reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Anja78 oj oj leż kobieto bo coś nie za ciekawe te twoje bóle....może za dużo pracujesz???????

a tak w ogóle dzień dobry !!!!!!
ja chciałam dzisiaj prać atu pogoda taka se....jutro mam malarza i też ugarniam co trzeba...nie mam weny na nic.......

trzymajcie się brzuchatki i nie myśleć mi tu o rozpakowywaniu się!!!!!!!!

reklama
ojjj dziewczynki jak ja mam ochote załozyć swoje stare ciuchy..... wczoraj biegałam po galeriie

czy Wy tez zauwazyłyście że brzuszek sie opuścił, mi od paru dni dużo łatwiej sie oddycha :)

asiek1000 ja szczerze czekam aż mi się trochę opuści bo to by oznaczało, że za jakieś dwa-trzy tygodnie może zaczęłoby się rozpakowwywanie - tak przynajmniej wyczytałam w mądrych źródłach. A u mnie nic. Mam brzuch sterczący i wielki...

Hejka dziewczyny!

U nas po weekendzie dobrze ale mi ju tak ciezko!Ciagle bola mnie plecy (moze mala gdzies uciska),ja ja bym tez juz chciala byc w tym bezpiecznym terminie a tu jeszcze ....dluuugo:(

Mam pytanko-od 2 tyg mam problem z pojsciem do toalety,masakra jakas,mam ta domowa lewatywe myslicie ze moge sobie zrobic czy to w czyms zaszkodzi?Glupie pytanie ale jelita mnie bardzo bola..

olcia23 a próbowałaś innych sposobów? Możesz na przykład:
- wypić na jedno posiedzenie całą butelkę wody mineralnej
- zjeść śliwki z kompotu
- zjeść śliwki suszone
- od popołudnia starać się jeść do wieczora same owoce i warzywa - jabłka, marchewki itp. ewentualnie z jagurcikiem z ziarnami

Oj dziewuszki mam dość a tylko zrobiłam se spacerek do laboratorium i do przychodni.
Jutro na 10 idę do gina ma mi coś poradzić.
Wczoraj żelazo wzięłam po jedzeniu kolacji a potem mi niedobrze było męczyłam się aż zasnęłam więc u mnie nawet po jedzeniu męka z tymi tabsami.
Wynik odebrałam w sumie takie same jak w lipcu większość poniżej normy
.
Moze kup w aptece Floradix w plynie on jest przeznaczony dla ciezarnych i tak jakos lzej sie wchlania to jest lek niemiecki ale co dziwne w polsce jest o wiele tanszy.

Dziewczyny mam takie pytanie, czy wy wszystkie czujecie tak swoje malenstwa, ze wiecie dokladnie gdzie ma raczki, a gdzie nozki? Zastanawialam sie wczoraj czy dzidzia sie odwrocila, czy nadal jest glowka do gory, a moja kolezanka byla zdziwiona, ze ja tego nie wiem:zawstydzona/y: Ze ona zawsze wiedziala, czym dostaje po wnetrznosciach od dzieci.
Ja nie mam pojecia widze cos sterczacego ale czy to jest reka czy noga to nie wiem , plecki i pupe to jeszcze poznaje

Witam Kochane!
A nie jesteśmy po ślubie, więc to moja patowa sytuacja.
I to sa wlasnie plusy i minusy malzenstwa. Po slubie musi sie jakos dostosowac i lagodzic sytuacje bo "nie moze sobie tak latwo wysiasc z pociagu" , ale zato malzenstwa maja tez minusy. I tak nie dobrze i tak zle.

Cześć dziewczynki. Nadrobiłam weekendowe zaległości :)

Z nudów pozamawiałam już ostatnie rzeczy n allegro i wynalazłam takie super pajacyki, że aż mnie korci by je kupić :) Mam do Was pytanie... Ile pajacyków macie mniej więcej z danego rozmiaru?

Udanego dnia "czarownice" :p
Ja mam ok 3 na kazdy rozmiar poczawszy od 56.

.
wiesz, i to brałam pod uwagę jesli chodzi o ojca, jednak gdy bylam panna i mieszkalam z rodzicami, moje relacje z ojcem tez byly niepoprawne, zimny , apodyktyczny charakter, a ja chyba sie nie chcialam calkiem podporzadkowac i tak juz zostalo, tyle , ze ja juz jestem mocno dorosła i co raz gorzej jest.
Jest mi zwyczajnie smutno z tego powodu, bo mam ojca a jakbym go wcale nie miala.Niektórzy faceci nie powinni w ogole zakladac rodziny :-(
Ja tez mialam takie relacje z ojcem jak jeszcze mieszkalam w domu a teraz on nawet nie wie , ze ja jestem w ciazy , jak bylam w Polsce to moj kontakt z nim ograniczyl sie tylko do przywitania a potem on zamknal sie w pokoju z pilotem i tyle go widzialam, ehhhh ludzie czasami dziczeja na starosc.
hey lasencje

wziol sobie to do serca i kupil......indyka wiejskiego:laugh2:, podobno kwiaty byly jakies brzydkie...myslalam,ze sobie jaja robi, ale niet kwiatow a wielki indor w lodowce:crazy:
petarda normalnie:-D:oo:

ide podprzatac chacjende
Haha to masz swieto dziekczynienia.

Hejka Brzuchatki!

Ja czytam tę książkę już po raz drugi, nieco uwazniej i wydaje mi się w większej części mądra ale są punkty w których się z nią nie zgadzam. Bo według tego "łatwego planu" mam takie wrażenie, że dziecka prawie w ogóle nie nalezy brac na ręce, tulić, jak nie płacze to je gdzieś kłaść albo do spania albo do leżenia - "aktywności" bo inaczej nabierze złych nawyków... trochę to chyba przesadzone.
Pozdroski!
Powiem ci ze ja bralam swoje dziecko caly czas na rece, tulilam i calowalam i z nastepnym zrobie to samo, bo dzieci tak szybko wyrastaja i pozniej juz nie chca sie przytulac. Fakt , ze moj synus troche sie przyzwyczail do tego , ze u mamy na rekach jest najlepiej i on pozostal taka przytulanka do teraz i to jest fajne. Bo kiedy bedziemy tulic nasze dzieciaczki jak beda mialy 18 lat?
A co do jedzenia roznych potraw podczas karmienia to moja polozna tez dopuszcza wszystko tylko musze obserwowac swoj organizm bo jak ja mam poczyms wzdecia to moje malenstwo tez bedzie mialo.
Ja to bym się najchętniej już rozpakowała... ale chyba się coś na to na razie nie zanosi...
Ja tez
ojjj dziewczynki jak ja mam ochote załozyć swoje stare ciuchy..... wczoraj biegałam po galeriie

czy Wy tez zauwazyłyście że brzuszek sie opuścił, mi od paru dni dużo łatwiej sie oddycha :)
Tez tak mam ja juz nawet z ogromna satysfakcja wyprzedaje swoje rzeczy ciazowe i rozgladam sie za normalnymi. Moj brzuszek tez juz sie obnizyl.

witam moje sliczne czarwonice:) u mnie pogoda ladna i cieplutko..moj E pojechal do Niemiec wiec zostalam sama i jest mi tak dobrze:)

Angelus ja powiem tylko tyle ze zaden facet nie ma prawa nas ranic i krzywdzic..i zobaczysz ze on wyciagnie wnioski po jakims czasie tylko nie zadreczaj sie i badz cierpliwa. Oni musza troche dluzej pomyslec niz kobiety bo niestety nie dosc ze sa plcia brzydsza to jeszcze glupsza. Przytulam Cie:*

Tosia mam nadzieje ze dzisiaj juz smutki sie rozwialy i poszly w cholere:)

Guusia udanej wizyty:)

Anja uwazaj na siebie i lez..bo cos mi nie pasuja te Twoje bole..a jeszcze masz czas.

Pysia ja biore zelazo zawsze po posilku i poki co nie mam zadnych ferelnych objawow..tyle ze czesciej do toalety chodze.

Dorotka ja uwielbiam kanie jak wiekszosc z nas bo one sa poprostu boskie w smaku:) jak moj tata przed emerytura byl lesnikiem to w lesie bywal codziennie i tych grzybow to my mielismy dosc..ale teraz zjadlabym z checia.

Saraa ciesze sie ze synek czuje sie juz dobrze:)

Asiek a mi brzuch opuscil sie jakis miesiac temu i oddech od razu lepszy a i wiecej jem bo zoladka nie uciska.

Olcia pojecia nie mam czy ta lewatywa nie zaszkodzi.

reklama
Hejka dziewczyny!

U nas po weekendzie dobrze ale mi ju tak ciezko!Ciagle bola mnie plecy (moze mala gdzies uciska),ja ja bym tez juz chciala byc w tym bezpiecznym terminie a tu jeszcze ....dluuugo:(

Mam pytanko-od 2 tyg mam problem z pojsciem do toalety,masakra jakas,mam ta domowa lewatywe myslicie ze moge sobie zrobic czy to w czyms zaszkodzi?Glupie pytanie ale jelita mnie bardzo bola..
Sprobuj na czczo po przebudzeniu wypic cala szklanke cieplej wody z cytryna i pic tak codziennie to pomaga . Zaparcia w ciazy sa niebezpieczne wiec musisz cos dzialac a co do lewatywy to nie jestem pewna.

olcia23 a próbowałaś innych sposobów? Możesz na przykład:
- wypić na jedno posiedzenie całą butelkę wody mineralnej
- zjeść śliwki z kompotu
- zjeść śliwki suszone
- od popołudnia starać się jeść do wieczora same owoce i warzywa - jabłka, marchewki itp. ewentualnie z jagurcikiem z ziarnami
Wlasnie duzo wody sliwki suszone ,
sok z kapusty kiszonej,
a z owocami to jest tak ze marchewki surowej absolutnie nie wolno bo dziala wrecz odwrotnie podaje sie ja dzieciom na zatrzymanie biegunki. Jablka najlepiej z kompotu ugotowane bo z surowymi tez roznie bywa, przynajmniej ja mialam tak przykazane jak moj synus mial zaparcia.

Do góry