reklama
Saraa
Fanka BB :)
Tutaj niestety kobiety wciazy nie sa az tak chronione . Zwolnic cie nie moga tzn nie mozesz dostac wypowiedzenia , ale Jak masz umowe na czas okreslony i jestes w ciazy, to wraz z koncem umowy moga ci nie przedluzyc wyjatkiem jest tzw okres Mutterschutz tj. 6 tygodni przed porodem i 8 tyg. po porodzie , wtym czasie nie mozna cie zwolnic i dostajesz cala pensje.Z tego co sie orientuje to Mutterschutz masz od dnia kiedy powiedzialas pracodawcy o ciazy i a) on nie moze Cie zwolnic,b)musi Ci placic cale wynagrodzenie nawet jezeli masz arbeitsverbot.
Ja po progesteronie tez czuje sie nie do zycia Bedziesz robila badania prenatalne ??? bo ja chyba tylko na te bezinwazyjne sie zdecyduje.
Wiesz ja tez bede robila tylko te bezinwazyjne chyba , ze tam cos wyjdzie nie tak to wtedy sie zdecyduje na pobranie wod.
Ostatnia edycja:
Trixi
Wrześniowka 2010 i 2011
Tutaj niestety kobiety wciazy nie sa az tak chronione . Zwolnic cie nie moga tzn nie mozesz dostac wypowiedzenia , ale Jak masz umowe na czas okreslony i jestes w ciazy, to wraz z koncem umowy moga ci nie przedluzyc wyjatkiem jest tzw okres Mutterschutz tj. 6 tygodni przed porodem i 8 tyg. po porodzie , wtym czasie nie mozna cie zwolnic i dostajesz cala pensje.
Wyslalam Ci info na Priva
P
pysia_23
Gość
Ja na szczęście w poprzednich 2 ciążach prócz tradycyjnych badań nie potrzebowałam robić żadne nadprogramowe bo z dzieciaczkami było ok i mam nadzieję, że i tym razem będzie tak samo.
Mój T. jest wyczulony na maxa węszy w necie co jest normalne u ciężarnej a co nie i jak by odpukac cos miało być nie tak to oboje byśmy się załamali.
Kurcze Haszi trzeba być dobrej myśli mimo wszystko.
Z tego co się orientuję w ciąży gronkowiec jako tako groźny nie jest, tylko podczas porodu sn więc gdy ma się gronkowca na pewno poród zakończy się cc no chyba, że uda się zwalczyć to paskudctwo zanim dzieciątko zechce się urodzić więc puki co wszystko pod kontrola skoro zaczniesz leczenie niebawem.
Mój T. jest wyczulony na maxa węszy w necie co jest normalne u ciężarnej a co nie i jak by odpukac cos miało być nie tak to oboje byśmy się załamali.
Kurcze Haszi trzeba być dobrej myśli mimo wszystko.
Z tego co się orientuję w ciąży gronkowiec jako tako groźny nie jest, tylko podczas porodu sn więc gdy ma się gronkowca na pewno poród zakończy się cc no chyba, że uda się zwalczyć to paskudctwo zanim dzieciątko zechce się urodzić więc puki co wszystko pod kontrola skoro zaczniesz leczenie niebawem.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
lilula8891
Fanka BB :)
ja tez się martwie bo sie okazała że mam jakieś bakterie w moczu lekarz kazała zrobic posiew czekam na wyniki ciekawe czym mnie będa leczyć i czy wogóle cos sie da boje sie troche o moje maleństwo że coś może zaszkodzić
reklama
P
pysia_23
Gość
Haszi każda ciąża jest inna jedne dziecko silniejsze inne słabsze.Moja koleżanka też miała gronkowca, ale jako, że i z innych względów miała mieć cc lekarka powiedziała zostawiamy gronkowca w spokoju i tak urodzi pani przez cc i urodziła zdrowa córkę, która ma dziś 7 lat i jest zdrowym dzieckiem.Ile lekarzy tyle opinii a poza tym, to że kuzynce stało się tak a nie inaczej cóż przykre, ale być może ogólnie płód był słaby lub chory i gronkowiec go "dobił".No kurcze nie wiem na pewno jest ci ciężko, ale puki co trzeba walczyć o maluszka i nie myśleć o najgorszym.Co ma być to będzie a po co dodatkowo przyciągać nieszczęścia złymi myślami.