reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Kochane ja po wizycie , jutro do szpitala w srode o 8.00 cesarka.Zaraz gonie do anastezjologa :) Dzieki za kciuki !!!

O kurcze :D To już za chwilę :szok::happy::happy2::-):-D

Witam moje Kochane!!!
Jesteśmy już w domku. Od wczoraj,ale musiałam odreagować pobyt w szpitalu. Gehenna. Jak znajdę kiedyś chwilkę,to napiszę co się tam działo. Teraz piszę jedną ręką, bo Wikusia wisi na cycu:-D. w raz z wyjściem ze szpitala skończyły się problemy z nawałem pokarmu:tak:. W każdym bądź razie dziękuję Wam wszystkim za pozdrowienia i magiczne kciuki.

Witaj :D Zazdroszczę tej kruszynki wiszącej na cycu ;P:-p:-D:rofl2:

a co do Kasiony to jest juz w domku z maluszkami od soboty i jest mega zmeczona i mega szczesliwa :)) pozdrawia was wszytskie :))

Również pozdrawiamy!!! :D

Lilu
- będzie dobrze! Znam przypadek, że dzieciaczek obrócił się sam na dzień przed wyznaczoną cesarką - mama była w szoku :szok::-D

Ja się dziś dowiem co z tą nieszczęsną pępowinką - mam nadzieję, że mały się odkręcił... Trzymajcie kciuki!!! :-)

reklama
Witam mamusie:)
U nie noc fatalna;/ burza, grzmoty, ulewa i parnota w pokoju;/ dzisiaj moj E pojechal do Francji a ja juz tesknie..ehh..nienawidze poniedzialkow:(

Beniaminka uwazaj na siebie dzisiaj bo za duzo masz do zrobienia.
Trixi ale masz fajnie..w srode juz zobaczysz Kasie:)
Lilu nie zamartwiaj sie tak..sprobuj zaczac myslec pozytywnie..nawet jesli dzidzia sie nie obroci to mysle ze to cc nie bedzie takie straszne..dasz rade! a my bedziemy trzymam magiczne kciuki:*
Gaja narobilas mi ochoty na placuszki ale moja mama mowi ze z mlodych ziemniakow nie za bardzo bo sa wodniste jeszcze;/ Wiec musze obejsc sie ze smakiem.
Olcia bidulo te bole musza bardzo Ci dokuczac;/ ale tak jak pisza dziewczyny moze lepiej to skonsultowac.
Angelus fajnie ze juz w domku jestes:) pisz jak znajdziesz czas:)

a ja ciekawa jestem co sie dzieje z Guusia??? chlop mial przyjechac i Ja nam wcielo;/ no i ciekawe jak sie ma nasza Aguska.

Witam upalnie i po południowo:-) ja wstałam godzinę temu z łóżka postawiłam na rosół i się robi.... jest mi słabo nie wiem czy mam niskie ciśnienie czy co ma taki wpływ na mnie ale wiem , że jak bym miała teraz rodzić to przy porodzie chyba bym nie dała rady:no::no:
jutro muszę dzwonić do połozniej i popytać co i jak bo sama nie wiem kiedy mam sie zgłosić do szpitala i w ogóle . Piersi mnie tak bolą jak bym miała miesiączke dostać takie wrażliwe:-p

ANGELUS! Fajnie, że jesteś już z nami:happy:
Trixi! :szok: to następne maleństwo będzie już na świecie och jak to leci szybciutko
Gaja! Ja osobiście nie lubię placków , ale jesteś kochana żonką i życzę smacznego

Dzień dobry wszystkim:-)

Ale w nocy mieliśmy burze, masakra, już dawno nie widziałam takiego oberwania chmury, dodatkowo brzuch mnie troche rozbolał i panika że coś może się zacząć z taką nawałnice:szok::szok:Na szczęście fałszywy alarm..

Kurcze nie moge skojrzyć która z nas męczyła się ostatnio z opryszczką?? Dziś rano wylazło mi cholerstwo na ustach, posmarowałam maścią cynkową i nie wiem czy to wystarczy a do mojego gina nie mogę się dodzwonić:sorry2:

Miłego dnia kochane:-)
Posmaruj mascia bedzie dobrze. Opryszczka jest grozna po porodzie.

Witam dziewczyny!!!!!!!
Matko ile wy piszecie.....może umówmy się że każda maksymalnie po 10 zdań dziennie i wtedy będę na bieżąco:-D:-D:-D
Saraa a jak wygląda taki seans akupunktury??? Poszukam kogoś we Wrocławiu bo jutro jadę.....ale boję się nie zaszkodzę maleństwu???
Wiesz u mnie to bylo tak, ze lezalam pol godziny a jakis arabski doktor wbijal mi takie cienkie igielki w glowe i gdzie popadlo. Po dwoch dniach jak sie wybralam do mojej ginki to maly byl juz obrocony. W poprzedniej ciazy leczylam tak samo bole kregoslupa ale bole przeszly dopiero po 10 seansach. Tutaj akupunktura jest bardzo popularna , znieczula sie nawet w ten sposob porod w szpitalach.

Witam się i Ja ;)

Powiedzcie mi jak to jest z tym KTG, pielęgniarka mówiła że mała się bardzo rusza, że mam strasznie dużo ruchów i że według niej może to wróżyc że już blisko. Mój gin nic takiego nie powiedział, w sumie to ruchy odczuwam od dawna i bardzo często - przy Hubercie ich miałam 70% mniej.. Po tym KTG myślalam że może już coś się dzieje, no ale chyba jeszcze za wcześnie...
Moj maly tez wykorzystal limit ruchow na 30 min KTG mial ich okolo 25. Mam nadziedzieje , ze to przepowiada porod hahaa

dziewczynki macie może takie upławy bardzo gęste białe? ja mam raz gęste biale a raz prawie jak woda i troszkę biale.....
Ja mam takie wlasnie jak woda i sma nie wiem co to jest
Kochane ja po wizycie , jutro do szpitala w srode o 8.00 cesarka.Zaraz gonie do anastezjologa :) Dzieki za kciuki !!!
Kochana jak ja ci zazdroszcze! W srode bede sie modlic za was i trzymac kciuki.

A ja dzis zalatwialam macierzynski dla mojego meza haha. Wymyslilismy sobie ze ja bede 2 miesiace na macierzynskim a potem moj kontrakt sie konczy wiec nic mnie nie trzyma w firmie moge wracac do Polski , a moj maz weznie 12 m-cy macierzynskiego i w ten sposob posiedzimy sobie rok w Polsce.

Kochane mam do was pytanko ,dawniej pisalyscie o jakims magicznym preparacie (herbatce) co ulatwia niby porod ,co to byla za herbtka i czy ona dziala?? sie dokopac do tych postow nie moge

Trixi no to niezla nowina juz wiesz kiedy i co , szkoda ze kazda z nas nie moze wiedziec 100% kiedy to bedzie :) Trzymam kciuki by wszystko bylo ok. Angeus ciesz sie malenstwem i czekamy na opowiesci :) Kurcze dziewczyny wy tak piszecie o KTG a ja mialam poki co tylko raz i to jeszcze musialam placic. Mam isc prywatnie czy jak myslicie ? Skoro moja gin wyslala mnie tylko raz. No i czy na paciorkowca bylyscie gdzies indziej czy wasi lekarze wam robili wymaz?Bo ja mam wizyte teraz dopiero za tydzien i nie wiem czy czekac czy jak ;/ Ja zaraz sie ubieram i ide wystac swoje w kolejce do ortopedy i sie dowiedziec co z porodem. Trzymajcie kciukasy. Milego popoludnia.

angelus witaj kochana :) najważniejsze że juz masz za sobą pobyt w szpitalu i jesteś ze swoja księżniczką w domciu :)
trixi łoł pewnie stresik przed cc jest.....bedzie dobrze jutro juz będziesz tulić dzieciątko :)

a ja leń na maxa do szpitala nie pojechaliśmy bo spalam a niedlugo po dziecko trza jechać :)
anja jak byś mogła to napisz czy tobie się udało dziś do szpitala dojechać heheh czy też zmiana planów nastąpiła ;)

A ja w ogóle nie miałam do tej pory robionego KTG - to źle?
W ogóle to zarejestrowac mnie nie chciała dzis telefonicznie na 02.09 na wizyte jak kazał lekarz i dopiero na 07.09, no ciekawe czy ja dotrzymam ???? Mowie jej ze przeciez ciezarne mają pierwszenstwo, ze ja 37 tydzien, ale ona ze ma komplet!!!! I ze rejestracja jest od 7.25 (to wiem) wisiałam na telefonie jak durna od tej godziny i ciagle zajete było, dopiero o 8.55 udało mi dodzwonić, a ona mi takie teksty sadzi!!!!! Nosz.............:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:
I jeszcze mi sie zwolnienie konczy wlasnie 02.09. wiec trzeba bedzie chyba prywatnie sie wybrac do mojego ginka, bo tak do na ksiazeczke chodzilam (tez do niego).
wkurzyłam sie od rana..............:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
co mam zrobic teraz dżizasssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
trix- tylko jedno- good luck!:-D

ale duszno i parno, ufff lebmi peka :-ppoza tym wyskoczyl zarabisty hemoroid-swietnie po prostu:nerd:co jeszcze sie przyplata:sorry2:w srode do lekarza ide, ciekawe czy szyjka drgnela

lila
- jak ja bym sie z toba ta cc zamienila;-)

Do góry