reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

No i ja sie melduje . Dzis noc w miare spokojna - nawet sie wyspalam . Brzuch mnie pobolowe caly czas , juz grom wie czy to na cos czy tak poprostu :-) .

reklama
Witam dziewczyny!

Jeszcze w dwupaku!
Cieszę się, bo kończę dziś 38 pełnych tygodni, jutro rozpoczynam 39! Udało mi się donosić i te moje cierpienia w łóżku nie były na darmo! Teraz już mogę poszaleć ze ścierką, ponadrabiać zaległości.
Mam dziś ostatnią wizytę u gina! Proszę - trzymajcie kciuki!

Fajnie, że mamusie z maluszkami znajdują czas, żeby tu z nami poprzebywać!
Onionku - super, że już lepiej się czujesz! Te pierwsze dni po porodzie są męczące!

witam!!!
ale tu cichutko:szok:szkok normalnie szok.
dagna wskazań do cerarki nie ma nawet nie było o tym mowy,powiem szczerze ze ta waga małej mnie troche przeraza tzn.poród moja pierwasz wazyła2700 druga3680 ale 4 kilo,oh nie wiem jak ja to przezyje,ale mam nadzieje ze ze względu na to ze jest to mój trzeci poród bedzie lightowo:tak::tak::tak:dzisiaj w nocy podbrzusze mnie bolało myślałam ze coś sie rozkręci,,,,a tu co wielkie nic,,,,,kurcze ile można czekać:-(

Karolina! NIe przejmuj się. Moja córa ważyła 4000g, był to pierwszy poród i dałam sobie radę. Będzie dobrze!

Hejo dziewuszki

Moge prawie siedziec :-D Mam zdjete szwy, jakos boczkiem na krzesle ale zawsze to cos..
Przeczytalam tylko czesc postow - bo nie ma szans, zeby nadrobic wszystko. Widze, ze na serio malo zostalo juz brzuszkow do rozpakowania.. :-)

Co do karmienia piersia, to przez 3 doby ten pokarm jest taki slabiusienki... ledwo, ledwo.. mnie dopiero na 4 dzien tak ruszyla laktacja ze mialam obrzek piersi, wygladaly jak bezposrednio po aplikacji silikonem. Do tego bol przeokropny, dlatego sciagalam pokarm laktatorem i obkladalam opuchlizne zimnymi liscmi z kapusty ( na serio pomaga! ).. zeszlo i teraz karmie malego cyckiem :-) Nie da sie ukryc, ze jest to umocnienie wiezi z dzidzia, bezposredni kontakt itp.. ale nie rozumiem tej calej nagonki na karmienie cycem. Mnie sie udalo, ale jest masa takich ktorym to naprawde nie idze. A w szpitalu? Ludzie!! zmuszaja wrecz do kamiernia piersia bo jak nie, to jestes wyrodna matka - normalnie szok.. Moj szpital stara sie o jakis certyfikat i tak napieraja na cycka, ze to paranoja jakas.. laski pokarmu nie maja, placza... ale nagonka musi byc. Doszlam do wniosku, ze to jak jakas religia - nie wierzysz - jestes przekreslona przez reszte spoleczenstwa. Do tego glosy rodziny: karm, karm.. mleko matki jest najzdrowsze.. no, ale jak kurcze? jak boli, kiedy nie leci? Nie pisze tu wylacznie na podstawie swoich przezyc ale i opowiadan mojej kolezanki, ktora urodzila 3 dni przede mna. Ja od samego poczatu nastawiona bylam na to, ze butla to nic zlego... przy tym zastoju pokarmu podawalismy malemu butelke..

Najlepsze jest to - ze kilka dni po porodzie zadzwonili do mnie ze szpitala ( Macius urodzil sie, jako 600 noworodek w naszym szpitalu :-) ), czy zechcialabym odpowiedziec na kilka pytan odnosnie atmosfery w szpitalu, staran poloznych ble, ble, ble... zgodzilam sie ( ja glupia ). Dwie baby wpadly do mnie na chwile ( jedna z jakiejs komisji od certyfikatu ) i zamiast pytac o szpital przywalila sie, ze maly ciagnie smoczek i ze stoi butelka.. Od razu pokazalam jej wyjscie i kazalam wyjsc.. cos strasznego.

Trzymam kciuki, zeby reszcie nierozpakowym poszlo sprawnie i gladko :-)

Ale chamstwo! Dobrze, że wywaliłaś te wstrętne babska!

Tak to bedzie moja 5 córka, ale moja ostatnia misia zmarla w zeszlym roku w wieku 4 miesiecy w wyniku komplikacji po operacji serca.

Wyrazy współczucia! To bardzo smutne!

Witajcie ja już po wizycie mordka mi się uśmiecha sama...:-D

Morfologia się odnalazła i jest względna, gin nawet nie zapisał żelaza.:szok:
Mała tak jak myślałam główką na dole, ale tycio jeszcze musi zejść niżej.
Rozwarcie jest już od tyg lekarz ostatnio zapomniał wspomnieć...:-)
Powiedział,że to kwestia kilku dni a może i godzin tego nie wie nikt tak samo jak tego czy moja zołza znów się źle nie ułoży.

Dużo spacerować, szorować podłogi na czworaka a nóż coś ruszy :-D

Onionku- twój kotek chyba woli pana od pańci.
Za to mój pies jest zazdrosny o T. jak leże na łóżku i T. się zbliży do brzucha to pies zaraz na łóżku połozy się zakrywając dostęp do brzucha a jak T. odejdzie to i pies idzie sobie wek.
Starszy pies na małych dzieciaczków moich nie reagował podszedł łóżeczko wąchnął szedł dalej ciekawe jak młoda na dzidzie zareaguje...

To co mamcie w dwupakach robimy zakłady która następna... ???????

Super wiadomości! No widzisz, wszystko się pomyślnie układa!

A u mnie oczywiście cisza, zastanawiam sie czy predzej szóstki w totka nie trafię niż zacznę rodzić :-D
Dobre! Może warto spróbować!

Rozwarcie jest już od tyg lekarz ostatnio zapomniał wspomnieć...:-)
Zapomniał?:szok::szok::szok::szok::szok:

Mam dziś ostatnią wizytę u gina! Proszę - trzymajcie kciuki!
Powodzenia!

IRKA! Bardzo to przykre... Ból w sercu zostanie do końca życia, ale fajnie, że masz taką gromadkę.

reklama
Witam, ja juz tez spac nie moge... i tak jak alcia mam w nocy...jednym słowem przesrane. Niedaj boze nie zasne po siku w nocy to potem sie mecze z zasnieciem...ojjj
Dagna no u mnie nic a nic....trochu czasami brzuch poboli jak na @ i przestaje , czesto mi brzuchol twardnieje..no ale z tego tez nic sie nie kluje...oj oj mój gin chyba jest prorokiem i wyjdzie na jego..ze przeniose ciaze.
Karolina moja kumpela tez miała miec dzidzie bardzo duza bo 3800 wg usg przed porodem tydz, a urodziła 3500g, moze z Twoja tez tak bedzie.
Olcia a Ty bidulo jeszcze w dwupaku?
Ciekawe jak dziewczyny po nocy? bo przeciez w nocy u nas sie rozkreca...to taka juz reguła sie stała...hiii

Magi na to liczę tak po cichutku:tak:
Mb1, Lilu, Justyna witajcie. Buziaki dla bejbikow od forumowej cioci.

Czyli teraz to bedzie twoje 5 dzieciatko? Szacuneczek, ja sobie z dwojka ledwo radze.

Olcia ty bedziesz nastepna, po tobie urodzi Malgos a zaraz za bedzie Tosia.

Ja tez wczoraj musialam dokarmic , maly mial takiego gloda ze hej. A u mnie z pokarmem tez kiepsko. Ratuje sie piwem bezalkoholowym typu Karmi ( dziala na produkcje mleka). Dzwonilam do mojej poloznej i kazala mi wiecej plynow pic ok 2-2,5 litra. Pozyjemy zobaczymy.

Ale sie rozszalaly dziewczyny 13 - tyle porodow na raz. A kiedy bedzie pelnia, bo w szpitalu mowiono , ze najwiecej dzieci sie rodzi podczas pelni.

przepraszam a kiedy nadejdzie mój czas???
Tak to bedzie moja 5 córka, ale moja ostatnia misia zmarla w zeszlym roku w wieku 4 miesiecy w wyniku komplikacji po operacji serca.
bardzo mi przykro:-(

Rita kciuki zacisnięte!!!
Pysia czyzby bedziesz następna?:tak:

Do góry