Saraa
Fanka BB :)
Cesarka nie jest zla ( chociaz dla mnie porod byl lepszy) a ten straszny bol to tylko 4 doby, ale na to tez jest rada jechalam na ibuprofenie 600 . Ale teraz jestem fit jak kon. Codziennie szlifuje chodniki z wozeczkiem.Witaj Haszi :-) Super,ze sie odezwalas, martwilysmy sie o Ciebie. Serdeczne gratulacje narodzin córeczki, napisz w wolniejszej chwili o swoim cc, ja tez sie wybieram na cc, dobrze slyszec ze nie jest to koszmarny zabieg, ale do przezycia :-) ZYcze duzo radosci z macierzyństwa i wyspanych nocy !
Sloneczko ty nasze, napewno wszystko bedzie dobrze moj pierwszy synus mial zlamany obojczyk przy porodzie ale obeszlo sie bez rehabilitacji, mysle , ze u Ciebie tez tak bedzie. Nie placz bo twoj nastroj udziela sie malutkiej.witam dziewczynki. pisze tylko ze zyje..ledwo. Mała ma porażenie splotu barkowego a ja coś nie moge sie otrząsnąć po tym wszystkim. Do tego przez to niedowład rączkiPoród był bardzo ciężki bo mała zaklinowała sie w kanale..ehh jakoś teraz próbujemy dojść do codzienności a Michał nie pozwala na dużo. Nadal jestem opuchnieta ze ciężko mi pisać. Gratuluje wszsytkim mamom.
Ha ha to byl faktycznie przypadek pierwsze planowane cc na 01.09 a obie mialysmy cc 25.08.KasikN-no fakt trudno zebysmy rowno urodzily-ale patrzac na Saare i Trixizobaczymy
Kazdej z nas cos sie przydazylo, u mnie ta nieszczesna dziurka w sercu. Ale musimy byc silne dla naszych maluszkow,Kerna zdrówka dla malutkiej
Nasz Michaś ma dwie wady jedna to u lewej rączki dwa zrosnięte paluszki 3 i 4 ale na szczęscie tylko skórką więc za parę miesięcy będe szukać miejsca gdzie mu je rozdziela i chce to zrobic jak najszybciej aby tego nie pamiętal
ma tez tylko jedna nerkę ale mamy juz umowiona wizyte u specjalisty
na szczęscie ta co ma pracuje dobrze
Czy Wasz maleństwa śpią w ciemnościach bo my mamy na razie malutką lampkę zapaloną
O zastrzyku nie slyszalam , Maxiu dostal ten nieszczesny Zymafluor wit D + Fluor. Pytalam juz Dorotke na forum o to czy ten fluor to jest potzrebny bo opinie o nim kraza bardzo rozne, ale Dorotka chyba przeoczyla moj post . Ja chyba poprosze lekarke o sam wit D. Moja polozna mowila , ze jak jest slonce to mam nie dawac tej tabletki.Witam Kochane babeczki te juz rozpakowane i te ktore sie doczekac nie moga Nie jestem w stanie nadrobic wszystkich postow piszecie meeeega ilosci
W poniedzialek odpadl nam pepuszek ! Saara czy Maxio tez musi przyjmowac witamine D w tabletkach ??? Podobno jest zastrzyk ktory sie daje dziecku raz do roku zawierajacy wit D ??? Slyszala ktoras z Was o tym ????
Ale sie na porodowce zdziwia.zmobilizowalas mnie moze sobie chociaz na czerwono pomaluje?(obciete sa) haha
Witamy jasne pisz jak najwiecejWitam!Urodziłam córecZkę 5.09. 12 dni po terminie.Czy mogę do Was dołączyć?
Fajnie , ze jestes w domku ale nie wyglupiaj sie i do soboty masz juz urodzic. ( Aha fajowo ,ze dziewuszka).Cześć Dziewczynki.
Ja już w domku, niestety nadal w dwupaku. Dzidzia nie pcha się na świat. Na porodówce u mnie w szpitalu zrobiło się gęsto, więc to dobrze, że jeszcze nie przyszedł mój czas :-)
Tosieńka przekazywała chyba info o mnie - dzięki ci wielkie kochana za wsparcie.
Zmykam już do łóżeczka, bo niestety muszę się oszczędzać, żeby znów na patologie nie wrócić.
pozdrawiam i gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom
A ja wczoraj bylam u pediatry i zrobilam mu te autoszczepionke z krwi mam mu podawac raz w tygodniu piec kropel na jezyk przez 6 tyg, i bedzie zdrowy jak ryba haha .- pozyjemy zobaczymy.
Pobrali mu krople krwi i za 3 min szczepionka byla gotowa. Jakos nie mam przekonania.