reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

skrzacie śliczne napisane!!! normalnie jak jakaś magiczna opowieść :)
Dziękuje
e050.gif
! Naprawde mimo że poród był bardzo ciężki ale takie odczucia mam. Pewnie każda z was w jakiś sposób czuła i będzie czuć coś takiego niesamowitego nieziemskiego podczas porodu.

reklama
Super wiadomości od gizelki!!!!! kciukasy działają :D

Mam pytanko z innej beczki bo położna jakis tydzien czy 2 temu mówiła mi że jak mnei skurcze będą męczyły to mam już nospy nie brać bo się nie powstrzymuje, ale mnie zastanawia czy ona działa na te prawdziwe?? Bo obecnie mnie męczą i boli jak cholera i nie wiem czy brać tą nospe czy nie?? poradzcie a i czy połówka forte to tyle co normalna bo nie mam innej w domku

kalcha ja z tego co pamietam to moj gin normalnie przypisal mi nospe forte tylko ze ja ją bralam tylko na poczatku ciazy jak mialam jakies bole ale z tego co mi mowil jak sie pytalam to forte jest troche silniejsza od zwyklej takze mysle ze mozesz smialo wziasc polowe tej tabletki. Ja teraz wogole nospy nie biore jakos nie czuje potrzeby jak ma bole to niech troche boli ja to juz wogole bym chciala zeby tak na powaznie mnie cos wzielo bo juz sily nie mam;-)

AAAA GIZELKA I MICHAŁEK DO DOMKU DZIŚ WYCHODZĄ!!!
h040.gif
!
a030.gif
b020.gif

super wiadomosc

Mam pytanko z innej beczki bo położna jakis tydzien czy 2 temu mówiła mi że jak mnei skurcze będą męczyły to mam już nospy nie brać bo się nie powstrzymuje, ale mnie zastanawia czy ona działa na te prawdziwe?? Bo obecnie mnie męczą i boli jak cholera i nie wiem czy brać tą nospe czy nie?? poradzcie a i czy połówka forte to tyle co normalna bo nie mam innej w domku

ta zwykła ma 40 mg. To sobie zobacz ile ma forte. Ale wydaje mi sie ze 80 mg.
Ale czy brac to juz nie pomoge, bo nie wiem

Witam was kochane....ja już w domku...właśnie jem domowy obiadek....
Z Michałkiem wszystko ok...dziękuję za kciuki każdej z was!!!...Dostawał kroplówki ale już jest ok.
Wiecie jak mu wkuwali welfron ja płakałam z nim....Ma kolki i daję mu espumisan-pomaga!!!!!Dobra uciekam nakarmić małego-potem nadrobię...
Skrzaciku i wszystkim dziękuję....!!!!:tak:

Ja bym to obliczyła inaczej :)
pierwsze dziecko 37+5 drugie 37+3 średnia 37+4 dla 3 dziecka (37,3+37,5=74,8: 2=37,4)
pierwsze dziecko 23:30 środa drugie sobota 22:00 średnia dla 3 dziecka piatek 10:45 (od środy 23:30 do soboty 22:00 jest 70,5 godziny : 2= 35 godzin i 15 minut więc środa 23:30 + 35:15 to wypada piątek godzina 10.45
pierwsze dziecko 2800g drugie 3000g średnia dla 3 dziecka 2900g (2800+3000=5800:2= 2900g

REASUMUJĄC 3 DZIECKO PRZYJDZIE NA ŚWIAT W 37 TYG I 4 DNIU TO BĘDZIE PIĄTEK 10.09.2010R. O GODZINIE 10:45 Z WAGĄ 2900G

U mnie się zrobiła ładna pogoda mała 3 godziny szalała w ogrodzie teraz jej obiadek szykuję...

DZIĘKI pysiu !!!!! Data odpowiada mi w 100%!!!!!!!!!! 10.09.2010...ładnie podoba mi się :-D:-D:-D mam nadzieję, ze się sprawdzi :-p:tak: w czwartek jadę na wizytę ciekawe co powie bo już w czwartek nie biorę tabsów....hurra hurra!!!!!!!!
A wiecie co dzisiaj cały dzień mam jeden wielki skurcz a mimo to dziecko bardzo mocno się rusza....czyżby czyżby....nie na pewno nie:baffled:

Kerna trzymam mocno kciuki za ciebie!!!!!!!!!!
Gizelko to fantastycznie, ze dzisiaj z Michałkiem do domu!!!!

agim
spokojnie wszystko będzie dobrze...damy radę i sala operacyjna nie będzie potrzebna :tak:

olcia no ale mąż kumpeli podsumował....rewelacja...:tak:a ja muszę powiedzieć, ze nasze 1 dziecko kąpał mój B. na początku bo mały był u niego w ramionach spokojniejszy....nawet w szpitalu jak on go trzymał mały spał a u mnie krzyczał...dziecko czuje emocje, a faceci z reguły nie przejmują się zbytnio pierdołami więc spokój od nich bije większy dlatego pewnie maluchy ciche u nich są....a mój to już totalna oaza spokoju dobrze że nauczyłam się trochę od niego bo ogólnie to choleryk ze mnie okropny:-p

Witam was kochane....ja już w domku...właśnie jem domowy obiadek....
Z Michałkiem wszystko ok...dziękuję za kciuki każdej z was!!!...Dostawał kroplówki ale już jest ok.
Wiecie jak mu wkuwali welfron ja płakałam z nim....Ma kolki i daję mu espumisan-pomaga!!!!!Dobra uciekam nakarmić małego-potem nadrobię...
Skrzaciku i wszystkim dziękuję....!!!!:tak:
super! witamy Was!

reklama
kalcha weź sobie tą nospe, chyba nie zaszkodzi, a moze to uż porodowe bóle? i moze lepiej na IP jechac?
nie wiem nie znam się, i nawet nie napiszę ci co ja bym zrobiła bo nie mam pojęcia, ja brałam buscopan, później stwierdziłam ze on nie działa i biore nospę ale tą zwykłą słabszą

Gizelko cieszę się ze już jesteś w domku i ze z Michałkiem wszystko ok :)

Do góry