reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

hej hej
zadałam wczoraj pytanko apropos apteki,żadna z was nie robiła zakupów online ?
Wczoraj w sr było o karmieniu piersią, okazuje się ,że nie jest to taka prosta sprawa....Była też dietetyczka, mówiła o diecie mam karmiących i okazuje się ,że większość produktów jest dozwolaona, prócz wzdymających, ostrych ,smażonych.
życzę wam miłego dnia ja dziś śmignę do ikei.

reklama
Cześć!

Jeden babsztyl zaczął się drzeć na cały sklep, że co to ma znaczyć, ciąża nie choroba i do niczego nie uprawnia:szok: Innym razem też był komentarz, że "czego ja się tak wpycham", jak przeszłam bezpośrednio do kasjerki.
Szok dosłownie... a tu w Niemcach też znieczulica zupełna.

Wiadomo terminy mamy wstępnie na wrzesień, ale trójpaki rozpakują się szybciej i dwupaki te co mają na początek września (1-10) mogą sie rozpakować już w przedziale 15-31 sierpnia a te co mają na koniec września (20-30) mogą dokulać się do 15 października.
Wyparzyłam butelki już na zaś i szczotkę do włosków wrzątkiem sparzyłam i się teraz suszy na parapecie.
To prawda. Mi Ginka powiedziała, że od 15-stego mam być zwarta i gotowa.
pysia_23 Ty już butelki dla Bejbika wyparzałaś?

Kochane, a czy Wasze maleństwa też tak często mają czkawkę? Mój musi mieć co najmniej jedną w ciągu dnia zaliczoną ;P
U mnie bywa różnie. Czasami ma kilka razy na dzień, czasami kilka dni wcale.

Byłam dzi ś na usg i jestem załamana:-( Lekarz pomierzył małego i stwierdził, że według wymiarów ciąża jest na 31 tydzień a termin porodu na 4.10. :-(
Powiedział, że podejrzewa hipotrofię płodu:-( Chce mi się wyć:-(
Jutro muszę skontaktować się z moim lekarzem prowadzącym by uzyskac skierowanie do szpitala, gdzie mogą to zdiagnozować.
Boże mam nadzieję, że to tylko błąd pomiarów i że jednak jest wszystko ok.
Miałąm nie czytać w internecie ale nie mogłam się opanować i teraz nic tylko siedzę i myślę..........
Nie martw się na zapas! Czasami lekarze coś tak chlapią bez pomyślunku. Nie możesz skoczyć gdzieś na inne USG?

Dodatkowo dzisiaj z mężem w końcu znaleźliśmy mieszkanko :-) nic wielkiego bo 1 pokój z kuchnią i łazienką ale za to nie drogo. Dzisiaj wstępnie rozmawialiśmy z właścicielem ale mieszkanie będziemy oglądać dopiero w środę a jak wsio będzie ok to możemy się wprowadzać w piątek :-) cieszę się jak małe dziecko :-)
Gratulacje!

czesc
u mnie pada, raz mocniej raz lzej ale pada, a musze isc na poczte i na male zakupy
Też bym chętnie poszła na zakupy ale mam OGROMNY brzuch - to po pierwsze, a po drugie do jakiego sklepu nie wejdę słyszę zawsze to samo:
"Pani to chyba zaraz urodzi a w tym nie jesteśmy szkoleni! Jeszcze miesiąc? To bliźniaki?" Więc nie chodzę już do sklepów bo nie mam ochoty się denerwować głupotą ludzi.

Wczoraj byliśmy w innym szpitalu na wieczorze informacyjnym. Ten szpital ma stację opieki intensywnej nad noworodkami i dlatego jest w nim prawie 1400 porodów na rok a tak gdzie planujemy iść tylko 600.
Jednak oprócz tej stacji to nie specjalnego.
Pokoje trzyosobowe z kibelkiem a prysznic o nazwie "mokra komórka" :shocked2: (dosłownie przetłumaczone) na korytarzu...
Dziecko ma wprawdzie na miejscu badanie U1 (babki z Niemiec wiedzą o co chodzi) i U2, a także badanie przemiany materii, słuchu ale nie ma usg stawów biodrowych. Z tym trzeba iść podczas U3 do lekarza dziecięcego. Natomiast w tym pierwszym szpitalu robią te biodra w standardzie.

Boszzzzzzzzzzzzzzz... teściowa mi się zapowiedziała z wizytą na jutro :wściekła/y: i wcale mi to nie pasuje. Małż próbował ją wczoraj przekonać żeby wpadła w niedzielę bo on wtedy też jest w domu ale ona zaczęła coś smędzić, że nie była u nas tak długo itp. itd.
Kurcze co za baba.... najpierw nie zjawia się prawie rok a teraz ma zamiar przyjechać jak Małż ledwo co wróci z pracy zmęczony i trzeba będzie z nia gadac o jakiś pier****ch a tak może po południu coś by w domu można było zrobić.
c055.gif

Ale się cieszę z Kasioną!!!

Witam dziewczyny.
Agusska wiem sama po sobie, ze to trudne nie czytać w internecie. Ja mam od samego początku róznice między główką, brzuszkiem, nóżkami. I co z tego miałam robione badania penat. ostatni raz teraz 26.07 razem z przepływami i okazuje sie wbrew pozorom, że wszystko ok. Coprawda teraz wyszła mi za mała ilość wód płodowych no i oczywiście znów poczytałam i panika do tego łożysko centralnie przodujące. Ale wizyta a kontrole znów jutro aby maleństwo monitorowac czy dalej się rozwija. Najważniejsze, że rośnie cały czas. Dlatego ważne jest monitorowanie no i najlepiej szpital. U mnie okaże się jutro czy jeszcze troszkę w domciu czy już do szpitala.

Gratuluję udanych wizyt dużych dzieciaczków.
Życzę pomyslnych wiadomości na kolejnych wizytach.

No i powodzenia w wychowywaniu mężów. No a to już trudniejsza sprawa.

Dzień dobry:-)
Zasypiam coraz gorzej, ale rano...wstać nie umiem, taka spiąca jestem. Chyba musze narzucić sobie zmianę trybu dnia, i wcześniej się kłaść, tak żeby zasnąć przed północą.Bo odsypianie poranne niebawem się skończy ;-)

Dzisiaj mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, w szpitalu w którym planuję rodzić, myślę że warto zobaczyć, jak to teraz wygląda. Bo 19 lat temu było...tak jak wszędzie, beznadzieja ;-)

Dziewczyny , a kysz złe nastroje, troszkę na siłę , ale się da myśleć in plus, a nie czarne scenariusze pisać i się samej katować tymi myslami, dzidzia czuje się tak samo źle , jak mama, więc...dyscyplinka myślowa i uśmiech wróci. Można posmutać jeden wieczór, pochlipać ale dłużej- zabronione! :-) To nie inny maja wpływ na to jak się czujemy, ale jakie my mamy nastawienie do tego co się dzieje, do rzeczywistości wokół, także do dzieła.

Justynka- biedne oczko, dobrze że już wiadomo, co to i leczysz to, dużo zdrówka!
Pyska- powodzenia na wizycie i oby brzuszek przestał wariować.

Monia-gryc- nie kupowałam jeszcze online w aptece, czekam na kartę rabatowa i wybiore sie osobiscie na zakupy( wczesniej trzeba zarejestrowac karte w necie)
Dagno, domyślam się, jak się denerwujesz z tą wciąż nierozpoczętą szafą, ja także teraz nie mam cierpliwosci i szybko się irytuję, gdy cos sie wydłuza w zwiazku z remontem, ot...boje się , że nie zdążymy. Ale najpewniej będzie wsio OK :-)
Tosia, Anja- macie niesamowitych mężów, pewnie i w moim facecie drzemia takie pokłady dobrych pomysłów ;-)
Agusska- tak jak napisały dziewczyny, w tych tyg ciąży pomiary płodu nie sa już całkiem miarodajne, dlatego np ostatnie badanie prenatalne robi się do 31 tyg c. - potem jest bezcelowe- pomiary nie są dokładne, dzidzia jest za duza by zmiescic sie w głowicy, taki np brzuszek czy główka to juz jest mierzona orientacyjnie, ale duzego wpływu na adekwatne wyniki- wagi i długosci to juz nie ma, To co mówili nam wczesniej powinno byc mniej wiecej wyznacznikiem gabarytów dzidziusia. Pozniej to już tylko duże +/- .
Jestem zaskoczona, ze lekarz wysuwa tak dalekie wnioski, na podstawie jednej wlasnej maszyny USG i to w takim tyg ciąży. Nieprofesjonalne podejscie według mnie, wobec pacjentki. Sprawdz to w innym miejscu. Poza tym , jak napisała Małgoś- Ona ważyła lekko ponad 2 kg, a była donoszonym noworodkiem. Czasami rodzą się mniejsze dzieci- moja malutka jest z tych mniejszych, i co ? I nic, taka jej uroda i to jest OK.Takze , głowa do góry! :-)

Pięknego dnia dziewczyny, umiechajmy sie ! :-)

Ostatnia edycja:
Hejka

Ja dopiero wstałam. Ale nad ranem miałam pobudke, bo siostrzeniec przyszedł od babci spac do mnie. Biedactwo płakał za mama, i musiałam jakos go uspokoic. Ale na szczescie mi sei udało, i dopiero wstalismy.

Justyna, ciesze sie ze z okiem lepiej. Gratulacje znalezienia mieszkanka.

Pysia powodzenia na wizycie

Hausfrau, nie przejmuj sie gadaniem ludzi, a jak ktos zapyta czy blizniaki, to odpowiadaj, ze piecioraczki i juz. i zmykaj na zakupy. A nalotu tesciowej współczuje.

U mnie deszczyku na razie niet, chociaz po 5 było troszke zachmurzone.

Miłego dnia i udanych wizyt

Czesc kochane mamusie:* niedawno wstalam..ale noc kolejna do kitu..nie dosc ze ciagle siku chodzilam to pies spac nie mogl i krecil sie po lozku;/ a nad ranem upierdliwa mucha. grrr;/

u mnie pada ale cieplo jest..moje kochanie napisalo ze czeka w holandii az rozladuja jego tira i jakos mi sie zatesknilo;/

Justyna ciesze sie ze juz wiesz co z okiem i zaradzili na to..a co do mieszkania trzymam kciuki zeby bylo super:)

Pysia udanej wizyty zycze:*

Beti nie smutaj sie tyle..kochana zycie to jedna wielka niewiadoma..dzisiaj jest zle a jutro moze byc lepiej..zycze Ci zeby szybko bylo to lepsze jutro:*

Dagna jak ja Ciebie rozumiem..nasz pokoj jest skonczony ale moj E musi jeszcze wygladzic drzwi i polakierowac a zabiera sie do tego juz z miesiac..co najlepsze jedne drzwi sa zrobione a drugie strasza..ja sie nie odzywam..czekam az sie zmobilizuje..i na koniec dopiero powiem co mysle.

wypilam sok z burakow na podniesienie hemoglobiny bo anemia mnie straszy..coraz blizej jest;/ i tak mysle ze zrobie dzisiaj na obiad leczo bo widzialam cukinie w ogrodku:)

milego dnia zycze:*

Super, wstałam, zjadłam sniadanie, napiłam się kawusi, poczytałam BB i znowu jestem śpiąca i chyba idę się położyć... Nie sądziłam, że moja kondycja w ciąży będzie tak słaba...
Pozdroski!

cześć dziewczyny!

Wstałam przed 7, żeby szybko zaliczyć zakupy i ogarnąć trochę siebie i dom, bo mieli przyjść fachmeni zrobić nam tą zabudowę w sypialni (wstępnie mieli zacząć wczoraj popołudniu, ale przesunęli na dzisiaj na 9 rano) i co... oczywiście znowu nici. Po 9 zadzwonili do męża, że szef miał wypadek przy załadunku (kontuzja kręgosłupa) i pojechał do szpitala i cholera nie wiadomo kiedy to zrobią. Współczuję facetowi, już mu się to kiedyś przytrafiło, ale cholera my się z tym remontem nie wyrobimy! W dodatku w domu bajzel, wszystkie rzeczy z sypialni - ciuchy, płyty, książki poprzenoszone i poupychane po całym mieszkaniu i nawet jakbym chciała poprać rzeczy małej, to są tak poupychane, że ich nie odnajdę. EH!

!
Trzymam kciuki , zebys sie wyrobila z tymi remontami, bo jak narazie to widze , ze masz stresa.

hej hej
zadałam wczoraj pytanko apropos apteki,żadna z was nie robiła zakupów online ?
Wczoraj w sr było o karmieniu piersią, okazuje się ,że nie jest to taka prosta sprawa....Była też dietetyczka, mówiła o diecie mam karmiących i okazuje się ,że większość produktów jest dozwolaona, prócz wzdymających, ostrych ,smażonych.
życzę wam miłego dnia ja dziś śmignę do ikei.
Przykro mi nigdy nie kupowalam w tej aptece
Cześć!

Wczoraj byliśmy w innym szpitalu na wieczorze informacyjnym. Ten szpital ma stację opieki intensywnej nad noworodkami i dlatego jest w nim prawie 1400 porodów na rok a tak gdzie planujemy iść tylko 600.
Jednak oprócz tej stacji to nie specjalnego.
Pokoje trzyosobowe z kibelkiem a prysznic o nazwie "mokra komórka" :shocked2: (dosłownie przetłumaczone) na korytarzu...
Dziecko ma wprawdzie na miejscu badanie U1 (babki z Niemiec wiedzą o co chodzi) i U2, a także badanie przemiany materii, słuchu ale nie ma usg stawów biodrowych. Z tym trzeba iść podczas U3 do lekarza dziecięcego. Natomiast w tym pierwszym szpitalu robią te biodra w standardzie.

!
Co szpital to inne uslugi w moim jest stacja intesywnej dla noworodkow, robia U1 ale nie robia juz U2 i usg bioderek ( takie moj synek mial dopiero jak mial 3 m-ce). No i robia jeszcze te wszystkie badania przemiany materii , fenyloketonurie itp. Pokoje sa dwu osobowe z prysznicem ale przy cesarce bede miala pojedynczy ( chyba?:-))
A ja mam pytanko do mam z Niemiec do tej pory bralam krankengeld od 30 zaczal mi sie Muterschutz ale 30 dowiedzialam sie , ze bede miala wczesniej 2 tyg cesarke ( wiec moj Muterschutz zaczal sie 2 tyg wczesniej) Nie wiem teraz czy bede musiala oddawac ten Krankengeld?
Dzień dobry:-)
Dzisiaj mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, w szpitalu w którym planuję rodzić, myślę że warto zobaczyć, jak to teraz wygląda. Bo 19 lat temu było...tak jak wszędzie, beznadzieja ;-)
Zycze dobrej zabawy w szkole rodzenia:-)

U mnie taka burze i ulewa i swiata nie widac :-)

Dagna oddaje Ci troche deszczu - jak tak bardzo chcesz i trzymam kciuki, zeby remonty Ci sie juz skonczyly. U mnie malarza w dalszym ciagu ani widu ani slychu, koles do drzwi tez chyba zaniemogl... oni chyba zaczna cos u nas dzialac, jak sie w szpitalu znajde albo z niego wyjde - ale wtedy, to ja nie wiem jak to bedzie :-)

Monia - ja nie mam tej karty rabatowej, wiec nie wiem jak to dziala.

reklama
Dziewczyny jak ja tęsknie za małżeńskim obowiązkiem;-)Nadal mam zakaz a w nocy śnią mi się takie rzeczy że budze się z bolącym brzuszkiem, jeszcze dwa tygodnie i nie będzie zmiłuj:-)
.

...a ja dziś w nocy nie mogąc spać i korzystając z tego ,że czuję się okropnie i zgaga mnie zżera, podeszłam starego z nienacka i wykorzystałam niecnie....:-p:sorry::rofl2::-D:laugh2:..mam nadzieję, że nam nie zaszkodziło bo dzisiaj jak nie będe mogła spać to mam zamiar powtórzyć ten okrutny plan!!:tak::rofl2:

Do góry