reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Onionek,, dzieki wielkie! hiii
Mycha ja generalnie chyba nie moge narzekac, bo nie mam obowiazków wiec nie musze nic robic co by mnie meczyło...ale ciezko jest bo ja drobniutka a brzuchol wielki wiec ciezko soe nosi taki balast...mały mi tez wariuje ciagle. Macica twardnieje juz bardzo czesto, jak chodze czy chociaz stoje...ale bóle mam jeszcze bardzo bardzo rzadko, tak ze 3 razy na dzien mnie boli brzuchol...czyli jakos sie nie zanosi na nic powaznego. No chyba ze zaatakuje mnie z partyzanta znienacka "na Dorotke". A Ty czemu cesarka bo nie pamietam?

Maggi Ze względu na tego mięśniaka, bo jeśli będzie dobrze umiejscowiony to mi go przy okazji wytnie. Mówił że musi go zobaczyc, bo jak będzie rozlany to nic nie będzie można narazie zrobic bo mogłoby dojsc do krwotoku. Moim zdaniem jest on w kształcie śliweczki i jak Igunia mi ją wypchnie to mogę złapac go palcami. Dobrze że przestał rosnąc bo wtedy jak zaczął to cholernie bolało, siedziałam i płakałam normalnie.

Akderek dzięki!! Też dzisaj o tym myślałam żeby zrobic listę dziewczynek które jeszcze czekają. Zerknęłam tutaj i co widzę??? ktoś myśłi o tym samym co ja !! Dzięki za dopisanie!!

reklama
Hej!

Właśnie wróciłyśmy od okulisty i wszystko z oczkami dobrze. Ale co przeżyłam to moje. Zakroplenia poszły gładko ale badanie tragedia. Lekarka uzywała takich rozszerzadeł do powiek i Anielka tak płakała z takim żalem w głosie że mnie tam nosiło. Z jednej strony chciałam wyjść żeby tego nie widzieć a z drugiej przyłożyć lekarce i zabrać moje cierpiące dziecko. Oj ciężko było. Jutro reumatolog nas czeka tylko mnie zastanawia po czym ona chce stwierdzić czy mała odziedziczyła tocznia czy nie. Spojrzy jej sie głęboko w oczy? Mąż mówi że to bardziej chodzi o mnie niż o nią bo urodziłam zdrowe dziecko będąc chora na tocznia. Ah nie chce mi sie latać po tych lekarzach ale trzeba.

Miłego dnia i szybkich porodów!

irka smutne to co piszesz ale jesteś dzielna babka - takie mam odczucie :)

No a Maks wreszcie usnął :) Miałam po nocy pokarmu to się wreszcie opił :) No i ja cały czas się nie poddaję, będę karmić naprzeciw wszelkim przeciwnościom, męża mam 2 tyg do pomocy to mogę powalczyć :)
I wreszcie w tym tyg wózek będzie, mam nadzieję , że pogoda się wyklaruje i pójdziemy na spacerek :)

A tak w ogóle wszystkim w dwupaku - pamietacie? Ja też już miałam dosyć :) Aż na forum mi się pisać nie chciało ale się doczekałam :) Jeszcze chwilka

Tak to bedzie moja 5 córka, ale moja ostatnia misia zmarla w zeszlym roku w wieku 4 miesiecy w wyniku komplikacji po operacji serca.
Wyrazy współczucia kochana.

Hej!

Właśnie wróciłyśmy od okulisty i wszystko z oczkami dobrze. Ale co przeżyłam to moje. Zakroplenia poszły gładko ale badanie tragedia. Lekarka uzywała takich rozszerzadeł do powiek i Anielka tak płakała z takim żalem w głosie że mnie tam nosiło. Z jednej strony chciałam wyjść żeby tego nie widzieć a z drugiej przyłożyć lekarce i zabrać moje cierpiące dziecko. Oj ciężko było. Jutro reumatolog nas czeka tylko mnie zastanawia po czym ona chce stwierdzić czy mała odziedziczyła tocznia czy nie. Spojrzy jej sie głęboko w oczy? Mąż mówi że to bardziej chodzi o mnie niż o nią bo urodziłam zdrowe dziecko będąc chora na tocznia. Ah nie chce mi sie latać po tych lekarzach ale trzeba.

Miłego dnia i szybkich porodów!

Akderk;6002975 się zastanawiam ile nas zostało jak kogoś pominęłam to przepraszam to dopiszę
Magi78
Asiek1000
Tosia
Dagna
Ja
Ksiulka
Malgos83
Marja
KasinkN82
Pysia
Marbus
Olcia23
Alcia81
Marta870
Monia
Agata89
Przyszła mama
IwonaJ
Korba, Ritka i Karolina84!
sheshu
olgadom
sylwia781122
Magdah
Mycha
Irka252

i ja tak niesmialo prosze o dopisanie :) bo u mnie tez ciagle bez zmian :(

witam dziewczynki :-) nie jest tak źle, jeszcze nas trochę zostało... :-) :tak::tak::tak: DZIĘKUJEMY ZA LISTĘ KREDECZKO!!!
ja noc miałam straszną... od 4-tej rano mam mdłości, bóle brzucha i inne pierdoły... wczoraj mój sie przejąl, choć powiem, ze ja tez troszkę... puchnę strasznie na buzi... poczytalismy o zatruciu ciążowym i większość z objawów pasuje.. ale główny.. tj wysokie ciśnienie nie... tzn w szpitalu miałam podwyższone i czasem sie zdarza, ale ogólnie oki... już miesiąc ne miałam badanego moczu, więc co do białka nie mam pojecia.. więc kazał mi dzwonić do lekarki.. ale co Ona mi pomoże przez telefon.. każe mi pojechac na oddział i tym sposobem zamiast od piątku posiedze od wtorku... kurde, dobrze, że pisze, bo tak mam usta spuchnięte, ze mi źle mówic.. Korba a jak Twoja opuchlizna? kciuki za wizyty, ktg, usg itp! informujcie! buziaki Dziewczynki

Witajcie ja już po wizycie mordka mi się uśmiecha sama...:-D

Morfologia się odnalazła i jest względna, gin nawet nie zapisał żelaza.:szok:
Mała tak jak myślałam główką na dole, ale tycio jeszcze musi zejść niżej.
Rozwarcie jest już od tyg lekarz ostatnio zapomniał wspomnieć...:-)
Powiedział,że to kwestia kilku dni a może i godzin tego nie wie nikt tak samo jak tego czy moja zołza znów się źle nie ułoży.

Dużo spacerować, szorować podłogi na czworaka a nóż coś ruszy :-D

Onionku- twój kotek chyba woli pana od pańci.
Za to mój pies jest zazdrosny o T. jak leże na łóżku i T. się zbliży do brzucha to pies zaraz na łóżku połozy się zakrywając dostęp do brzucha a jak T. odejdzie to i pies idzie sobie wek.
Starszy pies na małych dzieciaczków moich nie reagował podszedł łóżeczko wąchnął szedł dalej ciekawe jak młoda na dzidzie zareaguje...

To co mamcie w dwupakach robimy zakłady która następna... ???????

Kurcze energia mnie rozpiera dziś rozpiera no idę szorować podłogi i sprzątać chatkę.
Mimo iż boli mnie krocze i pachwiny ledwo dałam rade się ubrać i rozebrać ze spodni i wogóle dokulać do gina to już coś, ale trza coś robić, bo od siedzenia to chyba się nie zacznie...

W tydzień zgubiło mi się 0,5 kg a położna mówi,że jak waga spada to oznaka,że ciąża przenoszona i bądź tu człowieku mądry....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witam dziewczynki :-) nie jest tak źle, jeszcze nas trochę zostało... :-) :tak::tak::tak: DZIĘKUJEMY ZA LISTĘ KREDECZKO!!!
ja noc miałam straszną... od 4-tej rano mam mdłości, bóle brzucha i inne pierdoły... wczoraj mój sie przejąl, choć powiem, ze ja tez troszkę... puchnę strasznie na buzi... poczytalismy o zatruciu ciążowym i większość z objawów pasuje.. ale główny.. tj wysokie ciśnienie nie... tzn w szpitalu miałam podwyższone i czasem sie zdarza, ale ogólnie oki... już miesiąc ne miałam badanego moczu, więc co do białka nie mam pojecia.. więc kazał mi dzwonić do lekarki.. ale co Ona mi pomoże przez telefon.. każe mi pojechac na oddział i tym sposobem zamiast od piątku posiedze od wtorku... kurde, dobrze, że pisze, bo tak mam usta spuchnięte, ze mi źle mówic.. Korba a jak Twoja opuchlizna? kciuki za wizyty, ktg, usg itp! informujcie! buziaki Dziewczynki

tosiu nawet jesli cie zostawia-jezeli to cos powaznego to mykaj lepiej sprwadzic

Do góry