reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam:) Maly nakarmiony i probuje zasnac w lozeczku..potrafi lezec pol godziny rozgladajac sie na boki i strzelajac minki:) co do matczynej milosci to ja dopiero jej doznaje..powoli ale sie rodzi:) za to moj E jest zakochany w malym na zaboj i to do takiego stopnia ze jak jest w domu to nie musialabym wstawac do malego gdyby nie odciaganie mleka..wczoraj bylismy u jego rodzicow z malym i byl taki dumny jak zapinal w aucie fotelik:) dzisiaj pojechal do holandii ale widzialam ze mial lzy w oczach mimo ze w czwartek juz wroci..i kazal mi wywolac zdjecia malego zeby mogl sobie w tirze tzn kabinie przyczepic:)

asiek justyna i calineczka trzymam kciuki:)

Beniaminka samych dobrych wiesci zycze:)

Dagna powodzenia i szybkiego porodu:)

Ja tez za tydzien jade z moim na zakupy:) i mam zamiar isc do fryzjera ale musze najpierw swobodnie zaczac siedziec;/
14 listopada planujemy chrzciny malego:)
malgos jak miło poczytac,ze tatus pozytywnie oszalał na punkcie dziecka
dziewczyny dagna i magdah trzymam kciuki za szybkie porody
beniaminka jestes dzielna mamusia, podziwiam za optymizm i wewnętrzna siłę,oby jak najlepiej sie Wam ułozyło

my chrzest mamy 24 pazdziernika, wszystko juz zalatwione, pisalam wczesniej juz o tym ale jakos bez echa, w sumie tu sie tak duzo dzieje, czasem nie moge wszystkiego objąc i odpowiedziec to tylko tak ogólnie, wiec wszystkiego zapamietac sie nie da
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Dagna no to trzymamy kciuki za szybkie rozwiązanie:tak:
Kasik tak ja mam X-landera,póki co jestem bardzo zadowolona,jak dla mnie ma dwa minusy to waga wózka(dobrze ze mieszkam w domu jednorodzinnym) i nie ma szans zeby pobujać małą(ale w zasadzie to mi tylko na dobre wyjdzie) a tak to spoko:tak:
Boshe a ja cały czas czekam na położną i od zmysłów odchodze przez bużkę mojej Julki,a czas mi sie tak dłuży ,normalnie godzina trwa wiecznie,,,,mam tylko nadzieje ze nie zapomniała do mnie przyjechać:baffled:

Dziewczyny , yuhuuuuu! :-D
Dzisiaj zabieramy Julkę do domku, normalnie fruwam 20 cm nad ziemią, wpadłam Wam szybciutko napisać, bo wróciliśmy do domu po rzeczy, P szybko do pracy i ok 15 ją wypisują. Normalnie szok! Spodziewalam się bardziej jutro, bo ze dzisiaj to nie wierzylam wcale. :-)
WASZE KCIUKI SĄ MAGICZNE A WY JESTESCIE KO CHA NE !!! DZIĘKUJE BARDZO< BARDZO :-)
Karolina my mamy cos takiego YouTube - on swing again
ja tez w tym tyg wybieram sie na zakupy ale spodnie sobie daruje bo brzusio jeszcze jest :( kupie sobie leginsy i jakąś tunike i kozaczki- od razu pewnie sie lepiej poczuje :)

Kasialle bardzo dobrze ze męża angażujesz , mój tez mi mono pomaga ale nie wytrzymała by tyle godzin co Twój - pewnie juz po 30 min przyszedł by do mnie z małą :)

Beniaminko jak bardzo bym chciała zebys usłyszała dziś dobre wieści.....
I podziałało, dziekuje :-D
Czy Mój bedzie pomagał w nocy, dopiero się okaże, ale pewnie bedzie sie staral :-)
Wszystkiego dobrego....!

To ja tez poprosze o trzymanie kciukowjade na badania z malym a konkretnie na usg nerki

Trzymam mocno, mocno! :-)
Dagna- i za Ciebie Kochana, żeby juz nic nie bolało ! :-)

Teraz pewnie bedziemy rozgoszczać w domku, ale obiecuje ze bede zagladac, jestem Wam bardzo wdzięczna ! :-)
Na razie zmykam, papapa

Beniaminko ciesze sie razem z Toba. Nareszcie mozesz sie w pelni cieszyc macierzynstwem.
Justyna, Calineczka , Asiek kciuki zacisniete.
A ja sie nie wybralam jednak do lekarza , bo mojemu chyba troszke lepiej sie zrobilo . Ten katarek juz taki przezroczysty i duzo mniej.
Moze pomoglo to moje mleczko o posmaku czosnku:-)
Dagna oby poszlo na dorotke.

Witam
Trzymam kciuki za wszystkie mamy i maluszki, które tego potrzebują...

Beniaminko gratki wielkie, to dziś u was prawdziwe święto.Wreszcie się nacieszycie malutką i dobrze.

Dagna- oby raz dwa balonik pomógł...

Kurcze jak ja wam zazdroszczę spacerków, ja czekam na wózek do jutro powinien być.Puki co mała w ubranku lezy przy otwartym oknie.

Dziś nawet dała mi pospać, mało cycoliła co odbiło się na mleczarkach były jak kamienie miejscami i przy karmieniu małej musiałam je masować...

Od ranka mała nadrabia cycoleniem, ale tez sporo śpi więc mam czas ogarnąć dom...

Oj i pochwaliłam koze a ona juz sie wierci i domaga cyca więc lecę.............

Calineczka dzieki za linka o skokach w rozwoju dziecka, bardzo to ciekawe i faktycznie tak jest naprawde, bo dokladnie tak z moja coreczka było.
Beniaminko super wiesci nareszcie! duzo zdrowka

a u nas słonko niby ładnie, ale wieje i tylko 8 st. wiec bedzie tylko werandowanie

Witam po przeczytaniu Waszych postów człowiek sie uspokaja
Wszędzie w gazetach trąbią o bezgranicznej miłości od pierwszej chwili o tym jak cudowne macierzyństwo , że dzidzia śpi w nocy nie płacze itp:eek::eek:

I kiedy nagle moje dziecko i moje uczucia nie chciały sie wpasowac w te ramy miałam ogromne wyrzuty sumienia co ze mnie za matka:no::no: i teraz wiem , że wiele z nas ma rozne mysli rozne odczucia a najwazniejsze , że one naprawde z czasem znikają

Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia
Nasz synek w tej chwili przechodzi chyba pierwszy skok rozwojwy
skoki rozwojowe -1 rok życia - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl

moja tez taki ma,tylko cierpliwosc nas ratuje

melduję się i ja i od razu mam ogromną prośbę do Was o trzymanie magicznych kciuków... idziemy dzisiaj z małym do lekarza bo zauważyłam że na siusiaku ma takie małe czerwone krostki i pupę ma całą czerwoną i już odchodzę od zmysłów bo nie wiem co to może być, mam nadzieję że nic poważnego

pewnie to wyprysk pieluchowy
ale kciuki trzymam

To ja tez poprosze o trzymanie kciukowjade na badania z malym a konkretnie na usg nerki

kciuki zacisniete
Hej

Dziewczyny mam pytanko. Na jak długo wychodzicie na spacer. Bo ja byłam wczoraj 30 min, a i tak ciagle sie zastanawiałam, czy juz wracac czy jeszcze troszke. A o ubraniu Antosia nie wspomne. Nie wiem co mu zakładac. Oj jaka szkoda ze dzieciaczki nie moga nam powiedziec czy im dobrze, czy zle.

I oczywiscie trzymam kciuki za nierozpakowane mamuski, oby jak najszybciej tuliły swoje maluszki

1,5-2 roznie jak mi sie chce chodzic
Dziewczyny , yuhuuuuu! :-D
Dzisiaj zabieramy Julkę do domku, normalnie fruwam 20 cm nad ziemią, wpadłam Wam szybciutko napisać, bo wróciliśmy do domu po rzeczy, P szybko do pracy i ok 15 ją wypisują. Normalnie szok! Spodziewalam się bardziej jutro, bo ze dzisiaj to nie wierzylam wcale. :-)
WASZE KCIUKI SĄ MAGICZNE A WY JESTESCIE KO CHA NE !!! DZIĘKUJE BARDZO< BARDZO :-)

super wiesci
czekamy na Was w domciu

dzien dobry
moje starsze dziecko od 2 dni przechodzi apogeum histerii
a mnie mozg chyba eksploduje

Witam,
Karolina to zapewne jest uczulenie na mleko które podajesz ja tak z Olką miałam, wyglądała strasznie jak muchomor :/ Zapewne zmiana mieszanki pomoże :)
justynko85 to co opisujesz wygląda mi na odparzenia, wietrz pupkę i przemywaj przegotowaną wodą a nie chusteczkami i mączką kartoflaną warto zasypać :)
Beniaminko cieszę się razem z wami że Julcia już do domku się wybiera :)

A u nas nocka do najlepszych nie należała bo Maks ja praktycznie na cycach spędził :/ Rano musiałam o 6.30 wstać ubrać Olkę, Miłoszka wyszykować, Olkę uczesać, śniadania i picie porobić, nakarmic Maksia i odprowadzic obydwa starszaki do szkoły i przedszkola i jestem mega zadowolona że kupiłam tą chuste do noszenia, młodego wsadziłam ekspresem i super wygodnie mi się go niosło i nie musiałam się martwic jak po schodach z małym Olę odprowadzić :) Polecam ten wynalazek :)
Co do chrzcin ja planuję w 2 dzień świąt bożonarodzeniowych takie 2 w 1 :)

reklama
dorotka łacze sie w bolu glowy...u nas TEZ histeria na maksa, szczegolnie rano jak ją szykuje do przedszkola, bo dobrze wie, ze ja zostaje w domciu i tez by chciała ze mna i malym byc, ale to niemozliwe ja po samotnym weekendzie z malym i nią jestem wypompowana, wiec dzis mam lenia gary stoja a niech stoja prasowanie czeka a niech czeka

Do góry