marta a jakiej firmy masz te staniczki? ja chciałam kupic, ale nasz Kołobrzeg zacofany i w trzech sklepach mi oznajmiono ze nie ma usztywnianych do karmienia, nie wiem , mi się wydaje ze gdzies widziałam, i teraz się zastanawiam czy to może były miekkie takie tylko ładniejsze niz te zwykłe, ja mam małe piersi i nawet jak są pełne to i tak mieszcze się w swoje B, i chciałabym takie sztywne- usztywniane- nie wiem jak to się mówi - staniki bo inaczej to piersi nie mam tylko 2 małe zwisy;(
Guusia - obydwa polskich firm: Mitex i Gaia - ale są miękkie - przy moim E zupełnie mi to nie przeszkadza Naprawdę polecam, dobre materiały i mega wygodne! I naprawdę śliczne jak na te do karmienia Jeden mam cały z koronki - czarny, a drugi koronka+materiał - śliczności
Marta - u mnie w rodzinie był taki maluszek, który miał żółtaczkę i miał i miał... najpierw był właśnie naświetlany w szpitalu i w 4 chyba (lub 3) dobie go wypuścili do domu. Po czym żołtaczka się nasilała i był kilka razy na kontroli, w końcu lekarze zdecydowali o przyjęciu go do szpitala na dobę i później chyba jeszcze raz, na kolejne naświetlanie, bo nic nie pomagało. Ale teraz jest zdrowy jak ryba :-) A to wszystko działo się srogą zimą, teraz jest szansa, że pogoda ma się poprawić, wyjdzie słońce i na pewno synek szybko się pozbędzie tego paskudztwa!
Co do stanika, to wolałabym teraz kupić, bo potem będzie mi ciężko wyjść po niego na miasto, pewnie będę zamawiać na oko przez Internet, bo stary wróci do pracy, a ja niezmotoryzowana jestem ;-)
Ach i chciałam sie pochwalić, że robiłam dzisiaj - już na pewno ostatni przed porodem - pedicure. Z takim brzuchem to naprawdę niezła gimnastyka, ufff
Gratuluję pericuru
Ja zmotoryzowana, ale i tak zajęło mi to 2h ;P Ale tatuś został z pełną butlą odciągniętego mleka - jak się później okazało - dla naszego głodomorka mało to było
Obyśmy nie musieli wracać do szpitala :-(
U mnie tez ta zolzaczka bardzo dlugo trwala juz 4 tydzien jest zolty. Jak robilam mu badania to mial poziom 14. I niestety karmienie nie sprzyja zoltaczce. Moja pediatra kazala mi codziennie wychodzic na spacerki - swiatlo dziennie min 2 godz dziennie. Po za tym po kazdym karmieniu , tak po godzinie przepajac dziecko czysta woda. Daj mu do picia za kazdym razem ok 30 ml wody. U mnie zoltaczka juz zwalczona ale bylo ciezko , a oczy ma zolte jeszcze do dzis.
Dzięki za rady! Dziś woda w akcji będzie!