reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witajcie dziewczyny!

Wow Kasiona urodzila!Czy wszystko dobrze z nia i dzidziusiami?Pytam bo nas kilka dni nie bylo...

Mialam rodzinke przez 4 dni (rodzice + brat),fajnie bylo nastepny raz zobaczymy sie po porodzie...

Beniaminko-dziekuje za bardzo przydatne info,zwlaszcza o tej kompieli.

U nas dobrze,jestesmy zdrowi,ciagle miewam ostre bole brzucha i plecow ,traz jak bede mila taki atak to juz na bank pojade do szpitala,mal a ma sie dobrze,ulozona jak na razie w poprzek

milego dnia pozdrowionka

Witam Mamusie!
Tosia jak zwykle rozbawiłaś mnie karteczką od męża:-D:-D:-D
Agusska, pierz jak najbardziej, bo jeśli chodzi o rożek, to dzidziuś przytula się do niego, a jednak chemia jest na wszystkim choćby z barwników, a ochraniacz również. Zwróć uwagę,że każda nowa rzecz ma taki specyficzny zapach, a maluszek jest bardzo wrażliwy. Zyczę Ci powodzenia z tym skierowaniem. Agusska czy to ten sam lekarz, który robił Ci to feralne ktg??? Jeśli tak, to masz odwagę,że nadal do niego chodzisz:szok::tak:
Poszłam dziś spać po 2 w nocy bo nie mam przyjemności ze snu, jak już pisałam. Przed 5 P. wstawał do pracy i oczywiście zaliczyłam pobudkę:confused:. Potem ,niestety przysnęłam i zaspałam na badanie moczu:sorry2:. Obudziłam się sporo po 9 i nie mogłam wstać- boli mnie dosłownie wszystko, wszystkie stawy i kości i do tego łapie mnie taki rwący ból pod krzyżem po prawej stronie (kojarzy mi się z rwą, choć nigdy nic takiego nie miałam), nie mogę chodzić.

Cześć wszystkim!
Dołączam sie do nie wyspanych mamuś. Teraz głowa mnie boli. Coś wogóle kiepsko sie czuje.

Małpko przejdź sie do lekarza i leż pod kocykiem z herbatką. Zdrowiej szybko.
Agusska powodzenia z tym skierowaniem.

Udanych wizyt!

Beniamniko badanko krwi napewno zrobię ale w piątek, bo sama się nie dokulam do przychodni a T. dopiero w piątek ma wolne.
Dziś nie chciałam nigdzie iść, ale mama mnie poprosiła bym skoczyła do najbliższego sklepu po czosnek do ogórków.
Myśle sobie czemu nie pogoda ok dotlenie się z małą, ale jak mi sie w sklepie słabo zrobiło to odechciało mi się wszystkiego.
Dobrze,że miła pani mnie przepuściła do kasy i mogłam szybko wyjść ze sklepu bo bym im tam chyba padła.
Trochę się boję wychodzić sama z domu i na 2 raz powiem mamie,że mam zakaz wychodzenia sama z domu z uwagi na ryzyko zasłabnięcia a co za tym idzie mogę upaść na beton i doznać urazu krwotoku albo coś i stracę jeszcze więcej mojej marnej krwi i wogóle będę mieć anemie,że nic tylko przetaczanie krwi.

Z drugiej strony głupio tak,że mama zasówa wszystko robi a ja mam leżeć jak dentka i słuchać jak to jestem do niczego bo tylko leżę jak lord.
To już chyba bym wolała tak leżeć jak dentka w szpitalu i mieć święty spokój.
W domu tyle do zrobienia a ja nie mam siły palcem ruszyć bo zaraz zawroty głowy duszności i wogóle...
Oj jak ja bym już chciała urodzić, ale z 2 strony jak taka dentka z anemią będzie miała siły zajść się dzieckiem? :(
Tak,źle tak niedobrze...

Beniamniko badanko krwi napewno zrobię ale w piątek, bo sama się nie dokulam do przychodni a T. dopiero w piątek ma wolne.
Dziś nie chciałam nigdzie iść, ale mama mnie poprosiła bym skoczyła do najbliższego sklepu po czosnek do ogórków.
Myśle sobie czemu nie pogoda ok dotlenie się z małą, ale jak mi sie w sklepie słabo zrobiło to odechciało mi się wszystkiego.
Dobrze,że miła pani mnie przepuściła do kasy i mogłam szybko wyjść ze sklepu bo bym im tam chyba padła.
Trochę się boję wychodzić sama z domu i na 2 raz powiem mamie,że mam zakaz wychodzenia sama z domu z uwagi na ryzyko zasłabnięcia a co za tym idzie mogę upaść na beton i doznać urazu krwotoku albo coś i stracę jeszcze więcej mojej marnej krwi i wogóle będę mieć anemie,że nic tylko przetaczanie krwi.

Z drugiej strony głupio tak,że mama zasówa wszystko robi a ja mam leżeć jak dentka i słuchać jak to jestem do niczego bo tylko leżę jak lord.
To już chyba bym wolała tak leżeć jak dentka w szpitalu i mieć święty spokój.
W domu tyle do zrobienia a ja nie mam siły palcem ruszyć bo zaraz zawroty głowy duszności i wogóle...
Oj jak ja bym już chciała urodzić, ale z 2 strony jak taka dentka z anemią będzie miała siły zajść się dzieckiem? :(
Tak,źle tak niedobrze...
oj Pyska, Pyska... ciąża ma swoje prawa... a Ty odpoczywaj wreszcie troszkę.... no tak nie wolno.. cały czas coś... jak doczytałam o tej Twojej anemii to sobie pomyślałam, że z Ciebie jest niezła siłaczka! musisz dac na wstrzymanie.. dla siebie i dla Dzidzi!

Małpko bidulko wczoraj harce z mężem a teraz wyszło szydło z worka:-D:-D:-D A tak poważnie to połóż się lepiej do lóżka z kubkiem gorącej herbatki z soczkiem z malin i wypoć to choróbsko. Dużo zdrówka życzę:-)
hmmmmm....dałaś mi teraz do myslenia może stary celowo mnie podtruł żebym mu dała pospać w nocy...:eek:...bo mimo tego, że często się budziłam, chodziłam na siusianie i wstawałam tak ogólnie żeby odetchnąć bo mi wszystko podchodziło pod gardło to byłam na tyle słaba że nawet nie pisnęłąm słówkiem jak mi źle i go nie budziłam...:baffled:

Benjaminko - dzieki znowu za obszerne wiadomosci :-)

Monia - moje leczo jest juz in progress :-) Poza tym tez mi sie zdawalo ktoregos dnia, ze mam dwa rozstepy a to sie okazalo, jakies odgnioty byly :-) Nic juz nie mowcie o byciu SLONIEM, ja jem jak najeta .. dzis w sklepie dwoch malych chlopcow powiedzialo do siebie: Paaa, jaka gruba :-D

Cześć dziewczynki!
Powiedzcie co zrobić jak się kupiło rożek usztywniany. Nie pomyślałam o tym żeby go prać ale chyba macie rację że się powinno tyle tylko że z moim chyba będzie problem.
tosia1 mamy podobnych mężów :) mój też w każdej szafce ma jakieś kable śrubki stare głośniki które już nie działają ale jak go pytam po co to wszystko to zawsze słyszę że "to się wszystko przyda" :)

reklama
Hej witam sie i zaraz zmykam, bo dzis mam swieto z małzem 9.rocznica slubu
On bidny po nocnej zmianie, wiec odsypia teraz troszkę a ja z nim sobie poleguję, brzuszek cięzki, nogi bolą,niezła ze mnie Panna Młoda:-D
Mała w przedszkolu, a Mały wierci sie dosc mocno, co ciekawe jego aktywność jest na równi z moją, tzn. jak ja spie to on też, jak juz wstanę i sie kręce, to maluszek od razu do wiwiatu daje. A i kiedy sie położe juz do spania to rownież, wiec mam wrazenie ze kręci sie cały czas.

Beniaminko Ty nasza wiedzy skarbnico:tak:dziekuję za wspaniałe wskazówki i porady,ktore napełniaja mnie spokojem wewnętrznym, bo ja juz do szkoły rodzenia sie nie wybiorę, za daleko mam niestety. A poczytac zawsze sie przyda.
małpka do internisty ruszaj, bo to nie żarty
agusska ja tez wszystko piorę, w koncu rożek to jak poscielka. Wspolczuje przezyc z lekarzem debilem,oni naprawde nie maja serca
kerna oby to pomyłka była, dobrze ze powtorzylas badanie moczu
Akderk dobrze ze wykorzystujesz fakt ciązy, bo inaczej mozna urodzic w tych sklepach a ludzie i tak obojetni są niemilosiernie
tosia ty to masz podejscie do faceta, usmialam sie

wiecej juz nie pamietam...co ktora mamuska pisala,lece juz do męzusia
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i duzo usmiechu zycze

Do góry