Witam!
Dziś wspaniały dzień!
Gratulacje dla wstrętnejmałpki!
Za dziewczyny, które są na porodówkach - trzymam kciuki! Oby poszło "na Dorotkę"!
Ksiulka - trzymam kciuki za ciebie!
Powodzenia na wizycie!
Pysia - ale maleństwo robi ci psikusy! A wcześniej już było dobrze ułożone?
Nie zamartwiaj się! Wszystko będzie dobrze! Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką!
Beniaminko! Dużo zdrowia dla ciebie! Dobrze, że idziesz do lekarza, bo to już za długo się ciągnie! Do porodu musisz być zdrowa "jak ryba"!
Dziś wspaniały dzień!
Gratulacje dla wstrętnejmałpki!
Za dziewczyny, które są na porodówkach - trzymam kciuki! Oby poszło "na Dorotkę"!
witam,
dziś niestety odniosę sie tylko do swojej osoby właśnie wróciłam od gin. i jutro mam sie zgłosić do szpitala bo dzidzia dalej pośladkowo i dość duży jest niby na diagnozę ale jak to sam stwierdził że jego sprzęt pokazuje 2696 ale mówi że coś zaniża i jak będzie mały miał 3kg to mnie zostawią i cesarkę szybciej zrobią z racji złego ułożenia oraz poronienia tak że sama nie wiem na co sie nastawiać ale damy radę w dodatku nie mam neta w domu więc nie mogę was na bieząco czytac nad czym ubolewam
gratuluję rozpakowanym mamusią i trzymam kciuki za wizyty oraz za oczekujące godziny"0"
Ksiulka - trzymam kciuki za ciebie!
hej kochane
a nie mowilam ze rano pojawia sie nowe dzieciaczki
malpko obstawialam ze bedziesz kolejna
a ja dzisiaj wizyta u gin juz nie moge sie doczekac czego ciekawego sie dowiem
dzisiaj obudzilam sie z bolem brzucha i wogole bylo mi nie dobrze ale jak wstalam to mi przeszlo takze dalej nic:-( ehh juz sie przyzwyczailam;-)
Powodzenia na wizycie!
Witam po wizycie z dobrych wieści to tak dzidzia ok serduszko bije, wód ok, łożysko II stopień mała ok 3700-3800 g plus minus 300 g
Ze złych wieści krew i mocz wyniki wcięło i nawet mi je do karty nie wpisała.
Badanko gin zamknięta na 4 spusty główka wysoko a powinna być nisko zrobimy usg.
Usg i szok głowa prawie pod żebrami ułożenie poprzeczne wskazanie do cc.
Na razie czekamy tydzień a nóż się obróci jak nie to szpital i cięcie.
Jak się obróci głową lub pupą w dół damy rade urodzić sn.
Jak się coś zacznie dziać skurcze, wody odejdą to pędem na IP usg aby sprawdzić jak jest ułożona i wtedy cc lub sn.
Zwlekać z wizytą na IP nie ma co bo położenie przy dzisiejszym USG najgorsze z możliwych.
Już miałam iść do szpitala, ale tydzień jeszcze mam czasu.
Ćwiczeń na obrócenie małej się nie mogę robić bo wody odejdą, albo co jedynie leżeć na prawym boczku tam gdzie jest główka i może się obkręci w dół.
Moje małe ADHD już z głowa spod żeber uciekło nie wiem gdzie i do porodu z 150 razy fiknie koziołki i do samego końca ten ruchliwy psikusny łobuz każe mi się denerwować jak to on jest ułożony i czy będzie cc czy mój poród we wodzie wymarzony.
Na pocieszenie przy cc stracę więcej krwi co przy anemii nie za dobre a do tego od anemii rana może się gorzej goić babrać i wogóle.
Oj poprostu rewelacja zawsze wsio ok a z niunią same problemy do końca.
Kurcze a wy tu się rozpakowujecie na potęgę a mi się rodzić odechciewa normalnie...
Gratki dla świeżo upieczonych mam i dla tych co dzielnie walczą na porodówkach.
Pogoda u mnie dobra słoneczna już Mała się w ogródku wybawiła zjadła naleśniczka i się bawi.
Po obiadku śmignę z T. na jakieś zakupy do Pepco i Textila bo w domu siedząc ocipieję.
Martynka poczeka z babcią...
Pysia - ale maleństwo robi ci psikusy! A wcześniej już było dobrze ułożone?
Nie zamartwiaj się! Wszystko będzie dobrze! Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką!
Witaj Ikalla :-) Mam podobne wskazania do CC, oprócz skoliozy, ale raczej bedzie CC chyba ...ze cos sie samo wczesniej wykluje.
Jade wlasnie do lekarza rodzinnego, coby mnie zbadal jeszcze raz, bo badanie przez rodzinke nie jest najlepszym pomyslem, co mamy juz sprawdzone :-( Wyglada na zapalenie krtani czy tchawicy bo okropnie chrypię i kaszlę. Odezwe sie po powrocie, teraz drapnelam necik mojego P , ale musze szybko oddac ;-)
Wiadomosci od dziewczyn w watku szpitalnym :-)
Trzymam kciuki za wizyty i rychle rozpakowania, akcje widze w toku...teraz juz tak bedzie co chwilke :-)
Papa Mamusie i Ciocie :-)
Beniaminko! Dużo zdrowia dla ciebie! Dobrze, że idziesz do lekarza, bo to już za długo się ciągnie! Do porodu musisz być zdrowa "jak ryba"!