reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam wieczornie!
Ciężko nadrobić, tyle piszecie.
Kerna, trzymam kciuki,żeby wyniki jutro były lepsze.
Beniaminko, jesteś nieoceniona!!!
Pysiaczku, dbaj teraz o siebie, jedz mięsko, pij soczek z buraków, a wyniki na pewno się poprawią.
Akderk, wspólczuję takiego ktg. Można się załamać!!!

A ja powiem szczerze pochwaliłam się ostatnio dobrym samopoczuciem i od razu tego pożałowałam:hmm:. Czuję się ostatnio fatalnie- spać nie mogę, bo przy każdej zmianie pozycji ciągnie mnie tak dziwnie w dole brzucha, a nie mogę sobie wygodnej pozycji znaleźć, więc się wiercę straszliwie:oo:. Poza tym mam od trzech dni takie kłujące bóle w podbrzuszu- nie jest to chyba związane z zap. dróg moczowych, choć ciśnie mnie przy tym na pęcherz strasznie i momentami nie mogę się ruszyć. Jutro idę zrobić bad. moczu, bo i tak mam wizytę 11-go i mam je zrobić. (Przydadzą mi się wskazówki dla Kerny:-)). Zaniepokoiło mnie coś wczoraj i dzisiaj- otóż miałam taki moment,że schyliłam się podnosząc coś z podłogi i miałam nagle uczucie, jakby mi się dość mokro na wkładce zrobiło. Myślałam,że to śluz i poszłam zaraz do toalety sprawdzić,ale na wkładce czysto, choć faktycznie mokra i nie był to mocz. Dziś miałam podobnie, kiedy poszłam z mamą na cmentarz i też tak samo. Obawiam się czy to nie wody płodowe, ale nie mam póki co kasy na test z apteki, bo kosztuje 50zł, a do lekarza chodzę na NFZ i nie wiem czy mi coś pomoże jak zadzwonię.
Tak poza tym - dzisiaj mój P. wykazał się jakąś nadludzką wyrozumiałością jak na niego. Otóż pojechałam zamówić te płyty do Obi, ale akurat nie mieli koloru-czekają na dostawę, kupiłam natomiast uchwyty do wieszania pólek we wnęce, która czeka na skończenie od lutego i nie miał kto się za to wziąć. Mówiłam ostatnio P.,że najwyższy czas to zrobić, bo książki leżą w siatce, a powinny stać na pólkach. Przywiozłam uchwyty i wysłałam mojego P. po wiertarkę do rodziców. Przywiózł i to by było na tyle, kiedy wspomniałam,że ma dziś ostatni dzień wolnego i dobrze byłoby to wykorzystać, stwierdził,że woli jutro po pracy i poszedł do sypialki. Minę miałam nietęgą,ale słowem się już nie odezwałam. Jakież było moje zdziwienie, kiedy nie minęło 10 minut, a mój P. wchodzi i mówi, żebyśmy to jednak zrobili, choć strasznie mu się nie chce. Myślałam,że go w tyłek pocałuję:yes::shocked2:. I zrobiliśmy, a trzeba było pociąć płytę na odpowiednie półki, wywiercić otwory na uchwyty, wszystko pomierzyc i przykręcić. P.zrobił wszystko ze świętą cierpliwością, nawet pośmialiśmy się z wpadek przy pracy , a na koniec nawet poodkurzał i wytarł podłogę:szok::szok::szok:. Byłam w totalnym szoku, bo to do niego absolutnie niepodobne!!!! Nie wiem co się stało,ale był wczoraj u swoich rodziców i może tam coś mu uświadomili:eek:.

Ja dzis juz powoli uciekam spac po pelnym wrazen dniu :D Nakupowalam rzeczy do szpitala dla siebie i zostalo mi moze z 10% tylko do dopakowania :) Zlozylismy i ubralismy lozeczko i dokupilismy jeszcze troche rzeczy dla maluszka :) Tak sobie pomyslalam ,ze moze zalozyc osobny watek np Beniaminkowa szkola rodzenia gdzie Beniaminka bedzie nam relacjonowala w osobnym dziale bo tutaj w takim natloku postow raz dwa to wszystko zaginie, co wy na to? Zycze kolorowych i spokojnej nocy :)

dzień dobry :)
noc TRAGEDIA az strach pomysleć że jeszcze miesiąc męczarni albo i więcej :(
już chcę wrzesień bo wolę być nie wyspana przez co dwu godzinne wstawanie do dziecka niz z bólu ;)

a sny to miałam dziś koszmarne do tego jescze te wstawanie do toalety aj jaka ja jestem żrzędząca heh ;)
miłego dnia :) ja zaraz wstaję i sie zbieram jakos po 7 jadę wkońcu po te kartki bo ich nie wyrobię do ostatniej chwili :)

beti witaj w grupie ;-) u mnie noc podobna, no może bez koszmarów :-)
ja po wczorajszej wizycie u gina, na wcześniejszy poród się nie zapowiada, główka wysoko, szyjka długa i zamknięta, USG nie miałam.
dziś jadę ze zwolnieniem do pracy i oddać wymaz na paciorkowca, tak na marginesie czy któraś z Was to miała, może będzie miała?? mój gin twierdzi że neonatolodzy cisną teraz na to badanie bo podobno paciorkowiec przejść może na maleństwo podczas porodu i podobno udowodnili ostatnio że otóż ta bakteria jest główną przyczyną SIDS (nagłej śmierci łóżeczkowej).
Miałam już jeden wymaz dwa tygodnie temu ale zaniosłam do zwykłego laboratorium i mi wyhodowali jedynie grzyba :zawstydzona/y: no ale globulki poszły w ruch, a teraz jadę z tym wymazem do szpitala.

kasialle ja miałam wymaz na paciorkowca już robiny niestety wyszedł pozytwynie ale żednych leków nie dostałam lekrz mówił że po porodzie mały dostanie antybiotyk w razie co bo to prawda że podczas porodu paciorkowiec może przejsc na maleństwo i wtedy może doprowadzić to do róznych powikłan

CZESC DZIEWCZYNY !!!:-)
JA OD RANCA JUZ NIE SPIE BO SYNEK POBUDKE ZROBIL O 6.30

MAM DO WAS TAKIE PYTANKO OSTATNIO WYSZLA MI NA WIZYCIE ZA NISKA HEMOGLOBINA LEKARZ MOWIL ZE MIN W CIAZY TO 11.1 A JA MIALAM 10.1:crazy:
I KAZAL BRAC JAKIES TAM ZIOLA W PLYNIE ALE CHCIALAM WAS PODPYTAC CO JESZCZE MOZE POMOC POPRAWIC WYNIKI Z TEGO CO SLYSZALAM BURAKI ALEE MOZE COS JESZCZE??

JA WCZORAJ KUPILAM OPASKI GIPSOWE I BEDE W DOMCIU WIECZOREM ROBILA ODLEW BRZUSZKA POLECAM EXTRA SPRAWA JA BEDE MIALA JUZ JEDEN SYNKA DO POROWNANIA:-D:-D:-D NO OCZYWISCIE SAMA TEGO NIE ZROBIE BEDZIE MUSIAL MI MOJ P. POMOC JAK WROCI Z PRACY:tak::-)

MI;EGO DZIONKA I SAMYCH DOBRYCH WIESCI PAA:happy:

Hej!
Naskobałyście tak dużo, że trudno poodpisywać...

BENIU! Dzięki za wykład, czekam na następny!
PYSIU! Jak się czujesz?
PRZYSZŁA MAMA! Kciuki oczywiście mocno zaciśnięte! Daj znać po wizycie!
AKDERK! Straszna historia! Najważniejsze, że to była fatalna pomyłka!

U mnie wreszcie chłodno i da się żyć! Wczoraj po południu lało, brzmiało i błyskało. Ufff... od razu lepiej!

Ja już po śniadaniu, czekam aż się moja córcia obudzi.

reklama
Witam przy kawie i dolaczam do stowarzyszenia mega nie wyspanych.
Toshi poczytaj caly wczorajszy watek tam dziewczyny pisaly o zelazie, a ty dostalas na pewno floradix ( on tez jest super na poprawe zelaza)
Trixi dzieki za stronke z pampkami. Po porodzie nie zapomnij sie zymeldowac pod www. mueller-drogerie.at tam dostanies Gutschein na 10 Euro ( bedziesz sobie mogla wybrac cos ze sklepu dla Baby za 10 Euro) i
www. dm-babybonus.de . A teraz przed urodzeniem zamelduj sie koniecznie w Rossmann.

Wszystkim zycze milego dnia i udanych wizyt

Do góry