reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Alcia, Dagna, Skrzaciku, mb-1, marta411, Beniaminko, kasikN82, agim79 dziękuje za wsparcie, więcej już nie będe przeszukiwac neta i się zamartwiac, zobaczymy jak będzie jak się urodzi.

Karolina84, mój ma brzuszek 2 tygodnie do tyłu, czyli mniejszy, ale lekarz kazał się tym nie przejmowac za bardzo.

U nas taka duchota że nie wyrabiam, cała mokra jestem. Idę dziś na troszke do pracy, całe szczęscie że tam chłodno jest .

Miłego dnia życze wszystim brzuchatkom

reklama
Beniaminka gratuluje syna.
Justyna85 idz lepiej do lekarza bo moze to jest zatrucie ciazowe?

Guusia - nie wariuj!wieksza warga nie oznacza zajeczej!!!!moze taka uroda!mi raz lekarka powiedziala, ale ma odstajace uszka!i co?przeciez to nic nie znaczy, dla mnie i tak najpiekniejszy!!a stres CI nie pomoze!i Mama miala racja, naczytalam sie juz mnostwo o zagrozeniu przedwczesnym porodem, ktore konczyly sie wywolywaniem po terminie!glowa do gory:))))teraz masz piekny okres wzyciu Kobiety, mozesz "lezec i pachniec":)hihihi
i juz kiedys tutaj o tym pisalysmy...ja bylam na sylwestra pijana jak nigdy w zyciu...i wiem, ze nie tylko mi sie to zdarzylo:)ale teraz sie smieje, ze mialam super impreze i to chyba podswiadomosc tak dzialala, bo teraz dlugo takiej nie powtorze:)
Ja tez na sylwka zaszalalam z winem i niedotrwalam 24,00. A za 2 dnie sie dowiedzialam , ze bede mamusia. Ale moje ginka mowi , ze tu dziala zasada albo wszystko albo nic wiec jak do 12 tyg ciaza rozwija sie prawidlowo to nic nie zaszkodzilam.

Gusia u mnie w rodzinie w 30 tyg. lekarz powiedzial ze glowka jest stanowczo za duza do reszty ciala i powtorzyl badanie za 2 tyg, i okazalo sie , ze jego przypuszczenie sie potwierdzilo. Dziewczynka urodzila zdrowa sie w 39 tyg z glowka 49 cm czyli calkiem malutka. USG to tylko maszyna i nie mozna stwierdzic wad na 100%. Nie martw sie na zapas.

Witam!
Alez dzisaj mialam sen!Ze bylam juz po cesarce i lezalam w szpitalu i czekalam kiedy mi przynisa dzidzi a tu nic, jeden dzien mija dalej nie pszynosza.....a pozniej wpadlam w panike i sama zaczelam biegac po szpitalu i szukac swojeo dziecka!!straszny sen!bryyy....
Wlasnei zupke jarzynowa wstaiwlam koncze pic kawke i ide po truskaweczki bo mam chec a i zgaga mnie z rana meczy:/
Milego dnia!u nas pochmurno i pada :/

Witajcie laski:-)
nie pisalam dawno ale to chyba upaly jakos powoduja,ze do komputera nie zagladam.
Ale ale ale - wczoraj wreszcie moj szkrab sie ujawnil i Bedzie Chlopaczyna :-)))))) teraz intenstywnie myslimy nad imieniem:-)

witam kochane :-)
poczytałam Was i wrócił mi dołek.. piszecie o tym alkoholu... ja tez nim się dowiedziałam, ze jestem w ciąży na sylwestra piłam i parę dni potem z okazji urodzin znajomego też była imprezka.. a do tego nie wiedząc brałam silne leki od neurologa.. zabronione w ciąży... na początku jak poinformowałam o tym ginekologa mialam robione przepływy itp, potem już nic.. coraz częściej wraca obawa, ze coś będzie nie tak... ponad to dusi mnie kaszel i strasznie boli gardło... i mój mnie opierniczył, ze to moja wina bo otwierałam okno itp..
mimo wszystko staram się do Was uśmiechać
buziaki

a kysz, a kysz te czarne mysli. Mnie tez niestety czasami dopadaja. Ale jak widze to wiekszosc z nas zaszalała w sylwestra. Ja jeszcze z tydzien po, bo robilismy kulig, było ognisko...A dopiero 15 stycznia zrobiłam test. W zyciu bym sie nie spodziewała, ze wtedy Nam sie uda, bo to był pierwszy cykl po poronieniu, w którym zaczelismy staranka. Wiec Tosia uszy do góry, bedzie dobrze:tak:

ja jakos z tydzien temu miałam chore gardło. I któras z Was poleciła mi syrop na gardło z cebuli. Kupiłam tabletki, do ssania bo takich syropów nie cierpie, ale po namysle zrobiłam i mi pomógł naprawde. Piłam go 3 dni. Jest na watku kulinarnym. Ja zrobiłam bez imbiru, bo nie miałam, a i tak okazał sie skuteczny

Gusia u mnie w rodzinie w 30 tyg. lekarz powiedzial ze glowka jest stanowczo za duza do reszty ciala i powtorzyl badanie za 2 tyg, i okazalo sie , ze jego przypuszczenie sie potwierdzilo. Dziewczynka urodzila zdrowa sie w 39 tyg z glowka 49 cm czyli calkiem malutka. USG to tylko maszyna i nie mozna stwierdzic wad na 100%. Nie martw sie na zapas.

U mojej siostry tez głowka Oli wychodziła za duza na Usg, po porodzie tez była ciut za duza w stosunku do obwodu chyba brzuszka , ale po badaniu w szpitalu okazało sie ok, poprostu taka jej uroda. Wiec Saraa ma racje, nie martw sie na zapas.

Ja jeszcze nie byłam na dworzu, ale zaraz musze sie zbierac, bo jade po tate do szpitala.
Moja młodsza sis pojechała nad wode, miałam jechac z nia, ale dałam sobie spokój w taki upał.

Mysia do Ciebie mam pytanko, gdzie moge obejrzec te twoje zdjecia, bo dziewuszki ogladaja, a ja gapa i nie wiem gdzie.

a kysz, a kysz te czarne mysli. Mnie tez niestety czasami dopadaja. Ale jak widze to wiekszosc z nas zaszalała w sylwestra. Ja jeszcze z tydzien po, bo robilismy kulig, było ognisko...A dopiero 15 stycznia zrobiłam test. W zyciu bym sie nie spodziewała, ze wtedy Nam sie uda, bo to był pierwszy cykl po poronieniu, w którym zaczelismy staranka. Wiec Tosia uszy do góry, bedzie dobrze:tak:

ja jakos z tydzien temu miałam chore gardło. I któras z Was poleciła mi syrop na gardło z cebuli. Kupiłam tabletki, do ssania bo takich syropów nie cierpie, ale po namysle zrobiłam i mi pomógł naprawde. Piłam go 3 dni. Jest na watku kulinarnym. Ja zrobiłam bez imbiru, bo nie miałam, a i tak okazał sie skuteczny

U mojej siostry tez głowka Oli wychodziła za duza na Usg, po porodzie tez była ciut za duza w stosunku do obwodu chyba brzuszka , ale po badaniu w szpitalu okazało sie ok, poprostu taka jej uroda. Wiec Saraa ma racje, nie martw sie na zapas.

Ja jeszcze nie byłam na dworzu, ale zaraz musze sie zbierac, bo jade po tate do szpitala.
Moja młodsza sis pojechała nad wode, miałam jechac z nia, ale dałam sobie spokój w taki upał.

Mysia do Ciebie mam pytanko, gdzie moge obejrzec te twoje zdjecia, bo dziewuszki ogladaja, a ja gapa i nie wiem gdzie.

kochaniutka wchodzisz na mój profil, nazwę Mysia618 i tam jest galeria:*:)

witam kochane :-)
poczytałam Was i wrócił mi dołek.. piszecie o tym alkoholu... ja tez nim się dowiedziałam, ze jestem w ciąży na sylwestra piłam i parę dni potem z okazji urodzin znajomego też była imprezka..
buziaki

tosiu nie martw sie, ja w poprzedniej ciazy dzien w spodziew @ bylam na imprezie, butla wina poszla jak nic,rano lezac pomyslalam,ze skoro maupy nie ma to pewnie w ciazy jestem, na drugi dzien zrobilam test i w sumie na tescie nic nie wyszlo, wytrabilam browca z tej okazji bo nie planowalam jeszcze dziecka, na drugi dzien 2 krechy:szok::-D:-D:-D

teraz chociaz planowalam ciaze 3 dni przed @ poszlam z kumpleami na piwo,kac nie mijal 2 dni:-D:confused: od tego czasu zero alkoholu bo mam awersje na zapach- ale bardzo mam ochote na biale winko z lodem:tak::tak::tak:

przeprowadzono badnia,ze natura tak madrze chroni plod,ze do 6tyg ciazy zniszczone komorki przez alkohol, leki etc sie odradzaja, potem ten proces zanika i alkohol, leki, narkotyki szkodza i moga uszkodzic plod:wściekła/y:picie regularne nawet lekkich a% jak wino czy piwo doprowadza do FAS-u

ale do 6tyg kobiety organizm wytwarza magiczny namiot ktory chroni dziecko przed toksysnami, wlasnie zanim kobieta sie ciazy nie dowie;-)wiec mozesz spaac spokojnie , impreza przed 2 kechami nie zaszkodzila:-)

ale dzis skwar, siedzimy w chacie do 2giej,potem gdzies pojade z mala na plaze, bo swira dostaje juz i wali w drzwi:baffled:

Witam i ja:)
Wczoraj gdzieś zmęczenie mnie dopadlo i leniuch dlatego nic sie nie odezwałam. Byłam w tej szkole rodzenia i musze Wam powiedzieć, że było bardzo fajnie. Pani pokazała nam troche ćwiczeń dla ciężarnych i masaż jaki mój D. może mi wykonywać jeśli będę się skarżyla na ból pleców. Na wykładzie były pozycje karmienia i rozwój dzieciątka w brzuszku oraz jak radzić sobie z dolegliwościami ciążowymi:) A najzabawniejsze było jak puściła w obieg lalkę wielkości noworodka i faceci przystawiali sobie ją sobie do piersi:-D Normalnie śmiech na sali:-)
U nas wszystko dobrze, Jasiek czasem kopie i wypycha się ze aż boli, więc tak jak wiekszość z Was, nie czuje sie przyjemnie gdy wariuje w brzuszku. Ale pocieszam się że lepiej jak Go czuje bo wtedy wiem że wszystko dobrze z nim:happy2:
Nie wiem czy Wy też tak macie, że chciałybyście żeby maluszki już były z Wami, ale jednak obawiacie się,że sobie nie poradzicie:confused:. Bo ja tak mam,że chciałabym ale boje się:zawstydzona/y: Może to dlatego, że to moje pierwsze dziecię, sama nie wiem.
Gratuluje udanych wizyt i dużych dzieciaczków:)
Korba kochana wracaj do nas jak najszybciej:)
Tym które mają problemy i martwią się o maluszki, życze dużo wytrwałości i trzymajcie się kochane, nie czytajcie za dużo w necie, bo wiem sama po sobie, że to nie daje nic dobrego. Tylko zamartwiamy sie jeszcze bardziej:dry:
Co do alkoholu o którym piszecie to na Swieta i sylwestra przyleciala moja mam z Hiszpanii i też sporo wypiłam, teraz jak o tym myśle to wtedy podejrzewałam,że mogę być w ciąży, ale jakoś nie bardzo chyba chciałam w to wierzyć i kilka kieliszków wina wypiłam w swieta i sylwestra, nie były to jakieś mega ilości, bo nie przepadam zabardzo za alkoholem, ale jednak.:zawstydzona/y: Mam nadzieje ze tak jak piszecie nie miało to wplywu na Jaska.
Miłego dzionka, udanych wizyt i mało zmartwień:)

Ostatnia edycja:
reklama
Guusia ja też wypiłam ale przed świętami i też nie wiedziałam że w ciąży i obaliłam z koleżanką 2 butelki wina - to wiesz zwariowałabym od myślenia czy od tego czegoś dziecko się nie nawabi. Nie martw sie kochana :)
Karolina84 mój mały z kolei miał ostatnio brzusio miejszy o prawie 2 tygodnie, to chyba o niczym nie świadczy jeśli reszta parametrów pokrywa sie z terminem porodu tak mi ginka mówiła :)
justynko85 tu masz cytat odnośnie opucjlizny:

Opuchlizna nóg to często spotykana dolegliwość w zaawansowanej ciąży, ale jeśli puchnie Ci twarz, cierpisz na silne bóle głowy, odczuwasz ból w podbrzuszu i mdłości, natychmiast skontaktuj się z lekarzem. Mogą to być objawy tzw. stanu przedrzucawkowego.

Do góry