reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Witam!
Dziś wspaniały dzień!

Gratulacje dla wstrętnejmałpki!

Za dziewczyny, które są na porodówkach - trzymam kciuki! Oby poszło "na Dorotkę"!

witam,
dziś niestety odniosę sie tylko do swojej osoby właśnie wróciłam od gin. i jutro mam sie zgłosić do szpitala bo dzidzia dalej pośladkowo i dość duży jest niby na diagnozę ale jak to sam stwierdził że jego sprzęt pokazuje 2696 ale mówi że coś zaniża i jak będzie mały miał 3kg to mnie zostawią i cesarkę szybciej zrobią z racji złego ułożenia oraz poronienia tak że sama nie wiem na co sie nastawiać ale damy radę :)w dodatku nie mam neta w domu więc nie mogę was na bieząco czytac nad czym ubolewam:(
gratuluję rozpakowanym mamusią i trzymam kciuki za wizyty oraz za oczekujące godziny"0"

Ksiulka - trzymam kciuki za ciebie!

hej kochane

a nie mowilam ze rano pojawia sie nowe dzieciaczki:):):)

malpko obstawialam ze bedziesz kolejna:-D

a ja dzisiaj wizyta u gin juz nie moge sie doczekac czego ciekawego sie dowiem:happy:

dzisiaj obudzilam sie z bolem brzucha i wogole bylo mi nie dobrze ale jak wstalam to mi przeszlo takze dalej nic:-( ehh juz sie przyzwyczailam;-)

Powodzenia na wizycie!

Witam po wizycie z dobrych wieści to tak dzidzia ok serduszko bije, wód ok, łożysko II stopień mała ok 3700-3800 g plus minus 300 g

Ze złych wieści krew i mocz wyniki wcięło i nawet mi je do karty nie wpisała.

Badanko gin zamknięta na 4 spusty główka wysoko a powinna być nisko zrobimy usg.
Usg i szok głowa prawie pod żebrami ułożenie poprzeczne wskazanie do cc.

Na razie czekamy tydzień a nóż się obróci jak nie to szpital i cięcie.

Jak się obróci głową lub pupą w dół damy rade urodzić sn.

Jak się coś zacznie dziać skurcze, wody odejdą to pędem na IP usg aby sprawdzić jak jest ułożona i wtedy cc lub sn.
Zwlekać z wizytą na IP nie ma co bo położenie przy dzisiejszym USG najgorsze z możliwych.

Już miałam iść do szpitala, ale tydzień jeszcze mam czasu.
Ćwiczeń na obrócenie małej się nie mogę robić bo wody odejdą, albo co jedynie leżeć na prawym boczku tam gdzie jest główka i może się obkręci w dół.

Moje małe ADHD już z głowa spod żeber uciekło nie wiem gdzie i do porodu z 150 razy fiknie koziołki i do samego końca ten ruchliwy psikusny łobuz każe mi się denerwować jak to on jest ułożony i czy będzie cc czy mój poród we wodzie wymarzony.

Na pocieszenie przy cc stracę więcej krwi co przy anemii nie za dobre a do tego od anemii rana może się gorzej goić babrać i wogóle.

Oj poprostu rewelacja zawsze wsio ok a z niunią same problemy do końca.

Kurcze a wy tu się rozpakowujecie na potęgę a mi się rodzić odechciewa normalnie...

Gratki dla świeżo upieczonych mam i dla tych co dzielnie walczą na porodówkach.

Pogoda u mnie dobra słoneczna już Mała się w ogródku wybawiła zjadła naleśniczka i się bawi.

Po obiadku śmignę z T. na jakieś zakupy do Pepco i Textila bo w domu siedząc ocipieję.

Martynka poczeka z babcią...

Pysia - ale maleństwo robi ci psikusy! A wcześniej już było dobrze ułożone?
Nie zamartwiaj się! Wszystko będzie dobrze! Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką!

Witaj Ikalla :-) Mam podobne wskazania do CC, oprócz skoliozy, ale raczej bedzie CC chyba ...ze cos sie samo wczesniej wykluje.

Jade wlasnie do lekarza rodzinnego, coby mnie zbadal jeszcze raz, bo badanie przez rodzinke nie jest najlepszym pomyslem, co mamy juz sprawdzone :-( Wyglada na zapalenie krtani czy tchawicy bo okropnie chrypię i kaszlę. Odezwe sie po powrocie, teraz drapnelam necik mojego P , ale musze szybko oddac ;-)
Wiadomosci od dziewczyn w watku szpitalnym :-)

Trzymam kciuki za wizyty i rychle rozpakowania, akcje widze w toku...teraz juz tak bedzie co chwilke :-)
Papa Mamusie i Ciocie :-)

Beniaminko! Dużo zdrowia dla ciebie! Dobrze, że idziesz do lekarza, bo to już za długo się ciągnie! Do porodu musisz być zdrowa "jak ryba"!

reklama
sara skrzacik ale wam dobrze już w domku z maluszkami :):-)
kalcha zgodzę się niech wszystkie rodzące sn na dorotke rodziły:):-)
Asiek a może skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem, ja też zezowałam jak byłam młodsza nosiłam okulary 3 lata i się poprawiło a teraz nosić powinnam do kompa i auta ale to różnie bywa:rofl2: bo mam minimalna wadę.
Pysiu nie wiem czy Cię nie zdołuję ale u mnie podobnie siedzi sobie synek dupka spanie na boczku prawym nie pomogło tyle tylko że chyba mu jest tak nie wygodnie gdy leżę bo się strasznie wierci aż skóra boli.
cóż nie każdej z nas jest pisane Sn trzeba się z tym pogodzić najważniejsze dobro dzidziusia :happy2:
Beniaminku trzymam kciuki za dobre wieści

wiecie co ja chyba jakaś nienormalna jestem jutro jadę do szpitala ze skierowaniem na "pobyt diagnostyczny" ale jakoś się nie boje i sama nie wiem czy to dobrze czy źle, bardziej mnie stresuje myśl iż się nie boje niż możliwy pobyt w szpitalu... :baffled:

Skrzacik dziękuje za słowa otuchy :)

Asiek a może skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem, ja też zezowałam jak byłam młodsza nosiłam okulary 3 lata i się poprawiło a teraz nosić powinnam do kompa i auta ale to różnie bywa:rofl2: bo mam minimalna wadę.:

Kisulka nie mam sensu bo to jest najlepsza okulistka dziecięca w moim mieście , mam do niej pełne zaufanie, po za tym całkowita diagnoza zostanie postawiona po badaniu dna oka ( okaże sie czy mała ma wade wzroku, czy tylko zezuje) i wówczas albo okulary albo skierowanie do ośrodka i zabieg :(((

Ksiulka słońce Twoja reakcja jest jak najbardziej na miejscu, wiesz że to dla dobra maleństwa tam idziesz, odpoczniesz, stała opieka, kontrola, mnie to dawało wewnętrzny spokój, nie bałam się o nic, nic a nic:tak::-)
W poprzedniej ciąży przeleżałam trzy miechy w szpitalu, pierwszy wyjazd na oddział ryk jak nie wiem, potem luz, w tym roku byłam kilka dni w szpitalu, z uśmiechem na twarzy pakowałam torbe. Mam po prostu przeświadczenie że pod okiem lekarzy nic złego stać sie nie może:blink:Ale się rozpisałam..

Pysia - gratuluje dużej, zdrowej córuni, oby sytuacja rozwinęła się po twojej myśli:-)

Spadam pod prychol się wydepilować bo za 1.5 h wizyta:blink:

Dziewczyny jeszcze raz Was zapytam ... martwi i nie dajemi spokoju skad sie rano na wkladce wziela ta odrobinka krwi - malutka kropeczka doslownie maciupinka - wiecej nie bylo , mam tez hemoroidy - moze to stad - nic wiecej mi sie nie dzieje . Jak myslicie?

Pysiu nie wiem czy Cię nie zdołuję ale u mnie podobnie siedzi sobie synek dupka spanie na boczku prawym nie pomogło tyle tylko że chyba mu jest tak nie wygodnie gdy leżę bo się strasznie wierci aż skóra boli.

Moja niunia do tej pory była ułożona prawidłowo głowa w dół a teraz tak Położenie poprzeczne płodu – Wikipedia, wolna encyklopedia gdyby se siedziała na dupce to jeszcze ujdzie i jako iż to mój 3 poród to mogę próbować rodzić sn a pierworódki od razu idą na cc. Fakt faktem ciężej urodzić sn dziecko ułożone pośladkowo ale jest to możliwe a poprzecznie to śmig mig do szpitala na cc bo inaczej to sie źle skończy dla mamy i dziecka.

Asiek kurcze nie za fajnie ja też mam astygmatyzm i po 4 operacjach w wieku 4-6 lat cały czas na okularach ehhhh
Może skonsultuj to jeszcze z innym okulistą?

wow:szok::szok::szok:
tylko na trochę wyjde z BB a tu wysyp na maxa!!!
super
A u mnie nic a nic :baffled: nawet dwugodzinny intensywny spacer nic nie dał, poza tym że sie dotleniłam porządnie ,a pogoda cudna, teraz czekam aż obiad dojdzie w piekarniku bo już z głodu nogami przebieram!!

sara skrzacik ale wam dobrze już w domku z maluszkami :):-)
kalcha zgodzę się niech wszystkie rodzące sn na dorotke rodziły:):-)
Asiek a może skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem, ja też zezowałam jak byłam młodsza nosiłam okulary 3 lata i się poprawiło a teraz nosić powinnam do kompa i auta ale to różnie bywa:rofl2: bo mam minimalna wadę.
cóż nie każdej z nas jest pisane Sn trzeba się z tym pogodzić najważniejsze dobro dzidziusia :happy2:
Beniaminku trzymam kciuki za dobre wieści

wiecie co ja chyba jakaś nienormalna jestem jutro jadę do szpitala ze skierowaniem na "pobyt diagnostyczny" ale jakoś się nie boje i sama nie wiem czy to dobrze czy źle, bardziej mnie stresuje myśl iż się nie boje niż możliwy pobyt w szpitalu... :baffled:

e tam nienormalna... boisz się, ze się nie boisz, więc się czegoś boisz, więc wszystko good... a na poważnie, to bardzo dobre podejście.. wiesz, ze będziesz pod okiem lekarzy i nic złego się nie stanie...
Beniaminko, zdrówka!
Pyśka, gratulacje duuuużej Niuni!!! a jak taka akrobatka, to może jeszcze się obróci :-) trzymam kciuki!!!
Małgoś, lepiej???

witam dziewczynki
jejku ale tu sie dzieje no wkoncu wrzesien jest !!!
u nas wszystko w porzadku juz sie poznalismy i Krystianek jak narazie twu twu odpukac to aniol ,tylko je i spi zero placzu w dzien budzi sie co 3 h jesc a w nocy co 4 wiec daje sie wyspac, czasami sie dziwie skad ja biore tyle energii.

dziewczynkom w dwupaku zycze wytrwalosci i juz niedlugo bedziecie tulic swoje malenstwa,a rozpakowanym szczescia wytrwalosci i pociechy z maluszkow

reklama
Do góry