reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
witam sie ja w dwupaku. Dziewczyny dziś to chyba bedzie najwieksza frekwencja porodow u nas :D Ciesze sie ,ze maluszki zdrowe. Trzymam kciukasy za wizytowe i szpitalne. ikalla na polnej maja takie podejscie do kobiet ,moze rzeczywiscie jak dzieje sie cos niedobrego z dzidzia warto tam rodzic jednak po remoncie na Mickiewicza w szpitalu im Raszei maja tez nowoczesny sprzed dla maluchow a podejscie do kobiet 100% lepsze wiec moze warto jeszcze przemyslec opcje szpitala. Mam numer do ordynatora raszei jak bys chciala porozmawiac. Ja po wielu opiniach zdecydowanie jestem za Raszei i z wlasnego doswiadczenia z polna sila mnie tam nie zaciagna. Ale ile kobiet tyle opini -to jest moja :) Milego dnia.

_koRba_ na poczatku bralismy pod uwage szpital sw rodziny, jednakze okazalo sie ze jest podejrzenie wady serca u dziecka i stad decyzja o polnej (w dodatku moja gin tez z polnej) i juz tam bylam obejrzalam wiec chyba tam zladuje aczkolwiek ciesze sie ze w poblizu sa i inne szpitale bo gdy beda dzialac mi na nerwy zawsze moge wyjsc i udac sie gdzies indziej prawda?
p.s. jak mam wkleic suwaczek?

Witam po wizycie z dobrych wieści to tak dzidzia ok serduszko bije, wód ok, łożysko II stopień mała ok 3700-3800 g plus minus 300 g

Ze złych wieści krew i mocz wyniki wcięło i nawet mi je do karty nie wpisała.

Badanko gin zamknięta na 4 spusty główka wysoko a powinna być nisko zrobimy usg.
Usg i szok głowa prawie pod żebrami ułożenie poprzeczne wskazanie do cc.

Na razie czekamy tydzień a nóż się obróci jak nie to szpital i cięcie.

Jak się obróci głową lub pupą w dół damy rade urodzić sn.

Jak się coś zacznie dziać skurcze, wody odejdą to pędem na IP usg aby sprawdzić jak jest ułożona i wtedy cc lub sn.
Zwlekać z wizytą na IP nie ma co bo położenie przy dzisiejszym USG najgorsze z możliwych.

Już miałam iść do szpitala, ale tydzień jeszcze mam czasu.
Ćwiczeń na obrócenie małej się nie mogę robić bo wody odejdą, albo co jedynie leżeć na prawym boczku tam gdzie jest główka i może się obkręci w dół.

Moje małe ADHD już z głowa spod żeber uciekło nie wiem gdzie i do porodu z 150 razy fiknie koziołki i do samego końca ten ruchliwy psikusny łobuz każe mi się denerwować jak to on jest ułożony i czy będzie cc czy mój poród we wodzie wymarzony.

Na pocieszenie przy cc stracę więcej krwi co przy anemii nie za dobre a do tego od anemii rana może się gorzej goić babrać i wogóle.

Oj poprostu rewelacja zawsze wsio ok a z niunią same problemy do końca.

Kurcze a wy tu się rozpakowujecie na potęgę a mi się rodzić odechciewa normalnie...

Gratki dla świeżo upieczonych mam i dla tych co dzielnie walczą na porodówkach.

Pogoda u mnie dobra słoneczna już Mała się w ogródku wybawiła zjadła naleśniczka i się bawi.

Po obiadku śmignę z T. na jakieś zakupy do Pepco i Textila bo w domu siedząc ocipieję.

Martynka poczeka z babcią...

Witaj Ikalla :-) Mam podobne wskazania do CC, oprócz skoliozy, ale raczej bedzie CC chyba ...ze cos sie samo wczesniej wykluje.

Jade wlasnie do lekarza rodzinnego, coby mnie zbadal jeszcze raz, bo badanie przez rodzinke nie jest najlepszym pomyslem, co mamy juz sprawdzone :-( Wyglada na zapalenie krtani czy tchawicy bo okropnie chrypię i kaszlę. Odezwe sie po powrocie, teraz drapnelam necik mojego P , ale musze szybko oddac ;-)
Wiadomosci od dziewczyn w watku szpitalnym :-)

Trzymam kciuki za wizyty i rychle rozpakowania, akcje widze w toku...teraz juz tak bedzie co chwilke :-)
Papa Mamusie i Ciocie :-)

witam po południu
fajnie ze kolejny maluszek na Świecie :)))

a ja nie mam humoru :((( i to bardzo, bylismy u okulisty i faktycznie wyszło że mała zezuje ma astygmatyzm :( 4 października bedzie robione badanie dna oka i zapadnie decyzja czy okulary czy zabieg :(((((
wiec chyba jednak nie bede dzis zbyt aktywna - nie z tym nastojem,,,,

ikalla no niby wyjsc zawsze mozesz jednak nie wiadomo czy nie bedzie to gorszym rozwiazaniem niz przebolenie wnerwiajacej obslugi. Fakt Raszei jest od Polnej jakies 5 min autem a sw Rodziny hmm moze 15. Ja mam swoje obiekcje przed Polna chodzilam tam tez do diabetologa i wiem ,ze nie pojde tam. Zawsze gdyby pfu pfu cos bylo nie tak z malym (chociaz nic na to nie wskazuje) na Mickiewicza maja nowy sprzed od tego roku a gdyby naprawde nie dawali rady to przewioza maluszka. Najwazniejsze jest zdrowie dzidzi wiec czasem naprawde warto przebolec wredne baby albo sie odgryz w koncu nikt im nie kazal wybierac takiego zawodu ,skoro masz pewnosc ,ze dziecko bedzie potrzebowalo najlepszego sprzetu po porodzie. A opis jak wkleic suwaczek masz opisane w dziale regulamin i instrukcje jak poruszać się po forum :))

Dziewczyny tak czytam jak sie kulacie w dwupaku i naprawde Wam wspolczuje. Ja juz mialam dosyc tej ciazy w 37 tyg a co dopiero po 40. Zycze wam wszystkim przeterminowanym , zeby do jutra bylo juz po wszystkim. Ja ju bylam dzis na badaniu kontrolnym u pediatry malutki wazy 3435g. Jutro ide tez z moim starszym na te autoszczepionke, bo lekarze nie umieja sobie poradzic z jego katarem , ktory trwa juz 4 tyg.
A ja na swoje przeziebienie zaaplikowalam sobie czosnek z goracym mlekiem. Musialybyscie zobaczyc mine mojego bejbika jak pije mleko z posmakiem czosnku. Szczela takie miny , ze sie cala rodzina smiejemy. Do kazdego karmienia robimy teraz 4 podejscia haha.

Asiek nie martw sie! Astygmatyzm tak tylko źle brzmi. Ja to mam od małego i zeza też miałam a nosiłam okulary tylko do czytania i pisania a potem za kółkiem. Wszystko jakoś gra. Nie potrzebuje okularów nacodzień a u okulisty dawno nie byłam i dopiero sie wybieram. Szczerze mówiąc o żadnym zabiegu korygującym wade nie słyszałam.

ikalla polnej nie polecam. Jedyny plus to to że ratują tam bardzo ciężkie przypadki. Jeżeli chodzi o zdrowie maluszka to warto przecierpieć te pare dni.

Człowiek ledwo nakarmił dzidziusia i przebrał pampra a tu już nowe dzidziusie na świecie. Cud narodzin jest fantastyczny!

reklama
Do góry