reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie porannie.
Ja dzis ostatni dzien w pracy. Musze przekazac wszystkie projekty i jestem wolna na najblizsze pare miesiecy. Teraz sie zastanawiam, co ja wlasciwie bede robic przez najblizsze dwa miesiace zanim dzidzia sie urodzi:confused:
Widze, ze tu pojawil sie watek zmeczenia ciaza i poporodowe podejscie do dzieci. Szczerze tez sie bardzo boje. Poki co ja bardzo sie ciesze, ze juz niebawem bede trzymac moja kruszynke, ale z drugiej mam wiele obaw. Tym bardziej, ze jestesmy z mezem tylko we dwoje. Cala rodzinka w Polsce. Mama przyjedzie do mnie na dwa tygodnie, ale co to sa dwa tygodnie? A w pazdzierniku maz musi wyjechac z pracy na 2 tygodnie, wiec zostane z dzieckiem sama. Boje sie tego cholernie.
Co do cesarki, to ostatnio na moim kursie jogi w wodzie polozna nas zniechecala do cesarki na zyczenie. Mowila, ze jak cesarke trzeba wykonac, bo zagraza to zyciu matki, czy dziecka, to jak najbardziej, w innych wypadkach odradza. Cesarke na zyczenie wykonuje sie zazwyczaj wczesniej niz wypada termin porodu. Czesto dziecko w tym czasie spi sobie w naszym brzuchu.
Kazala nam sobie wyobrazic, ze spimy sobie w naszym lozku, pod ciepla kolderka i nagle ktos wyrywa nas z tego snu. Otwieramy oczy i widzimy calkiem inne, nieznane nam otoczenie. Jaka jest nasza reakcja??
Jest to wielki stres i nieraz takie dzieci jeszcze przez pare dni, w szpitalu reaguja drgawkami w czasie snu.
Ale sie rozpisalam. Zmykam dalej pracowac, zeby w miare normalnie wyjsc tego ostatniego dnia.

reklama
WITAM WSZYSTKIE MAMUSKI Z RANA DAWNO SIE NIE DZYALAM BO JAKOS NIE MIALAM WENY :-)ALE OD CZASU DO CZASU WAS CZYTALAM :tak:WIDZE ZE WSZYSTKIE MALUCHY JUZ POWOLI BEDA DOBIJALY D 2 KG:tak:.
JA W SOB. BYLAM NA SWIZYCIE I MOJA MALA MIALA WTEDY 1400G WIEC WSZYSTKO W NORMIE LEZY GLOWKA W DOL I SZALEJE W CIAGU DNIA ZE HO HO NAWET DOBRZE ZDJECIA BUZKI NIE SZLO ZROBIC BO SIE ZASLANIALA ZNOW WIEC MAM Z PROFILA HE HE:-D:-D:-D
NIE WIEM JAK U WAS ALE JA TO CORAZ CZESCIEJ MYSLE JUZ JAK Z PORODEM CHCIALAM NAJPIER CESARKE BO 1 RAZ MIALAM MASAKRE I SYNEK MIAL PEPOWINE NA SZYI I URODZIL SIE SINY A TERAZ MAM JAKOS OPORY ALE CHYBA BEDE RODZILA NATURALNIE ALE Z ZEWNATRZOPONOWYM BO BEZ JUZ MNIE NIKT NIE NAMOWI NO ALE NIKOGO NIE CHCE STRASZYC B TO U KAZEJ PRZEBIEGA INDYWIDUALNIE JESTEM CIEKAWA TYLKO JAK WY PODCHODZICIE DO PORODU:tak:
OK MYKAM JADE NA MALE ZAKUPY DO USLYSZENIA :-)

MILEGO DNIA PAAAAAAAAA BRZUCHATKI

Witam kawowo slonecznie i porannie :) GRATULUJE WCZORAJSZYCH WIZYT !!!! Ale juz wielkie nasze maluszki !!! Ja musze jeszcze tydzien poczekac :)
Dzisiaj pierwszy raz od x-czasu udalo mi sie przespac cala noc , tylko raz ok 5 musialam do ubikacji ,ale potem zasnelam jak kamien.Czuje sie wyspana ,wypoczeta i z mega powerem !!! Milego dnia brzuchatki !!!

Witam się i ja :D My już po śniadanku i małych porządkach, zaraz biorę się za mega sprzątanie :D

Mysia - jaka fura i jaki bukiet śliczny :D Gratuluję bardzo i życzę wszystkiego naj naj bo wcześniej nie miałam okazji! :-) Ahhhh, Twoje zdjęcia natknęły mnie do wspomnień. Chyba zaraz obejrzę sobie swoje ślubne :] Pięknie!!! :-)

Miłego dnia dziewczyny!

dzien dobry:)
dzisiaj i ja wczesniej, bo spac nie moge!
boli mnie glowa, kark i jakby mdlosci wracaly?czy to mozliwe, teraz???????nawet moja ulubiona poduszka robi sie niewygodna...ale nic, posiedzialam chwile na balkonie, u nas fajnie rzesko po deszczu, zrobilam sobie herbatke i co?i zagladam tutaj:)a u mnie dopiero 8 dochodzi...

Mb_1 - oj fajnie , ze to juz ostatni dzien:)ja juz od dwoch tygodni w domu i tak jakos odetcgnelam z ulga, aczkolwiek nuda czasami dobija...ja tez nie mam tu nikogo do pomocy, poza siostra KOchania ale za nia ja nie przepadam, Mama przjezdza na troche a potem sama!ale zawsze mamy bb:)

Justyna - opuchlizna schodzi?sluchaj sie Gai:)bo ona jest madra Mamusia:)

Trixi - fajniemze wracasz do nas ze swoja energia:)i zazdroszczce wyspania:)

Toshi - panienkaw sam raz!gratulacje:)

Mysia -piekne zdjecia:)

MILEGO DNIA KOBIETKI:)))))

Ostatnia edycja:
Witam porannie

U mnie nie najlepszy dzień dzis chyba będzię, śniły mi się nad ranem koszmary z dzidzią związane:-(
Wczoraj jeszcze na USG lekarz powiedział że dzidzia ma górną wargę większą, powiem wam że jakoś się nie przejełam tym , ale jak siedziałam w domku wczoraj i zaczełam ogladac zdjęcia z usg zobaczyłam że chyba ma racje, no a później przyszła teściowa i mój S. jej o tym powiedział to ona na to żeby nie miał zajęczej wargi - więc ja na net i w google wstukałam żeby zobaczyc co to no i przepłakałam później pół wieczoru. I teraz mam wyrzuty sumienia bo jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży wypiłam w Boże Narodznenie 2 piwa i w sylwestra ajerkoniak- koło pół litra:-( i boję się ze to przezemnie, co prawda nie widac na zdjęciu nic tylko usta większe ale ja już sobie coś wkręciłam :(

Z mamą jeszcze rozmawiałam przez tel. o tym wcześniejszym porodzie to mówiła zebym na siebie uważała to wszystko będzie dobrze i może nawet po terminie urodze, że lekarze czasami straszą za mocno:-)

lece przeglądnąc reszte wątków, bo muszę ponadrabiac.
Życzę udanych wizyt :tak: i milusiego dnia

Guusia - nie wariuj!wieksza warga nie oznacza zajeczej!!!!moze taka uroda!mi raz lekarka powiedziala, ale ma odstajace uszka!i co?przeciez to nic nie znaczy, dla mnie i tak najpiekniejszy!!a stres CI nie pomoze!i Mama miala racja, naczytalam sie juz mnostwo o zagrozeniu przedwczesnym porodem, ktore konczyly sie wywolywaniem po terminie!glowa do gory:))))teraz masz piekny okres wzyciu Kobiety, mozesz "lezec i pachniec":)hihihi
i juz kiedys tutaj o tym pisalysmy...ja bylam na sylwestra pijana jak nigdy w zyciu...i wiem, ze nie tylko mi sie to zdarzylo:)ale teraz sie smieje, ze mialam super impreze i to chyba podswiadomosc tak dzialala, bo teraz dlugo takiej nie powtorze:)

Ostatnia edycja:
Witam!

Guusia - alcia ma rację, nie stresuj się! Następnym razem wypytaj lekarza o co mu chodzi i wtedy nie będziesz się zamartwiać w domu!

Muszę jechać dzisiaj do pracy, bo okazało się, że na jakimś papierku potrzebny jest mój podpis, zła jestem, bo wcale nie mam na to ochoty, więc wpadnę tam, podpisze i znikam.

A tak w ogóle, to nic mi się dzisiaj nie chce. Zauważyłam, że co drugi dzień mam powera ;-)

reklama
Witam przy kawci.
No wreszcie sie wyspałam, bez bólu i przygód nocnych:-). Mam więcej energii niż zwykle ale nie mam jak jej spożytkować.

Justynko może lepiej jak zadzwonisz do lekarza i powiesz o tych puchnięciach bo aż takie to dziwne są nawet jak na ciąże.
Guusia uspokój sie! Pewnie dzidzia będzie mieć piękne i ponętne usta. A zajęcza warga w dzisiejszej medycynie to pikuś a napewno to nie twoja wina.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Do góry