reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dodatkowo dzisiaj z mężem w końcu znaleźliśmy mieszkanko :-) nic wielkiego bo 1 pokój z kuchnią i łazienką ale za to nie drogo. Dzisiaj wstępnie rozmawialiśmy z właścicielem ale mieszkanie będziemy oglądać dopiero w środę a jak wsio będzie ok to możemy się wprowadzać w piątek :-) cieszę się jak małe dziecko :-)
super życzę powodzenia z mieszkaniem :-)
Ja dziś skoro świt się obudziłam , aż dziwne, że czuję się wyspana bo przez to, że biorę furangin , to więcej piję i co jasne latam non stop do ubikacji. Mój B. zamienił się mięsodespotę i ciągle mi gada jedz mięso , jakby mi mało było wyrzutów sumienia że mam lekką anemię i mam bakterie w sikach:-( ale nie dam się , będę walczyć !!!
Powodzenia na wizytach i miłego poranka dziewczynki :-)

reklama
Dzień dobry!
Właśnie popijam kawkę i już konsumuje śniadanko, bo obudziłam się głodna jak wilk:-)
Mam nadzieję, że przestanie padać, bo czeka mnie dziś lekki maraton a przy takiej pogodzie to żadna przyjemność wychodzić z domciu.

Justynko super, ze już wiesz co jest z okiem. Trzymam kciuki by antybiotyk szybciutko zadziałał byś się nie musiała dłużej męczyć. Mam nadzieję, że mieszkanie okarze się warte waszej uwagi i że już w piątek zamieszkacie w nowym gniazdku:-)

Akderk mój małż to samo jak zdarta płyta "jadłaś już mięso?", "zjedz jeszcze" i tak w kółko, ale nie denerwuje się na niego bo wiem, że robi to z troski:-)

Dziewczynki życze wszystkim udanego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.:-)

beti głowa do góry,ciężko jest ale jeszcze tylko miesiąc i nasze maluszki bedą z nami i nas pocieszą i wynagrodzą stresy, ja tez jakos ostatnio podupadam na nastroju ale mysle ze to przez to że na zwolnieniu jestem i prawie cały dzien w domu

Witam was :)
Nie było mnie 2 dni na forum z racji spontanicznego wyjazdu nad morze, akurat trafiliśmy z pogodą bo dziś leje. A ja się byczyłam, cały czas na kocu leżałam, tylko wieczorkiem spacerowaliśmy ale powiem wam, że po spacerze to krocze opuchnięte i ledwo co szłam, nie wspomnę że z łóżka wstać nie mogłam i przewracać się z boku na bok tak mnie tam na dole ciągnie.
Agusska ja też czekam na kolejne USG, niby mały nadrobił ponad dolną normę ale i tak brzusio ma niby za chudy. Teraz dziecko intensywnie przybiera to i u ciebie nadrobic może, staraj się dużo odpoczywać i leżeć na lewym boku, do tego dużo produktów z cynkiem (mleko, jaja, pestki dyni) niby pomagają nabrac dziecku masy - bo rozumiem że u Ciebie różnica między brzuszkiem a główką jest duża?

no ja chciałam dziś mojemu delikatnie zasugerować żeby sie troszkę zaangażował... i mówię.. "siły już dziś nie mam.. ciekawe czy ta deska do prasowania może byc tak nisko żebym sobie siedziała i prasowała" a On na to "czekaj chwilę to Ci przyniosę i zobaczysz" :-D no i mi ręce opadły..

tosiu...zbyt skomplikowanie

:-D:-D:-D:-D:-D TOSIU, Ty chciałaś dyplomatycznie sprawę załatwić, a m zrozumiał po swojemu, ale chciał dobrze;-) KERNA ma rację - trzeba walić prosto z mostu:sorry:
Nie było mnie 2 dni na forum z racji spontanicznego wyjazdu nad morze, akurat trafiliśmy z pogodą bo dziś leje.
Ale fajnie!

U mnie duchota, że trudno wytrzymać. Zaraz się rozpłynę... Co będzie ok. 12?:szok:
Ja już mam szczerze dość tych upałów.

Za to muszę Wam się pochwalić - jest szansa, że w pierwszym tygodniu września moje mieszkanko będzie skończone:-D:-D:-D Za niecałe 3 tygodnie mają być drzwi i listwy przypodłogowe, a ok. 01.09 kuchnia i 2 szafy. Będziemy spłukani, ale szczęśliwi hihihi!

Witam porannie.

U mnie w nocy burze i deszczyk, pewnie spałabym jak suseł gdyby nie moje starsze dziecko, które spało ze mną. Kręci się jak mucha w smole, odkrywa, kopie, muszę uważać na brzuszek by siostrzyczce się nie dostało:no:Borys śpi ze mną gdy mąż ma nocki bo tak mi wygodniej. I tak od 4 lat wstaje noc w noc, bo to przykryć trzeba, herbatki podać.. Mam nadzieje że Helenka będzie bardziej łaskawa:tak:

Co do badania usg to na ostatnim pomiar główki wskazywał na 33tc a brzuszka na 31. Ale lekarz stwierdził że wsio ok. W czwartek idę na 4d więc się przekonam:tak:

Dziewczyny jak ja tęsknie za małżeńskim obowiązkiem;-)Nadal mam zakaz a w nocy śnią mi się takie rzeczy że budze się z bolącym brzuszkiem, jeszcze dwa tygodnie i nie będzie zmiłuj:-)

Udanych wizyt i miłego dzionka serca.

Witam kochane.
U nas całą noc oberwanie chmury normalnie, teraz niby nie pada ale nie wiem na jak długo. Musze auto odprowadzic do mechanika i wrócic na nogach...a mi juz tak ciezko sie chodzi.
Justysia super ze z mieszkankiem sie udało, no i kuruj oczko.
Betii, oby słonce wyszło wam jak najszybciej.
Aguska nam w szkole rodzenia połozna ostatnio mówiła zeby sie nie nakrecac jak na usg brzuszek wychodzi za duzy czy za mały w stosunku do reszty...bo to czesto bywa ze nie ma znaczenia i wsio jest ok, a maszyna sie moze pomylic wystarczy jak gin przyłozy miarke, albo mały sie troche obróci. Nie da sie precyzyjnie wymierzyc, wsio jest tak "pi x oko". Bedzie dobrze.
Powodzenia na wizytach dziesiejszych.

:-)dziendoberek:-)
dzis sie nawet wyspałam, chociaz moj T. chrapie jak niedzwiedz... Dzien deszczowy, wiec pewnie jeszcze mykne do łózia:tak:
Mała w nowym przedszkolu, rewelacja tak sie jej podobało, że nie chciała wczoraj isc do domciu, ale tak jak pisałam wczesniej córcia juz zna przedszkolną rzeczywistość,więc raczej nie bedzie problemów z adaptacją w nowej placówce. Tym bardziej, że sale wspaniale wyposażone, wszystko nowiutkie i kolorowe, dzieci nowe i miłe opiekuńcze panie przedszkolanki. Szła w podskokach dzis, a ja mam miesiąc by przygotowac dom na przyjscie maluszka. No to znaczy duzo juz mam zrobione, ale jeszcze czekaja mnie ostatnie szlify plus koniecznie spakowanie torby- i to w tym tygodniu, bo sobie obiecałam.
Postaram sie tez wyspac i nabrac sił. Kuzyn T. jeszcze u nas jest, ale juz sie nim nie przejmuję, chociaz w nocy ratowałam go smectą, bo cos sie zatruł jedząc w barze (stwierdził,że moja zupa doprawiana jogurtem na poł ze smieataną jest bee, no to teraz ma:zawstydzona/y:) Wraca do siebie za kilka dni.
agusska trzymam kciuki za pomyslne wiesci o maluszku, co za lekarz bez wyczucia:zawstydzona/y:
justynka fajnie ze znalezliscie mieszkanko,oby przeprowadzka byla szybka :tak:
gaja fajnie ze wyrwałaś sie nad morze, szkoda tylko cie bidulko, ze cierpialas po spacerkach, a maluch niech rosnie, jeszcze troszke przed nim do godziny zero;-)
paulka24 i beti a sio smutki! my tu was najlepiej zrozumiemy, bo tez hormonki szaleją i nieraz wyc sie chce, ale dziewczyny nie damy sie:cool2:
tosiu chyba za bardzo"miedzy wierszami" mówiłas do malza, trzeba było od razu mu walnąć, że w ogóle nie dasz rady prasowac:-(
anja78 a twoj to pomysłowy jest z ta pralką, najlepsze jest to ze facecie wtedy tacy dumni chodzą:-D a i nie martw sie pojsciem malej do przedszkola, na pewno sie szybko przyzwyczai, dzieci na szczescie nie maja tylu obaw co rodzice- wiem to po swojej corci:-)
akderk rozbawiłaś mnie opowiescia o malzu "mięsodespocie", ale sie facet martwi:-)

Wszystkim brzuszkom zyczę miłego dnia:-):-):-)
mój dzien bedzie dzis odpoczynkowy, tylko na 16. ide do dentysty, wiec poprosze o kciukaski.

Witam w strugach lejacego deszczu :)
agusska - nie wierz do konca maszynie a jeszcze mniej lekarzowi ktory ja obsluguje - wg mnie to pomylka w pomiarach ,trzeba myslec pozytywnie !!! Zobaczysz bedzie dobrze!!!
anja - pomysly Twego meza sa poprostu the best !!! :) usmialam sie az boki bola :)
tosia - ci faceci .... ja na swojego z prasowaniem to nie mam co liczyc.....
akderk - ja tez chce chlopa z takim pakietem !!!!
pysia uwazaj na siebie !!!
justyna - trzymam kciuki za mieszkanko i zeby z okiem jak najszybciej bylo OK
beti - tulam , nie smutaj juz , zobaczysz bedzie lepiej !!!

Milego dzionka !!!

reklama
Do góry