reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Ja jutro biegnę na wizytę do mojego gina, ciekawe co nowego mi wynajdzie? Ostatnio co wizyta to nowe stresy mi dochodzą.
Dziś byliśmy zamawiać szafę wnękową, a właściwie to poszliśmy tak z głupia się zapytać do Komandora bo niby miał nam robić jakiś stolarz tylko się na niego doczekać nie możemy żeby nam pomiary zrobił, ale jak nam wyliczyli ofertę to wyszło, że taniej niż tego rzemieślnika. Jutro spiszemy umowę z ceną i terminem żeby się później nie okazało że wyjdzie mniej pięknie niż miało być. Jak już będę miała szafę to zacznę wielkie pranie i prasowanie ubranek dla maleństwa.

reklama
Gaja odpoczywaj duzo:*
Kerna wow..duza cora bedzie:)
alcia ten przepis z kasza manna ale cos nie udany;/ albo zle cos zrobilysmy z mamcia heh.
Gizela Ty tez za duzo sie nie zamartwiaj bo widzisz jakie sa tego skutki;/

Ja zmykam spac bo zmeczona jestem..zycze udanego week i samych radosnych dni..odezwe sie po powrocie:) buziale

Gratulacje udanych wizyt! Ale te nasze maleństwa to pięknie rosną.

Gaja
uważaj na siebie!
Gizela oszczędzaj sobie stresów teraz bo to tylko na zdrowiu ci sie odbija! Nie pobudzaj laktacji bo sie przedwczesnego porodu dorobisz.

Co do cycusiów to mi sie też mocno zmieniły. Nawet jeden zrobił sie cięższy i większy od drugiego.

DOBRANOC

KERNA DUŻA TA TWOJA CÓRECZKA:szok:
GAJA DAJ ZNAĆ CO U CIEBIE CZY SKURCZE PRZESZŁY??? TRZYMAM KCIUKI ABY WSZYSTKO BYŁO OK.
GIZELKO ZMYKAJ DO ŁÓŻECZKA I SIE ZRELAKSUJ NAPEWNO POMOŻE:-)
DZIEWCZYNY GRATULUJE UDANYCH WIZYT:-)

MI MAŁA DAJE POPALIĆ OD GODZINKI TAK SIE WIERCI I SIE WYPYCHA ŻE AZ BOLI:blink:
JA TEŻ SIE WŁAŚNIE POKŁOCIŁAM Z MOIM MĘZEM BO DRZE TEGO RYJA PRZYNAJMNIEJ JAKBY POLSKA GRAŁA,DODAM TYLKO ZE JEST PO DWÓCH WIĘKSZYCH DRINECZKACH I NIGDY SIE PIŁKĄ NIE INTERESOWAŁ,Z JEDNEJ STRONY CHCE MI SIE Z NIEGO ŚMIAĆ A Z DRUGIEJ BYM MU PRZYWALIŁA.:wściekła/y:
DOBRZE ZE SIE MECZ JUŻ SKOŃCZYŁ

Gratki udanych usg :-)
Kerna, ale córę wyhodowałaś, ładnie ładnie :-)
Gaju, jak tam Twoje skurcze?
Gizelko, meliskę sobie wypij.
`kurcze właśnie słyszałam ze jak ktoś ma wade wzroku powinien wykonac takie badania, tzn. zbadac dno oka,
jaką masz wade? ja mam -3 i nie wiem czy iśc do tego okulisty czy nie???
Tak, dno oka należy zbadać przed porodem, tak na przełomie 8/9 miesiąca możesz to zrobić. Ja mam -3,75 i -3,5 i robiłam w I ciąży 2 razy to badanie bo dziwne rzeczy działy się z moimi oczami tzn. miałam takie momenty że widziałam tylko pół obrazu obydwoma oczami, wrażenie nie do opisania :szok:
no wlasnie jak dam rade to dam ale nic na sile nie bede robic bo tylko odwrotny skutek bedzie....
u mnie dolek to taki ze chyba mam juz dosc bycia w ciazy.....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-( poprostu mecze sie jestem ogromna siedze w domu bo raczej nigdzie sama nie nie jezdze chyba ze z mama czy tesciowa no i te upaly jeju jakbym juz chciala wrzesien..........
Karolinkare, a we wrześniu po jakimś tygodniu po porodzie powiesz: jak ja chcę być z powrotem w ciąży... Korzystaj jeszcze ze swobody.
Ja wykorzystuję te ostatnie chwilę i codziennie pakuję Jasia do samochodu i gdzieś sobie jeździmy, bo później z dwójką maluchów to juz na pewno nigdzie się sama nie wybiorę :-(.
Ja jestem zwolenniczką cycolenia i teraz nastawiam sięna długi dystans, ale jak nie wyjdzie nie będę robić z siebie wyrodnej matki przecież.
Karolnkare dodam jeszcze, że ja też mam takie wyrzuty. Nawet nie wiem kiedy ta ciąża mi minęła. Jestem przy końcówce a nie ma we mnie tkaiej euforii jak kiedyś. Też nie gadam z brzuszkiem i czasem to zapominam sie że w ciaży jestem..przyznam Ci się że czasem jestem na siebie złaza to.

Ja też jestem zwolenniczką cycolenia. Dla mnie karmienie piersią to najprzyjemniejsza rzecz z macierzyństwa ;-)
Chciałabym drugie dzidzi karmić przynajmniej tyle co Jaśka, ale zobaczymy jak wyjdzie. Jasiek najadał się w 3 minuty i jak teraz będzie tak samo to na pewno będę karmiła, no ale jak będzie chciało wisieć na cycku kilkadziesiąt minut to nie będę mogła sobie na to pozolić....
Ja w tej ciąży też wcale nie przezywam swojego stanu. Dla maleństwa nic jeszcze nie przygotowałam i nie chce mi się nic prać i szykować, mam dość bieżącego prasowania......
Witam !!!
Dziewczyny powiedzcie mi czy wy sie opalacie??? Ja teraz w poniedziałek jade nad jeziorko i zastanawiam sie czy sie opalac oczywiscie zasłaniając brzuszek czy tez unikac słońca;-) ?
ja się opalam. oczywiscie bez przesady żeby leżeć plackiem w południe na słońcu, ale jakieś spacerki po wodzie czy przejażdżka na rowerku wodnym podczas wypadu raczej na pewno Ci nie zaszkodzi
Dziś byliśmy zamawiać szafę wnękową, a właściwie to poszliśmy tak z głupia się zapytać do Komandora bo niby miał nam robić jakiś stolarz tylko się na niego doczekać nie możemy żeby nam pomiary zrobił, ale jak nam wyliczyli ofertę to wyszło, że taniej niż tego rzemieślnika. Jutro spiszemy umowę z ceną i terminem żeby się później nie okazało że wyjdzie mniej pięknie niż miało być. Jak już będę miała szafę to zacznę wielkie pranie i prasowanie ubranek dla maleństwa.
Szafa wnękowa - super sprawa. my mamy 3 ;-)

Pysiu, nie żartuj sobie tylko do nas wracaj!!!

Ostatnia edycja:
Witam kochane !! Dziękuje za pozdrowienia i Tosi za relacje :D Ja jestem tylko na chwilkę -jutro wylatuje do Angli :) Gratuluje dużych "małych" ludzi i dobrych wieści na wizytach. Muszę się pochwalić ,że normalnie ciąża służy mojej edukacji :) Jako jedna z 3 osób z mojej grupy 20 osobowej zdałam egzamin końcowy i byłam jedną z 20 na cały obóz ,które zdały (było 80osób) normalnie przy czytaniu wyników urosłam jak nie wiem ,szczególnie że profesor jeszcze zaznaczył ,że jak sie chce to można tak jak nasza obozowa "matula"(tak mnie nazywali hehe). Kochane życze wam wszystkiego dobrego ,dotrwania do terminów i by Tosia nie musiała mi pisać ,że mam się stresować bo któraś rodzi :) Tulaski dla maluszków i mamuś no i trzymam kciuki za wizyty ! Kolorowych

reklama
Dziękuję za trzymane kciuki i gratulacje :-)
Mnie dzisiaj jakoś tak pokrzepiło jego zdanie na odchodne, gdy zaskoczyłam się tym przyspieszonym terminem porodu. Powiedział- Ty to zdrowa dziewczyna jestes, wszystko bedzie o czasie, nie martw sie. takze pomimo tych hocków-klocków z cukrem, pessarem, hormonami i moim wiekiem, wyglada na to , ze jest całkiem dobrze :-)
Kerna serdeczne gratulacje wizyty i wagi dzieciątka - imponująca ! :-)
Hej Dziewczyny :)
Byłam dzisiaj na usg i okazało sie, że mam III st starzenia się łożyska. Czy któraś miała tak wcześnie starzejące się łożysko albo słyszała o kimś kto miał?? Trochę czytałam na ten temat i wszędzie pisze ze mogę urodzić wcześniej... Lekarz kazał mi zrobić KTG za 2 tyg..
Już sama nie wiem co o tym myśleć..

Ja dzisiaj również zapytałam o stan łozyska. Powiedział, że jest wszystko Ok - i stopien I. U matek cukrzycowych często łożysko szybciej się starzeje, zwłaszcza gdy nie pilnuje się diety, albo sie o tym zwyczajnie nie wie.. Nie wiem jaka moze byc przyczyna u Ciebie...a może konsultacja u jeszcze jednego ginekologa?

Bravo Beniaminko!
Ty jestes we wszystkim zdyscyplinowana Dziewczynka:)nawet u nas meldujesz sie na czas, zebysmy sie nie martwily:)
2 tygodnie wczesniej, to chyba nic strasznego?ja tez mialam robione hiv i moge spac spokojnie:)w Irlandii jest obowiazkowe i szczcerze mowiac, mialam lekki niepokoj!nigdy nie wiadomo gdzie mozna cos zalapac?i my i nasi partnerzy!a tak zrobisz i bedziesz spokojna:)

Nikka90. ja wiem tylko , ze na kazdym usg lekarz ocenia stopien dojrzalosci lozyska, ale nic wiecej na ten temat...
:-) dziękuję :-) Z tym meldowaniem sie na BB, to ja Wam powiem że ja juz sie uzaleznilam od tego forum, normalnie musze zagladac jak mam tylko wolna chwile, ale to sympatyczne uzaleznienie ;-)

Witam sie po wizycie.
U mnie i mojego synka wsio ok. Wazy 1320g i ginek mówi ze jest dobrze , termin pozostaje ten sam, czyli 19 wrzesien. Synus był akurat ułozony glówka do góry, ale gin uspokoił ze jeszcze sie tyle razy przekreci i nie ma co sie martwic. No i przy porodzie waga moze byc gdzies około 2900-3200g wiec dla mnie spoko.
Aguska, Beniaminka to nasze dzieci prawie takie samej wagi, to jestem spokojna bo myslałam ze za maly jednak jest.Gratuluje wizyt.
Magi - gratulacje :-) To u nas rzeczywiscie podobnie, i termin mamy ten sam. Waga taka akurat, ale przy maluszku Kerny to nasze są okruszynki :-)
Mykam zaraz spac, dobranoc dziewczyny ! :-)

P.S Korba, doczytalam- ogromniaste gratulacje, o tak ciąża słuzy :-) Brawo!!!
Ja dostałam stypenduim za wyniki za ten semestr,normalnie ciąża uskrzydla :-D Cos w tym jest.
Korba -bezpiecznych lotów, i wracaj do nas cała i zdrowa i w dwupaku :-)

Gaja, jak u Ciebie. Przeszło ?

Ostatnia edycja:
Do góry