reklama
olcia23
list mama '05
pysiu-ty chcesz sie zakladac bo ty pewnie nastepna bedziesz-oj co jua bym dala za normalna wizyte u lekarza ,ktory by mi powiedzial jak moja szyjka
olcia23
list mama '05
gaja-przeczytalam twoj opis-tylko pozazdroscic -to jak to robilo ci sie rozwarcie i nic nie czulas?szczesciara
gaja-przeczytalam twoj opis-tylko pozazdroscic -to jak to robilo ci sie rozwarcie i nic nie czulas?szczesciara
nic a nic, żadnego kłucia czy bólu, skurcze takie nijakie były a tu taka niespodzianka Może w końcu ten seks pomógł?
Witam dziewczyny!
Jeszcze w dwupaku!
Cieszę się, bo kończę dziś 38 pełnych tygodni, jutro rozpoczynam 39! Udało mi się donosić i te moje cierpienia w łóżku nie były na darmo! Teraz już mogę poszaleć ze ścierką, ponadrabiać zaległości.
Mam dziś ostatnią wizytę u gina! Proszę - trzymajcie kciuki!
Fajnie, że mamusie z maluszkami znajdują czas, żeby tu z nami poprzebywać!
Onionku - super, że już lepiej się czujesz! Te pierwsze dni po porodzie są męczące!
Karolina! NIe przejmuj się. Moja córa ważyła 4000g, był to pierwszy poród i dałam sobie radę. Będzie dobrze!
Ale chamstwo! Dobrze, że wywaliłaś te wstrętne babska!
Wyrazy współczucia! To bardzo smutne!
Super wiadomości! No widzisz, wszystko się pomyślnie układa!
Jeszcze w dwupaku!
Cieszę się, bo kończę dziś 38 pełnych tygodni, jutro rozpoczynam 39! Udało mi się donosić i te moje cierpienia w łóżku nie były na darmo! Teraz już mogę poszaleć ze ścierką, ponadrabiać zaległości.
Mam dziś ostatnią wizytę u gina! Proszę - trzymajcie kciuki!
Fajnie, że mamusie z maluszkami znajdują czas, żeby tu z nami poprzebywać!
Onionku - super, że już lepiej się czujesz! Te pierwsze dni po porodzie są męczące!
witam!!!
ale tu cichutkoszkok normalnie szok.
dagna wskazań do cerarki nie ma nawet nie było o tym mowy,powiem szczerze ze ta waga małej mnie troche przeraza tzn.poród moja pierwasz wazyła2700 druga3680 ale 4 kilo,oh nie wiem jak ja to przezyje,ale mam nadzieje ze ze względu na to ze jest to mój trzeci poród bedzie lightowodzisiaj w nocy podbrzusze mnie bolało myślałam ze coś sie rozkręci,,,,a tu co wielkie nic,,,,,kurcze ile można czekać:-(
Karolina! NIe przejmuj się. Moja córa ważyła 4000g, był to pierwszy poród i dałam sobie radę. Będzie dobrze!
Hejo dziewuszki
Moge prawie siedziec Mam zdjete szwy, jakos boczkiem na krzesle ale zawsze to cos..
Przeczytalam tylko czesc postow - bo nie ma szans, zeby nadrobic wszystko. Widze, ze na serio malo zostalo juz brzuszkow do rozpakowania.. :-)
Co do karmienia piersia, to przez 3 doby ten pokarm jest taki slabiusienki... ledwo, ledwo.. mnie dopiero na 4 dzien tak ruszyla laktacja ze mialam obrzek piersi, wygladaly jak bezposrednio po aplikacji silikonem. Do tego bol przeokropny, dlatego sciagalam pokarm laktatorem i obkladalam opuchlizne zimnymi liscmi z kapusty ( na serio pomaga! ).. zeszlo i teraz karmie malego cyckiem :-) Nie da sie ukryc, ze jest to umocnienie wiezi z dzidzia, bezposredni kontakt itp.. ale nie rozumiem tej calej nagonki na karmienie cycem. Mnie sie udalo, ale jest masa takich ktorym to naprawde nie idze. A w szpitalu? Ludzie!! zmuszaja wrecz do kamiernia piersia bo jak nie, to jestes wyrodna matka - normalnie szok.. Moj szpital stara sie o jakis certyfikat i tak napieraja na cycka, ze to paranoja jakas.. laski pokarmu nie maja, placza... ale nagonka musi byc. Doszlam do wniosku, ze to jak jakas religia - nie wierzysz - jestes przekreslona przez reszte spoleczenstwa. Do tego glosy rodziny: karm, karm.. mleko matki jest najzdrowsze.. no, ale jak kurcze? jak boli, kiedy nie leci? Nie pisze tu wylacznie na podstawie swoich przezyc ale i opowiadan mojej kolezanki, ktora urodzila 3 dni przede mna. Ja od samego poczatu nastawiona bylam na to, ze butla to nic zlego... przy tym zastoju pokarmu podawalismy malemu butelke..
Najlepsze jest to - ze kilka dni po porodzie zadzwonili do mnie ze szpitala ( Macius urodzil sie, jako 600 noworodek w naszym szpitalu :-) ), czy zechcialabym odpowiedziec na kilka pytan odnosnie atmosfery w szpitalu, staran poloznych ble, ble, ble... zgodzilam sie ( ja glupia ). Dwie baby wpadly do mnie na chwile ( jedna z jakiejs komisji od certyfikatu ) i zamiast pytac o szpital przywalila sie, ze maly ciagnie smoczek i ze stoi butelka.. Od razu pokazalam jej wyjscie i kazalam wyjsc.. cos strasznego.
Trzymam kciuki, zeby reszcie nierozpakowym poszlo sprawnie i gladko :-)
Ale chamstwo! Dobrze, że wywaliłaś te wstrętne babska!
Tak to bedzie moja 5 córka, ale moja ostatnia misia zmarla w zeszlym roku w wieku 4 miesiecy w wyniku komplikacji po operacji serca.
Wyrazy współczucia! To bardzo smutne!
Witajcie ja już po wizycie mordka mi się uśmiecha sama...
Morfologia się odnalazła i jest względna, gin nawet nie zapisał żelaza.
Mała tak jak myślałam główką na dole, ale tycio jeszcze musi zejść niżej.
Rozwarcie jest już od tyg lekarz ostatnio zapomniał wspomnieć...:-)
Powiedział,że to kwestia kilku dni a może i godzin tego nie wie nikt tak samo jak tego czy moja zołza znów się źle nie ułoży.
Dużo spacerować, szorować podłogi na czworaka a nóż coś ruszy
Onionku- twój kotek chyba woli pana od pańci.
Za to mój pies jest zazdrosny o T. jak leże na łóżku i T. się zbliży do brzucha to pies zaraz na łóżku połozy się zakrywając dostęp do brzucha a jak T. odejdzie to i pies idzie sobie wek.
Starszy pies na małych dzieciaczków moich nie reagował podszedł łóżeczko wąchnął szedł dalej ciekawe jak młoda na dzidzie zareaguje...
To co mamcie w dwupakach robimy zakłady która następna... ???????
Super wiadomości! No widzisz, wszystko się pomyślnie układa!
P
pysia_23
Gość
...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dobre! Może warto spróbować!A u mnie oczywiście cisza, zastanawiam sie czy predzej szóstki w totka nie trafię niż zacznę rodzić
Zapomniał?Rozwarcie jest już od tyg lekarz ostatnio zapomniał wspomnieć...:-)
Powodzenia!Mam dziś ostatnią wizytę u gina! Proszę - trzymajcie kciuki!
IRKA! Bardzo to przykre... Ból w sercu zostanie do końca życia, ale fajnie, że masz taką gromadkę.
reklama
KAROLINA84
Fanka BB :)
Witam, ja juz tez spac nie moge... i tak jak alcia mam w nocy...jednym słowem przesrane. Niedaj boze nie zasne po siku w nocy to potem sie mecze z zasnieciem...ojjj
Dagna no u mnie nic a nic....trochu czasami brzuch poboli jak na @ i przestaje , czesto mi brzuchol twardnieje..no ale z tego tez nic sie nie kluje...oj oj mój gin chyba jest prorokiem i wyjdzie na jego..ze przeniose ciaze.
Karolina moja kumpela tez miała miec dzidzie bardzo duza bo 3800 wg usg przed porodem tydz, a urodziła 3500g, moze z Twoja tez tak bedzie.
Olcia a Ty bidulo jeszcze w dwupaku?
Ciekawe jak dziewczyny po nocy? bo przeciez w nocy u nas sie rozkreca...to taka juz reguła sie stała...hiii
Magi na to liczę tak po cichutku
Mb1, Lilu, Justyna witajcie. Buziaki dla bejbikow od forumowej cioci.
Czyli teraz to bedzie twoje 5 dzieciatko? Szacuneczek, ja sobie z dwojka ledwo radze.
Olcia ty bedziesz nastepna, po tobie urodzi Malgos a zaraz za bedzie Tosia.
Ja tez wczoraj musialam dokarmic , maly mial takiego gloda ze hej. A u mnie z pokarmem tez kiepsko. Ratuje sie piwem bezalkoholowym typu Karmi ( dziala na produkcje mleka). Dzwonilam do mojej poloznej i kazala mi wiecej plynow pic ok 2-2,5 litra. Pozyjemy zobaczymy.
Ale sie rozszalaly dziewczyny 13 - tyle porodow na raz. A kiedy bedzie pelnia, bo w szpitalu mowiono , ze najwiecej dzieci sie rodzi podczas pelni.
przepraszam a kiedy nadejdzie mój czas???
bardzo mi przykro:-(Tak to bedzie moja 5 córka, ale moja ostatnia misia zmarla w zeszlym roku w wieku 4 miesiecy w wyniku komplikacji po operacji serca.
Rita kciuki zacisnięte!!!
Pysia czyzby bedziesz następna?