Dzień dobry:-)
Zasypiam coraz gorzej, ale rano...wstać nie umiem, taka spiąca jestem. Chyba musze narzucić sobie zmianę trybu dnia, i wcześniej się kłaść, tak żeby zasnąć przed północą.Bo odsypianie poranne niebawem się skończy ;-)
Dzisiaj mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, w szpitalu w którym planuję rodzić, myślę że warto zobaczyć, jak to teraz wygląda. Bo 19 lat temu było...tak jak wszędzie, beznadzieja ;-)
Dziewczyny , a kysz złe nastroje, troszkę na siłę , ale się da myśleć in plus, a nie czarne scenariusze pisać i się samej katować tymi myslami, dzidzia czuje się tak samo źle , jak mama, więc...dyscyplinka myślowa i uśmiech wróci. Można posmutać jeden wieczór, pochlipać ale dłużej- zabronione! :-) To nie inny maja wpływ na to jak się czujemy, ale jakie my mamy nastawienie do tego co się dzieje, do rzeczywistości wokół, także do dzieła.
Justynka- biedne oczko, dobrze że już wiadomo, co to i leczysz to, dużo zdrówka!
Pyska- powodzenia na wizycie i oby brzuszek przestał wariować.
Monia-gryc- nie kupowałam jeszcze online w aptece, czekam na kartę rabatowa i wybiore sie osobiscie na zakupy( wczesniej trzeba zarejestrowac karte w necie)
Dagno, domyślam się, jak się denerwujesz z tą wciąż nierozpoczętą szafą, ja także teraz nie mam cierpliwosci i szybko się irytuję, gdy cos sie wydłuza w zwiazku z remontem, ot...boje się , że nie zdążymy. Ale najpewniej będzie wsio OK :-)
Tosia, Anja- macie niesamowitych mężów, pewnie i w moim facecie drzemia takie pokłady dobrych pomysłów ;-)
Agusska- tak jak napisały dziewczyny, w tych tyg ciąży pomiary płodu nie sa już całkiem miarodajne, dlatego np ostatnie badanie prenatalne robi się do 31 tyg c. - potem jest bezcelowe- pomiary nie są dokładne, dzidzia jest za duza by zmiescic sie w głowicy, taki np brzuszek czy główka to juz jest mierzona orientacyjnie, ale duzego wpływu na adekwatne wyniki- wagi i długosci to juz nie ma, To co mówili nam wczesniej powinno byc mniej wiecej wyznacznikiem gabarytów dzidziusia. Pozniej to już tylko duże +/- .
Jestem zaskoczona, ze lekarz wysuwa tak dalekie wnioski, na podstawie jednej wlasnej maszyny USG i to w takim tyg ciąży. Nieprofesjonalne podejscie według mnie, wobec pacjentki. Sprawdz to w innym miejscu. Poza tym , jak napisała Małgoś- Ona ważyła lekko ponad 2 kg, a była donoszonym noworodkiem. Czasami rodzą się mniejsze dzieci- moja malutka jest z tych mniejszych, i co ? I nic, taka jej uroda i to jest OK.Takze , głowa do góry! :-)
Pięknego dnia dziewczyny, umiechajmy sie ! :-)