reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

kurcze co ta ciąża robi ze mną?? siedzę sama w domu przed komputerem i płaczę nawet sama sobię się dziwię czemu... czytałam przed chwilą opowieści z porodówek lipcówek 2010 i nie mogę się uspokoić tak się wzruszyłam...
...do tego sierpniówki rozpakowują się jedna po drugiej....

reklama
Kasik - fajnie, ze wszystko dobrze:)my niedoswiadczone Mamy juz jestesmy takie panikary:)))a co do porodu, tak mi powiedziala, starsza, doswiadczona kolezanka, ze bac to sie bede dopiero za dugim razem, bo juz bede wiedziala czego:)
Nie taki diabel straszny jak go maluja. Trzeba sie dostosowac do zalecen poloznych i robic co kaza, a bedzie wszystko OK:-)
Czesc dziewczynki!

gorac juz od rana oczywiscie, jutro wieczorem jedziemy nad morze, takze w niedziele rano pochlodze sie troche w morzu :) ogolnie to wymiekam, po nocach spac nie moge, dzis o 2 w nocy robilam prysznic zeby sie ochlodzic :D

Jutro rano czeka nas kolejny dzien malowania--startujemy z pokojem chlopaczkow na sliczny niebieski kolor, taki zywy mam andzieje ze ladnie wyjdzie na scianie :)

Milego dnia i udanych wizyt wszytskim mamusiom :)
Ja tez musze brac w nocy prysznic. MASAKRA NORMALNIE. Zycze udanego wypadu nad morze

Taka_ja bardzo wspolczuje:( z takimi sytuacjami nie mozna sie pogodzic tylko trzeba nauczyc sie zyc..ale na to potrzeba czasu:( Trzymaj sie kochana:*

witam kochane :-) płakac sie chce jak czytam, ze jeszcze minimum tydzień takich upałów.. nie daję rady.. wstawiłam pranie, nadal nie gotuję (kucharzom w restauracjach za to płacą, więc niech oni coś dla mnie zrobią), odkurzyłam i się rozpływam... w życiu bym nie odkurzała, ale mnie jeden drań wkurzył totalnie... wczoraj wieczorem patrzę a tam w łazience takie biedactwo leży i wywija nóżkami... więc obróciłam to to to i niech se idzie w siną dal... no rano wstaję a to to dalej leży i znowu nóżkami do góry, więc se myślę ty mnie tu na litość brac nie będziesz.. co??? może jeszcze pogłaskać???? więc wzięłam odkurzacz i śliczny żuczek zakończył swój żywot w otchłani worka... no a jak się już rozpędziłam, to poodkurzałam całe mieszkanie..
taka_ja tulę mocno
Dagna, ale masz pracusia.. pozazdroscić.. :-) no i dobrze, ze ten koszmarny dzień sie już skończył
tosia boi nadal....

Ja po wizycie, na szczescie wszystko dobrze, szyjka trzyma, tylko ja taka panikara jestem. Malenstwo wazy 1450g., wiec chyba za duze nie jest. Ładnie mamusi buzke pokazał, ale co ma miedzy nózkami to juz nie chciał.
minus taki, ze jeszcze sie nie obrócił, i główke ma koło pepka, i tu mi najczesciej sie brzuch wypina.
Super ze wszystko ok ;-) u mnie też płeć nieznana i też ułożone tak jak u Ciebie, choć wczoraj zaczęłam czuć stópki na górze, ale wieczorem znów mi się wydawało ze czuję główkę koło pępka
Kasik - fajnie, ze wszystko dobrze:)my niedoswiadczone Mamy juz jestesmy takie panikary:)))a co do porodu, tak mi powiedziala, starsza, doswiadczona kolezanka, ze bac to sie bede dopiero za dugim razem, bo juz bede wiedziala czego:)
podpisuję się pod tym :-)
witam brzuchatki :-)
ja też miałam wczoraj straszny dzień... straszny upał w domu syf a ja nie miałam siły na nic :-(
byłam wczoraj u ginekologa...masakra... tzn. sama wizyta to ok ale najgorsze było ktg... leżałam obwiązana tymi pasami i co chwile robiło mi się słabo do tego nie mogłam położyć się wygodnie bo nie było słychać małego... normalnie katorga, najgorsze 45 minut w tej ciąży
na koniec się zdziwiłam bo następna wizyta za 3 tyg.- myślałam że teraz będę przychodzić co 2 tyg. w końcu to już 8 miesiąc...

Miłego dnia Wam życzę wrześnióweczki :-)
ja miałam ktg tylko podcczas porodu i na sam ten dźwięk ciarki mnie przechodzą.

Hejo

Nie nadarzam czytac postow, bo jakos w upaly mniej czasu przed kompem siedze..
Ale weszlam na watek sierpniowek i tez sie wzruszylam.. Jenki niedlugo my tak bedziemy sie rozpakowywac :-)

Duchoty ciag dalaszy, choc rano troszke pokropilo.. czym jednak jest te kilka kropli..

Pozdrowionka, milego dzionka i udanych wizyt :-*

hejka

u nas nadal upały, już mnie coś trafia, nie dla mnie taka pogoda.

Ja dziś mam lenia i nic mi się nie chce, muszę isc się do okulisty zapisac, stwierdziłam że nie idę prywatnie bo szkoda mi kasy, ciekawe czy zdąze na NFZ przed porodem bo nie wiem ile się teraz czeka, ale pewnie i tak dziś nie wynurze się z domku, za goraco.

Wczoraj byłam u kumpeli, wracałam na piechotę - to tylko 15 minut drogi a myślałam ze nie dojdę.

życze wszystkim miłego dnia i udanych wizyt

tak piszecie o sierpniówkach i chyba też luknę na ich forum.

hej witajcie, jeszcze upały są jakby lzejsze, ale i tak juz nie wyrabiam. Sama juz nie wiem czy to z powodu upałów czy działania hormonów ciazowych, ale poce sie niemiłosiernie, dosłownie budze sie mokra, koszule to mozna wyrzymać:baffled:Czy ktos tez tak ma z was? tak mocno to sie pociłam po porodzie i podczas karmienia, ale to normalne , ale teraz?:baffled:

aga26ka ja mam tak samo, rano wstaje cała mokra, idę pod prysznic, i za 15 minut znowu jestem cała mokra, najgorzej twarz, ciągle ja przecieram aż mnie boli czoło, o włosach już nie wspomne, wczoraj wychodziłam do kumpeli więc po umyciu wyprostowałam włossy, a one zaraz mokre i się falują, dziś rano z mojego prostowania nie zostało nic.
Powiem szczerze że meczy mnie to, bo czasami jak idę do pracy na 2-3 godzinki i mam klientkę - robie jej np. paznokcie a z czoła mi leci, jak zdejmuję rekawiczki to jest w nich powódź, głupio się czuje bo cały czas się poce, co mi się wczesniej nie zdarzało, może są na to jakies metody oprócz prysznica co 15 minut?

reklama
Witajcie kochane wrzesniowki :) ja swiezo po wizycie :) Kaska to niezly klops 2010 g i 42 cm ma sie wysmienicie ! Termin 1 wrzesnia , 100% cesarka szyjka- ok ,wyniki tez .Powinnam lyknac troche zelaza tak profilaktycznie :) Od 2-3 dni lekko puchna mi nogi , a lekarz na to droga pani na d...e siedziec w takie upaly a nie latac jak nastolatka ;) i pic... pic... pic ..... Aha i jeszcze jedno od poczatku ciazy przybylo mi .... 2100 - wiec w moim przypadku ciaza to wspaniala kuracja odchudzajaca !!!
ZYCZE WAM DZISIAJ MILUSIENIEGO DNIA I SAAAAAMYCH RADOSNYCH WIADOMOSCI !!!

Taka_ja -serdecznie Ci wspolczuje
KasikN82-gratuluje udanej wizyty
85justyna - ja dzisiaj mialam ktg i Kaska miala to gleboko i sie 4 razy przewrocila tak ze za kazdym razem musieli serduszka szukac :)

Do góry