reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

czesc dziewczyny:-) nie było mnie zaledwie 2 dni a tyle nadrabiania ze ho ho,ale cóż dałam rade;-)ja mam w domu szpital, mnie i moja młodszą córcie nie opuszczaja wymioty i biegunka,mojego męża boli strasznie brzuch,także jakaś grypa jelitowa nas dopadła:-(wiec leze w łozku i sie kuruje:tak:

reklama
kerna pytałaś sie mnie kiedy wyszły mi linie na brzuchu w poorzednich ciązach, dokładnie nie pamiętam ale wydaje mi sie ze jakoś w 4-5 miesiącu, wiec dltego sie strasznie dziwiłam ze w tej ciaży linia pojawiła sie już teraz:-)

wielkie dzieki:-)
i naprawde teraz sobie zdałam sprawe jak współczuje mamuśką które mają ciążowe nudności, ja takich dolegliwości nie odczuwałam wogóle a za to mi sie grypsko przyplatało,mam nadzieje ze szybko minie:wściekła/y:

Ja czasami chodze po scianach bo tak mi źle ale Karolina jakbym miała taka sytuacje jak ty to juz nie wiem co by było, w takim razie Wielkie Pokłony w Twoja strone jestes poprostu Mega Babka

Dziewczyny jak to jest z piciem mleka w ciaży? Jak powiedziałam kolezance ze uwielbiam teraz mleko to sie żdziwiła ze wogóle pije mleko w ciązy...hmm? ze niby co..nie wolno czy jak?

szczerze nie wiem co jest w tym dziwnego:szok: ja w kazdej ciąży piłam mleko litrami i nigdy nie spotkałam sie aby ktoś uważał ze mleka nie powinno sie pić w ciąży,być może jestem w błędzie:baffled:
nic dziewczyny oczy mi sie zamykają ide na mała drzemkę,wpadne za 2 godzinki.
miłego popołudnia życze

Ostatnia edycja:
hejka witam popoludniu

u mnie tez obadek skonczyl sie w restauracji,przyjechala moja mama i pojechalismy ja ,mama,malz i julciak:tak:
ale pojadlam,nie ma to jak ladnie podane i nie nawąchane wczesniej w trakcie gotowania:tak:

Asia-Vectra bardzo mi sie Twoje podejsci podoba:tak:

Ja dzis zaczełam dzien od pokłonów nad kibelkowa muszla ;-) Za to pozniej bylo juz ok.
Wczoraj zakupilam na mdlosci herbatke z imbirem. Moze nie pachnie ladnie, ale da sie przelknac. Dodatkowo wyczytalam, ze ma dzialanie rozgrzewajace - wiec jesli ktoras z Was jest przeziebiona to polecam :-)

reklama
czesc dziewczyny:-) nie było mnie zaledwie 2 dni a tyle nadrabiania ze ho ho,ale cóż dałam rade;-)ja mam w domu szpital, mnie i moja młodszą córcie nie opuszczaja wymioty i biegunka,mojego męża boli strasznie brzuch,także jakaś grypa jelitowa nas dopadła:-(wiec leze w łozku i sie kuruje:tak:
Witaj, widze ze teraz ty masz te okropna grype ja ja przeszlam kilka dni temu, wspolczucia wiem jak to jest, najwazniejsze zeby duzo pic , a malo jesc ( bo to jest porzywka dla bakterii) a wiec zadnych produktow mlecznych ani jajek. Wskazane sa sucharki ziemniaki, got. marchewka i utarte jablko.Aha sprawdzalam w necie nie jest szkodliwa dla dzidzi.

Magi 78 ja tez chodze po scianach nie mam sil na nic , jak tak dalej pojdzie musze isc na zwolnienie. U mnie sie tak nasililo odkad zaczelam dodatkowo brac hormony.

Onionek z ta herbatka imbirowa tez nie przesadzaj. Kerna dokryla ze na mdlosci sa dobre jablka i to dziala.

A co do mleka w ciazy to je slyszalam ze wrecz przeciwnie w pierwszym trymestrze trzeba pic jak najwiecej mleka, poniewaz ksztaltuje sie kregoslup i zawiazki zebow. Zato nie wolno zbyt duzo sokow z marchewki, watrobki ze wzgledu na szkodliwy wplyw wit.A

Dorotka 1 jak ja ci zazdroszcze tej restauracji ,a ja sie dzisiaj tak nawachalam ze potem jesc nie moglam.

Ostatnia edycja:
Do góry