reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Kalcha, zycze zdrowia dla Taty, czasami gorzej wygladajcy oddzial wizualnie ma lepsze zaplecze personalno-medyczne, ale pewnie Ty znasz opinie o Waszych szpitalach, u nas podobnie-kilk do wyboru, ale miejski najgorszy niestety.

Akderk, mój tez ma czas :-) Własnie wróćił z pracy zjadł zupkę i ...kimono. A ja przebieram nogami, bo mielismy jechac na mieszkanie dalej malowac, mnie sie wydaje ze nie zdążymy :-( To nasze wicie gniazdka juz mi pada na głowę, hormony i instynkty świdrują w organizmie i co poradzić ;-)
Monia-gryc - tez chetnie bym polatala za ciuszkami, ale mysle ze bym przegiela, ciuszkow juz cala kopa, az watpie ze dzidzia zdazy to wynosic wszystko, ja raczej za akcesoriami jeszcze musze polatac.Ten laktator pamietam ze byl mi niezbedny, a wtedy w sklepach nie bylo, tylko z wypozyczalni, i tez nie bylo...bo wypozyczone. Wiec meczylam te napompowane piersi recznie i trwalo to godzinami przez lejek do kubeczka, ech... Teraz zakupie na pewno, bo bol napecznialych z mleka piersi jest okrutny i grozi zapaleniem gruczołów, a ja mialam istna mleczarnie, po nogach mi ciekło.Moze teraz bedzie inaczej ? Nie wie.
Co ze Skrzatem...zadnych wiesci od piatku chyba, a od niej przekazywanych od Gizelki. Oj, martwie sie o Was dziewczyny!
Alcia-super ze juz doleciałaś :-) Fajnie, ze nam napisałaś, baw sie tam dobrze, ale wypoczywaj!!!

Pysiu, uwielbiam placki z cukinii, tyle ze nie pamietam kompletnie jak je zrobic, zeby sie nie rozpadaly. Wrzuc Kochana przepis na kulinarny :-) Te placki sa...pycha!

Ostatnia edycja:
reklama
Pysiu, świeta slowa z tymi odczuciami co do trymestrów. Ja mam teraz ciezki okres, a myslałam ze to tak u mnie narazie jest ze jeden dzien dobrze sie czuje a drugi lepiej i tak w kratke, a tu kurde juz sie zaczynaja ciągłe dni dyskonfortu...wrrrr

Witam :)
Moje samopoczucie nijakie, zauważyłam, że w nocy mało śpię, wieczorem nie moge usnąć a popołudniami ledwo oczy trzymam. I stwierdziłam że może to od drzemek nie mogę usnąć - a gdzie tam - wczoraj nie dałam się senności popołudniowej a i tak od 22-24 myślałam że mnie szlag trafi z zasypianiem.

ja bez drzemek nie dalabym rady:-p

wstalysmy z myszka,nasmazylam plackow z cukini:-), teraz zeilona herbatka i pojade gdzies ze szkrabem-ale mi sie nie chce, szczerze mowiac:nerd:
mojego L dzisiaj nie ma i caly dzien sama:baffled:kregoslup boli i najchetniej przespalaby caly dzien:-p

Mnie ostatnio najczęściej poza siuskaniem w nocy dokuczają plecy , nie ma zmiłuj się, jak posiedzę z pół godziny przy kompie to max co mogę wytrzymać potem muszę się kłaść na boczku i właśnie idę zalegnąć na chwilę bo już plecy mi "skrzypią "

Gaja ja tez mam ostatnio ze spaniem problemy,w dzien jak sie poloze to nie zasne a w nocy nie dosc ze sie x-razy budze i chodze do toalety to im jasniej na podworku tym trudniej mi znowu zasnac ....

ja wczoraj ubijałam komary o 24 w nocy i tak sie rozbudziłam ze dopiero po 2.00 moze zasnełam...masakra, potem jeszcze sie budziłam na siku kilka razy i tak mam codziennie prawie. A teraz doszły bóle kregosłupa. Własnie wstałam z lezenia bo tak mnie narywały plecy ze szok.

Już wrzuciłam przepis na kulinarny.
Ja przy kompie max 10 minut usiedzę potem się kładę plecy troszku mniej bolą, ale mimo leżenia bolą jak się podniosę, aby usiąść zaraz skurczu dostaję pochodzę trochę brzuchol się napina usiąde do kompa na 10 minut i znów plecy mnie bolą niemiłosiernie i tak w koło oszaleć można nie moge sobie wygodnej pozycji znaleźć i z dnia na dzień jest coraz gorzej co chwila zmiana pozycji jak bym miała zaraz jajco znieść.

Ja już po obiadku.
Poczułam się troszkę lepiej już nie jest mi słabo więc natarłam cukinii na placki i potem górę ich usmażyłam i z sosikiem tzatzyki wszamałam.
.
Wlasnie mialam cie prosic o podanie przepisu, na kulinarny ale mnie ubiegly dziewczyny. Uwielbiam cukinie.

hej!
kompletnie nic nie przeczytalam, poniewaz dopadlam internet na chwilke...ale dolecialam w calosci, Fliip ma sie dobrze i chyba to lubi, bo bryka sobie caly czas:)ale jest goraco, teraz wiem co czulyscie w Polsce:)choc jak dotychczas jest mi bardzo przyjemnie:)
buziaki dziewczynki:)dbajcie o siebie:)
Superowo , ze jestes na miejscu cala i zdrowa. Ja mam paniczny lek przed lataniem.
Witam :)
Moje samopoczucie nijakie, zauważyłam, że w nocy mało śpię, wieczorem nie moge usnąć a popołudniami ledwo oczy trzymam. I stwierdziłam że może to od drzemek nie mogę usnąć - a gdzie tam - wczoraj nie dałam się senności popołudniowej a i tak od 22-24 myślałam że mnie szlag trafi z zasypianiem.
Nie ty jedyna zasypiam ok 24 budze sie o 2 na pierwsze siusianie i to koniec spania do 3-4 godz. Potem jeszcze przysne do 7. Maskra poprostu. Ja juz chce miec wszysstko za soba. Mam juz dosyc bycia ciezarowka.

reklama
Jestem już po ostatniej przed porodem wizycie u diabetologa. Lekarka ma urlop i powiedziała, że z moim cukrem wszystko OK, jakby coś było nie tak to mam zgłosić się i jakiś inny lekarz mnei przyjmnie. Dostałam też skierowanie na krzywą cukrową, którą trzeba zrobić 6 tyg. po porodzie.
Jutro dla odmiany wizyta u ginekologa, na szczęście moja skóra po oparzeniu wygląda`znacznie lepiej, bałam się co mi może jutro powiedzieć jak to zobaczy.
Uciekam, bo znowu czeka mnie segregacja ubrań.
Miłego wieczoru.

Do góry