Trixi
Wrześniowka 2010 i 2011
Zapomnialam jeszcze napisac ze moja fasolka ma juz 2,6cm ,widoczne raczki i nozki i oczywiscie wielkie bijace serducho - szczescie bez granic
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trixi no to superZapomnialam jeszcze napisac ze moja fasolka ma juz 2,6cm ,widoczne raczki i nozki i oczywiscie wielkie bijace serducho - szczescie bez granic
Trixi my obie mamy wiekszsc badan bezplatnie bo jestesmy po 35 roku zycia, z tego co wiem moja kolezanka za badanie Nackentransparenz musiala 90 euro zaplacic. Ale wlasciwie Hausfrau nie musi sie stresowac bo ona jest mloda, nie miala poronien, i pewnie w rodzinie tez nia przypadkow chorych dzieci. A u mnie niestety wystepuja wszystkie opisane przypadki.To jest Nackentransparenz mam na to termin na 1 marca.Dzisiaj wyladowalam u gina mimo ze termin maialam dopiero na poniedzialek.Znowu dostalam plamien i oczywiscie znowu spanikowalam Na szczescie to tylko braki hormonalne ,dostalam kolejna dawke progesteronu i musialam wysluchac pogadanke o badaniach prenatalnych.Przeziernosc karkowa jest tu bezplatnie,krew tez, punkcja wod plodowych kosztuje 50 Euro.Z tymi zdjeciami Usg to chyba jest roznie w zaleznosci od lekarza lub kasy chorych.Ja do tej pory mialam 4 wizyty i mam 4 zdjecia -wszystko bezplatnie .3D - kosztuje kazdorazowo 30 Euro.Pozdroweczka
Zapomnialam jeszcze napisac ze moja fasolka ma juz 2,6cm ,widoczne raczki i nozki i oczywiscie wielkie bijace serducho - szczescie bez granic
Saraa, a po co te badania prenatalne, bo gdzieś sie zagubiłam w tych postach
Z tego co sie orientuje to Mutterschutz masz od dnia kiedy powiedzialas pracodawcy o ciazy i a) on nie moze Cie zwolnic,b)musi Ci placic cale wynagrodzenie nawet jezeli masz arbeitsverbot.Trixi my obie mamy wiekszsc badan bezplatnie bo jestesmy po 35 roku zycia, z tego co wiem moja kolezanka za badanie Nackentransparenz musiala 90 euro zaplacic. Ale wlasciwie Hausfrau nie musi sie stresowac bo ona jest mloda, nie miala poronien, i pewnie w rodzinie tez nia przypadkow chorych dzieci. A u mnie niestety wystepuja wszystkie opisane przypadki.
Ja tez jeszcze tydzien biore progesteron , ale czuje sie ponim fatalnie.
Trixi mam do ciebie pytanko jak to jest moze sie orientujesz ,ja wykonuje minijob ,gdybym dostala arbeitverbot dostane wynagrodzenie do konca ciazy. Bo ztego co wiem to chorobowe dostane ale nie moge go ciagnac przez cala ciaze. Na szczescie w lipcu zaczyna sie moj Mutterschutz.
GRATULACJE Trixi, dopiero teraz zobaczylam jaka duza fasolka
Kerna u mnie jutro tez fasolka po bretonsku , ale mnie natchnelas.
poproszę o przepis na leniwe :-) robiłam 4 razy w życiu wg. czterech przepisów i zawsze wychodziła mi jedna papka
A ja dzisiaj mojemu smerfowi robie leniwe kluseczki a mężusiowi usmażę karczek a ja sama niewiem co zjem...
Nie, ja nie chcę robić, tylko tak się zastnawiam, co one dadzą ? czy pomogą w czymś w razie wad genetycznych??????????Ale mysle , ze te badania ciebie niedotycza , jestes mloda i nie masz sie co niepotrtebnie stresowac.
Kiedy warto robić badania prenatalne - amniopunkcja, Badania, badania prenatalne, badania prenatalne inwazyjne, badania w ciąży - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl