reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

SARRA
DOKLADNIE TO KAZAL MI KUPIC LEKARZ FLORADIX :tak:A DO WCZORAJSZEGO WATKU TEZ SIE BEDE MUSIALA COFNOC SERDECZNE DZIEKI A I ZARAZ CHYBA ZAMELDUJE SIE TEZ NA rossmann.de :tak::-)
Melduj sie gdzie sie da same korzysci z tego. A jak masz w poblizu C&A to wyslij mi na priva emeila to dostaniesz bon na 22% znizki na caly zakup wazny do 31.08 ( takze na zredukowane towary)
Kasialle...no jesteś:-)
Ja całą noc myślałam o wynikach i z rana porządnie sik oddany i moja kumpela mi zaniosła, żebym się już nie fatygowała:-):-):-)złota kobieta..
Kurcze od wczoraj mała jest dużo mniej ruchliwa...duużo...cos tam poczuję czasem ale zaczynam się martwić:confused2:
Mam nadzieje , ze wyniki beda super a kiedy sa do odebrania?
A z tymi ruchami bez paniki one teraz przed porodem juz wiecej spia i zbieraja sily. Moj tez ma dni , ze nic a nic nie drgnie.

Wczoraj polozna i pielegniarka, ktora sie zajmuje takimi maluchami powiedzialy, zeby myc tylko woda, ze takiemu malenstwu to wystarczy. Chyba, ze dziecko jest alergikiem.
Ja tez tak mylam mojego pierwszego synusia woda tylko z dodatkiem kilku kropelek oliwki. Teraz tez nie bede uzywac zadnych zeli ewentualnie mydelko w kostce ale tylko do pupy.

reklama
Dzieki dziewczyny. Teraz coś kopnęła, ale te jej ruchy takie właśnie leniwe, delikatne i raz na ruski rok:sorry: Będę w takim razie czekać.
A wyniki dzisiaj odbieram po 16tej i na 18.30 mam do gina:tak:

hejka!
Ja wstałam połamana jakas, chyba przez ta pogode, ciagle pada juz 3 dzień.
Powodzenia na wizytach dzisiejszych.Ja tez dzis mam.

Kerna, no kurcze teraz musi byc lepiej z wynikami.
Mnie dopadła...hemoroida..kuźwa nooo! Zaczyna mnie draznic coraz bardziej, mam masc w domu ale nie mam pojecia czy ja moge stosowac teraz, dobrze ze akurat mam dzis wizyte to sie spytne gina.

Ale mam lenia. Wstałam, umyłam się, zjadłam śniadanie i siedziałam na kanapie wgapiając się w ścianę. A to dziwne u mnie.

Pogoda się zepsuła, z czego bardzo się cieszę, bo całkiem dobrze mi się w nicy spało - chłodno i wietrznie, padał deszcz.

Znów walczę z katarem - daję mu godzinę i zmykam na jakieś zakupy, muszę dzisiaj zrobić jakiś obiad, bo od wczoraj niczego konkretnego nie jadłam.

Miłego dnia dziewczyny!

CZESC DZIEWCZYNY !!!:-)
JA OD RANCA JUZ NIE SPIE BO SYNEK POBUDKE ZROBIL O 6.30

MAM DO WAS TAKIE PYTANKO OSTATNIO WYSZLA MI NA WIZYCIE ZA NISKA HEMOGLOBINA LEKARZ MOWIL ZE MIN W CIAZY TO 11.1 A JA MIALAM 10.1:crazy:
I KAZAL BRAC JAKIES TAM ZIOLA W PLYNIE ALE CHCIALAM WAS PODPYTAC CO JESZCZE MOZE POMOC POPRAWIC WYNIKI Z TEGO CO SLYSZALAM BURAKI ALEE MOZE COS JESZCZE??JA WCZORAJ KUPILAM OPASKI GIPSOWE I BEDE W DOMCIU WIECZOREM ROBILA ODLEW BRZUSZKA POLECAM EXTRA SPRAWA JA BEDE MIALA JUZ JEDEN SYNKA DO POROWNANIA:-D:-D:-D NO OCZYWISCIE SAMA TEGO NIE ZROBIE BEDZIE MUSIAL MI MOJ P. POMOC JAK WROCI Z PRACY:tak::-)

MI;EGO DZIONKA I SAMYCH DOBRYCH WIESCI PAA:happy:

Ja bym skakała z radości jak bym miała 10,1 bo ja mam 7,7 a wynik jest z 6 lipca i wczoraj gin go dopiero dostał leżał miesiąc w mojej karcie u gina wiec nie wiem czy przez ten miesiąc nie mam mniej bo czuje się zdechła jak kapec ledwo funkcjonuję... :(
Co do diety to wątróbka,kaszanka,czerwone mięsko,żółta fasolka,sałata,sok z buraków i produkty bogate w Vit C bo ułatwiają przyswajanie żelaza.
Najlepiej popijać żelazo sokiem z cytrusów.

Zazdroszczę uroczej pamiątki w postaci brzusia z gipsu...

Witam
Miłego dnia i kciuki za wizyty mocno zaciśnięte.

Ja znów nie wyspana.
Zasnęłam o 22.
Po 24 mój T. szedł do wc choć nigdy w nocy nie wstawał.
Obudził mnie i do 3 liczyłam owieczki...
Potem przed 4 budzik T. dzwonił, ale na szczęście odwróciłam się na 2 bok i poszłam dalej spać i jakoś z przebudkami do 9 pospałam.

Tak wczoraj poczytałam o objawach anemii i w większości pokrywaja się z dolegliwościami ciążowymi więc jak człowiek ma wiedzieć,że to od anemii czy od ciąży.
Teraz wiem,że od anemii bo mam ciężką.
Taka tabelkę znalazłam z normami HGB dla każdego trymestru ciązy i ja się zaliczam do najcięższej kategorii.
Najbardziej mnie ciekawi czy od tego 6 lipca jak mi badali krew moje wyniki się jeszcze pogorszyły czy nieco polepszyły i chyba zrobię prywatnie morfologię bo czekać do 7 września na wynik morfologii to długo bo mam ja zrobić 31 sierpnia dopiero.
Lekarz tez baran sugeruje sie wynikiem z przed miesiąca a powinien zlecić nową morfologie teraz co by mu dała jasny obraz jak na dzień dzisiejszy wygląda moja hemoglobina.
Normalnie nic tylko usiąść i płakać.
Zamieszczam tę tabelę na normy HBG w ciąży:
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=302&Itemid=103]ebrzuszek.pl - Anemia w ci

Witam dziewczyny , ja dziś pobudka o 4 przeleżałam do 6 bo byłam głodna jak diabli, a w domu pieczywa brak więc poszłam po rogale , zjadłam je popiłam kawka z mlekiem i zasnęłam , teraz niedawno się obudziwszy znowu głodna i znowu buła i teraz zaczynam odzywać. Zauważyłam ze ostatnio znów się wyczulona na zapachy zrobiłam:baffled: ( w 1 i części 2 trymestru tobył horror- co zapach to pawik ).Mam nadzieję , że pawiki nie wrócą. Ja też tu myślę czym by tu to żelazo podnieść, w razie co grozi mi sok z buraków -mój B. już sokowirówkę wyjął z szafy , więc pewnie będzie stał nade mną i mówił pij , pij .
Dziś tez muszę do apteki iść dokupić parę drobiazgów i w zasadzie chyba będę mieć wszystko co trzeba do pielęgnacji malucha i siebie.

Wiecie ja tak troche juz uzylam tego podstepu z naprawa samochodu. Mieli tragicznie dlugie terminy, bo to specjalistyczny warsztat, nie wszedzie by mi to naprawili w oplu. Ale te terminy mnie zalamaly- 2-3 tyg. Zadzwonilam tam i powiedzialam ze jestem w 9 miesiacu ciazy i moge lada chwila rodzic, i bez auta do Katowic ( niby) nie dojade...potrzebuje na cito, i to ze lzami w oczach i nakazem przyspieszenia, moze nieladnie ale...juz naprawiaja, moze do konca tyg bedzie gotowy :-)Moj P tak nie umial załatwic ;-)

Wiesz co bo tak trzeba robić , jak prośba nie daje efektu to trzeba przymusem i właśnie tymi nabuzowanymi hormonami , powiem tak mało kto odmawia wściekłej ciężarnej, w sklepach czuja się głupio - jak nie mam cierpliwości w jakimś sklepie i czekam za długo na obsługę to trochę zaczynam plecy wyginać , dopierając się rękoma i sykac ze auu i coś boli itp. - oni ja, widza ten brzucholek to sie boja że zacznę rodzic , w marketach budowlanych osiągnełam mistrzostwo świata w " przeprasza cz może pan podejść bo potrzebuje pomocy " - mój B. wtedy stoi z dala ode mnie a jak pan podchodzi pyta o co chodzi to B. podchodzi i mówi czego potrzebuje :-D

Dziewczynki życzę miłego dnia i udanych wizyt :-)

beti witaj w grupie ;-) u mnie noc podobna, no może bez koszmarów :-)
ja po wczorajszej wizycie u gina, na wcześniejszy poród się nie zapowiada, główka wysoko, szyjka długa i zamknięta, USG nie miałam.
dziś jadę ze zwolnieniem do pracy i oddać wymaz na paciorkowca, tak na marginesie czy któraś z Was to miała, może będzie miała?? mój gin twierdzi że neonatolodzy cisną teraz na to badanie bo podobno paciorkowiec przejść może na maleństwo podczas porodu i podobno udowodnili ostatnio że otóż ta bakteria jest główną przyczyną SIDS (nagłej śmierci łóżeczkowej).
Miałam już jeden wymaz dwa tygodnie temu ale zaniosłam do zwykłego laboratorium i mi wyhodowali jedynie grzyba :zawstydzona/y: no ale globulki poszły w ruch, a teraz jadę z tym wymazem do szpitala.

oj ja nie miałam jeszce czegos takiego..może mi jesczed zrobi taki wymaz :) jak do tej pory robiłam tylko hiv a na nastepną wizytę muszę zrobić kiłę i cos tam jescze z takich wenerycznych ale nie pamietam...

hej słonka!!
ja coś wczoraj zaniemogłam,całą noc się podle czułam, miałam gorączkę i jakiś kaszel straszny mnie złapał nie wiem od czego mi się to wzięło!!:baffled:
az się przestraszyłam żeby małej nic nie było
teraz mi juz lepiej ale nadal trochę niewyraźnie się czuję
ale przynajmniej gorączki nie mam
taka jakas rozdygotana jestem:-(
wypije kawkę to może bedzie lepiej!! miłego dzionka !!

jateż mam dziwny kaszel ale bez temperatury no i nie wiem skąd suchy katar ehhe chyba alergia na męża wychodzi ;)

no ja już spowrotem :) po załatwieniu kartek pojechałam do mamy na śnieadanko no a teraz w domku pewnie se pośpie troszku a potem w szafie trza poukładać bo mi niedługo wszystko wypadnie z niej :) jestem sama więc mogę wykorzystać czas :)
u nas dziś fajnie zawiewa chłodem najlepsze że ludzie poubierali długie bluzy kurtki nawet apaszki na szyje a ja w krótkim rękawku i leginsach do kolan i japonkach heheh no tak słonia ma co grzać :)

zapomniałam się zapytać wczoraj w tv mowili że w gdańsku zaspie urodziła babka dziecko które miało teraz nie pamiętam albo ponad 3 promile albo ponad 4 alkoholu we krwi matka pijana była i przez taka szmatę biedne dziecko walczy o życie na intensywnej terapii...jak tak można???????? no ja tego nie rozumiem takie nie powinny mieć dzieci wcale ...

Ostatnia edycja:
Witam kochane:*

wkoncu przespalam w miare noc..fakt ze musialam wstac siku kilka razy ale na spiaco i dalej spac..nawet bylo mi wygodnie.
zjadlam sniadanko i biore sie za pranie ciuszkow.

Dziewczyny trzymam kciuki za pomyslne wizyty:*

witam Dziewczyny i dołączam do klubu wyspanych w połowie... koszmar.. od miesiąca wstaję do kibelka po kilka razy.. i nawet czasem udaje mi się zasnąc ponownie.. ;-( miłego dnia!!!

reklama
ja tez w nocy przewracam sie z boku na bk i sikanie 2-3 razy
plecy juz nie wyrabiaja

Dzieki za informacje pysia ja mam wizyte teraz dopiero 19.08 i wtedy sie dowiem czy lepiej z ta hemoglobina i wymaz bede tez robila tylko pytanie czy dotrwam bo moja szyjka juz podobno miekka i lekkie rozwarcie jak to lekarz stwierdzil powinnam donosic:wściekła/y:wiec troche sie przestraszylam i czesciej poleguje choc tak za 2 tyg moge juz rodzic ja zdecydowalam sie na pda-zzo mam nadzieje ze jakos to bedzie bo 1 raz bez byla masakra jak rzeź doslownie

saraa bardzo chetnie skorzystam z tego kuponu rabatowego :tak::-) c&a mam niedaleko
ale moja mala sie wierci az na dole mnie czasem kłuje:szok:
ok ide troche sie polozyc bo sie Lena stawia jak nie wiem a pozniej musze obiadek gotowac :happy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry