reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

gratuluje udanych wizyt i zycze jak najmniej stresujacych sytuacji :) Ciekawe czy jutro tez pojawi sie jakis nowy maluszek. Kolorowych snow bez zadnych koszmarow zycze. :)

reklama
tak Saraa tylko że ja mam termin na 2 września a to do 16 to mi liczył jakbym przechodziła i miała wywoływany poród
dorotka ja aż za dużo jem mam już 22kg na plusie martwię się
już mi tak ciężko
chciałam się was pytać kobitki jak wam idzie walka z rozstępami bo ja definitywnie przegrałam smarowałam się regularnie od 4 miesiąca kremami a prędzej oliwką i nic nie dało mam ich wszędzie pełno i bardzo szeroki i pojawiają się cały czas nowe
Lilula to do 2.09 maly bedzie taki akurat ok 3400 . A co do rozstepow to ja nie mam nic , ale to juz u mnie taka uroda w pierszej ciazy tez nie mialam pomimo iz wtedy przytylam 16 kg. Teraz moja waga na plusie zamknie sie chyba w 10 kg. Bo dzis bylo 9,5 kg.
Ale na celulitis sie zalapalam.

jesli chodzi o moj brzuch to ja ani jednego rozstepu nie mam na szczescie i mam nadzieje ze nie bedzie juz:) mi nawet pepek nie wyszedl:) a wam dizewczyny wszystkim powychodzily??

Rany Julek, nie ma człowieka zaledwie kilka godzin a tu tyle stron do nadrabiania :p I po co ja dzisiaj kupowałam sobie nowe gazety ;P
Gratulacje dla kolejnej świeżo upieczonej mamuśki :) Jak na razie, to chyba mamy więcej dziewczynek niż chłopców, prawda?
A czy któraś z Was kiedyś policzyła ile będzie dziewczynek a ile chłopców? :)

Mam pytanko bo zaczynam panikować!!! czy można mieć skurcze po jednej stronie?? Bo jakąś godzine temu jak poszłam na spacer z pieskiem to mnei taki tępy ostry ból dopadł po tej stronie co moja Hanulka jest i troche trzymał. Teraz tyle co wstałam i to samo i troche krzyże mnie bolą i nie wiem co robić czy wziąśc nospe i czekać czy co?... Ratujcie

jesli chodzi o moj brzuch to ja ani jednego rozstepu nie mam na szczescie i mam nadzieje ze nie bedzie juz:) mi nawet pepek nie wyszedl:) a wam dizewczyny wszystkim powychodzily??
Moj pepek wystaje jak nos Gonzo z Mappetsiatek. A co do suwaczka to on dobrze wskazuje jutro skonczysz 37 tydzien i zaczniesz 38. dzis jestes w ostatnim dniu 37 tyg.

witam w ten mój szalony dzien
tak szybciutko bo zaraz ide spać, oby jutrzejszy był lepszy...
okazało sie ze zagiął mój wymaz i dzis na wizycie miałam ponownie robiony :/
w nastepnym tyg mam odebrac wynik i bedziemy robic KTG...
kart ciazy nie odnalazłam :(
rozwarcia brak, z szyjka wszystko ok
mała waży 2650, łozysko ładne ilosc wód tez ok
kolejna wizyta ma byc za 3 tyg ale... razem z Pania doktor zapomniałysmy dokładnie sie umówić :/
masakra jak jestem dzis zakręcona...
a i byłam jeszcze na porodówce wypytac sie dokładnie co potrzebuje do szpitala.... położna odebrała dziś 3 porody i była troche zmęczona ale baaardzo sympatyczna :) troche sie uspokoiłam taka miła atmosfera tam panuje....
oki zmykam bo juz padam na twarz... DOBREJ NOCY ZYCZE

gratulacje

Witajcie!

Gratuluje przede wszystkim świeżo upieczonym mamusiom:-)!

Pysia23 - czy ty masz termin na 21 wrzesnia? Bo jesteśmy w tym samym tygodniu :-)
Trzymajcie sie babeczki, ja za was też trzymam kciuki. Mi już też coraz ciężej i trudno wysiedzieć np.na krześle, że o spaniu nie wspomnę...
Ale mam inny problem: w czerwcu ugryzł mnie kleszcz, od razu go wyjęłam. Zrobiła mi sie mała kropeczka. Zapomniałam o sprawie, bo nie miałąm żadnych dolegliwości. A jakieś 2 tyg temu plamka zaczęła sie powiększać, teraz jest na nodze rumień wielkości 5 cm. Poleciałam na testy do labu - wyszły ujemne. Uspokoiłam się, ale rumień nie znikał pomimo brania wapna i smarowania. Poszłam do doka, okazało sie, że to jest najprawdopodobniej od kleszcza i grozi mi borelioza. A testy wyszły ujemne, bo przez ok. 3 m-ce te standardowe testy mogą sie mylić, tzn przeciwciała są uśpione. No i jutro jadę do zakaźnego i bardzo się boję, co tam wyniknie. mam nadzieje, że nie położa mnie do szpitala, bo przecież ja mogę w każdej chwili urodzić!:no: Ta szyjka trzyma, ale nie widomo jak długo... Ratunku!:szok::szok:

oj z tym kleszczem to naprawde powazna sprawa
zycze zeby jednak to nie byla borelioza

Dorotko- a umiesz np robić na drutach lub szydełku? może być małe ciepłe paputki dzidzi zrobiła?
Jak nie to kurde korzystaj z ostatnich chwil leniuchowania, zrób sobie małe spa w domku typu maseczki itp potem na to czasu zbytko nie będzie.
Do tego mozesz w kuchni poszalec gotując jakies czasochłonne rarytasy, na które zbytnio czasu nie miałaś no i spacerki z córcią zabawy z mężem.
Na pewno z nudów nie padniesz nam :)

Nic ja mykam się położyć bo zaraz mi plecy odpadną.
Tv polukam aż zasnę.

z tymi drutami to odpada
a nad reszta pomysle

dzieki Pysiu

Lilula co do rozstepow to mnie w tamtej ciazy pojawily sie na 3 tyg przed porodem
i zostalo po porodzie pare wokol brzucha
teraz jakos nowych nie widze,ale zobaczymy jak moj brzuch bedzie wygladal po wszystkim

a co do smarowania to ja smarue sie oliwką i cory balsamem nivea na zmiane

U mnie niestety rozstępy pojawiły śię na udach i na biodrach :-( Ale chociaż brzuch jest nietknięty :-p Tfu, tfu ;-) A co do pępka, to ostatnio sobie wylazł :)

reklama
a dziewczyny widziałam że niektóre z was też mają tego głupiego paciorkowca i dziś się pytałam lekarza jak to jest u mnie w szpitalu z tym paskudztwem i dobrze ze mi się przypomniało bo bym pojechała za poźno lekarz mi kazał przyjachać do szpitala jak już zaczną się skurcze ewentualnie mogę poczekać godzinę w domu bo tu podają antybiotyk kilka godzin przed porodem a jak wody odejdą to pędem do szpitala mam jechać a jak to u was wygląda orientowałyście się bo słyszałam że z tym to różnie w zależności od szpitala

Do góry