reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Kasik Beniaminka dobrze pisze tylko ja musiałam byc na czczo bo jajpierw sprawdzali mi cukier, nie pij w nocy nic słodkiego... weź ze soba cytryne- znacznie lepiej pije sie to świństwo wowczas....

a u mnie popadało i tak fajnie sięochłodziło, aż miło :)))

reklama
Halo witam Was brzucholki. U nas od wczioraj temperaturka spadla i nawet dalo sie w nocy spac. Moj synus tez chyba juz zdrowy , tylko gardlo go jeszcze boli ale wyslalam go do przedszkola bo sie w domu strasznie nudzi.

Karolinkare- kciuki zacisniete na maxa.

Anitas ta twoja corcia to taki sliczny aniolek na zdjeciu , a czy ona chodzi do przedszkola? Wiesz kiedys duzo czytalam na temat dzieci nadpobudliwych ( najczesciej tak sie zachowuja jedynaki) bo moj syn tez taki byl , moze nie tak ekstremalnie ale tez dawal popalic. Glownym zaleceniem jest organizowanie dziecku calego dnia. Najlepiej jakby poszla do przedszkola. Zorientuj sie czy w twoim miescie sa jakies zajecia dla takich maluchow np plywanie, albo sport dla przedszkolakow. Ja swojego , jak mial 3 latka zapisalam i na plywanie i na sport , i musze powiedziec , ze bardzo sie zmienil, przedewszystkim mial kontakt z innymi dziecmi.

A co do wynikow testu Pappa a czy ty czasami nie bralas w pierszym trymestrze luteiny albo innych hormonow?

Ehh..weszlam na allegro i dla poprawy nastroju kupilam synusiowi kilka rzeczy kosmetycznych i mam zaplacic ok 150zl hehe..pieniadze nie sa nic warte..
u mnie chyba popada bo wiatr sie zerwal i widac granatowe chmury:) oby:)

Kasik ja w czwartek mam to badanie na glukoze i tez sie zastanawialam jak z tym jedzeniem dzien przed. damy rade:)

czesc Dziewczynki

dziekuje wam za wasze magiczne kciuki oby pomogly i oczywiscie za wsparcie ..... dam wam znac po wizycie po 17 co i jak ...
pozdrawiam slonecznie

Karolinkare, trzymam mocno kciukasy. Oby było dobrze!!!
Anitas_2 musi być Ci naprawdę ciężko z córcią. Mam nadzieję że trafisz na dobrego lekarza, który pomoże..

U nas dziś z rana było chłodno, a teraz znów duszno. Dziś przeniosłam łóżeczko Jasia do jego pokoju i na razie odbywa pierwszy sen w swoim pokoju :-) Obawiam się jak to będzie w nocy, pewnie o śnie mogę sobie pomarzyć, będę tylko kursowała między sypialnia a jego pokojem, ale już czas najwyższy go przenieść zeby się przyzwyczaił zanim dzidzia sie pojawi. A jak u Was - mamy małych dzieciaczków? Czy Wasze Skarby już śpią w swoich pokojach?

Mam jeszcze takie pytanko do mam, które mają ułożenie miednicowe/pośladkowe : czy znacie i wykonujecie jakieś ćwiczenia żeby przekręcić maluszka???

Ostatnia edycja:
dzieki Gaja!widze, ze TY juz popdchodzisz do tego ze spokojem, a ja sie bardzo martwie, nie chce urodzic za wczesnie...

alcia jeśli skurcze się nasilają i stają coraz krótsze to trzeba się martwić a dodatkowo jak dochodzi ciągnący ból w dole brzucha to zapewne akcja porodowa ma sie ku rozkręceniu :)
Myślę że przy tych upałach skurcze to tez norma, bo ukropy podnoszą ciśnienie krwi. Jedyne co mogę zalecić to jeśli juz są to kontrolować ich częstotliwość :)

reklama
witam dziewczynki ,co za upal nic mi sie nie chce ,
mam kompletny brak apetytu ,tylko wode pije litrami i jakies zimne owoce,
wkoncu basen rozstawilismy i czekam az sie troche woda zagrzeje ,i jak wejde to nie wyjde:-)bede miec problem z moim synkiem bo dla niego za gleboko a on kocha wode i pewnie dluzsze szalenstwa poczekaja az moj S wroci z pracy

karolinkare
kciukasy mocno zacisniete
milego dziewczynki

Do góry