reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Ja bym powiedziała, że nie boję :p Bo to pierwszy poród i nie wiem czy jest się czego bać :-D:laugh2::-p

Witaj ;-)

Właśnie też się nad tym zastanawiam. Czy na USG nie widać?

Monia kupiłaś rogala? :)
HEy
Sprawdziłam swoje usg i na dwóch jest zapis nerki ułożone prawidłowo, a na tym wcześniejszym układ moczowy prawidłowy...
Tak więc nierozumiem jak można tego nie wychwycić...!?
No właśnie nie kupiłam tej podusi bo wiesz w Warszawie nie ma Kauflanda jest pod miastem ale od nas troszkę daleko, a mój P ciągle póżno wraca z pracy ale jutro mamy wizytę i będziemy przejeżdżać koło tego sklepu to zajedziemy, mam nadzieję ,że jeszcze będą....patrzyłam w gazetce promocyjnej Kaufland ale nie było jak byś mogła zrobić fotkę i podesłać na zakupowy...będę wdzięczna.
Zaraz przychodzi mr. Roleciarz z montażem, więc muszę stanik założyć.

reklama
Już po wizycie. Ale się doktorek uśmial jak mnie zobaczył :) Nic mądrego nei powiedział, jedynie że porod może zacząć się w każdym momęcie bo główka nisko rozwarcie na niecałe 2cm szyjka dojrzewa i mała będzie miała jakieś 3600. I kazał się zjawić w listopadzie :)

Tosia to Cię kochana załatwili na tej uczelni szok jakiś ja mam czas do stycznia... a też sobie tego nie wyobrażam...

Z tymi koszmarami to faktycznie jest coś na rzeczy

lilula mam nadzieję, że u Ciebie to wreszcie już to!!! trzymam kciuki!!

HEy
Sprawdziłam swoje usg i na dwóch jest zapis nerki ułożone prawidłowo, a na tym wcześniejszym układ moczowy prawidłowy...
Tak więc nierozumiem jak można tego nie wychwycić...!?
No właśnie nie kupiłam tej podusi bo wiesz w Warszawie nie ma Kauflanda jest pod miastem ale od nas troszkę daleko, a mój P ciągle póżno wraca z pracy ale jutro mamy wizytę i będziemy przejeżdżać koło tego sklepu to zajedziemy, mam nadzieję ,że jeszcze będą....patrzyłam w gazetce promocyjnej Kaufland ale nie było jak byś mogła zrobić fotkę i podesłać na zakupowy...będę wdzięczna.
Zaraz przychodzi mr. Roleciarz z montażem, więc muszę stanik założyć.

Zdjęcie na wątku zakupowo-wyprawkowym. U nas były tylko dwie wersje kolorystyczne, ale za 25 zł. nie wybrzydzałam :) Zdjęcie już po wymęczeniu rogala w nocy przeze mnie - spało się super! :) Wymiary: 120x40. A może tylko we Wrocławiu są w takiej cenie? Chociaż jak przejrzałam gazetkę to ani słowa nie ma o tej promocji.

Cześć Dziewczynki.
Ja już w domku, niestety nadal w dwupaku. Dzidzia nie pcha się na świat. Na porodówce u mnie w szpitalu zrobiło się gęsto, więc to dobrze, że jeszcze nie przyszedł mój czas :-)
Tosieńka przekazywała chyba info o mnie - dzięki ci wielkie kochana za wsparcie.
Zmykam już do łóżeczka, bo niestety muszę się oszczędzać, żeby znów na patologie nie wrócić.
pozdrawiam i gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom

Ja tylko na chwile bo mam przerwe w robieniu mufinek :D
ale teraz sie mega wqrwiłam, i nie wiem czy dotrzymam słowa z tym porodem... bo zadzwoniłam na uczelnię zapytac co będzie ja sie nie obronię we wrześniu.. a się nie obronię, bo nie mam siły , nie miałam siły i nie będę mieć siły... a więc.. skreślą mnie z listy studentów i za rok mogę zapłacić 600 zł i podejść do obrony... kuźwa a tyle płaciłam za te posrane studia.. i jeszcze to... buuuuuu.....
Tosia kochana Ty sie nie "wqrwiaj" tylko pisz ładnie pisemko do prodziekana od spraw studentow i opisz ,ze jestes w ciazy i ze wiadomo ,ze to koncowka i nie masz sily i wogole ogolnie sciemnianie i robienie z siebie ofiary edukacji, i ze bardzo by ci zalezalo na obronie ale poprostu nie dasz rady i czy istnialaby mozliwosc przesuniecia terminu obrony na marzec czy kiedy tam jest kolejna obrona u ciebie ale z anulowaniem platnosci badz ich zmniejszeniem bo wiadomo ,ze przy dziecku wydadtkow jest wiele. A wierzysz w to ,ze uczelnia jest przyjazna i pomocna studentowi i ,ze gdyby Ci nie zalezalo na edukacji to bys nie doszla tak wysoko itp. Ci do spraw studenckich zawsze sa pomocni, a jak da ci odmowe to pisz o zapomoge z racji urodzenia dziecka ok 600-1000zl zalezy od uczelni. To bedziesz miala kaske jak ci beda kazali placic. Probuj nic nie szkodzi.
Chcialam jeszcze komus odpisac ale mi z glowy wypadlo. I do tego wlasnie uslyszalam w kuchni ciche "o kurcze to chyba powinno wygladac inaczej" ,a zostawilam meza z ciastem na mufinki wiec lece zobaczyc co sie tam dzieje :D

dobra jesteś! :-) teksty ekstra.. może cos skorzystam ;-D dzięki!!!
uciekaj do Męża, bo sie rozpędzi i Ci pierogi zrobi :-D
Olgadom witaj nam :-)

hej Kobietki:)))
melduje, ze jestem, zyje, wciaz w dwupaku i mam internet!!!!!!!!!kompletnie nie wiem co sie dzieje?ile mamy dzieciaczkow?zaraz sie biore za nadrabianie..i mam nadzieje przeczytac tylko pozytywne wiadomosci:)zaczne od wiadomosci szpitalnych:)

reklama
Monika373 witaj :-)
ja wczoraj pisałam, ze mi M nie kazał jeszcze rodzić, bo szefa nie ma i ma dużo pracy, ale chyba zdecydował Jego drugi argument,ze klapek nie ma... :-D więc sie trzymam... :-D
ale teraz sie mega wqrwiłam, i nie wiem czy dotrzymam słowa z tym porodem... bo zadzwoniłam na uczelnię zapytac co będzie ja sie nie obronię we wrześniu.. a się nie obronię, bo nie mam siły , nie miałam siły i nie będę mieć siły... a więc.. skreślą mnie z listy studentów i za rok mogę zapłacić 600 zł i podejść do obrony... kuźwa a tyle płaciłam za te posrane studia.. i jeszcze to... buuuuuu.....

Tosia tak jak Korba pisze wal pisemko i wodę lej aż miło :-)

Ja właśnie wcinam krokiety - kupne - smaczne bardzo nawet.
Obrobiłam łazienke , kuchnie , salon, w łazience na kolanach szorowałam kafle po fugowaniu, masakra i co tylko plecy mnie bolą, jak będę mega zdesperowana to będę po schodach chodzić- mieszkam na 7 piętrze.

Wysłałam mojego B. po te krokiety i kazałam kupić ciasta maślane , nie kupił :angry: ale na pocieszenie przyniósł kilo babanów- a ja chcę ciastkaaaaaa!!!

Do góry