reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Dziewczyny za Wami nie da się nadążyć!!! Nie było mnie półtora dnia, a nadrabiałam posty jeden cały, hihihihihi :)

Gratuluję udanych wizyt.

Poraz kolejny przekonałyśmy się o omylności maszyn i niektórych ludzi - całe szczęście!!! :)

Trzymam też kciuki za te co się zamartwiają, a i tak wiem, że się bidulki stresujecie niepotrzebnie! Wszystko będzie dobrze.

Mój lekarz rodzinny stwierdził, że mam refluks żołądka - ponoć spotykane w wysokiej ciąży. I wiecie co - tak mnie czasem pali w przełyku, że coś strasznego!!! ;-) Może i się nie myli :) Się okaże...

Byłam wczoraj u gina, ale wizyta bez USG. Badanie na samolocie, słuchanie serduszka i pobrał mi już wymaz z szyjki na GBS.

Aż boję się coś zjeść teraz na kolacje, bo noc miałam przez te palenie nie przespaną :-( Chyba trochę schudnę przy końcówce ;P

Udanego wieczoru i spokojnej nocy kochane :D

Aaaaaaaaaaa - chciałam jeszcze powrócić do tematu naszego fisiowania jak nie czujemy ruchów. Ja to mam takie schizo na maxa bo wiem, że mój mały jest okręcony pępowinką i boje się strasznie. Całe szczęscie, że on z tych dzieciaczków z ADHD i wariuje prawie non stop :-)

Ostatnia edycja:
Witam po wizycie :) Kaska ma sie swietnie i wazy ..................2750 !!!! To jest dopiero klops ;) Mam sie troche oszczedzac zeby doczekac do 1.09 .Zrobil mi wymaz na paciorkowca , krew, mocz, KTG, samolot USG i za 10 dni mamy sie znowu zobaczyc :) Zdjecie kaski wrzuce pozniej :) Dziekuje serdecznie za trzymane kciukas
!

gratki dorodnej coreczki

Witam.

Właśnie wróciłam z usg 4D i jakbym dostała obuchem w głowe:-(Pomiary małej wskazują na 31 tc a ja dziś wkroczyłam w 34 (mała waży 2 kilo). Dostałam skierowanie na przepływy, mam się zgłosić w poniedziałek na Polnej w Poznaniu:-:)-:)no:. Tam zbadają stan łożyska etc.. Jakby k... nie mógł tego dzisiaj zrobić na swoim zajebistym sprzęcie:angry:Do poniedziałku dostane na głowe:-(

Dziewczyny proszę o wsparcie duchowe i Wasze magiczne kcuki bo chyba zwariuje. Chce mi się wyć:sad::sad:

Przepraszam że tak samolubnie..........

nie zamartwiaj sie na wysort,pomiary z usg są plus minus 2 tyg wiec jesli minus dwa tyg to niewiele odbiega od normy
poza tym stres dodatkowo spoteguje zmartwienie ,a to niepotrzebne
to tylko maszyna ,moze sie pomylic
czekamy na kolejne badania i kciuki trzymamy

Agim luzik !!! Kaska w 33i4 tygodniu wazyla 2010g a zobacz teraz jaki klopsik ,a z tymi pomiarami .... to nie nalezy tego brac az tak doslownie do serca, dzisiaj gin mi pokazywal jak minimalna roznica w zaznaczeniu glowki czy brzuszka moza odmlodzic lub postarzyc dziecko o 2 tygodnie ! Nie martw sie na zapas !!!! Bedzie dobrze !!!

tez tak uwazam

Cześć Brzuchatki!

Wczoraj miałam wizytę ale jakąś ekspresową w zupełnie innym gabinecie mojej Ginki.
Wszystko w porządku - HB ujemne, żelazo nadal w normie, nie ma antyciał, nie ma skurczy, nie ma rozwarcia, nie ma żadnych stanów zapalnych.
Jak mi pielęgniarka dawała termin to się śmiała czy ja je jeszcze chcę oglądać znów za dwa tygodnie :-)

gratki wizyty

Witajcie dziewczynki:)
Ja już jestem po wizycie w Ośrodku Szybkiej Diagnostyki Płodu:) Miałam wykonane KTG i szczegółowe USG. Dzięki Bogu z Szymkiem wszystko jest ok. Waży ok. 2100g i rozwija się prawidłowo. Główka odpowiada 32 tc, brzusio i nóżka 33 tc, a nie jak w poniedziałek stwierdzono, że wszystko oscyluje na 31 tc. Szyjka ma 32 mm i jest zamknęta a łożysko znajduje się na ścianie tylnej bocznej. Mały jest nadal ułożony pośladkowo i jak stwierdziła lekarka przy takim położeniu ginekolog wykonujący USG musi być SPECJALISTĄ i mieć dobry sprzęt.
Na wszelki wypadek za 10 dni mam się zgłosić do lekarza prowadzącego ciążę i gdyby znowu wg niego mały nie rósł to ma mnie odrazu kierować do nich i nie stresować.
Dziękuję za kciuki i kolejny raz okazało się, że miałyście rację:)
Jestem przeszczęśliwa a Szymcio podczas całości badań najwyraźniej wziął sobie za cel by udowodnić, że jest zdrowy, bo do czasu KTG był spokojny i nie czułam żadnych ruchów. Kiedy zaczęło się KTG zaczął tak fiksować i się wiercić, że aż lekarka się śmiała z falującego brzucha i wzrastającego tętna. Na USG też był niespokojny i cały czas kopał:)

Jestem przeszczęśliwa:) i dziękuję jeszcze raz za wsparcie:)

Teraz spokojnie nadrobie zaległości co od wczorajszego dnia się u Was wydarzyło:)

super wiesci

Ja tez dziekuje za magiczne kciukasy. Moj Maxiu wazy 2550 g KTG w porzadko chociaz zaznaczyla sie mala akcja skurczowa. Moja lekarka mowi , ze mam male szanse dotrwac do 1.09 tzn do CC poniewaz mam male rozwarcie i wszystko sie szykuje do porodu. Mam byc zwarta i gotowa w przygotowaniach. Mam tylko nadzieje , ze malutki dojdzie do 3kg. Jajcow nie chcial pokazac jakis wstydliwy bedzie,
A jeszcze sie dowiedzialam od poloznych, ze do snu powinnam wkladac miedzy nogi rulonik ( zwiniety koc lub kolderke) to nie bede tak czesto latac w nocy do toalety. Bo lezac uciskamy pecherz z kazdej strony. Dzis wyprobuje -.zobaczymy czy dziala.

super wiesci

ale zła jestem!!!!!!!!M miał wrócić dzisiaj najpóźniej i teraz dzwonił, że nie wiadomo kiedy bedzie w domu:angry: No ile tak bedę sama siedzieć jak rozwódka no.....cholera mnie bierze:angry::crazy:

podaje lapke
mojego tez ciagle nie ma
wiesz ja juz sie przyzwyczailam

Dziewczyny, weszlam do sierpniówek na watek fotek nowonarodzonych :-) Cudeńka :-)

oj podejrzewam

A ja dzisiaj mam dołka:-(. Po raz pierwszy dzisiaj się popłakałam w ciąży tak niby bez powodu, a naprawdę po prostu z bezsilności. Poszłam dziś zanieść mocz do analizy i wybrałam się przy okazji do dwóch sklepów z wózkami, bo miałam je po drodze i jak przyszłam do domu, to myślałam,że umrę tak mnie bolał kręgosłup cały, biodra i w ogóle wszystko. Położyłam się i wcale nie było lepiej. Całą noc właściwie nie spałam,bo boli mnie kręgosłup cały czas i w żadnej pozycji nie czuję ulgi. I zrobiło mi się przykro,że taka do niczego jestem. Zawsze sobie sama dawałam ze wszystkim radę,a teraz już sama czuję,że nie mogę, a nikt nie jest do tego przyzwyczajony i nikomu nie przyjdzie do głowy zrobić coś za mnie. Musiałabym prosić, a tego nienawidzę! No więc popłakałam sobie, P. mnie pogłaskał i powiedział,że skończy obiad. A w rezultacie, on siedział przy kompie, a ja wstałam i zrobiła obiad do końca sama.

nosek do gory
bo i kruszek sie smuci

juz niedlugo i bedzie to za nami

oj wita sie normalnie pracownik miesiaca
im blizej do porodu tym wiecej pacjentow mam
i kazdy chce zdązyc
dzis przyjelam 16 osob

caly przyszly tydz mam juz zapisany
i od 16 zapisuje ale kaze dzwonic wrazie jakby sie cos ruszylo:)

milego wieczoru

Angelus no niestety...życie. Ja mieszkam z całą rodzinkaw jednym domu tylko na innych piętrach i odkad w ciaży jestem nikt nie zapytał siejak sobie radzę, czy cospotrzebuję. Do tego wiedzą że mam problemy w ciaży, widzą że ledwo kulam siedo auta, nie mogę kucnąć...ale jak zakupy tacham do domu to nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby moze tak je ode mnie wziąść:baffled:paranoja. Nie proszę sie o pomoc i po prsotu z nikim nie gadam. Nikt się nie interesuje czy jescze żyję wiec i ja mam ich gdzieeeeeeeeeeeeś. Potem z usmiechami bedą łazić jak na sraczkę w odwiedziny...a ja zamknę drzwi na klucz:confused2::confused2::confused2: taka wredota jestem.
Dzispotwornie mnie boli krocze a do tego brzuch postawiony praktycznie od samego rana...jakoś dociagnęłam do wieczora.
Ale załamkę mam, bo M nie wie kiedy wróci do domu..

Monia pytałaś gdzie mój pracuje..otóż na budowie. Ma oferty z różnych maist i jedzei tam, gdzie jest praca...:sorry:

Witam
kochane dzięki za wsparcie, ja już sama zostałam i w domku nie mogę znaleźc dla siebie miejsca, byłam też w pracy na 2 godzinki, i dzień jakoś zleciał, ale nie wiem co jutro, wstane a tu pusto, dobrze ze tez do pracy musze isc, a z rana może pójdę reszte szpargałków do szpitala dokupic żebym już wszystko miała i mogła torbę spakowac.

Gratuluje udanych wizyt, sporo dziś ich było:tak:
a co do zmiartwionych kobitek pomiarami USG- nie martwcie się- to tylko maszyna jak dziewczyny pisały, może się mylic, mi też lekarz powiedział ze z usteczkami coś nie tak, ale już się nie przejmuje.

Malgoś pytałaś o buscopan, mi lekarz przepisał miesiąc temu i od tamtej pory wziełam 4 tabletki, jak miałam skurcze, jak mi brzuch twardnieje nie biore- zresztą on chyba nie działa jak na moje oko.

Kręgosłup mnie dziś boli, ah... wogóle jakaś nie do życia jestem

lece ponadrabiac resztę, bo pewnie sporo czytania mam:tak: i bardzo mnie to cieszy:tak:

trzymajcie się
buziaki:****

Magi mialam jeszcze Tobie napisac i zapomnialam,ale to roztargnienie
wiec pisze bardzo domowym sposobem na szybkie pozbycie sie pana hemoroida jest nasiadowka
ja robilam ja po porodzie cory i szybko pozbylam sie problemu
wystarczy zagrzac wode i wlac do miski,tylko nie moze byc za goraca,taka dobrze ciepla
zdejmujesz gatki i kucasz nad miską,pare takich serii i powinien sie wchlonąc
dodatkowo wspomagacze jak czopki czy masci i problem z glowy
narawde

oj Dziewczynki!smutaskowo dzisiaj?no coz to nasze hormonki, jednego dnia sie smiejemy, drugiego placzemy...

Angelus, Betti - nie dajcie sie chlopom:)jak oni siedza, to Wy tez usiadzcie i mozecie sprawdzac kiedy sie sie zdziwia, ze to czy tamto nie zrobione?bo zwlaszcza teraz Wy macie pierwszenstwo...a plakac z bezsilnosci tez mi sie zdarza, sama nie wiem dlaczego czasami?usmiechnijcie sie do mnie:)jutro bedzie lepiej...:)

Guusia - miesiac szybko minie...a nie mozesz jechac do swojej Mamy albo jakiejs fajnej Ciotki czy Kumpeli?zawsze szybciej by Ci czas zlecial....a ja nie masz okazji to i tak zawsze masz bb:)

Dorotka -wreczymy CI medal:)jak Ty to robisz?wiekszosc placze i narzeka, a Ty pelna zapalu borujesz zabki:)naprawde musisz kochac swoja prace, az Ci zazdroszcze:)tylko zawsze sie zastanawiam jaka metode opracowalas zeby z brzuszkiem dostac sie do zabkow pacjentow:)

Kerna - moze lepiej jak Cie nie zauwazaja, niz mieliby przychodzic i komentowac czy przeszkadzac?niech sie w noski pocaluja, nie?

och Tosi nam trzeba, zeby te wszystkie czrane mysli odczarowala:)

Ja juz sie powoli ewakuuje do lozeczka , wyprobuje dzisiaj ten sposob ze zwinietym recznikiem miedzy nogami :) ciekawa jestem ile razy odwiedze toalete :)
Slodkich snow i spokojnej nocki !!!

reklama
Dorotka -tylko zawsze sie zastanawiam jaka metode opracowalas zeby z brzuszkiem dostac sie do zabkow pacjentow:)

boczkiem ,boczkiem:)

a tak wogole to wiesz i ja mam gorszy dzien,i czasem ponazekam,zwlaszcza na malza
ale energia mnie ogolnie rozpiera
juz swoje w tej ciazy przeszlam i nasmucilam sie
teraz pozostaje tylko korzystac z urokow bycia ciezarna do konca a potem ten slodki finish,oj jak ja sie nie moge doczekac tego finishu,generalnie zamieniam na wszystkie zabki swiata
a czekaja c na finish jeszcze boruje i usuwam

Ostatnia edycja:
Do góry