reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

heh dziewczyny ja to w szoku jestem ze to tak moze bolec;/ niby przepowiadajace ale jak cholernie dokuczajace..ale spokojnie..nie sa regularne wiec ja sie nie nastawiam..mam czas wkoncu:d

Karolina wspolczuje..co za babka..nie wie do czego sluza tel..szlak by mnie trafil.
co do wzgorka mnie nie boli ale moja sisi jest tak spuchnieta ze az brzydka;/

Monia super uczucie na ktg prawda?

Ostatnia edycja:
reklama
heh dziewczyny ja to w szoku jestem ze to tak moze bolec;/ niby przepowiadajace ale jak cholernie dokuczajace..ale spokojnie..nie sa regularne wiec ja sie nie nastawiam..mam czas wkoncu:d

Karolina wspolczuje..co za babka..nie wie do czego sluza tel..szlak by mnie trafil.

Monia super uczucie na ktg prawda?

ale jak bedzie ci baardzo dokuczac to tez to sprawdz

ja z pierwszym dzieckiem do samego konca mialam nieregularne (co 7,10 min) i w ksiazeczce Besia mam wpisane nieprawidlowa czynnosc skurczowa macicy

Ja każdy poród miałam inny
1 wody odeszły 3 dni przed terminem 7 rano zero skurczy 9 IP ktg a tu nagle skurczybyki,ze o mało nie wyrwałam te ktg potem do 11 hulanko po korytarzu i porodówka skakanie na piłce potem siup do wody i 12,30 koniec męki
2 wody sączyły się od rana w dniu terminu skurczy zero wieczorem szpital antybiotyki dowcipne i czekamy 36 godzin później koło 1 w nocy obudziły mnie skurcze takie średniaki, po jakieś godzince zginały mnie w pół i sprowadzały do parteru wytrzymałam do 5 budzę położną porodówka napełnianie wanny krowa pomyliła kurki nalała zimnej nie zdążyła wymienić 5,50 synuś urodzony a teraz wody nie odeszły więc ani ja madra ani głupia a skurcze też takie nijakie nie bolą a są w miarę regularne co 5 min. do tego boli mnie grażynka jak by mnie ktoś w nią kopnął no i pachwiny a tak to luuuuuuuuuuuuuuuuz

No i znowu mam zrąbany wieczór przez teściową. Otóż kochane moje do niej naprawde nic nie dociera. Najpierw jak zwykle gadała do śpiącej małej potem wpierniczyła sie bez pytania nam na spacer i oczywiście wózek prowadziła a ja sie czułam jak piąte koło u wozu. Na koniec spacerku na którym nadawała jak zepsute radio powiedziała do Anielki tak " teraz możemy pogadać bo tatuś jest zazdrosny że ze sobą gadamy i mi zabronił mówić do ciebie jak jesz" Dziewczyny ja poprostu wymiękam.

Ja każdy poród miałam inny
1 wody odeszły 3 dni przed terminem 7 rano zero skurczy 9 IP ktg a tu nagle skurczybyki,ze o mało nie wyrwałam te ktg potem do 11 hulanko po korytarzu i porodówka skakanie na piłce potem siup do wody i 12,30 koniec męki
2 wody sączyły się od rana w dniu terminu skurczy zero wieczorem szpital antybiotyki dowcipne i czekamy 36 godzin później koło 1 w nocy obudziły mnie skurcze takie średniaki, po jakieś godzince zginały mnie w pół i sprowadzały do parteru wytrzymałam do 5 budzę położną porodówka napełnianie wanny krowa pomyliła kurki nalała zimnej nie zdążyła wymienić 5,50 synuś urodzony a teraz wody nie odeszły więc ani ja madra ani głupia a skurcze też takie nijakie nie bolą a są w miarę regularne co 5 min. do tego boli mnie grażynka jak by mnie ktoś w nią kopnął no i pachwiny a tak to luuuuuuuuuuuuuuuuz

kurcze no to niezle

a ja znowu mam jakis falszywy

od 16tej mnie pobolewa "okresowo" brzuch i plecy,i prze lekko w pupie

ale od pol godz to mnie te plecy na dole zaczynaja bolec tak mocniej
i teraz tak mysle ze w sumie to z przerwami

No i znowu mam zrąbany wieczór przez teściową. Otóż kochane moje do niej naprawde nic nie dociera. Najpierw jak zwykle gadała do śpiącej małej potem wpierniczyła sie bez pytania nam na spacer i oczywiście wózek prowadziła a ja sie czułam jak piąte koło u wozu. Na koniec spacerku na którym nadawała jak zepsute radio powiedziała do Anielki tak " teraz możemy pogadać bo tatuś jest zazdrosny że ze sobą gadamy i mi zabronił mówić do ciebie jak jesz" Dziewczyny ja poprostu wymiękam.

masakra

wspolczuje ze masz ja tak blisko

Dziewuszki ja mykam się położyć sprawdzę czy skubańce przejda jak tak to trudno jak nie to zawijam kiece i na IP lecę... :D
Spokojnej nocki
Oluś Małgoś jakby co powodzenia może was ruszy z kopyta do rana jeszcze sporo czasu jest...

reklama
skrzacie jak długo Ty jeszcze na tej wsi będziesz?? bo z tego co pamiętam tylko nie jestem pewna wy tam mieszkacie czy tylko wpadliście z dłuzszą wizytą, bo ja nie wyrabiam przy tej Twojej teściowej a co dopiero Ty!!!! Nie no na kobietę chyba nie ma sposobu... koszmar jakiś!!! trzymaj się dzielnie kochana!!!

pysia no to faktycznie jakoś nie standardowo Cię zbiera tym razem

A ja teraz jakiś mocniejszych bóli dostałam powiedzmy że zaczynam czuć te skurcze, ale jeszcze nie aż tak regularnie i mocno bo krzyz to mnie cały dzień napiera... Tylko dobija mnie parcie na pęcherz i odbyt no koszmar jakiś, jak znam moj kochany organizm to po kąpieli przejdzie i zasne jak aniołek :)

Do góry