reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Oj nie mam siły, nadrobiłam posty i się kładę.
Dziś 3 godz na plaży z dziećmi potem godzinka odpoczynku i następne dwie na placu z wieczorka.
Ale zdecydowanie na plażę to sie nie nadaję w ciąży bo musieliśmy na słońcu siedzieć bo cień przez kolonię okupowany i igły tam nie szło wsadzić a co dopiero nas.

reklama
Hej Brzuchatki!

Ritka dawno cie nie było a tu takie wieści cukrzycowe. Na pocieszenie dodam, ze w pierwszej ciązy miałam podobnie i miałam surowe przykazanie pilnowac diety i sie udało, cukier ładnie spadł i obyło sie bez insuliny. wiec uszki do góry kochana:tak:, tak jak pisały "słodkie" mamusie, dietka do przeżycia, ja to przechodziłam 4 lata temu i tez potwierdzam.

madziar gratulacje synusia:-) faktycznie bedzie duzo wrzesniowych chlopców:cool2:
agim ale masz zucha, niech szybciutko wraca do zdrowka:tak:
agatka zdrowka dla corci bidulka malutka

miłego wieczorku i do jutra

Pysia super ta piosenka, a mi sie przypomnial wiersz , ktory kiedys Skrzacik umiescila ( to bylo cos w stylu rozomy nienarodzonego dziecka z Bogiem). Probowalam go odszukac ale mi sie nie udalo. Skrzacik jak masz go gdzies pod reka wrzuc jeszcze raz na Neta.

Dobry wieczór wszystkim!!! :-)
Ale jestem padnięta! Nic nie robiłam, urodzinowałam u kuzynki (czyt. siedziałam i jadłam :-D), i wyobraźcie sobie, że to mnie zmęczyło! ;) Mamy znowu okres gorących temperatur i taka pogoda robi swoje...

Misiaaka - ja też robiłam badania na toksoplazmozę na początku ciąży i miałam ujemy wynik, ale lekarz stwierdził 3 tygodnie temu, że lepiej to badanie powtórzyć i dmuchać na zimne, więc powtórzyłam. A powiem Ci, że ja też jestem przez to spokojniejsza, bo naczytałam się i nasłuchałam tyle o tej chorobie, że najbardziej się bałam właśnie tych wyników! Na szczęście wynik znowu ujemny!

85justyna - jeśli nie masz jakichś realnych szans na pracę w szkole, to lepiej sobie odpuścić... Ja skończyłam studia magisterskie dwa lata temu (o specjalizacji nauczycielskiej) i nie znalazłam pracy. Tylko dzięki temu, że trzy lata temu zaczęłam drugi kierunek (licencjat), miałam przez te dwa lata pracę (ale w przedszkolu, w dodatku na umowę o dzieło). Studia podyplomowe pedagogiczne nie są tanie (nie wiem, jak u Ciebie w mieście, u mnie 3 semestry kosztują 3 tysiące zł), a potem, jeśli już będziesz pracować w szkole, te pieniądze nieprędko się zwrócą... Tak jak napisała Ci Ritka - przemyśl, czy gra jest warta świeczki... Ja niestety bardzo się zawiodłam...

madziar1998 - gratuluję synka! :-)

Zmykam spać, dobranoc Wam wszystkim! Obyśmy rano mogły napisać, że jesteśmy wyspane! :-)

Witam z samego ranka:-)
Jakos spac nie moge i pomyslałam, ze zajrze na bb. Chyba nigdy tak wczesnie mnie tu nie było:no:
Ja tez po wizycie. Tylko nieźle wkurzona byłam:wściekła/y:, bo naczekałam sie 2 h. Weszłam dopiero po 20, myslałam, ze tam jajko zniose. Ale na szczescie wszystko dobrze, bo najbardziej obawiałam sie o szyjke. Cisnienie ok, waga do przodu:-D usg nie miałam, posłuchałam tylko serduszka.

Ja juz dzis po wizycie usg nie mialam badanka w porzadku, schudlam 0,5 kg. KTG tez super.

Gratki udanej wizyty:-)

jeju tak czytam o tej cukrzycy i diecie to mam drescze..ja jem tyle slodyczy..a badanie na krzywa mam 15 lipca na tydzien przed wizyta u gina..juz sie boje.

małgos to razem bedziemy pic ten eliksir, bo ja nastepna wizyte mam 22 lipca, wiec z tydzien wczesniej zrobie to badanko. I jak sie nie myle, to jestesmy w tym samym tyg. ciazy:blink: Tylko termin porodu inny. Miejmy nadzieje, ze nie bedzie tak źle. Ja wlasnie podjadam ciastka:-D

Tak więc zabieg Borysa był szybki, mały po zabiegu uśmiechał się od ucha do ucha:-) Wycięto mu trzeci migdał bo zespół lekarzy doszedł do wniosku że te gardłowe są zdrowe i nie ma co męczyć malca. Na ten moment ma się dobrze, zjadł już kaszke i danonka, chce do domu. Ale ja kocham tego bąbla:-D:-D:-D

A u gina też ok, szyjka bez zmian, nadal troche skrócona ale przez ostatni miesiąc nic się nie zmieniło:-) Mała ułożona głowką w dól, waży 1375g:-):-)Nadal mam się oszczędzać ale nakazu leżenia nie ma. Oby tak dalej:tak::tak:
Dziękuję za kuciuki:-)

Ciesze sie, ze wszystko dobrze, i z synusiem, i z dzidziusiem.

Karolinkare
fajnie, ze wózeczek juz zakupiony. Pewnie niezła bryka.

madziar
gratuluje synusia. Ile płaciłas za badanko?

Tak sobie mysle, ze moze tez bym poszła na to usg 3D albo 4D, tylko nie wiem czy u nas takowe ktos robi. I moze malenstwo by pokazało co ma miedzy nózkami, bo mamusie ciekawosc zżera.

Miłego dnia:-)

Witam porannie,znikam na pare dni,wczoraj wieczorem na moich rekach zmarl kuzyn.Musze dojsc do siebie,nie martwcie sie o mnie.Zycze wam spokojnego tygodnia i samych dobrych wiesci.

Witam szczęśliwe przyszłe mamusie:)
Mąż zwalił mnie z łóżka o 6,30 żebym mu zrobiła kanapki bo zaspał, myślałam że go zamorduje, tak dobrze mi sie spało:) W nocy zjadłam całą paczuszke krówek, nie mogłam się powstrzymać i zawsze jak wracałam z toalety to sięgałam po garstke krówek, teraz patrze a tam pusto:) Nic dziwnego, że mój synuś taki klopsik;)

KasikN82 w moim mieście tylko jeden lekarz wykonuje takie badanie i kosztuje 200zł z płytą, mnie skasował 130 zł jak za zwykłe USG 2D bo niestety zdjęcia wychodziły niezbyt ładne bo dzidzi sie to nie spodobało:p

Trixi współczuje:( Trzymaj sie

reklama
Witam porannie:)
Wczoraj już nie dałam rady zajrzeć na BB. Późno wróciliśmy od szwagra i jedyne o czym marzyłam to sen:)

Jestem szczęśliwa bo po wizycie wszystko ok. Przeciwciała sie nie pojawiły, a mały pomimo tego, że ja wciąż chudnę rośnie:) Wyniki tarczycy, morfologii i moczu są dobre więc jestem spokojna:) Nie wiem tylko ile maluszek waży bo moja ginka mierzy mu główkę brzuszek i kość udową i podaje wymiary tygodniowe.

Gizelko mam nadzieję, że twoje wyniki się poprawią i będzie wszystko ok. Najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką lekarza. A z tymi skierowaniami to zależy od lekarza rodzinnego. Ja też chodzę do ginekologa prywatnie ale jak jest mi potrzebne jakieś skierowanie jak np. na przeciwciała to idę do rodzinnego i nigdy nie miałam problemu bo zawsze mi wypisywał. Więc to wszystko zależy na kogo się trafi.

Madziar gratuluję synusia:)

Agim uściskaj malucha ode mnie bo był naprawdę dzielny:) Ja sama pewnie bym uciekła bo taki cykor ze mnie:)

Trixi współczuję Ci kochana:( Jestem myślami z Tobą.

Zbieram się już do wyjścia. Idę zanieść do pracy zwolnienie i aż się boję bo jak wejdę do pracy to niewiadomo kiedy mnie wypuszczą:) Ale tak się już za nimi stęskniłam, że szok:)

Ok więc zmykam:)

Udanego dnia brzuchatki:) i dziękuję za wczorajsze trzymanie kciuków.

Do góry