reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

cześć dziewuszki :-Dja jakaś niemrawa :-(pogoda jakaś do d...:tak:
wielka masakra mam skurcze i w ogóle taka jakaś....
jeszcze na dodatek wczoraj płaciłam za wózek na allegro i cholera jasna zapłaciłam 2x a koleś jest na urlopie ,:crazy:oczywiście napisałam mu ze proszę o zwrot jednej wpłaty ale ciekawe czy zwróci:confused::confused:jak nie to ogłaszam spór na allegro no zobaczymy....

ja czuje się coraz gorzej pogoda mnie dobija i w ogóle....
ech...zanudzam was...

reklama
paulka ja tez mam słabe wyniki, a nie brałaś jakiś witamin? ja mam anemię i biorę od początku witaminki i teraz żelazo z czymś tam, a co do krupnika to beee nawet nie umiem ugotowac, ale wątróbkę lubie:-D tylko że taką od świnki, smażoną z cebulką, i zjem tylko jak zrobi moja mama , albo ja.
ja obecie biore falvitmama, magnez, żelazo i omega 3

Tosia, Onionek -to kciuki zacisniete za dzisiejsze wizyty!Anitas i za Twoja wizyte u diabetologa!
Dziewczyny, jak nie tyjecie, to moze Ok, jak dzidzia sie rusza, wody nie odchodzą, to po co tyc? Ja juz nie tyje tylko 1 kg nadrobilam z ostatnich straconych 3 podczas poczatkowej diety cukrzycowej. Ale w czwartek mialam badanie usg prenatalne z III trymestrze i wyszło ze wsio jest OK, i poziom wód płodowych, i dojrzałosc łożyska, po prostu waga stoi i jest Ok.
Moze taki metabolizm, moze wiecej ruchu mialyscie, wypocilyscie przez upaly itd. Zmartwienie to jakbyscie niewiele w ogole przytyly od poczatku, albo nagle mocno zczely tyc, a tak to słuchac lekarza i nie zamartwiac sie, jak nie ma czym, naprawdę.
Nasze samopoczucie, nstrój, nastawienie jest nie mniej istotne niż stan zdrowia fizykalny. Także usmiech i optymizm, a dzidzia bedzie zadowolona i zdrowo bedzie rosła! :-)

Mysia, to sie zdarza, trzeba uwazac, bo...moze nie zwrocic, ale mu opinie na All zepsujesz. Takze ysle -zwrócą Ci. Masz tel do nich, ja bym dzwonila , a jak wroca dopilnuj tego zwrotu. Bedzie Ok, chyba nie chca oszukac ciężarnej kobietki! :-)

Akderk współczuje remontu i syfu w domu, może trzeba mężczyzne pogonic bardziej, albo się zbuntowac i niegotowc czy coś w tym stylu:-D

kalcha życze szybkiego powrotu do zdrowia taty, a co do szpitala to przejdź sie do tego drugiego i intuicja wskaze który lepszy, u nas tylko 1 jest, więc ja nie mam problemu

mysia musi oddac ci kaskę, sprzedaż na allegro to tak jak sprzedaz w innym sklepie, można zwrócic towar i też kasę muszą oddac, a tymbardziej jak piszesz ze niechcący zrobiłaś 2 razy przelew to masz to udowodnione na koncie int. ze poszedł 2 razy, szkoda tylko ze facet na urlopie:crazy:

a ja właśnie wstawiłam pranie ciuszków dzidzi, myślałam ze zmieszcze to za jednym razem a za drugim popiorę pościel itp. ale to nierealne, i tak upchałam pralkę na maxa, i nie weszła jakas połowa :no:zła jestem bo ja taki raptus i wszystko bym chciała na już. Ale jak moj S. wróci z pracy będzie rozwieszał za oknem na sznureczkach bo ja do ostatnich nie sięgam i juz się doczekac nie mogę prasowania:-D

paulka hehhe to sporo tego .a wyniki cały czas miałaś słabe czy dopiero teraz ?

hejo

Ja odstawilam luteine wczoraj.. i chyba troche brzuch zaczal mi sie stawiac bez niej.. poobserwuje jeszcze dzis.. poza tym mam wizyte po pol i zobacze, co w trawie piszczy :-)

Lilu - faceta za chabety i do domu, jak Ciebie brzusio boli ;-)

No wlasnie, gdzie te dziewuchy: Skrzat, Gizela, Ritka, MoniaGryc? Heloł??

A ja sie przyznaje, ze dopiero wstalam.. ale musze do jakiegos sklepu skoczyc, bo lodowa swieci pustami. Poza tym obiecalam zrobic mamie jedna salatke, bo dzis maja gosci. Chyba pojde na latwizne i zrobie kuskus z warzywami :-)

PODROWIONKA :-)

JESTEM JESTEM,miło ,że ktoś pamięta....
Już was nadrobiłam ufffffffff....
Ja odpoczęłam, jak zwykle u mamusi..., przeżyłam zakupy z teściową, a mój P ma zdjęty gips, ale chyba to złamanie mu na mózg padło bo już rano zaliczyliśmy mega kłótnię, jużminie przeprosił wprawdzie ale foch musi być , jeszce tydzień i pójdzie do pracy, teraz poleciał na siłkę także też luz.

U mnie leje od dwóch dni, nie mogę poprać ciuszków, facet spóźnia się z szafą, tak więc jestem w lesie , musimy zamówić łożeczko, a wózek to planowałam na wrzesień a nie wiecie ile się czeka na wózek w sklepie lub na allegro?
byłam dziś w hipermarkecie i są takie promocje w mothercare,że żal wyjść bez zakupów, nic będę córkę przebierać 3 razy dziennie:-D
Wczoraj byłam w sr, i było kąpanie i pielęgnacja noworodka, polegało to na kąpaniu na sucho na przewijaku a potem dopiero do wanienki, co pokolei, przeraza mnie to , mój P wczuł się, całą drogę przezywał i ustaliliśmy,że to on będzie od kąpania bo ja mam tak grabowate łapy,że trudność sprawia mi przyszycie guzika:crazy:
Położna powiedziała,że teraz jest tendencja do rodzenia się dużych dzieci, gdyż kobiety b.dbaja o siebie,łykaja witaminy itp.
A I do pępka żaden spirytus(stara szkoła) tylko octanisept,wtedy można nawet moczyć...
Życzę udanych wizyt, aj mam jutro znów...

guusia generalnie na swojego B narzekać nie mogę , tylko ta cholerna łazienka, fakt że my sami wszystko robimy ( jeszcze 2 tyg temu sama na krzesełku z pędzelkiem pomagałam malować salon ) . Jeszcze jakbym miała pewnośc , że się rozpakuję w terminie to ok zdążymy ale takiej wiedzy żadna z nas nie ma i w zasadzie to będzie cud jak się wyrobimy .

Co do prania ja dziś 2 pralkę wstawiłam z ubrankami i jeszcze ze 2 mnie czekają , ale prasować nie będę . U mnie zawsze prasuje B. :-) bo robi to doskonale a ja będę tylko układać ubranka na miejsce.

Dziewczyny ja to mam wrażenie że wyglądam już na 14 miesiąc ciąży, taaaki duży mam brzuch , od 5 miesiąca waga mi regularnie idzie w górę mam nadzieję że zatrzyma się w rozsądnej liczbie.

hej!
kompletnie nic nie przeczytalam, poniewaz dopadlam internet na chwilke...ale dolecialam w calosci, Fliip ma sie dobrze i chyba to lubi, bo bryka sobie caly czas:)ale jest goraco, teraz wiem co czulyscie w Polsce:)choc jak dotychczas jest mi bardzo przyjemnie:)
buziaki dziewczynki:)dbajcie o siebie:)

Ja już po obiadku.
Poczułam się troszkę lepiej już nie jest mi słabo więc natarłam cukinii na placki i potem górę ich usmażyłam i z sosikiem tzatzyki wszamałam.
Pozmiatałam bajzelek na podłodze w kuchni i przedpokoju i umyłam podłogi i na dziś mam luz, bo brzusio się stawia i mówi przystopuj mamuśka.
Plecy to znowu mi nawalają ehhh nic zmykam pooglądać tv na leżąco.
Później do was zajrzę poczytam co tam słychać u was po wizytkach dzisiejszych...

Mysia- jak sprzedawca uczciwy to odda kasę w końcu mylić się jest rzeczą ludzką

Akderk- przyciśnij chłopa trochę.Mój też zawsze twierdził mamy czas, jak chciałam coś kupić. Teraz stwierdził,że już tak mało czasu zostało, ale na szczęście wszystko jest prócz paru drobiażdżków.

Wczoraj zadałam T. pytanie na wagę złota " co byś zrobił jak bym zaczęła nagle rodzić" a on strach w oczach i mówi no wezwał bym taksówkę a ja go pytam co z torbą a on mówi no wziąłbym a ja w śmiech i pytam, która by wziął i co w nią włożył bo torba nie spakowana a on oswiecony rozgląda sie po pokoju na faktycznie i tu i tam wasze rzeczy do szpitala leżą, ale nie spakowane i stwierdził,że trzeba w końcu torbę spakować...
Potem oboje w śmiech,że jakby co to ja będę ze skurczami siedzieć i mu mówić co ma w locie pakować do torby, bo liste już mam spisana co zabrać więc pakowanie pójdzie raz dwa...

Mysia- pogoda pogodą szaro buro, ale pewnie i ciążowe zmęczenie nas dopada.
Na początku I trymest obawa mieszana z radością rózne dolegliwości itd, II trymestr troszku lepiej brzusio nie zaduży, energia wróciła w głowie plany na przyszłość z maluszkiem no i III trymestr wielkie oczekiwanie na godzinę 0 coraz więcęj dolegliwości a to brzusio za duży przeszkadza w spaniu, a to brak sił na prace domowe, do tego skurcze, bóle pleców czy inne dziadostwa i nie ma się co dziwić,że po mału każda z nas wymięka i po cichu marzy już o rozwiązaniu.

reklama
czesc dziewczynki!

Ja wciaz walcze z moim twardym brzuchem, tzn on jest twardy caly czas..boje sie kurde...jutro mam wizyte u gin to zobaczymy co powie, nie chce do szpitala.

Uwielbiam kuskus!!!

alcia81 fajnie ze dolecialas cala i zdrowa :)

Powodzenia na wizytach!!!

Do góry