reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny, wiadomośc dokładnie przekazana przez Dagnę :-)
Ja zamiesciłam tylko jeden sms od Angelus, bo w drugim była tylko odpowiedz ."Tak razem"- ja sama zapytałam czy zdążył jej P być przy porodzie :-) Dlatego nie cytowałam wiecej. mam zdjatko malutkiej, tylko cos z mms'a nie umiem teraz wgrac na kompa, dalej próbuje, bo Angelus napisala , ze jak najbardziej mam wkleic :-)Zadnych wiesci na razie wiecej, pewnie wypoczywaja z malutką :-)Rodziła razem ze swoim partnerem.
no tak Malgos - bo na AM najfajniejsi faceci:)))w mundurach;)

przypomnialo mi sie , Ksiulka - mi siara w niewielkich ilosciach wyplywa od jakis 4 tygodni i tez bez naciskania....wiec spoko, nie bedziesz rodzila:))))

Dagna??tak czytam smsa od Angelus, ktorego Beniaminka wstawila i o P. tam mowy nie ma?:))))chyba, ze mialas jakies dodatkowe informacje...bo wiesz, ja juz go tutaj wychwalilam pod niebiosa!!!!!a tak za nic chlopa chwalic, jeszcze cudzego??????nie wypada;)

Hihihi, to pochwaliłabys na zapas, no fakt , a jakby tak nie zasłużył :-D ;-) ;-)

Wstretnamalpko- kciukasy magiczne z forum zacisniete! I zapinaj pasy na egzaminie.
Wiecie, dzisiaj w SR mielismy spotkanie z ginekologiem i polozna o porodzie,ciazy- "100 pytan do" I lekarz wlasnie mowil o pasach- kazal zapinac bezwzglednie, oczywiscie nikso pod brzusiem, a drugi wysoko na piersi, ale ma byc....Wlasnie ieli wypadek- drobna stluczka w maluchu, kobieta w ciazy 8 miesiac siedziala z tylu bez pasow, uderzyla brzuszkiem w siedzenie przednie, pojechali do szpitala, chociaz mocno sie nie potlukla i...niestety dziecko umarlo- lozysko od urazu sie odkleilo i dziecko zostalo bez tlenu. TAKZE PASY ZAPINAC!
Opowiadal na , dlaczego czesto sie lyzeczkuje jame macicy po porodzie. otoz czesto jesli istnieje podejrzenie ze zostalo chociaz odrobinka, skrawek lozyska w macicy, to trzeba je wyciagnac- wyczyscic- bo po 1. to macica nie bedzie sie obkurczac i bedzie wielkie krwaweinie nadal, a po 2. na ktoras dobe wyskoczy infekcja, duzy stan zapalny a to nic dobrego, ale ponoc lyzeczkowanie w razie "co" to okolo 5 minut zabieg w znieczuleniu ogólnym a moze uratowac zdrowie i zycie,łyzeczkuje sie w standardzie zawsze macice przy CC- takze tutaj mamy to juz z głowy. No i to tyle z nowych rzeczy, ktore uslyszalam.

reklama
Beniaminko masz rację PASY ZAWSZE BEZWZGLĘDNIE ZAPINAĆ jak cisną to sa takie specjalne nakładki przedłużające , zapinać nawet jak się samochód przeparkowywuje np przed centrum handlowym , mój B. ma taka prace, że już niestety widział wiele skutków nie zapinania pasów jak i niezabezpieczania dzieci w fotelikach.

Beniaminko masz rację PASY ZAWSZE BEZWZGLĘDNIE ZAPINAĆ jak cisną to sa takie specjalne nakładki przedłużające , zapinać nawet jak się samochód przeparkowywuje np przed centrum handlowym , mój B. ma taka prace, że już niestety widział wiele skutków nie zapinania pasów jak i niezabezpieczania dzieci w fotelikach.

ja też jestem za zapinaniem pasów...

Wróciłam już z ktg i wszystko było ok :-) żadnych skurczy- poszły sobie w siną dal jak ręką odjął :-) następne ktg mam w poniedziałek...

Anna12-79 my tu postami strzelamy jak z karabinu:-D
często ciężko to nadrobić

Wróciłam już z ktg i wszystko było ok :-) żadnych skurczy- poszły sobie w siną dal jak ręką odjął :-) następne ktg mam w poniedziałek...

to super :tak:

Ostatnia edycja:
no witam jestem po wizycie lekarz mnie załamał normalnie po pierwsze Maciuś słabo przybrał będzie raczej malutki ma 2990gram szyjka mi się tylko lekko skróciła i zmiękczyła powiedział mi że raczej jeszcze trochę muszę się pomęczyć i ma nadzieję zę do 16 września!!! powinnam urodzić mam się tylko modlić żebym nie musiala mieć wywoływanego porodu załamałam się ja już nie mam siły dalej łazić a on mi takie rzeczy opowiada ja już chce jak dziewczyny mieć maleństwo przy sobie

Agim spoko pewnie xle przyłozył "miarke" i taka waga zreszta usg moze mylic sie 300g +/-
Beniaminko, mi mój gin tez mówił zeby pasy zapinac...jak go pytałam to odpowiedział " jak najbardziej trzeba zapinac"!

Cześć dziewczyny,

byłam wczoraj na USG w przychodni. Okazało się, że mała waży już 2550 g. Lekarka stwierdziła, że duże dziecko jak na mnie (przed ciążą ważyłam 43 kg). ;) Wszystko, co zjadam, zabiera mała, tak że niewiele będę miała do zrzucenia po porodzie. ;) Zobaczymy, co dalej będzie i ile jeszcze przybierze na wadze nasza kluska. ;)
Okazało się też, że jednak się odwróciła (a straszyli, że przy moich gabarytach jest to mało prawdopodobne). Teraz leży z główka na dole, na skos i wierci się straszliwie. Mam nadzieję, że nie zrobi kolejnego fikołka. :)

gratki wizyty i niech maluszek dlaje ladnie rosnie

No to mamy nowego maluszka Dagna dzieki za wiadomosci !!!!!

wiedzialam ze tak bedzie,skurcze co 7 min,to co innego moglo wyjsc jak nie Wiktoria

Wowo znowu nowiny.
Angelus -super Gratki
Aguska bedzie dobrze , trzymajcie sie z dzidziusiem

Ja po wizycie , wszystko ok , troche zelazo mi spadlo na 10,8 wiec po raz pierwszy w tej ciazy mam brac witaminki. Lekarka powiedziala mi , ze nie ma sensu ustalac daty nastepnej wizyty bo w przyszlym tygodniu bedzie juz napewno po wszystkim. Ta umie pocieszac .:szok::szok::szok::szok::baffled: Przeciez termin cesarki mam na 1.09.:no::no::no:

no to czekamy do przyszlego tyg na Twoje plum

Witam sie po wizycie.

Ktg zero skurczy, tetno małej na poziomie 130, szyjka zamknieta, mała wysoko, wazy ok 2400. Waga mnie troche zmartwiła ale mówie sobie że mój gin robi pomiary od niechcenia:no: Z reszty jestem zadowolona, dzis odstawiam wszelkie leki.
No i news!! Pytam lekarza o seksik a on że odradza współżycie na tym etapie ciaży, bo możemy szkód narobić:szok: Pierwsze kurna słysze!! Ale co tam, oprócz pykanka można na tyle sposobów sprawiać sobie przyjemność;-)A tego na pewno nie odpuszcze:-)

no to odzywiaj sie dobrze i niech mala szybko rosnie
gratki wizyty

ja jutro ide na ktg na 11
i zapewne tez nic nie bedzie

no witam jestem po wizycie lekarz mnie załamał normalnie po pierwsze Maciuś słabo przybrał będzie raczej malutki ma 2990gram szyjka mi się tylko lekko skróciła i zmiękczyła powiedział mi że raczej jeszcze trochę muszę się pomęczyć i ma nadzieję zę do 16 września!!! powinnam urodzić mam się tylko modlić żebym nie musiala mieć wywoływanego porodu załamałam się ja już nie mam siły dalej łazić a on mi takie rzeczy opowiada ja już chce jak dziewczyny mieć maleństwo przy sobie

oj nie denerwuj sie tak bardzo,przeciez to juz 3 kg wiec nie jest najgorzej
jedz ladnie ,przybieraj na wadze i Macius tez jeszcze podskoczy
a wywolywania moze nie bedzie

zakonczylam prace
dziewczyny jestem zalamana normalnie
co ja jutro bede robic tak mysle

Beniaminko dzieki za smski od dziewczyn
pozdrow je od nas

witam w ten mój szalony dzien
tak szybciutko bo zaraz ide spać, oby jutrzejszy był lepszy...
okazało sie ze zagiął mój wymaz i dzis na wizycie miałam ponownie robiony :/
w nastepnym tyg mam odebrac wynik i bedziemy robic KTG...
kart ciazy nie odnalazłam :(
rozwarcia brak, z szyjka wszystko ok
mała waży 2650, łozysko ładne ilosc wód tez ok
kolejna wizyta ma byc za 3 tyg ale... razem z Pania doktor zapomniałysmy dokładnie sie umówić :/
masakra jak jestem dzis zakręcona...
a i byłam jeszcze na porodówce wypytac sie dokładnie co potrzebuje do szpitala.... położna odebrała dziś 3 porody i była troche zmęczona ale baaardzo sympatyczna :) troche sie uspokoiłam taka miła atmosfera tam panuje....
oki zmykam bo juz padam na twarz... DOBREJ NOCY ZYCZE

reklama
Opowiadal na , dlaczego czesto sie lyzeczkuje jame macicy po porodzie. otoz czesto jesli istnieje podejrzenie ze zostalo chociaz odrobinka, skrawek lozyska w macicy, to trzeba je wyciagnac- wyczyscic- bo po 1. to macica nie bedzie sie obkurczac i bedzie wielkie krwaweinie nadal, a po 2. na ktoras dobe wyskoczy infekcja, duzy stan zapalny a to nic dobrego, ale ponoc lyzeczkowanie w razie "co" to okolo 5 minut zabieg w znieczuleniu ogólnym a moze uratowac zdrowie i zycie,łyzeczkuje sie w standardzie zawsze macice przy CC- takze tutaj mamy to juz z głowy. No i to tyle z nowych rzeczy, ktore uslyszalam.
Mam nadzieje , ze to lyzeczkowanie robia podczas cc a nie potem.

Oj rety kobitki, założyłam rano konto i widzę, że tu się wcale nie obijacie. :szok: Kilka stron już doszło, świetnie !!
Witamy nowa mamusie. Wiesz my tu nie proznujemy.
No taki maly to on nie jest srednio na tydzien przybierze jeszcze 200 g , i 16.09 bedzie chlop jak dab.

Do góry