reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dagna, to gratki większej wypłaty :-) Ja bedac wczoraj w pracy otzrymalam do podpisu nowy aneks i tadam! 200 zł podwyzki brutto, ale fajne i to i cieszę się niezmiernie :-)
Olgadom, biedulko - to pewnie niewyspana chodzisz, a jeszcze imprezka urodzinowa przed Toba, oj tzreba sie nastawic i mnie, ze juz noce nie beda tak ukojnie przespane, da nam dzieciatko slodkie leniuchowanie ;-)

reklama
moje kochaniutkie:happy2:
juz lepiej ale ja ciagle leze.... mam nadzieje ze to jednorazowe bo wizyte mam rowno za tydzien i nie chciałabym przyspieszać.... malutką tez bardzo nisko czuje- troche mnie to zastanawia....
dziekuje za rady i troske:tak:

Beniaminka - gratuluję podwyżki! Na pewno się przyda, wiem, jak to jest!

Olgadom - czasami faceci są okropni, pewnie chciał dobrze, ale jak widać większość rzeczy pozostanie na naszej głowie, bo mężczyźni jakoś tego nie potrafią ogarnąć.

Asiek - cieszę się, że już lepiej! Leż i odpoczywaj! Ja tak miałam kiedyś przez cały dzień, ale odpoczynek przyniósł ulgę. Oby tak samo było u Ciebie!

Jakie dzisiaj jadłam pyszne śliwki - takie słodkie, mniami, od razu pół kg wszamałam :-)

Trzymam kciuki także mocno za Gizele !!!

U mnie zakupy ciuszkowe w zasadzie zakończone na razie , bo jak przejrzałam to co mam to tego sporo się nazbierało , za to nie mam żadnych kosmetyków do pielęgnacji, pieluch itp. Zastanawiam się w co spakować rzeczy do szpitala dla malucha - wychodzi na to że powinnam się rozejrzeć za jakąś torbą . Teraz czeka mnie pranie i prasowanie , tylko zwlekam z tym z uwagi na toczący się jeszcze remont w mieszkaniu . A remont jak to remont się przedłuża i mnie to z lekka przeraża:szok: , mój B twierdzi ,że trochę niepotrzebnie panikuję , ale ja chyba mam ten syndrom wicia gniazda bo już bym chciała wysprzątać mieszkanie i mieć z głowy ten bajzel . I wreszcie urzadzic kącik dla dzieciaczka a tu same przeszkody :no:. Wózka nie kupiliśmy jeszcze i łóżeczka też ale na szczęście te zakupy w razie czego tatuś sam kupi bo już mamy ustalone co i jak.
I w ogóle to muszę chyba terapie szokową zastosować mojemu B bo on twierdzi, że jeszcze mnóstwo czasu mamy , a ja jestem odmiennego zdania i weź tu faceta zmobilizuj do działania.

Dziewczyny
Skurcze niestety nie ustaly No i w koncu zadzwonilam do mojej ginki akurat byla w szpitalu na dyzurze no i kazala przyjechac. Sprawdzila szyjke mowila ze sie troche skrocila i jest lekkie rozwarcie ale jest ok. Skurczy byc nie powinno (nie takie jak byly u mnie-czyli czeste) i kazala brac FENOTEROL no i dalej magnez i luteine (te juz biore od tygodnia) do jutra i jesli nie bedzie poprawy to mam do niej dzwonic jutro i prawdopodobnie na oddzial :( Mam nadzieje ze mi przejdzie tylko boje sie troche skutkow ubocznych tych tabletek bo ponoc rece sie trzesa serce kolata zawroty glowy i takie tam. Ech i coz tu poczac... Dobrze ze chociaz skwaru nie ma :)
Gizelka trzymaj sie dzielnie!!!

Akderk ja mam to samo z moim E..on zawsze ma czas..wozek i lozeczko tez on postanowil ze kupimy we wrzesniu..jak wczoraj powiedzialam ze musze wziac sie za pranie ciuszkow to stwierdzil ze zdaze i nie mam co sie spieszyc..ale ja go rozgryzlam i wiem ze on poprostu sie boi ze cos nie tak bedzie i nie chce zapeszac..co bardzo mnie denerwuje bo ja sie ciesze a on coraz bardziej stresuje..

ale fajnie macie z tymi podwyzkami dziewczyny, bo ja ciagle czekam na wyplate zasilku chorobowego z tego p@#%^&*#@!...go ZUS-u:wściekła/y: dlatego wstrzymuje sie jeszcze z zakupami dla dzidziusia, tzn. z resztą zakupów typu sterylizator, koszule do szpitala,kocyk bawelniany, bo na szczescie cała reszte mam po córci.

reklama
Do góry