reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Angelus dzięki za informację, hahhaha ja nie wiedziałam ze oni coś z tego wymazu hoduja- fajnie to brzmi :) myślałam ze wymaz jest pobierany badany i tyle, a tu takie jaja :)

mi też brzuch często twardnieje, ale więcej jak się przemęczam, czy to sprzątam czy więcej chodze. tu u rodziców odpoczywam więc jest ok tylko te dziwne skurcze bolesne, ale już sie nauczyłam, jak czuję ze idzie to przyjmuje wygodna pozycję w miarę żeby wytrzymac ten najgorzej bolący etap.
biorę buscopan ale to nie pomaga, chyba nospe kupie na nie.

reklama
KERNA STO LAT STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jesli chodzi o watek to załozyłam go bo jak juz napisałam interesuje mnie dlaczego macie takie a nie inne nicki np Ty czy Onionek??

ja w pierwszej ciązy nie mogłam spać po nocach- dnien w dzien budziłam sie o 3-4 i koniec spania a teraz... jak niemowlę... każda ciąża inna :)

hehe.. zaraz Ci Asiek wyjasnie na tym nickowym wątku :-)

Witam!

Ja wstałam rano i polazłam do analityki oddać mocz i krew, potem na zakupy i spacer, ale to już chyba ostatni tak długi, bo szłam wolno i ledwo co ;)

Taką miałam ochotę na pierogi z borówami i wstąpiłam do mojego ulubionego sklepu "Bacówka" a tam puchy - ale pani mi powiedziała, żebym przyszła koło 10 powinny być kluski ze śliwkami - też zjem... zaraz się będę zbierać jeszcze raz na zakupy.

Kerna - wszystkiego najlepszego! Dużo szczęścia, miłości i spełnienia marzeń!!

u mnie noc do d...
połozyłam się o 23 i do 2 nie mogłam zasnąc, nie wiem co się dzieje juz mam tak od kilku dni, dziś wcześniej wstałam to może normalnie sie położe.

Ja mam tak od jakiś 6, może 5 miesięcy, w tym czasie udało mi się przespać może kilka nocy, a tak to się męczę i śpię w nocy ze 2, 3, czasem 4 godziny a w dzień nie potrafię.

Aga26ka - głowa do góry! Musisz na siebie uważać! Skoro córka lubi być u babci, to przynajmniej o nią się nie musisz martwić! Teraz myśl o sobie i dzieciątku w brzuszku! A co do rozmiarów brzuchola... to każdy jest inny, jedne mniejsze, inne większe - nie ma reguły, skoro lekarz nie widzi w ty problemu, to my się nie dopatrujmy na siłę!

Ja już sama nie wiem co i czy w ogóle powinnam brać. Zapomniałam na ostatniej wizycie zapytać gina czy dalej mam brać magnez, bo miałam przepisane 4x dziennie 1 tabl. A naczytałam się tutaj na forum ,że tylko do 36 tyg. itd... Ale idę do niego jutro albo w czwartek, zależy od tego paciorka, to zapytam.

ej a ja coś widziałam o 3 bicie:-) ale na kulinarnym nie ma:-( a chce mi sieeeeeeeeeeeee:rofl2:

dzięki dziewczyny za życzenia, chociaż takie wypomniane:baffled::baffled::baffled: co rok to gorzej znosze urodziny:confused2:
u nas była wielka burza i w końcu jest czym oddychać:-)

Angelus ja też przyznam sięże trochęna własnąrękę biorę te leki. Magnez mam 3xdziennie a biorę raz, do tego kazała mi tak samo brać no spe a nie biorę jej w ogóle.
Kurcze ale kiedy ten magnez odstawićto nie mam pojęcia a jużwizyty nie będę mieć...

Ostatnia edycja:
Kerna - 100 lat!!!
Witam. Znowu czeka Mnie ciężki dzień dzisiaj.
Wczoraj była okropna burza jak miałam pójść do gin. Musiałam jechać taksówką, na którą długo czekałam, bo ulice zalane i korki na drogach.
Dostałam L-4 do 5 września. 6-go mam sie zgłosić na oddział, w 7-go prawdopodobnie będę miała cc. Chyba, że coś się wydarzy.
Z moim dzieckiem natomiast to była strata czasu chodzenie to tego okulisty i zwlekanie z czasem, bo dostałam skierowanie do szpitala na usunięcie tych jęczmieni, a to jest w sasiednim mieście, na dodatek samochów w naprawie, a dodzwonić się nie mogę. Chyba pojadę tam za chwilę.

Mam pytanie do dziewczyn, które mają mieć cc, jakie znieczulenie wybieracie, bo ja ostatnio miałam ogólne, a teraz lekarka powiedziała, że mam się zastanowić nad tym do kręgosłupa.

Miłego dnia i udanych wizyt:-)

Witam porannie!!
Kerna wszystkiego naj i szczesliwego rozwiazania!!!
Ja mam dzis kiepską noc rowniez brzuch mi twardnial ze nie szlo sie przekrecic w wyrku i wstac do toalety:sorry:a do tego na dole strasznie mnie kuło i tak sobie mysle ze moze sie w czwartek okazac ze szyjki juz praktycznie nie ma :eek:juz ostatnio 3 tyg temu byla miekka i krotka z lekkim rozwarciem no ale zobaczymy na razie nie martwie sie na zapas:tak:
W czwartek tez mam wizyte i badanie na paciorkowca
Milego dnia brzuchatki i udanych wizyt ...:happy:

reklama
Angelus ja też przyznam sięże trochęna własnąrękę biorę te leki. Magnez mam 3xdziennie a biorę raz, do tego kazała mi tak samo brać no spe a nie biorę jej w ogóle.
Kurcze ale kiedy ten magnez odstawićto nie mam pojęcia a jużwizyty nie będę mieć...

Moja lekarka parę miesięcy temu zaleciła mi branie magnezu, potasu, a potem powiedziała, że nie muszę się trzymać sztywno zaleconych dawek, że jeśli nie mam skurczy łydek, to mogę próbować odstawić np. magnez. Ale przy ostatniej wizycie mówiła,że magnez powinien też zapobiegać chociaż troszkę twardnieniu brzucha, więc zażywam 1 tabletkę dziennie (ale brzuch i tak twardnieje od czasu do czasu)

Dagna - pewnie wszystkie ciezarne w miescie wykupily wszysto z tej Bacówki - ale na Twoim miejscu pofatygowalabym sie po te kluski ze sliwkami :-) Ja od rana tylko jogurt i nektarynka - ale zostawiam miejsce na obiadowe frytki z keczupem :-)

A pewnie, że pójdę! Babka, która tam sprzedaje, jak mnie widzi to usmiecha się od ucha do ucha! I to ona mi wczoraj zaproponowała te pierogi z borówkami, ale miałam obiad, więc poszłam tam po nie dzisiaj (od wczoraj o nich myślałam)! Uwielbiam ten sklep! W Twojej okolicy go nie ma niestety, ale jak ktoś chce, niech zerknie - w kilku miastach jest - Bacwka Towary | Bacwka, piyrso synka w miecie

Dzisiaj mam w planach przeprasowanie chociaż części ubranek dla małej i pranie, pranie... ehhhhh

Do góry