reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam:) Maly nakarmiony i probuje zasnac w lozeczku..potrafi lezec pol godziny rozgladajac sie na boki i strzelajac minki:) co do matczynej milosci to ja dopiero jej doznaje..powoli ale sie rodzi:) za to moj E jest zakochany w malym na zaboj i to do takiego stopnia ze jak jest w domu to nie musialabym wstawac do malego gdyby nie odciaganie mleka..wczoraj bylismy u jego rodzicow z malym i byl taki dumny jak zapinal w aucie fotelik:) dzisiaj pojechal do holandii ale widzialam ze mial lzy w oczach mimo ze w czwartek juz wroci..i kazal mi wywolac zdjecia malego zeby mogl sobie w tirze tzn kabinie przyczepic:)

asiek justyna i calineczka trzymam kciuki:)

Beniaminka samych dobrych wiesci zycze:)

Dagna powodzenia i szybkiego porodu:)

Ja tez za tydzien jade z moim na zakupy:) i mam zamiar isc do fryzjera ale musze najpierw swobodnie zaczac siedziec;/
14 listopada planujemy chrzciny malego:)
malgos jak miło poczytac,ze tatus pozytywnie oszalał na punkcie dziecka
dziewczyny dagna i magdah trzymam kciuki za szybkie porody
beniaminka jestes dzielna mamusia, podziwiam za optymizm i wewnętrzna siłę,oby jak najlepiej sie Wam ułozyło

my chrzest mamy 24 pazdziernika, wszystko juz zalatwione, pisalam wczesniej juz o tym ale jakos bez echa, w sumie tu sie tak duzo dzieje, czasem nie moge wszystkiego objąc i odpowiedziec to tylko tak ogólnie, wiec wszystkiego zapamietac sie nie da
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Dagna no to trzymamy kciuki za szybkie rozwiązanie:tak:
Kasik tak ja mam X-landera,póki co jestem bardzo zadowolona,jak dla mnie ma dwa minusy to waga wózka(dobrze ze mieszkam w domu jednorodzinnym) i nie ma szans zeby pobujać małą(ale w zasadzie to mi tylko na dobre wyjdzie) a tak to spoko:tak:
Boshe a ja cały czas czekam na położną i od zmysłów odchodze przez bużkę mojej Julki,a czas mi sie tak dłuży ,normalnie godzina trwa wiecznie,,,,mam tylko nadzieje ze nie zapomniała do mnie przyjechać:baffled:

Dziewczyny , yuhuuuuu! :-D
Dzisiaj zabieramy Julkę do domku, normalnie fruwam 20 cm nad ziemią, wpadłam Wam szybciutko napisać, bo wróciliśmy do domu po rzeczy, P szybko do pracy i ok 15 ją wypisują. Normalnie szok! Spodziewalam się bardziej jutro, bo ze dzisiaj to nie wierzylam wcale. :-)
WASZE KCIUKI SĄ MAGICZNE A WY JESTESCIE KO CHA NE !!! DZIĘKUJE BARDZO< BARDZO :-)
Karolina my mamy cos takiego YouTube - on swing again
ja tez w tym tyg wybieram sie na zakupy ale spodnie sobie daruje bo brzusio jeszcze jest :( kupie sobie leginsy i jakąś tunike i kozaczki- od razu pewnie sie lepiej poczuje :)

Kasialle bardzo dobrze ze męża angażujesz , mój tez mi mono pomaga ale nie wytrzymała by tyle godzin co Twój - pewnie juz po 30 min przyszedł by do mnie z małą :)

Beniaminko jak bardzo bym chciała zebys usłyszała dziś dobre wieści.....
I podziałało, dziekuje :-D
Czy Mój bedzie pomagał w nocy, dopiero się okaże, ale pewnie bedzie sie staral :-)
Wszystkiego dobrego....!

To ja tez poprosze o trzymanie kciukowjade na badania z malym a konkretnie na usg nerki

Trzymam mocno, mocno! :-)
Dagna- i za Ciebie Kochana, żeby juz nic nie bolało ! :-)

Teraz pewnie bedziemy rozgoszczać w domku, ale obiecuje ze bede zagladac, jestem Wam bardzo wdzięczna ! :-)
Na razie zmykam, papapa

Beniaminko ciesze sie razem z Toba. Nareszcie mozesz sie w pelni cieszyc macierzynstwem.
Justyna, Calineczka , Asiek kciuki zacisniete.
A ja sie nie wybralam jednak do lekarza , bo mojemu chyba troszke lepiej sie zrobilo . Ten katarek juz taki przezroczysty i duzo mniej.
Moze pomoglo to moje mleczko o posmaku czosnku:-)
Dagna oby poszlo na dorotke.

Witam
Trzymam kciuki za wszystkie mamy i maluszki, które tego potrzebują...

Beniaminko gratki wielkie, to dziś u was prawdziwe święto.Wreszcie się nacieszycie malutką i dobrze.

Dagna- oby raz dwa balonik pomógł...

Kurcze jak ja wam zazdroszczę spacerków, ja czekam na wózek do jutro powinien być.Puki co mała w ubranku lezy przy otwartym oknie.

Dziś nawet dała mi pospać, mało cycoliła co odbiło się na mleczarkach były jak kamienie miejscami i przy karmieniu małej musiałam je masować...

Od ranka mała nadrabia cycoleniem, ale tez sporo śpi więc mam czas ogarnąć dom...

Oj i pochwaliłam koze a ona juz sie wierci i domaga cyca więc lecę.............

Calineczka dzieki za linka o skokach w rozwoju dziecka, bardzo to ciekawe i faktycznie tak jest naprawde, bo dokladnie tak z moja coreczka było.
Beniaminko super wiesci nareszcie! duzo zdrowka

a u nas słonko niby ładnie, ale wieje i tylko 8 st. wiec bedzie tylko werandowanie

Witam po przeczytaniu Waszych postów człowiek sie uspokaja
Wszędzie w gazetach trąbią o bezgranicznej miłości od pierwszej chwili o tym jak cudowne macierzyństwo , że dzidzia śpi w nocy nie płacze itp:eek::eek:

I kiedy nagle moje dziecko i moje uczucia nie chciały sie wpasowac w te ramy miałam ogromne wyrzuty sumienia co ze mnie za matka:no::no: i teraz wiem , że wiele z nas ma rozne mysli rozne odczucia a najwazniejsze , że one naprawde z czasem znikają

Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia
Nasz synek w tej chwili przechodzi chyba pierwszy skok rozwojwy
skoki rozwojowe -1 rok życia - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl

moja tez taki ma,tylko cierpliwosc nas ratuje

melduję się i ja i od razu mam ogromną prośbę do Was o trzymanie magicznych kciuków... idziemy dzisiaj z małym do lekarza bo zauważyłam że na siusiaku ma takie małe czerwone krostki i pupę ma całą czerwoną i już odchodzę od zmysłów bo nie wiem co to może być, mam nadzieję że nic poważnego

pewnie to wyprysk pieluchowy
ale kciuki trzymam

To ja tez poprosze o trzymanie kciukowjade na badania z malym a konkretnie na usg nerki

kciuki zacisniete
Hej

Dziewczyny mam pytanko. Na jak długo wychodzicie na spacer. Bo ja byłam wczoraj 30 min, a i tak ciagle sie zastanawiałam, czy juz wracac czy jeszcze troszke. A o ubraniu Antosia nie wspomne. Nie wiem co mu zakładac. Oj jaka szkoda ze dzieciaczki nie moga nam powiedziec czy im dobrze, czy zle.

I oczywiscie trzymam kciuki za nierozpakowane mamuski, oby jak najszybciej tuliły swoje maluszki

1,5-2 roznie jak mi sie chce chodzic
Dziewczyny , yuhuuuuu! :-D
Dzisiaj zabieramy Julkę do domku, normalnie fruwam 20 cm nad ziemią, wpadłam Wam szybciutko napisać, bo wróciliśmy do domu po rzeczy, P szybko do pracy i ok 15 ją wypisują. Normalnie szok! Spodziewalam się bardziej jutro, bo ze dzisiaj to nie wierzylam wcale. :-)
WASZE KCIUKI SĄ MAGICZNE A WY JESTESCIE KO CHA NE !!! DZIĘKUJE BARDZO< BARDZO :-)

super wiesci
czekamy na Was w domciu

dzien dobry
moje starsze dziecko od 2 dni przechodzi apogeum histerii
a mnie mozg chyba eksploduje

Witam,
Karolina to zapewne jest uczulenie na mleko które podajesz ja tak z Olką miałam, wyglądała strasznie jak muchomor :/ Zapewne zmiana mieszanki pomoże :)
justynko85 to co opisujesz wygląda mi na odparzenia, wietrz pupkę i przemywaj przegotowaną wodą a nie chusteczkami i mączką kartoflaną warto zasypać :)
Beniaminko cieszę się razem z wami że Julcia już do domku się wybiera :)

A u nas nocka do najlepszych nie należała bo Maks ja praktycznie na cycach spędził :/ Rano musiałam o 6.30 wstać ubrać Olkę, Miłoszka wyszykować, Olkę uczesać, śniadania i picie porobić, nakarmic Maksia i odprowadzic obydwa starszaki do szkoły i przedszkola i jestem mega zadowolona że kupiłam tą chuste do noszenia, młodego wsadziłam ekspresem i super wygodnie mi się go niosło i nie musiałam się martwic jak po schodach z małym Olę odprowadzić :) Polecam ten wynalazek :)
Co do chrzcin ja planuję w 2 dzień świąt bożonarodzeniowych takie 2 w 1 :)

reklama
dorotka łacze sie w bolu glowy...u nas TEZ histeria na maksa, szczegolnie rano jak ją szykuje do przedszkola, bo dobrze wie, ze ja zostaje w domciu i tez by chciała ze mna i malym byc, ale to niemozliwe ja po samotnym weekendzie z malym i nią jestem wypompowana, wiec dzis mam lenia gary stoja a niech stoja prasowanie czeka a niech czeka

Do góry