reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Macie racje, piers w bulionie smakuje wybornie :-) Maly spal, wiec wykorzystal ten czas na zrobienie i zjedzenie obiadu :-)

Dagna - normalnie medal za ten pedicure. Ale przynajmniej w czasie pologu bedziesz pieknie wygladac. Wtedy juz sie tak nie skrecisz, schylisz i nie zegniesz :-)

A co do dwupaczkow, to zapomnialyscie ze Magi jeszcze sie opiera skurczom :-)

Witajcie
KURCZE DAGNA ZAPOMNIAŁAM CI WCZORAJ PODZIEKOWAĆ,ŻE TAK DZIELNIE MOJE SMS-Y PRZEKAZYWAŁAŚ NA BB A BYŁY DŁUGIE BO JA TAK W ZDANIU STREŚCIC SIĘ NIE UMIEM...

Jeszcze kilka bidulek was się kula... maluszki uparciuszki chyba chcą na październik się załapać...

Moja niunia mega grzeczna w domku w szpitalu to była gwiazda oddziału jeden krzyk...

Troszkę tam dała mi popalić, ale teraz spokój je śpi czuwa i tak w koło.

Mleczka mamy pod dostatkiem co mnie cieszy :)
Troszku jest problem z ubieraniem itd bo raczka musi byc unieruchomiona pod ubrankiem nie można jej w rękawki wkładać leży sobie na brzuszku zakryta body i pajacem a koza i tak czasem w body czy pajaca ja wciśnie lub wyjmie przez otworek na głowę.

Do tego masujemy uszko, aby mazie wyszły i jutrzejsze badanie wyszło ok.

Oczko też już mniej ropieje po przemywaniu rumiankiem.

Ja od rana mega power lżejsza o 9 kg (szok) układałam ciuchy w szafkach szukając mniejszych jeansów i bluzek... ahhh co za radość wejść w stare jeansy i wyglądać jak laska...

Potem zaliczyłam maraton szpital po papierki do zarejestrowania dziecka, USC zarejestrowanie małej potem MOPS wniosek na becikowe, ginekolog zaświadczenie do becikowego i jeszcze przychodnia wybór lekarza dla niuni i połoznej co mi szwy ściągnie.

Pogoda do bani wieje leje zmokłam jak kura, ale wsio załatwiłam tylko T. poszedł po skierowanie dla małej do neurologa i rehabilitanta, aby obejrzeli obojczyk i zdecydowali czy trzeba rehabilitacji bo mała rączka rusza, ale mniej niż drugą, ale wiadomo boli to nie będzie nią machała jak szalona.

Malusia grzecznie czekała na mnie w domu z tatą popijając herbatkę koperkową, bo troszku ma kolki i gazy straszne a kupki mało robi...

Moja gwiazda z reguły w dzień mało śpi a dużo je za to w nocy potrafi po 3-4 godziny pospać szybko zjeść i dalej spać.

W dzień to bardziej bawi się cyckiem troszku poje przyśnie na 15 minut i znów krzyczy cyca :)

Chyba troszku sie dzis za dużo nabiegałam bo boli mnie to i owo, ale wsio mam z głowy narazie...

Kurcze patrzałam na watek z fotkami, te starsze nasze skarby już takie fajne pozmieniały się...

Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale ciężko ogarnąć was po tylu dniach nie bycia na BB.

Trzymam kciuki za te w 2 pakach, oby lada dzień dołączyły do mam z maluszkami i przede wszystkim, aby maluszki były zdrowe zmykam do cycolinki bo znów chce amku...

Hejka,
Mam problem z logowaniem do netu w tej nowej neostradzie, wczoraj czytalam Was i usilowalam cos napisac, ale z tym bylo gorzej.
U nas w sumie bez zmian, nic nie wyhodowano na dzisiaj z probek na posiew. czyli dobre wiesci, gdyby nie ten adenowirus ktory wciaz sie utrzymuje, bo kupki jeszcze sie pojawiaja zielone i pobolewa z rzadka, ale jednak brzuszek. Czekamy na jutrzejsza wizyte u ordynatora i utesknieniem czekamy na Julke w domku. Dzisiaj jest tydzien jak trafila tam na oddział.

Asiek, Pysiu witajcie w domku i na BB :-)
Pysia Ty jestes nie do zdarcia, juz smigasz po miescie ? :szok: Podziwiam i szacunek wielki!

Magi kciuki trzymam, zeby cos sie ruszylo , najlepiej samo a nie po kroplowkach :-)
Dagna, kciuki za udane ktg ! :-) I tak fajnie, bo Wasze dzieciatka to juz beda zodiakalne wagi, a ja tez waga i sympatyzuje :-D
Marja, Ritka, Irka, Alcia , Dagna, Magi ......czy ktos jeszcze pozostal w 2paku ? :-)
Łagodnego i rychłego rozwiązania Dziewczyny, myslę o Was !!! :-)

Szykuje sie i zaraz jedziemy do Julki, pewnie po 19 bedziemy z poworotem i tak codziennie, a piersi mnie potem bola bardzo bo pelne,i jak wracam zaraz biore sie za dojarkę.
Pięknego dnia Kochane Mamusie :-)
I duzzzzo zdrowia dla Was i Waszych rodzin.

Hejka,
Marja, Ritka, Irka, Alcia , Dagna, Magi ......czy ktos jeszcze pozostal w 2paku ? :-)
Ja:tak:
Całuski dla Julki! Mam nadzieję, że dziś też będą same dobre wieści!:tak:

Wczoraj bb kiepsko działało. Ja próbowałam kilkakrotnie wstawić fotkę od ASIEK, ale bezskutecznie. A teraz może już sama wstawić, skoro do domciu wróciła.

ASIEK! Urodzinowe całuski dla starszej córci przesyłam! Niech rośnie zdrowo!

Ja jaknajbardziej w 2 paku nieustannie :-)

Hejka,
Mam problem z logowaniem do netu w tej nowej neostradzie, wczoraj czytalam Was i usilowalam cos napisac, ale z tym bylo gorzej.
U nas w sumie bez zmian, nic nie wyhodowano na dzisiaj z probek na posiew. czyli dobre wiesci, gdyby nie ten adenowirus ktory wciaz sie utrzymuje, bo kupki jeszcze sie pojawiaja zielone i pobolewa z rzadka, ale jednak brzuszek. Czekamy na jutrzejsza wizyte u ordynatora i utesknieniem czekamy na Julke w domku. Dzisiaj jest tydzien jak trafila tam na oddział.

Asiek, Pysiu witajcie w domku i na BB :-)
Pysia Ty jestes nie do zdarcia, juz smigasz po miescie ? :szok: Podziwiam i szacunek wielki!

Magi kciuki trzymam, zeby cos sie ruszylo , najlepiej samo a nie po kroplowkach :-)
Dagna, kciuki za udane ktg ! :-) I tak fajnie, bo Wasze dzieciatka to juz beda zodiakalne wagi, a ja tez waga i sympatyzuje :-D

Szykuje sie i zaraz jedziemy do Julki, pewnie po 19 bedziemy z poworotem i tak codziennie, a piersi mnie potem bola bardzo bo pelne,i jak wracam zaraz biore sie za dojarkę.

reklama
Witajcie
Pogoda do bani wieje leje zmokłam jak kura, ale wsio załatwiłam tylko T. poszedł po skierowanie dla małej do neurologa i rehabilitanta, aby obejrzeli obojczyk i zdecydowali czy trzeba rehabilitacji bo mała rączka rusza, ale mniej niż drugą, ale wiadomo boli to nie będzie nią machała jak szalona.

Trzymam kciuki za te w 2 pakach, oby lada dzień dołączyły do mam z maluszkami i przede wszystkim, aby maluszki były zdrowe zmykam do cycolinki bo znów chce amku...
Witaj ty nasza twardzielko
Wielkie buziaczki dla Juleczki. sobie wlasnie uswiadomilam , ze nie podziekowalam Ci za przekazywanie moich sms. Ale lepiej pozno niz wcale
Dziekuje!!!!!!
Marja, Ritka, Irka, Alcia , Dagna, Magi - jeszcze troszke wytrzymajcie- caly czas kciuki za was zacisniete

Do góry