Dziękuję za trzymane kciuki i gratulacje :-)
Mnie dzisiaj jakoś tak pokrzepiło jego zdanie na odchodne, gdy zaskoczyłam się tym przyspieszonym terminem porodu. Powiedział- Ty to zdrowa dziewczyna jestes, wszystko bedzie o czasie, nie martw sie. takze pomimo tych hocków-klocków z cukrem, pessarem, hormonami i moim wiekiem, wyglada na to , ze jest całkiem dobrze :-)
Kerna serdeczne gratulacje wizyty i wagi dzieciątka - imponująca ! :-)
Hej Dziewczyny
Byłam dzisiaj na usg i okazało sie, że mam III st starzenia się łożyska. Czy któraś miała tak wcześnie starzejące się łożysko albo słyszała o kimś kto miał?? Trochę czytałam na ten temat i wszędzie pisze ze mogę urodzić wcześniej... Lekarz kazał mi zrobić KTG za 2 tyg..
Już sama nie wiem co o tym myśleć..
Ja dzisiaj również zapytałam o stan łozyska. Powiedział, że jest wszystko Ok - i stopien I. U matek cukrzycowych często łożysko szybciej się starzeje, zwłaszcza gdy nie pilnuje się diety, albo sie o tym zwyczajnie nie wie.. Nie wiem jaka moze byc przyczyna u Ciebie...a może konsultacja u jeszcze jednego ginekologa?
Bravo
Beniaminko!
Ty jestes we wszystkim zdyscyplinowana Dziewczynka
nawet u nas meldujesz sie na czas, zebysmy sie nie martwily
2 tygodnie wczesniej, to chyba nic strasznego?ja tez mialam robione hiv i moge spac spokojnie
w Irlandii jest obowiazkowe i szczcerze mowiac, mialam lekki niepokoj!nigdy nie wiadomo gdzie mozna cos zalapac?i my i nasi partnerzy!a tak zrobisz i bedziesz spokojna
Nikka90. ja wiem tylko , ze na kazdym usg lekarz ocenia stopien dojrzalosci lozyska, ale nic wiecej na ten temat...
:-) dziękuję :-) Z tym meldowaniem sie na BB, to ja Wam powiem że ja juz sie uzaleznilam od tego forum, normalnie musze zagladac jak mam tylko wolna chwile, ale to sympatyczne uzaleznienie ;-)
Witam sie po wizycie.
U mnie i mojego synka wsio ok. Wazy 1320g i ginek mówi ze jest dobrze , termin pozostaje ten sam, czyli 19 wrzesien. Synus był akurat ułozony glówka do góry, ale gin uspokoił ze jeszcze sie tyle razy przekreci i nie ma co sie martwic. No i przy porodzie waga moze byc gdzies około 2900-3200g wiec dla mnie spoko.
Aguska, Beniaminka to nasze dzieci prawie takie samej wagi, to jestem spokojna bo myslałam ze za maly jednak jest.Gratuluje wizyt.
Magi - gratulacje :-) To u nas rzeczywiscie podobnie, i termin mamy ten sam. Waga taka akurat, ale przy maluszku Kerny to nasze są okruszynki :-)
Mykam zaraz spac, dobranoc dziewczyny ! :-)
P.S Korba, doczytalam- ogromniaste gratulacje, o tak ciąża słuzy :-) Brawo!!!
Ja dostałam stypenduim za wyniki za ten semestr,normalnie ciąża uskrzydla
Cos w tym jest.
Korba -bezpiecznych lotów, i wracaj do nas cała i zdrowa i w dwupaku :-)
Gaja, jak u Ciebie. Przeszło ?