reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Witam się słonecznie.

Wczoraj odkryłam wątek "Uśmiechnij się mamo", Aga26ka jesteś wielka:-):-) Tekst jak to jest przy pierwszym dziecku a jak przy trzecim położył mnie na łopatki:-D:-D! Tyle w tym racji:tak:
Jest tyle fajnych wątków na które wogóle nie zaglądam, już zaglądanie tutaj graniczy z cudem. Borys dostaje białej gorączki jak tylko odpalam kompa:sorry2:Teraz siedzi przy mnie i woła: dalej, no dalej, dalej, jedź, baw sie, baw sie..AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mamusie które mają dzieci w wieku mojego syna, macie tak samo??

reklama
A co do wód płodowych to jeśli macie podejrzenie, że się sączą, to może warto kupić te testy w aptece? Saraa - Ty je chyba miałaś, prawda?

Zmykam zaraz do prasowania. Powiedziałam wczoraj mojemu B, że jak skończę prasowanie rzeczy dla małej, to leżę przez parę dni brzuchem do góry (a tak naprawdę na bok) i odpoczywam, bo mi się też coś od życia należy ;-)

Miłego dnia dziewczyny!
!
Ja dostalam kilka w szpitalu jak lezalam ale je juz zuzylam. Zaraz sprobuje sprawdzic ze zwyklym papierkiem lakmusowym , ktory moj maz przyniosl mi z pracy.

Czesc mamuski !!!
Trixi kciuki zaciśnięte!!!:tak::-Dale masz super jutro juz bedziesz miala swoją ukochaną coreczke przy sobie
Dorotko moj synek tez wlasnie idzie do przedszkola wiec jestem w podobnej sytuacji i tez sie troche obawiam jak bezie znosil tyle :no::szok:
Milego dnia brzuuchatki
Ja tez bardzo przezywalam pierwszy dzien mojego malego w przedszkolu. Ale w tym do , ktorego on uczeszczal bardzo fajnie przygotowano dzieciaczki najpierw bylismy razem ok 4 h i potem poszlismy do domku, na drugi dzien aj bylam z nim ok 2 h i zostawilam go na 2 h samego. Trzeci dzien wyszlam po pol godzinki i zostawilam go do obiadu. No potem byl juz sam od 7 rano do 16,30. Jakos tak lekko to przeszedl bez placzow i krzykow, a teraz sa krzyki jak przychodze po niego by go zabrac do domu,

witam!!
dziekuje za wyjaśnienie pojęcia czop- ja u siebie jeszcze czegoś takiego nie dostrzeglam hehe..
Kalcha bez obaw trzeba korzystać póki można bo później znów długa przerwa
Od dawna nie miałam takiej nocki jak dziś cała przespana i od razu humor inny może to przez te przytulanki hihi..
Olcia Trixi dziś miała sie stawić w szpitalu z tego co wyczytałam a jutro ma dopiero (lub już) tulić Kasieńke!
A ja jutro mam iść na KTG choć wątpie żeby coś drgneło:( nawet nie wiem jak malec jest ułożony bo już dawno nie miałam usg teraz jak byłam w piątek to tylko powiedział że szyjka jeszcze trzyma i na tym sie skończyło:/
Whitneyxx włączyłam z ciekawości na te wiadra i nadal jestem temu przeciwna bo wiadro to jest do śmieci a nie mycia dzieci!!
No i miłego dzionka :)

WOLFHEART trzymaj sie kochana!!!powodzonka:*

Ostatnia edycja:
Witam się słonecznie.

Borys dostaje białej gorączki jak tylko odpalam kompa:sorry2:Teraz siedzi przy mnie i woła: dalej, no dalej, dalej, jedź, baw sie, baw sie..AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja mialam to samo jak moj maly byl w wieku Twojego. Ale jest prosta rada kup mu laptopa dla 3-latkow takiego z myszka i zobaczysz bedzie siadal na swoim i gral albo sie bawil, u mnie to poskutkowalo. A przy okazji sam nauczyl sie calego alfabetu i cyferek.

czolem harcerki

mam niezzlego speeda,noc totalnie do bani,mala obudzila sie o 6 rano z fochem, bo jej kocyk spadl i zmarzla:-D:-Dpospala15min jeszcze i juz byla na NOGACH, male gestapo pospac nie da:-p:crazy:

odwiozlam ja do przedszkola, i wzielma sie za robote, odkurzylam cala chate -130m:szok:ogarnelam kurze
zrobilam ciasto na pierogi i 2 farsze, zaraz bede lepic- normalnie jakbym ekstazy lyknela:rofl2::-)

calineczka pewnie juz tuli synka, jutro o tej porze trixi tez juz bedzie'po',kto jeszcze?
jezuuuuuuuuu dziewczyno, ale speed, no szok!!!!
wlasnie dzis chyba jeszcze wolfheart, wlasnie magi78 wiadomosc od niej podała

Witam kochane. Na Watku wiesci szpitalnych zapodałam wiadomosc od Wolfheart...sorki ze dopiero teraz ale nie słyszałam smsa mo widocznie o tej porze mocno spałam.

wiec czekamy na dalsze wieści z niecierpliwościa i mocno kciukami zaciskamy za nia i maluszka

Witam
udało mi sie na prywatna wizyte zarejestrowac na 01.09. (to bedzie z USG) wiec przed samym porodem praktycznie, a w przychodni termin od łaskawej pani rejestratorki na 07.09. wiec jak dotrzymam to tez pojde, w koncu wizyty powinny byc co tydzien w sumie, ale to nie w PL chyba, tylko mamy z Niemiec pisały, ze tak maja dobrze.
Wiec humorek juz mam lepszy, L4 na pewno załatwie bez łaski.

MILEGO DNIA

007.GIF

Hejka Kobietki!

Trixi trzymam kciuki i będę o Tobie myśleć w środę!

Angelus super, że już jesteś spowrotem!

emilia1103 to herbata z liści malin. Ja piję ją od kilku dni i na razie nic nie czuję. Ale podobno to trwa przynajmniej tydzień zanim zadziała - jesli zadziała.

jaga111 witaj! Gratki Fasolki i życzę Ci z całego serca, żeby wszystko poszło dobrze :-)

marta870 witaj wśród nas!

Byłam wczoraj na konsultacji w szpitalu z powodu - jak to moja Ginka napisała - "podejrzenia dużego dziecka". Przyjął mnie bardzo fajny lekarz, zrobił mi porządne USG.
Pokazał kręgosłup, serce - z komorami, przedsionkami, zmierzył przepłym krwi pępowinowej, zmierzył fale mózgowe Małego no i w końcu doszedł do wniosku, że moja Ginka przesadziła i to zdrowo.
Według jego USG Mały waży 3560 gramów. Naturalnie prawda leży posodku i oszacował, że prawdopodobnie w rzeczywistości ma około 3700 gramów.
I zerknął na moją budowę i powiedział, że wcale nie mam wielkiego brzucha, tylko po prostu zamiast się "rozlać na boki" cała ciąża poszła do przodu.
Od tyłu mówi wygląda Pani jakby w ogóle nie była w ciąży.
Na dodatek powiedział, że przecież mam szerokie biodra i miednicę i panika jaką siała moja Ginka jest zupełnie nieuzasadniona.
Nie będę więc miała ani terminu cc ani nic szczególnego. Po prostu jesli do terminu nic się nie stanie muszę chodzić do Ginki co dwa dni - no chyba, że nadal będzie się upierała, że według niej Mały jest duży i znów mnie wyśle do szpitala.

Powiedział też, że najlepiej jest zawsze - jeśli nie ma przeciwskazań - próbować urodzić naturalnie.

Pozdrawiam!

hey
witam wtorkowo
ja znowu, prasowanie, planuję jeszcze posprzątać chatkę, ale nie wiem czy dam radę, od kilku dni mam spuchniętą prawą stopę i rękę, czuję się ociężała....
Anja78 zazdroszczę powera

Witam!
Dorotka, Olcia w sumie fajnie wam się złożyło, że dzieciaczki do przedszkola idą, będziecie miały czas zająć się maleństwem :tak:

Mysia tak jak dorotka pisała to są żylaki, ja też mam niestety :crazy:
Trixi, wolheart trzymamy kciuki :-)
Jestem w szoku tyle już się mam rozpakowało, a ja nic :angry:

reklama
Witam się słonecznie.

Wczoraj odkryłam wątek "Uśmiechnij się mamo", Aga26ka jesteś wielka:-):-) Tekst jak to jest przy pierwszym dziecku a jak przy trzecim położył mnie na łopatki:-D:-D! Tyle w tym racji:tak:
Jest tyle fajnych wątków na które wogóle nie zaglądam, już zaglądanie tutaj graniczy z cudem. Borys dostaje białej gorączki jak tylko odpalam kompa:sorry2:Teraz siedzi przy mnie i woła: dalej, no dalej, dalej, jedź, baw sie, baw sie..AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A wiedziałam ,ze sie przyda taki wątek z przymrozeniem oka musimy podchodzic nieraz do macierzynstwa, bo naprawde mozna oszalec i osiwiec i do tego jeszcze ocip......ć jak nasze marudy zaczna swoje...................................cha cha cha!!! A z tym laptopem dla dzieci to prawda, moja corcia dostala na gwiazdke-miala wtedy niespełna 4 latka i taka dumna chodzila,ze ma "tomputel" jak mama
Życze niewyczerpanych pokładów cierpliwości...

Do góry