reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam sie po wizycie.
U mnie i mojego synka wsio ok. Wazy 1320g i ginek mówi ze jest dobrze , termin pozostaje ten sam, czyli 19 wrzesien. Synus był akurat ułozony glówka do góry, ale gin uspokoił ze jeszcze sie tyle razy przekreci i nie ma co sie martwic. No i przy porodzie waga moze byc gdzies około 2900-3200g wiec dla mnie spoko.
Aguska, Beniaminka to nasze dzieci prawie takie samej wagi, to jestem spokojna bo myslałam ze za maly jednak jest.Gratuluje wizyt.

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:)))

alcia81 powinnam miec tam neta ale nawet jesli nie to poczytam Was jak wroce:*

co do golabkow bez zawijania..hmm..troche nie trzymaja sie kupy ze tak napisze;/ w smaku bardzo dobre ale rozwalaja sie i w sumie nie bylam zadowolona z obiadu.

hejka dziewczynki moje kochane

gratki udanych wizyt to po pierwsze

co do karmenia piersią to ja jestem zwoleniczką ze nic na sile,naprawde,jesli jest pokarm i chceci mozna to robic jak najdluzej ale nie bez przesady,a jesli nie to dla tego modyfikowane wymyslili i wcale nie uwazam zeby cos w tym gorszego bylo

ja core karmilam 3 miesiace,tzn 2 miesiace tylko cyc potem cyc na zmiane z butlą i przeszlam na butle,wcale nie uwazam sie przez to za gorsza matke,u nas wygladalo to tak ze cora nie najadala sie moim,40 min karmienia i wiszenia na cycu potem ze 2h max przerwy i znowu cyc,ilez mozna,dla mnie to bylo koszmarne dlatego ja odstawilam i mleko samo zaniklo
a cora dorodna jak ta lala

milego wieczoru dziewczynki

Hej Dziewczyny :)
Byłam dzisiaj na usg i okazało sie, że mam III st starzenia się łożyska. Czy któraś miała tak wcześnie starzejące się łożysko albo słyszała o kimś kto miał?? Trochę czytałam na ten temat i wszędzie pisze ze mogę urodzić wcześniej... Lekarz kazał mi zrobić KTG za 2 tyg..
Już sama nie wiem co o tym myśleć..

nikka ja miałam w 36 tc taki stopień łożyska i lekarz mi mówił, że przez to już mały nie urośnie czyli nie przytyje i że wcześniej wywołamy poród. Co prawda wg miesiączki było 10 dni po terminie ale ja miałam strasznie długie cykle i przed terminem USG wywołano 10 dni wcześniej. W 2 ciąży lekarz do którego chodziłam zrobił USG w 30 tc i już więcej wcale i łożysko ponoć było koszmarne - tak lekarka odbierająca stwierdziła i zielone wody :/ Teraz sama dopilnuję tego aby zrobić USG pod koniec ciąży.

A tak w ogóle to od 40 min mam skurcze co 2-3 minuty :/

Witam i ja.
Meldunek z wizyty zdam i znikam na meczyk;-)
Mała waży uwaga-------------------------------------------------------1900:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
jak dla mnie duużo, ale ginka mówi że w normie.
Płeć -bez jajek, więc oby jednak dziewczę wyszło;-)
Wszsytko git, szyjka trzyma, tzn. szew. Zbadała mnie dosć dogłębnie, potem usg dowcipne i brzuszne tak dla pewnosci jak ta szyjka wygląda. Małą nie napiera główką całkiem na szyjkę, jest trochę luzu wiec ginka też z tego zadowolona:tak:
ale nie podoba jej się to, że mam takie parcie na krocze. Wchodziłam do gabinetu na "szerokich nogach" i mam brać no spę..tylko tak se mysle po co?? Ostatnio jak jej mówiłam że czujeparcie na krocze to mówiła że normalne, że więzadłą, że macica, że rosnie itd. a teraz no spa na stałe...:baffled::baffled::baffled:

Beniaminka, Magi gratuluję i udanej wizyty!!

Magi - gratulacje i dla Was!chyba nie za malutki synus, bo jestesmy blisko na suwaczkach , a moj tydzien temu wazyl 1145!zreszta dla mnie tez nie musi byc wielki, taki w sam raz!
Malgos - co do "lysych golabkow" czy macie przepisy z kasza manna, ja tak robilam, wg. receptury mojej Mamy i sa pyszne i sie nie rozwalaja!jak znajde ten przepis to wrzuce na kulinarny:)zreszta teraz sie "martw" urlopem, a nie obiadami:)

Gaja - wzielas nospe?lezysz?uwazaj na siebie!

posprzatalam dzisiaj troche w domu, bylam na spacerze, zrobilam ciasto i nie mam sily!!!!!!!!!!!!!ale moze bede za to lepiej spala w nocy?oby...teraz jeszcze pzrygotowac obiado-kolacje dla KOchania, ale dzisiaj na leniuszka, pierogi z mrozonki!a co?niech sie uczy jesc po polsku:)))))

Kerna - gratulacje i dla Ciebie!i Twojej duzej panienki!jak kazala brac ta nospe, to moze lepiej bierz...ja tez mam takie mieszane uczucia, bo rozne sa informacje na temat nospy, ale trzeba ufac swoim lekarzom!

Ostatnia edycja:
alcia no-spy niestety nie mam w domku :/ Wzięłam większą dawkę magnezu, miałam tak 3 tyg temu i mam nadzieję że tym razem przejdzie bo nie jest to przyjemne bo az plecy mnie bolą :/ No ale nie nasilają się a to dobrze.

reklama
Do góry