminka tylko ja później wyczesuje tą ciemieniuche- polecam...

ja ma dzis ciężki dzien wiec mało sie udzielam, ale na bieżąco Was czytam...

witam!
u mnei wieczor byl kolkowy malutki plakal do 22 i nic nie pomagalo.....nawet kropelki espunisan!!
dzisaj zupke mam jarzynowa i kurcze zastanawiam sie czy moge ja zjesc zeby znowu malemu nie zaszkodzila (marchew,kalafior i brokulki sa w zupie)
Uciekam bo sie zbudzil maly terrorysta:)

piszecie ze wasze miesieczne dzieci juz sie usmiechaja do was a moj jkezczce nie jak narazie tylko placze:((

z racji ze jest w niej kalafior i brokuły to ja bym nie jadła...

jak mój maz był w Niemczech to kazałam mu kupić na kolki sab simpleks i teraz mam 2 opakowania a kolki chyba nas omineły i tak sie zastanawiam czy leki mozna wystawiac na allegro...

moje dziecie mocno niespokojne czyżby skok rozwojowy???

mamy karmiące piersia czy WY tez cycolicie co 1,5 godziny?

asiek właśnie miałam pytac o to samo bo maja w dzien to teraz chce co półtorej goddziny, ale skoro u Ciebie tak samo to chyba normalne chociaż co godzinę też się zdaża...

ufff jak dobrze ze nie tylko ja tak mam :) ale to jest męczące wrrrr no chyba ze ide na spacer to wówczas te 3 godz śmiało wytrzyma bez cyca...

ogólnie dziś mam humor do bani :((( P w pracy a ja sama z dziećmi nie znosze takich niedziel.....

reklama
dziewczyny byłyśmy na szczepieniu i zaszczepiłam na te cholerne rotawirusy i teraz mała już drugi dzień (byłyśmy w piątek) ma takie skutki uboczne, ulewania a wręcz wymioty, rozdrażnienie, brak apetytu (zjadała 120-150ml a teraz raptem 60 ml wciągnie i ma dość) i ogromne problemy ze snem. Czy któraś z Was szczepiła?? I czy macie też takie skutki uboczne?? No i czy ktoś wie ile to potrwa??!! :-:)wściekła/y::-(

przepraszam że tak tylko o sobie ale nie mogę zostawić Laury na dłużej bo się krztusi tymi wymiocinami :-:)-:)-(

oszzz jestem taka zła, malutka tak płacze po tym wymiotowaniu a ja nie wiem co robić!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry