reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

no wiem Onionku tylko dzis jakos tak ryczec mi sie chce
jakos normalnie pozbierac od rana sie nie moge
wsio mnie denerwuje i jeszcze ta pogoda,pada od rana
mowie Wam dzis sie nerwowo wykoncze normalnie
a mialam byc taka dzielna i nie marudzic
ale wkurza mnie ta dzielnosc,mam juz dosc

reklama
A mój ślubny wyobraźcie sobie nie lubi stringów, podobają mu się majteczki typu figi, niestety te które teraz nosze to raczej wielkie figasy:baffled:

Mój też nie lubi stringów. Ale ja za to lubię, więc pomimo jego preferencji i tak czasami ubierałam - przed ciążą, bo teraz to niskie bawełniane i wygodne - żeby nigdzie nie uciskało - to jest priorytet.

Dagna - mowisz, ze cos konstruktywnego porobic trzeba... hmm.. to ja chyba poukladam swoje ciuchy w szafce, bo mam taki motloch ze az wstyd. Tym samym wyczaje, co sie jeszcze nadaje do ubrania :-) Tak, to jest mysl przewodnia na dzis dzien :-D

No widzisz jaki masz "dzięki mnie" fajny plan na dziś? ;-)

A właśnie przypomniałaś mi coś - śniłyście mi się. Ktoś zorganizował konkurs na najlepszą zupę i ja byłam w jury (m.in. ja i mój B i mnóstwo innych osób). Przeżywałam to strasznie, bo ja zup ogólnie nie lubię. Wygrałaś Ty - Onionek - zupą czosnkową, na 2 miejscu Tosia - pomidorówka, a dalej nie pamiętam, bo się obudziłam.

Dorotka - zgadzam się z Onionek - nic się nie dzieje, ale jak ruszy to zanim się zorientujesz będziesz już PO.

no wiem Onionku tylko dzis jakos tak ryczec mi sie chce
jakos normalnie pozbierac od rana sie nie moge
wsio mnie denerwuje i jeszcze ta pogoda,pada od rana
mowie Wam dzis sie nerwowo wykoncze normalnie
a mialam byc taka dzielna i nie marudzic
ale wkurza mnie ta dzielnosc,mam juz dosc

nie przejmoj sie u mnie tez lejejuz trzeci dzin,a przez te skurcze boje sie daleko od domu wychodzic,i co i tez mi sie zbiera na placz.A jeszcze moje dziecko sobie ze mna w kulki leci,juz od tygodnia-nie martw sie damy rade-a moze cie wezmie z zaskoczenia?

moj najlepiej bo jak mialam wczoraj te skurcze to takie rozpieranie ze ,hoho i mowie do mojego ze znowu musze do kibelka,a on "zebys tylko dziecka do toalety nie urodzila" za duzo "ciazy z zaskoczenia sie naogladal haha

O ludzie - TRZYMAJTA MNIE! :-D Ale mnie rozwalilas tym konkursem na zupe Dagna :-D Teraz musze sie nauczyc robic czosnkową haha..

Dorotko - no ja tez i mysle kazda z nas ma tu takie "zawiechy" jedno, lub kilkudniowe.. taki nasz los hormonalny.. Moze to dzisiejsze ktg jednak cos w koncu wykaze :-)

ps.

ja mam jeszcze takie pytanie, ktore sobie ostatnio wkrecilam ale nie wiem, na ktorym watku je umiescic.. chodzi mi o pilegnacje pępuszka? on jest zaklejony jakos przez caly dzien, co ile trzeba zmieniac ten opatrunek i co ile smarowac czy pryskac jakims specyfikem? bylabym wdzieczna za jakies wskazowki dokladne..

Hejka!
Na naszym forum zrobiło się tak jakoś ... porodowo :-D
U mnie znowu zastój (czyli zero skurczy, zero czegokolwiek) jakiś ale chyba dzisiaj właduję się do wanny i porobię kilka zabiegów kosmetycznych tak na wszelki wypadek.
Wolałabym nie przenosić bo od wyznaczonego terminu trzeba potem co drugi dzień albo do Gina albo do szpitala na kontrolę a do Gina to ja mam daleko....

emilia1103 trzymam kciukasy!

Kasiona fajnie, że jakoś już się zroganizowałaś. A może napisz nam jak wygląda Wasz dzień? Jestem strasznie ciekawa :tak:

witam kochaniutke :-)
ciesz się ciesz Onionek :-) jak ja nie lubie drugiego miejsca :-D brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Daguś, tak swoją drogą ja własnie wczoraj pomidorówke gotowałam a do tego z grzankami czosnkowymi.. mam na dziś, więc zapraszam.. ;-)
Onionek, ja do pielęgnacji pępuszka mam takie gaziki jałowe "Leko" nasączone spirytusem, to mi się wydawało takie wygodne.. a pępuszek sie wietrzy a nie zakrywa :-) na SR nam jeszcze powiedziano, ze dezynfekować pare razy dziennie nawet...
Dorotka, głowa do góry, jeszcze chwilkę
buziak

Jej emilia się szykuje na poród ? :)
U mnie tez nadal spokojnie, już nie doszukuje sie żadnych oznak bo to bez sensu. I tak oksy sie skończy i tak.
Dziś w planie odkurzanie i mycie podłó bo ewidentnie pogoda nie spacerowa u nas leje jak z cebra :/

hej kochane
u mnie noc nawet ok oprócz tego ze mnie krocze boli i podbrzusze ale juz się przyzwyczaiłam.
za oknem pada i pada i w sumie dobrze, lubie czasem taka pogode, miałam iśc tylko po wypis do szpitala ale w takim razie pójde jutro.
a teraz mam zamiar leniuchowac i nic nie robic:)

jakieś wieści od emilii? ciekwe czy już ma swoja dzidzie przy sobie

gusia warjacie Ty więcej bez doładowanego konta to do spzitala się nie wybieraj albo chociaż zostaw sobie na sygnał co bym się zorientowała to zadzwonie!!! A zastanawiałam się gdzie Cię wcieło...

kalcha ja mam tel. na abonament i zablokowali mi jeden dzień przed terminem zapłacenia faktury, dziwne jak nic, ale zapłaciłam szybko, a że na poczcie bo to sobota była i wszystko zamkniete to musiałam 3 dni na odblokowanie czekac, wogóle ten play to oszuści jacyś:)

reklama
Do góry