reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

ja juz po wizycie..z synkiem wszystko ok..wazy 1600..niestety dalej napiera na szyjke glowka co powoduje jej skracanie i mimo ze nie ma rozwarcia to przez moje skurcze gin skierowal mnie do szpitala:( jutro rano mam sie wstawic..coz jakos bede musiala to przezyc ale powiedzial ze martwi go to ze mialam tak czeste w ciagu godziny kilka razy i boi sie ze moge za wczesnie urodzic a pod ktg bedzie wiedzial czy sa grozne.

przepraszam ze nie odniose sie do Waszych postow ale jestem jakas rozbita i nie mam nastroju.

Trzymaj sie Malgos - badz dzielna a wszystko bedzie dobrze. I napisz esa, ze szpitala. My bedziemy trzymac kciuki.

Witam kochane po dlugiej nieobecnosci. Co jakis czas staralam sie pisac ale zostalam niezauwazona (z jednej strony smutas ,a z drugiej jest nas tyle ,ze ciezko wylapac wszystkie posty) Ja jutro mam wizyte i zobaczymy co z malym po tych moich wszystkich podrozach i lotach no i sporym wysilku jak by nie bylo :) Alcia widze ,ze gdzies lecisz samolotem, nie martw sie ja tez lecialam i dopiero co wrocilam i czuje sie dobrze maly najwidoczniej tez bo kopie jakby mial braci albo siostry obok siebie :) Jutro jeszcze tylko sie potwierdzi :) Co do doleegliwosci to mnie ostatnie dni zaczely bolec plecy no ale w koncu cos musi bolec nie? Z moim cukrem w miare. Tosia czytalam ,ze tez masz jutro wizyte tak wiec powodzenia i nie masz sie skrywac jak cos CIe gryzie tylko krzyczec tutaj nam ! My jutro jedziemy prawdopodobnie kupic wozek tzn zamowic i zaplacic ale bedzie poki co w sklepie na nas czekal :) A w polowie tygodnia chcemy jechac skompletowac juz torbe do szpitala i reszte wyprawki bo sporo(tak mi sie wydaje) jeszcze nam potrzeba. Mam nadzieje ,ze u szpitalnych mam wszystko bedzie dobrze i trzymam mocno kciukaski.

Korba - fajnie, ze jestes :-)

A ja zaraz bede wcinac frytki :-)

reklama
Korba dobrze,że już wróciłaś :tak:
Małgoś życze szybkiego powrotu ze szpitala i odzywaj się co tam u Ciebie:)
Angelus ja tez mam HBS ujemny, wiec chyba dobrze;-)
Musze sie pochwalić mój brat dostal się na politechnikę łódzką także jestem z niego dumna:-)Pewnie dzisiaj będzie balował:tak:
Ja dzisiaj się nudze, bo mój D. na pożegnanie z kumplem pije drinka i gadają o pracy, więc chyba posiedze przed kompem troche:)

Tosia mój mąż też ostatnio mnie golił to się uśmialiśmy jak nie wiem, cały czas się pytał" a co będzie jak Cie zatne", normalnie panike miał w oczach:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Pysiu, ja też słyszałam o liściach malin. Kuzynka tydzień po tym jak zaczęła pić w 36 tc urodziła. być moze to zbieg okoliczności, nie wiem, ale na pewno za wcześnie nie ma co pic. Podobno dobrze przygotowują do porodu kąpiele w olejku z wiesiołka, zamierzam wypróbować.
Tyle,że odebrałam przynajmniej mój wynik HBS. Dziewczyny mam wynik Antygen HBs nie wykryto. To dobrze czy źle???
Angelus, to dobry wynik :-D
ja juz po wizycie..z synkiem wszystko ok..wazy 1600..niestety dalej napiera na szyjke glowka co powoduje jej skracanie i mimo ze nie ma rozwarcia to przez moje skurcze gin skierowal mnie do szpitala:( jutro rano mam sie wstawic..coz jakos bede musiala to przezyc ale powiedzial ze martwi go to ze mialam tak czeste w ciagu godziny kilka razy i boi sie ze moge za wczesnie urodzic a pod ktg bedzie wiedzial czy sa grozne.
Małgoś, nie zazdroszczę... Ale lepiej dmuchać na zimne, przebadają Cię i wypuszczą, nie stresuj się.

Kasiona, ale masz ciężar do dźwigania!!! Dobrze dokarmiasz te Swoje Skarby ;-)

Mycha, faktycznie po wadze Twojego Maleństwa to widać, że nie jest to 33 tc. Obyś w takim razie była pierwszą rozpakowaną z nas :happy:

Ja mojego też do golenia muszę zagonić. Tzn. on strasznie chce, tylko jak na razie ja się broniłam rękami i nogami ;-)

Onionek - też dzisiaj jadłam frytki, czekam jeszcze chwilę i zobaczę jak mi cukier po nich skoczył.

Dzisiaj na szkole rodzenia mała tak skakała w brzuchu, że aż B kładł mi cały czas rękę na brzuchu, żeby się trochę uspokoiła, bo się nie mógł skupić, jak mi tak bluzka powiewała ;-)

Dziekuje dziewczyny za slowa pocieszenia i otuchy:** troche sobie wytlumaczylam i jest mi lepiej a jeszcze wiedzac ze mam Was to juz wogole:) a Wiecie jaka mialam pierwsza mysl jak uslyszalam o szpitalu? ze bede tam ciagle glodna;/ ehh moja pazernosc nie zna granic.. mam tylko numer do Justyny wiec do Niej napisze co i jak. Generalnie nastawiam sie na dwa dni lezenia i mam nadzieje ze w czwartek wyjde choc przyznam ze te skurcze mam czesto co bardzo mnie martwi bo nawet siedzac wygodnie twardnieje mi brzuch;( pociesza mnie fakt ze synek rosnie zdrowo i jest bardzo ruchliwy:)

Korba fajnie ze wrocilas:)
Alcia bezpiecznej podrozy i wracaj w dwupaku :)
Mycha ale masz fajnie:) zastanawia mnie tylko jak lekarz moze az tak sie pomylic???
Tosia ja dzisiaj sie golilam przed wizyta a moj E trzymal lusterko i z takim zaciekawieniem tam zagladal ze az buzie otworzyl..ale wiem czemu..poprostu dawno tam nie byl;/ zakaz mamy;/
Kasias to brat musi dzisiaj koniecznie opic start na studia:) gratuluje
kurde ale faktycznie Gizelka milczy i do tego skrzat tez!

Witam brzuchatki, nie było mnie kilka godzin a tu tyle do czytania:-)
ale już nadrobiłam troszke,
ja dziś byłam na małych zakupach a później u kumpoeli troszkę na plotkach.

i właśnie przed chwilą zadzwonił mój ojciec i chce mojego S. mi zabrac do niemiec na miesiąc do pracy. z jednej strony się cieszę bo inne pieniądze niz tu a długów troszkę mamy, a z drugiej strony już tęsknie a jeszcze nie wyjechał i nawet nie jest to pewne :-( i nie wiadomo czy by zdążył wrócic na mój poród...ah...

Gusia czas szybko leci a pieniążki się przydadza wiec jak bedzie możliwość to niech jedzie ... my bedziemy Cie pocieszac i wspierać :)

padam na twarz - stanowczo zbyt intensywny dzień..... a tu kolacje jeszcze memu lubemu musze zrobic bo zaraz z pracy wraca.....

nie nadrobie zaległości ale obiecuje, że jutro bede bardziej aktywna :)

MALGOŚ! Nie smuć się, wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki, żeby w szpitalu trafiło się miłe towarzystwo i życzliwy personel. Najważniejsze, żeby maluszek się nie spieszył i rozwijał w brzuszku jak należy! Powodzenia!

reklama
dagna,Angelus3376,Saraa,tosia1,onionek,Kasias88,malgos83 - kochane dziekuje za przywitanie :D Co do "operacji golenie" jak to napisala Tosia to hehe ja poki co jakos radze sobie sama ale ostatnio jak powiedzialam mojemu ,ze jeszcze troche i bedzie mi chyba musial pomoc bo maly zaczyna przyslaniac mi conieco to stwierdzil "kochanie ja wierze w Ciebie pozatym wiesz ,ze ja mam automatyczna maszynke ,a przy takich perpektywach napewno mi sie beda rece trzesly i co wtedy" to sie zaczelam smiac ,a on na to " przeciez jak bym Cie pozacinal to bym ci tam zrobil rzeznie jak w teksanskiej masakrze pila lancuchowa i co " normalnie poplakalam sie ze smiechu i powiedzialam ,ze poki co nie ma sie stresowac bo daje jeszcze rade sama heh. Ja mam jutro wizyte na 13:30 ,a pozniej jedziemy na zakupki wiec pewnie odezwe sie wieczorem. Malgos trzymam kciuki by bylo dobrze i by Cie tam nie glodzili :) Ja uciekam na dr House i spac . Kolorkowych

Do góry