reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie wrześnióweczki! Chyba jeszcze nie pisałam na tym wątku chociaż ostatnio częściej tutaj zaglądałam. Też rodzę we wrześniu więc pomyślałam że się do Was dołączę.
Wczoraj przeczytałam o Pati26 i smutno mi się tak strasznie zrobiło jak sie dowiedziałam że też miała termin na wrzesień czyli tak jak my. Mogę sobie wyobrazić co czuje jej rodzina.

Może troszeczkę o mnie - więc tak jak mówiłam rodzę we wrześniu. Początkowo miała być córeczka i wg USG i wg tego co wszyscy próbowali mi wmówić (wiecie kształt brzucha, ochota na pewne produkty itp) i już nawet sama jak na siebie patrzyłam (a wyglądałam strasznie) zaczęłam się przekonywać że będzie dziewczynka. Dla pewności kupowałam uniwersalne ciuszki w uniwersalnych kolorach. Jak się okazało pod koniec piątego miesiąca - będzie syn - nawet ja zobaczyłam "dzwoneczek" :) Jest to moja pierwsza ciąża więc obojętna jest mi płeć dziecka byle byłoby zdrowe.

Tak jak czytam ten wątek to tak jakbym czytała osobie czasami. Od 3 miesiaca jestem na chorobowym - początkowo z powodu przodującego łożyska a później jak się okazało z krótką i otwierającą się szyjką. Na szczęście więcej problemów nie stwierdzono więc spokojnie słucham się lekarza i dużo odpoczywam co wychodzi mi już powoli bokiem :)

Dobra kończę bo się troszeczkę rozpisałam. Pozdrawiam!

reklama
skrzacik ale nie wiem czy wiesz ze z tą płatnościa przy odbiorze to tez niezłe jaja są , ponieważ jeśli chcesz sprawdzić zawartość paczki przy listonoszu to... musisz zapłacić jeszcze więcej niż za zwykła pobraniowa przesyłkę inaczej gościu może Ci nawrzucać ziemniaków a ty zanim otworzysz i sprawidzisz co tam jest to wczesniej będziesz musiała zapłacić listonoszowi...

Tosia tak od razu to napewno nie dam zanć bo ja jeźdze do innego miasta do lekarza i myslę ze w domku będe pod wieczór....
dobrze ze dziś mam wizyte bo tak mocno boli mnie całe kroczę .... po za tym mam 100 pytań do swojej lekarki, aż się boje ze o połowie zapomne... chyba zapisze je sobe na kartce :)

Witam dziewczyny...ja krótko bo nie mam siły pisac, troszku zmeczona jestem, male zakuoy w drugim miescie....teraz niewiele mi trzeba zeby prawie pasc na ryjek..
Powodzenia na wizytach drogie mamusie....ja tez mam male przeboje z autem....widac taki czasokres...hiiiii
Ja sie zaraz szykuje do szkoły rodzenia...

pysia dobrze ze kaska wróciła, bo później ciężko by było odzyskac, a tak chociaz ulga na sercu ze nie przepadła.

asiek tak to juz u nas jest ze czeka się 2 godziny na 2 minuty wizyty i jeszcze do tego lekarz do dupy, ma wszystko gdzies i leci hurtowo...

tosia ale długaśna dziewczynka tej Twojej koleżanki, będzie mała modeleczka

a ja dziś się nudzę jak nic.

Rano miałam akcje golenie, zajeło mi to pół godziny, potem posiedziałam w wannie, zrobiłam sobie henne, chciałam zrobic też na rzesy ale wpakowałam sobie ją do oka i pół godziny łzy mi leciały więc kolejną próbę odpuściłam, w poniedziałek szefowa mi zrobi.
posprzątałam sobie i czeklam na mojego S. jak wróci z pracy to pójdzie kupic taka folie bo chce fotele wynieśc na strych i trzeba czymś to przykryc, bo to fotele teściowej i bedzie jęczała, a mi przyszło łóżeczko i wkońcu mam pretekst żeby się ich pozbyc:-D jeszcze tylko wyrzuce jej łóżko które stoi u nas i kupie nowe i bedzie wsio po mojemu ;-) mam nadzieję że nie zamarudzi się na śmierc, juz jej mówiłam ze na tym nie da się spac po jest miekkie i kręgosłup mnie boli, pamiętam jak zmieniałam karnisz na nowy to się obraziła prawie ( tamten miał ponad 20 lat), a jak przywieźliśmy swoją komode i ławe to powiedziała że jest brzydka- że jak mozna meble w takich kolorach kupywac:baffled:
ah... uciekam bo marudze już

witam nowa mamusie

Gusia kochana to Ty masz anielska cierpliwość... co za baba hmmm ja ze swoim charakterkiem chyba nie dałabym rady z nią mieszkać.....

Właśnie zczłapałam do domu z zakupów i odebrałam wyniki, hymm w zasadzie widzę że nie odbiegają od mojej normy , więc chyba jest ok ale i tak jak zawsze przed wizytą będzie stressss. Do mojego lekarza prowadzącego utraciłam znacznie zaufanie i wiem że już po tej ciąży go nie odwiedzę.
a teraz czas na obiadek - dziś mnie naszło na mozzarelę z pomidorkami mniam :-)

Asiek masz 100% racji. No jak narazie mi sie to sprawdza. Najbardziej mnie wkurzyło w tamtej sytuacji że allegro nic nie zrobiło z tym łbem.

Akderk nawet teraz jak coś ci w lekarzu nie pasuje to warto go zmienić. Nie ma co sie stresować.

Napiłam sie kefirku i widze że mojej Anielce pasuje bo podskakuje że hej.

a mnie Skrzacik najbardziej wkurza w allegro wystawianie komentarzy.... bardzo czesto sprzedawca nie jest uczciwy ty mu dajesz negatywa a on ci po złosci wystawia odwetowego, miom iz Ty jako kupujacy wywiazałeś sie ze swojej "roli"..
dobra teraz juz naprawde uciekam :)))
papa mamusie

Kupując drogą rzecz mozna zrobic tak
bierzecie opcję za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości( opcja ta to 5zl dodatkowo )
i wtedy otwieracie zanim zapłacicie i kurier wam zniknie z oczu
tylko , że musicie zaznaczyć aby wysyłający wziął tę dodatkową opcje bo wtedy przy nadaniu musi wypelnic taka dodatkową karteczkę na ktorej wpisuje co jest w srodku a odbierający potwierdza zawartośc

reklama
Mi allegro napisało tak :
Informujemy, że z powodu podejrzenia poważnego naruszenia zasad serwisu Allegro byliśmy zmuszeni zawiesić konto Sprzedającego xxxxxxxx, u którego w ostatnim czasie dokonał(a) Pan(i) zakupu.

Zalecamy wstrzymanie się z wpłatą pieniędzy do czasu wyjaśnienia wszystkich wątpliwości i odwieszenia konta Sprzedającego.
W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o skorzystanie z formularza kontaktowego: http://www.allegro.pl/kontakt

Ja to mam pecha do Allegro gdy dla mamy coś zamawiam, bo zamawiałam ziarenka roślin kurierem i przyszło 5 z 15 ja oczywiście ich zrypałam itd potem dosłali 4,że niby paczka była okradziona itd że przepraszają a znów z 4 doszły i znów bajeczka o okradzionej paczce.Tak więc suma sumarum na raty, ale i tak 13 z 15 zamówionych ziaren dosłali.
Jak zamawiam dla siebie to nigdy nie ma problemów z towarem,że nie dojdzie czy cuś.
Kurcze padam już.
Poprasowałam trochę i ledwo żyję.
Jutro miałam jechać z T. na urki jego chrześniaczki, ale nie dam rady tam wysiedzieć i dojechać.
Zostaje w domciu a to akurat moje urodzinki, ale jakoś przeżyję.
Może się poturlamy na chwile na plażę koło 20 jak T. zdąży wrócić bo jest koncert Moniki Brodki to tak uczcimy moje urodzinki.
Zakupiłam dziś serniczek sobie to zjem jutro z mamą i jej menem do kawci, bo jutro nie będzie mi się chciało kulac do cukierni.
Zmykam se poleżeć.

Do góry