Beniaminka
Fanka BB :)
Jutro na 10 idę do gina ma mi coś poradzić.
Wczoraj żelazo wzięłam po jedzeniu kolacji a potem mi niedobrze było męczyłam się aż zasnęłam więc u mnie nawet po jedzeniu męka z tymi tabsami.
Wynik odebrałam w sumie takie same jak w lipcu większość poniżej normy
RBC- 3,28 NORMA 4-10
HGB -7,7 NORMA 12-16
HCT- 22,4 NORMA 37-47
MCV-68 NORMA 80-96
MCH- 23,5 NORMA 27-32
RDW- 18,1 NORMA 11-17 WIĘC TO JEDYNIE PONAD NORMĘ
reszta w normie
poziom żelaza 32,5 norma 50-170
Kurcze bladziocha normalnie mam dość idę się kulnąć spać bo od 5 nie śpię jak T. wstał do pracy mnie obudził i nie mogłam zasnąć...
No , masz mało czerwonych cialek a w zwiazku z tym malo zelaza i hemoglobiny, trzeba krew podkurowac. Anemia ciężarnych jest bardzo czesta, jednak nie mozna dopusci do bardzo niskich wyników,teraz Pysiaczku dietka pietruszkowa i wątróbkowa-rady nie ma.Pewnie trudno to zrobic, bo i aptety przy anemii kiepski bywa.
Pysiu skad masz te normy , ktore podala obok swoich wynikow?
Ja ma inne, zreszta pewne parametyry sa niezmienne i zna sie je niemal na pamiec.
U mnie na wszystkich wynikach jakie mam, z roznych laboratoriów sa takie:
RBC- NORMA 3.5- 5.0
HGB - NORMA 11.2-15.4
HCT- NORMA 36-46
MCV- NORMA 78-102
MCH- NORMA 26-34
Co nie zmienia faktu, że anemia jest spora i trzeba poprawic Twoją krew.
Trzymam kciuki za udana wizyte i skuteczne leki Pysiu!
Dagno- wiesz, i to brałam pod uwagę jesli chodzi o ojca, jednak gdy bylam panna i mieszkalam z rodzicami, moje relacje z ojcem tez byly niepoprawne, zimny , apodyktyczny charakter, a ja chyba sie nie chcialam calkiem podporzadkowac i tak juz zostalo, tyle , ze ja juz jestem mocno dorosła i co raz gorzej jest.
Jest mi zwyczajnie smutno z tego powodu, bo mam ojca a jakbym go wcale nie miala.Niektórzy faceci nie powinni w ogole zakladac rodziny :-(
Dorotko- ależ zazdroszczę Ci kani...jej al dawno nie jadłam.Masz ja z pewnego źródła? Wiesz czemu pytam? Pomyłki ze sromotnikami sie zdarzaja. Daj znac jak cukier po kani, bede polowala na nia :-)
Saraa- super, ze chorobsko ujarzmione :-) Zdrówka dla synka!
No uciekam juz, do uslyszenia po poludniu :-)
Ostatnia edycja: