reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Olgadom moja dzidzia tez tak jest ulozona. Pani doktor powiedziala mi, ze istnieje bardzo male prawdopodobienstwo zeby sie odwrocila, ale zebym porozmawiala jeszcze z polozna. U mnie poleca sie tez akupunture:szok:
Dzis ide na zajecia dla kobiet w ciazy. Jesli bedzie prowadzila polozna to sie zapytam, a jak nie bedzie jej w tym tygodniu, to na pewno bede wiedziala za tydzien.
Dziewczyny u mnie dzis o wiele przyjemniejszy dzien. Jest upal, ale wieje, wiec sie tak nie odczuwa.
A mnie znow zgaga pali:-( A zjadlam tylko dwa plasterki pomidora na sniadanie:-(

No ja generalnie nie wiem do końca jak z tym ciśnieniem jest ale w artykułam ciążowych jest napisane że w trakcie upału ciśnienie sie podnosi - bo ja tez słaba jestem generalnie ale nie wiem czy to sprawa ciśnienia niskiego czy też wysokiego już na tym etapie ?

A co do jedzenia to też na śniadanie 2 banany i teraz skibka chleba wciśnięta z kakao, nie chce mnie sie jeść również

Olgadom moja dzidzia tez tak jest ulozona. Pani doktor powiedziala mi, ze istnieje bardzo male prawdopodobienstwo zeby sie odwrocila, ale zebym porozmawiala jeszcze z polozna. U mnie poleca sie tez akupunture:szok:
:-(

Ja w poprzedniej ciazy mialam przepisany zabiegi z akupunktury w celu obrocenia dziecka i sluchajcie po dwoch zabiegach pomoglo, maly obrocil sie. Akupunktura to wogole fajna sprawa mialam w ten sposob leczone bole kregoslupa w ciazy i rowniez przeszly jak reka odjal.

hmm a mi się wydaje że dzidzia może jeszcze smaiło się obrócić , moja pierwsza córcia dopiero w 32 tygodniu zanurkowała :)

najadłam się czereśni i cukier po godzinie 92- wiec suuuper, zaczynam ujarzmiać tą cukrzyce :) tyko z rana wyniki mi wysokie wychodzą.....

moj synek praktycznie caly czas jest ustawiony glowka w dol, tak mowia lekarze i usg!wiec jesli czuje takie dziwne wybrzuszenia w oklicy pepka, tzn. ze dupcie Mamie wypina?:)

Alcia zapewne się wypina :)))

piszecie o skurczach i bólach, mnie w 2 trymestrze ciągle dól brzucha bolał a teraz wszystko mineło, czasem tylko brzuch mi sie stawia ale zupełnie bez bolesnie...

znów PADA , jakie cudne powietrze :))) jak komus za gorąco zapraszam do siebie :))))

Ja nie mam skurczów, albo po prostu są tak słabe, że ich nie odczuwam :) Ja też chcę, żeby popadało... A u mnie taki skwar, że ciężko wytrzymac...

wow..przeszla burza i popadalo..powietrze troche lepsze ale znowu swieci slonce.

alcia moj synek tez ulozony glowka w dol i tak samo jak Ty mam wybrzuszenia w ok pepka..hehe

reklama
Karolinkare powodzenia na wizycie, kciuki zaciśnięte

Mam jeszcze takie pytanko do mam, które mają ułożenie miednicowe/pośladkowe : czy znacie i wykonujecie jakieś ćwiczenia żeby przekręcić maluszka???

mi się zdaje że z tymi ćwiczeniami można jeszcze spokojnie poczekać do 35-36 tygodnia... chociaż chyba któraś z naszych wrześnióweczek takie ćwiczenia wykonywała w ciąży ale nie pamiętam która i od którego tygodnia...

Do góry