reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Zapomnialam jeszcze napisac ze moja fasolka ma juz 2,6cm ,widoczne raczki i nozki i oczywiscie wielkie bijace serducho - szczescie bez granic :)

reklama
To jest Nackentransparenz mam na to termin na 1 marca.Dzisiaj wyladowalam u gina mimo ze termin maialam dopiero na poniedzialek.Znowu dostalam plamien :( i oczywiscie znowu spanikowalam ;) Na szczescie to tylko braki hormonalne ,dostalam kolejna dawke progesteronu i musialam wysluchac pogadanke o badaniach prenatalnych.Przeziernosc karkowa jest tu bezplatnie,krew tez, punkcja wod plodowych kosztuje 50 Euro.Z tymi zdjeciami Usg to chyba jest roznie w zaleznosci od lekarza lub kasy chorych.Ja do tej pory mialam 4 wizyty i mam 4 zdjecia -wszystko bezplatnie .3D - kosztuje kazdorazowo 30 Euro.Pozdroweczka
Trixi my obie mamy wiekszsc badan bezplatnie bo jestesmy po 35 roku zycia, z tego co wiem moja kolezanka za badanie Nackentransparenz musiala 90 euro zaplacic. Ale wlasciwie Hausfrau nie musi sie stresowac bo ona jest mloda, nie miala poronien, i pewnie w rodzinie tez nia przypadkow chorych dzieci. A u mnie niestety wystepuja wszystkie opisane przypadki.
Ja tez jeszcze tydzien biore progesteron , ale czuje sie ponim fatalnie.
Trixi mam do ciebie pytanko jak to jest moze sie orientujesz ,ja wykonuje minijob ,gdybym dostala arbeitverbot dostane wynagrodzenie do konca ciazy. Bo ztego co wiem to chorobowe dostane ale nie moge go ciagnac przez cala ciaze. Na szczescie w lipcu zaczyna sie moj Mutterschutz.
GRATULACJE Trixi, dopiero teraz zobaczylam jaka duza fasolka
Kerna u mnie jutro tez fasolka po bretonsku , ale mnie natchnelas.

Ostatnia edycja:
Zapomnialam jeszcze napisac ze moja fasolka ma juz 2,6cm ,widoczne raczki i nozki i oczywiscie wielkie bijace serducho - szczescie bez granic :)

I dopiero teraz sie chwalisz??:wściekła/y:
Cudowna wiadomosc:-D

Mi juz golebie sie gotuja:-p
Niby mdlosci nie mam ale tez smaka na cokolwiek brak, ale jak zabiore sie do jedzenia to jem bez problmow. Podejrzewam ze jakbym w domu caly dzien nie siedziala tylko zajmowala sie czyms konkretnym to nawet o jedzeniu bym nie pomyslala

May śpi, uff :tak:
U mnie dzisiaj pomidorowa ale ja nie tknęłam. Zrobiłam sobie grysik z cynamonem na twardo i właśnie zajadam.
Potem mam mieć falafele (kotleciki z ciecierzycy, pietruszki, cebuli itp- baaardzi zdrowe) ale coś mi się widzi, że nie tknę.
Ufff droge już mam przejezdną :)

Trixi my obie mamy wiekszsc badan bezplatnie bo jestesmy po 35 roku zycia, z tego co wiem moja kolezanka za badanie Nackentransparenz musiala 90 euro zaplacic. Ale wlasciwie Hausfrau nie musi sie stresowac bo ona jest mloda, nie miala poronien, i pewnie w rodzinie tez nia przypadkow chorych dzieci. A u mnie niestety wystepuja wszystkie opisane przypadki.
Ja tez jeszcze tydzien biore progesteron , ale czuje sie ponim fatalnie.
Trixi mam do ciebie pytanko jak to jest moze sie orientujesz ,ja wykonuje minijob ,gdybym dostala arbeitverbot dostane wynagrodzenie do konca ciazy. Bo ztego co wiem to chorobowe dostane ale nie moge go ciagnac przez cala ciaze. Na szczescie w lipcu zaczyna sie moj Mutterschutz.
GRATULACJE Trixi, dopiero teraz zobaczylam jaka duza fasolka
Kerna u mnie jutro tez fasolka po bretonsku , ale mnie natchnelas.
Z tego co sie orientuje to Mutterschutz masz od dnia kiedy powiedzialas pracodawcy o ciazy i a) on nie moze Cie zwolnic,b)musi Ci placic cale wynagrodzenie nawet jezeli masz arbeitsverbot.
Ja po progesteronie tez czuje sie nie do zycia :) Bedziesz robila badania prenatalne ??? bo ja chyba tylko na te bezinwazyjne sie zdecyduje.

reklama
Do góry