reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Malgos - moze lepiej ze wszystko dokladnie sprawdza?moj synus tez napiera glowka, cos Ci chlopcy niecierpliwi;)bedzie dobrze, zobaczysz...

Pysia - dobrze, ze jestes daleko, bo kija brakuje mi pod reka:)takie juz teraz jestesmy...fajne:)

wiecie jak ja sie tego jutzrjszego lotu boje?bo wszyscy na mnie patrza jak na wariatke!ale chyba lekarka wie co robi, jesli sie zgodzila...ach, uciekam sie pakowac!jeszcze wieczorkiem do Was zajrze:)
Alcia, pomyslnych lotów, i wracaj w dwupaku , aha...i super zabawy na weselichu :-)Trzymam kciuki!
Korba, świetnie, że jesteś już z nami, cała i zdrowa :-)
Małgos, zabierz dużą wałówkę do szpitala i myślę rodzinka tez nie da Ci głodować ;-) Trzymaj się cieplutko, i pisz do nas, pisz.
Angelus- Hbs to wynik super. Ma byc ujemny, dodatni oznacza kontakt z zółtaczka typu B. Ja jeszcze zrobiłam na wirusa żółtaczki typu C i HIV, też wszystko ujemne. :-) Sciscle wymagany jest w Pl na dzisiaj tylko HBS,zeby mozna było rodzic na sterylnej sali porodowej.
Kasia- gratulacje dla zdolnego braciszka! :-)
Lecę do kąpieli i coś poczytać, dobranoc Mamusie :-)

reklama
dziekuje Wam wszystkim:)i nastawiam sie na powrot w dwupaku:)

bedzie mi przez ten tydzien brakowalo bb, ale jak dorwe internet, to sie zamelduje, moze mi sie uda:)

Korba - witaj!i fajnie , ze wszystko dobrze:)

Malgos - musisz zamawiac dostawy zywnosci z zewnatrz, bo nie sadze zeby w szpitalu miel specjalne porcje dla ciezarnych:)bedzie dobrze i szybciutko wrocisz:)i w sumie fajnie, ze Twoj lekarz tak odpowiedzialnie do tego podchodzi i nie wciska Ci lekow bez sprawdzenia :)wez sobie ksiazke, jakies gazetki i potraktuj to jako wakacje od wszystkiego;)

CALEJ RESZCIE ZYCZE MILEGO KOLEJNEGO TYGODNIA:)i piszcie duzo, bo ja bardzo lubie nadrabiac zaleglosci na bB:)

tylko martwi mnie, ze nie mamy informacji od Skrzata i Gizelii...dlatego pisalam, zeby nie kierowac wszystkich numerow w jedno miejsce, tylko taka siatke polaczen stworzyc...bo moze byc nas wiecej niedlugo i bedziemy sie tu zamartwiac:)

papap

Małgoś- trzymamy kciuki, to pewnie rutynowa wizyta szpitalna, żeby sprwadzić te skurcze, więc też wierzę, że wrócisz do nas za parę dni w dwupaczku;-)
Onionek ja też mam jeszcze luteinię, właśnie jutro badam poziom progesteronu i może w końcu przerwą mi jego podawanie, na co bardzo liczę, bo ja mam dopochwowo, co już zaczyna być męczące...

Co do wesel to my mamy zaproszenie na 28 sierpnia:szok:najlepszy kumpel mojego M. z liceum się żeni i to 100km.od nas:baffled:M.ma wielką ochotę jechać, ja wręcz przeciwnie, nie czuję się na siłach, a do 1 sierpnia mamy dać odpowiedź,więc trzeba jakąś decyzję podjąć:dry:

Ja w kiepskiej formie, psychicznej i fizycznej bardzo już zmęczona ciążą i buntem dwulatka mojego starszaka.Podczytuję co u Was, ale jak już przebrnę przez wszystko to najczęściej nie mam sił już pisać, teraz też już marzę tylko o łóżku..więc wszystkim życzę spokojnych snów, bez skurczy i innych dolegliwości ciążowych:blink:

Oj małgos przestraszyłaś mnie troszke tym swoim szpitalem, ale faktycznie lepiej zebys kochana była pod obserwacją. dni szybko mina , zobaczysz, a my wszystkie trzymamy za ciebie i Dawidka magiczne kciukaski
mycha ja nie moge pojąć, jak to o miesiąc sie lekarz pomylił? rozumiem ze cykle mialas dlugie czy cos, ale az taka zmiana? czyli jestes w dziewiatym miesiacu,prawie gotowa na poród.
korba przeciez widzialysmy twoje wiadomosci i ja tez ci odpowiadalam nawet, wiec sie nie smuc, witaj ponownie , fajnie było na wyjezdzie?
alcia miłego lotu i pobytu w portugalii, troszeczkę zazdroszczę, ale pozytywnie, no i wracaj w dwupaku!
pysia bidulko z tymi pleckami jesteś,odpocznij
hop hop ritka gdzie jesteś kochana, odezwij sie
angelus wynik super, nic sie nie martw
guusia rozumiem w pelni twoje obawy co do wyjazdu twojego faceta, rozmawiajcie i razem ustalcie co i jak w razie twojego porodu, chyba ze zdazy wrocic z roboty z tych niemiec
tosia ja to jakas dziwna jestem, bo ja sie troche wstydze, zeby mnie małz golił i sama to robie , ale to juz ostatnio przzypomina cyrkowe akrobacje
kasiona alez chłopaczki urosły wow, ale to musi byc niesamowite noszenie dwoch łobuziakow na raz w brzuszku
hausfrau czy to ty sprzatnelas dwa pokoje i lazienke? sorki bo nie pamietam , ale podziwiam, ja bym chyba na ryjek padła i kwiczała...
dagna super ze zajecia udane w szkole rodzenia i wspaniale jest to,ze chodzisz tam razem z tatusiem maluszka
martwie sie te zo gizelkę, a i skrzat nam sie gdzies zapodzial?
beniaminko juz mialam pytac sie dawno o to fajne zdjątko w suwaczku? czy to twoj synek sprzed lat?
magdah i magi78 z tym szwagrem to jest tak, ze to kuzyn mojego meża. Ja juz po miesiącu zobojetniałam na jego upierdliwosci, bo ilez mozna słuchac tego ględzenia starego dziadka 23-letniego hihihih. I wiecie co? jak cos do mnie nawija w domu, to po prostu nos w ekran wsadzam-najczesciej w BB i tylko odburkuje cos w stylu ehe...no...dobra... wtedy on widzi ze nie ma szansy wygadania sie i wychodzi. Ale jak mi dzis rano zadał pytanie, dlaczego jeszcze nie wyprasowałam koszul, w tym 3 jego, to nie wytrzymałam i powiedzialam, ze czekam az on w koncu to zrobi, bo ja jestem w 8. miesiacu ciazy i zeby sobie uwazal, na to co do mnie mowi bo nie jestem jego slużącą ani matką. Odliczam dni do jego wyjazdu od nas. alez jestem gościnna, hahahahah.

teraz juz zmykam do łózia, papapapapap do jutra, kolorowych snów:happy2:

Korba witaj!!!!!!!!!!
alcia sorki że nie dodałam fotek sukienki jak obiecałam ale dzisiaj miałam trudny wieczór:-(
małgoś kochana trzymaj się w tym szpitalu, potraktuj to jako ostatnie wakacje bez dziecka:tak:
Dziewczyny brzuch bardzo mi się stawia od popołudnia:-( a do tego pomimo zapewnień o nieorganizowaniu już zakrapianych imprez mój właśnie siedzi w ogrodzie przy grillu z kumplami i pije :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a mnie boli brzuch :-( idę spać, dobranoc kochane!!!!!!!!!!
Jutro będzie lepiej:unsure:

To i ja się witam jako druga :D

Dziewczynki macie może jakieś dobre rady jak przeżyć alergię w ciąży? Nigdy wcześniej nie miałam, a od ponad tygodnia się męczę :-(

pysia ja czytałam w którejś mamowej gazetce, żeby pić ale od 38 tyg, wiec mam juz naszykowane i tez będe piła

asiaN co do wesela to zastanów się dobrze, my bylismy w poprzedni weekend w te upały i było mi bardzo ciężko, mimo że klima była, żebym mogłą to juz o 22 bym do domu pojechała, ale nieststy to 60km od nas i jednym autem 2 pary jechały, wiec powiedziałam że po oczepinach odrazu sie zmywamy, ale ciezko było wytrzymac

lilu, tak to jest z tymi Panami naszymi, moj też ma teraz tydzien urlopu to co wieczór do sklepu wieczorem po piwko lata i mi na nerwy działa, jakby nie mógł odpocząć bez alkoholu wrrr

wczoraj miałam wizytę, zwolnienie aż do 16 sierpnia i dopiero wtedy wizyta, troche dla mnie długo, bo zdawało mi się że już w ostatnim miesiącu to częściej trzeba chodzić
mam słabą krew, dał mi gin Tardyferon, i kazał raz w tyg zjesc krupniok i raz wątróbkę ble

reklama
Witam kawowo-deszczowo,wczoraj wieczorem nie dalam juz rady wejsc na bb, moj cial zywoplot,a ja jak za dawnych dobrych czasow, lecialam za nim z grabiami - Kaska chyba jednak nie za bardzo lubi prace w ogrodzie ;)
Korba - witaj ponownie :) fajnie ze znowu jestes z nami !!!
Malgos - licze na to ze w szpitalu zrobia Ci tylko "przeglad techniczny" i za dzien lub dwa wypuszcza do domciu.Badz z nami w kontakcie !!! i czekamy na Twoj powrot !!
Mycha - troche Ci zazdroszcze ze jeszcze troche i bedziesz miala malenstwo przy sobie :) ale dla nas pozostaniesz tak czy siak wrzesniowka !!!
Kasiona - ale wielkie chlopaki !!! Gratki !!!
Pysia - odpoczywaj jak najwiecej i moze jakis cieply oklad na plecki .
Gusia - jezeli by twoj m do porodu wrocil to propozycja wydaje sie ciekawa
Alcia - lec i wracaj w dwupaku
Gizelka i Skrzat !!!! co sie z wami dzieje ??????

MILEGO DNIA I UDANYCH WIZYT !!!!

Do góry