reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny moje, mam pytanie. Czy oprócz wizyt kontrolnych pod koniec ciąży robione macie ktg? Wiem że kilka z nas chodzi na takie badanie, zastanawiam się czy muszą byc ku temu jakieś wskazania? Ja miałam wizyte 19 sierpnia i przy okazji ktg, nastepna wizyta 14 września, troche długa ta przerwa:no:A wasze maluszki dużo się ruszają na tym etapie ciąży??

Szkrabuś witaj wśród wrześniówek:-):-)

ja nie mialam jeszcze robionego ktg a wizyte mam we wtoek takze sie czegos dowiem;)

moja ciagle bryka jak moze i w zeberka sie wbija co coraz bardziej boliii

reklama
agim79 Ja miałam robione KTG od dawna przy każdej wizycie. Od terminu to badanie jest tak czy inaczej wskazane bo sprawdza bicie serca dziecka a to przecież podstawowy wskaxnik, że wszystko jest w porządku. Poza tym KTG bada też skurcze macicy.
Teraz mam mieć KTG co drugi dzień.
Co do ruchów dziecka to mój Mały rusza się jak zawsze. Jak się obudzi to się międli, czasami więcej, czasami mniej ale zawsze jakaś reakcja jest. Zwłaszcza jak mnie brzuch swędzi i się podrapię to on od razu odpowiada :-)

Nic dziewczyny ja spadam bo w końcu muszę się do jakiejś roboty zmusić. No i jakiś obiad wyczarować.
Pozdroski!

witam, popoludniowo
Onionku , lilu trzymam kciuki za rozwój akcji oraz expresowy poród :)
qrcze jakoś dziś senna jestem:) i nic mi się nie chce a tu burdel na kółkach w domu.. tak piszecie o tych wizytach to wam zazdroszczę ja do wtorku muszę czekać jeszcze i coś mi się wydaje iż będę zmuszona pójść prywatnie bo potraktuje mnie jakoś olewczo tak jak ostatnim razem:(
a tymi grzybami wczorajszymi narobiłyście smaka i dziś spagetti z sosem grzybowy
przepraszam że tak tylko o sobie ale za dużo nadrukowałyście i nie da się odnieść do wszystkich postów....

Ja też jeszcze nie miałam ktg, ale pewnie niebawem mnie czeka pierwsze. Dowiem się dokładnie na następnej wizycie.

Kończę sprzątanie i wybieram się za 1.5 godziny na zakupy z przyjaciółką i mamy dzisiaj babski wieczór. Mój B poszedł na piwo z ludźmi z pracy i dołączy do nas pewnie później :-)

Jak tam nasze skurczowe dziewczyny?

moja Jula była wyciskana przez lekarza i mojego P- robili to wspólnie i ja akurat dobrze wspominam, było za późno na cesarkę i wolałam zeby pomogli mi na skurczu ją "wycisnąć" niż mieliby użyć wakum :/
U mnie też lekarz wyciskał małą ale jak to nie dało rady to dopiero cesarke mi machneli. Nawet nie takie złe to było jak sie wydawać mogło.

agim79 Ja miałam robione KTG od dawna przy każdej wizycie. Od terminu to badanie jest tak czy inaczej wskazane bo sprawdza bicie serca dziecka a to przecież podstawowy wskaxnik, że wszystko jest w porządku. Poza tym KTG bada też skurcze macicy.
święta prawda. Domagać sie twardo jak nie chcą zrobić.

Sen mnie złapał ale nie wiem czy jest sens na 1,5 godziny sie kłaść bo potem na karmienie trzeba sie obudzić. Chyba se kawke trzasne.

Ja też jeszcze nie miałam ktg, ale pewnie niebawem mnie czeka pierwsze. Dowiem się dokładnie na następnej wizycie.

Kończę sprzątanie i wybieram się za 1.5 godziny na zakupy z przyjaciółką i mamy dzisiaj babski wieczór. Mój B poszedł na piwo z ludźmi z pracy i dołączy do nas pewnie później :-)

Jak tam nasze skurczowe dziewczyny?

ale Ci zazdroszcze tez bym z checia sie gdzies ruszyla z tego domu:( ale jak sobie pomysle ze mi nawet ciezko z psem na chwile wyjsc to co dopiero po sklepach lazic:( czlowiek chce a nie moze strasznie mnie to denrwuje bo ogolnie naleze do osob ktorym ciezko usiedziec w miejscu dlatego moze zaczyna mnie chwytac jakas glupia depresja i wszystko mnie drazni... moj S juz nie mogl tego wytrzymac i poszedl po pracy sie polzyc i sobie spi w najlepsze a ja tutaj swira dostaje ehhhh

hej
Ja też jeszcze nie miałam ktg, z tego co się orientuję, to u nas robią je dopiero jak upłynie termin, ale może się mylę....jutro wizyta to się dowiem.
Idę zrobić spa, a potem do fryzjera i kosmetyczki na henne i balejage, żeby ładnie prezentować się na porodówce.
Jutro mam wizytę teściów, ale sama ich zaprosiłam bo trzeba jeszcze parę rzeczy powiesić na ścianie nad łóżeczkiem, a mój P to lewus w te dziedzinie, poza tym teście dwa dni temu wrócili z Chin,no i nie ukrywam,że liczę na prezenty, upiekę ciasto - salceson.

ja tez nie mialam ktg jeszcze .. ale od pewnego czasu jak ide na wizytę to położna mi taki przenośnym czymś daje posłuchać serduszka mego maluszka:):)

No to witaj w klubie :-) szlak mnie trafia wlasnie z tej slabosilnosci - ja tez w domu nie przywyklam siedziec , a z psem chodzilam kilka razy w dzien- teraz i to tylko czasami dla towarzystwa wieczorem - a po sklepach to tez tak w okolicy , bo juz dalej nie mam sily sie wypuscic , bo mi maly ciazy . Wiec siedze dzis na "na allegro" i wymyslam coby tu jeszcze kupic- jestem na etapie torby na pampersy do lozeczka , bo stwierdzilam,ze sie przyda:-)

ale Ci zazdroszcze tez bym z checia sie gdzies ruszyla z tego domu:( ale jak sobie pomysle ze mi nawet ciezko z psem na chwile wyjsc to co dopiero po sklepach lazic:( czlowiek chce a nie moze strasznie mnie to denrwuje bo ogolnie naleze do osob ktorym ciezko usiedziec w miejscu dlatego moze zaczyna mnie chwytac jakas glupia depresja i wszystko mnie drazni... moj S juz nie mogl tego wytrzymac i poszedl po pracy sie polzyc i sobie spi w najlepsze a ja tutaj swira dostaje ehhhh

reklama
Do góry